Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

Šatan strelil piaty gól v sezóne, bodoval aj Višňovský

V deviatich zápasoch nedeľného programu NHL sa predstavili aj siedmi slovenskí hráči, vrátane Petra Budaja. Do bodovania sa zapísali Šatan a Višňovský, ktorého spoluhráč Teemu Selaneho dosiahol 600-gólovú hranicu.

Miroslav Šatan a Dennis Wideman sa presadili strelecky za Boston, ktorý v bráne podržal Tuuka Rask. Fínsky brankár zaznamenal 23 zákrokov a gól inkasoval až na konci tretej tretiny, keď ho prekonal mladý obranca Michael Del Zotto. Skóre stretnutia otvoril v 37. minúte Šatan, ktorý zúžitkoval na strelenie piateho gólu v sezóne presnú krížnu prihrávku od Andrewa Ferencea. Topoľčiansky rodák odohral takmer 15 a pol minúty, zaznamenal aj jeden plusový bod, jednu strelu a dve trestné minúty. Okrem neho sa na ľade TD Garden objavili dvaja slovenskí hokejisti. Zdeno Chára odohral 24 minút a zaznamenal jednu strelu na bránu, osem trestných minút a jednu zblokovanú strelu. V drese Rangers nechýbal Marián Gáborík, ktorý zaznamenal mínusový bod a štyri strely. Trenčiansky rodák bol najvyťažovanejším hráčom Rangers, keď odohral 26 a pol minúty. Boston vďaka víťazstvu má na svojom konte 76 bodov a drží sa na ôsmom postupovom mieste. Rangers majú 71 bodov a sú na 10. pozícii v tabuľke Východnej konferencie.

Troch Slovákov bolo možné vidieť na ľade aj v Anaheime. Do bodovania sa opäť zapísal Ľubomír Višňovský, ktorý pomohol k víťazstvu svojho tímu jednou asistenciou. Inak si však zo zápasu, v ktorom odohral takmer 24 minút, odniesol aj dva mínusové body. Až tak ho mrzieť nemuseli, pretože jeho tím získal dva body za víťazstvo 5:2, o ktoré sa gólmi postarali Jason Blake, Matt Beleskey, Teemu Selanne, Troy Bodie a Ryan Getzlaf. Jonas Hiller zaznamenal 26 zákrokov a prekonali ho len Dary Tucker a Ruslan Salei. Craig Anderson v bráne Colorada vydržal len do inkasovania štvrtého gólu, potom ho v nej nahradil Peter Budaj, ktorý v zvyšnom priebehu zaznamenal 13 zákrokov a prekonať ho dokázal len Getzlaf. Marek Svatoš v stretnutí odohral 13 a pol minúty. Vráťme sa však k jednému konkrétnemu strelcovi Anaheimu. O koho ide? Teemu Selanne. Fínsky veterán sa stal 18. hráčom histórie NHL, ktorému sa v lige podarilo streliť 600 gólov. V posledných štyroch sezónach sa to podarilo aj Jaromírovi Jágrovi, Brandanovi Shanahanovi a Joe Sakicovi. „Je už iba 17 iných hráčov, ktorí to dokázali predtým a je to unikátna, mimoriadna skupina. Potrebujete veľa šťastia, tvrdej roboty a skvelých spoluhráčov. Mal som k dispozícii všetky tieto veci,“ povedal 39–ročný Selanne.

V akcii sa predstavil aj obranca Andrej Meszároš, ktorý vo floridskom derby na ľade v Sunrise odohral 21 minút, zaznamenal jeden mínusový bod a tri strely na bránu. Bodovať sa nepodarilo ani jeho tímu, ktorý s Panthers prehral pomerom 2:5. V prvej tretine sa za domáci tím presadili Nathan Horton, David Booth a Cory Stillman. Stephen Weiss a Radek Dvořák pridali góly v tretej tretine a Scott Clemmensen zaznamenal 29 zákrokov. Panthers vyhrali prvý domáci zápas po troch prehrách v rade. Tampa Bay prehrala už piaty zápas v sérii. Jej góly v nedeľu strieľali Steve Downie a Steven Stamkos. Mike Smith zaznamenal 35 zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

Chuck Kobasew sa tešil z gólu dvakrát a Minnesota aj vďaka nemu vyhrala svoj tretí domáci zápas v rade, keď porazila Calgary piatykrát z posledných šiestich zápasov. K víťazstvu 4:3 prispeli gólmi aj Andrew Brunette a Guillaume Latendresse. Josh Harding zaznamenal 29 zákrokov a prekonali ho Steve Staios, Ian White a Eryc Nystrom. Flames sú naďalej na deviatom mieste v Západnej konferencii, dva body za Detroitom.

Andrej Sekera nedostal opäť príležitosť v základnej zostave. Jeho Buffalo hralo v Raleigh zápas proti Caroline, ktorý vyhralo pomerom 5:3. Jochen Hecht dal dva góly, presadili sa aj Tim Connolly, Toni Lydman a Tim Kennedy, kým Ryan Miller zaznamenal 27 zákrokov. Sabres vyhrali tretí zápas v rade. Góly Hurricanes vsietili Sergej Samsonov, Brandon Sutter a Eric Staal.

Dustin Boyd strelil svoj druhý gól v zápase 47 sekúnd po tom, čo jeho spoluhráč Patric Hornqvist vyrovnal skóre stretnutia na konci tretej tretiny. Nashville porazil pomerom 3:2 St. Louis. Obranca Blues Carlo Colaiacovo mal gól a asistenciu, a David Perron sa tiež zapísal do streleckej listiny. Gól Colaiacova z prvej tretiny ukončil sériu bez inkasovaného gólu Pekka Rinneho na čase 149:04.

Adrian Aucoin premenil v štvrtej sérii svoj samostatný nájazd a Phoenix vyrovnal rekord organizácie, keď vyhral deviaty zápas v rade. Naposledy takúto sériu držal Winnipeg Jets v roku 1985. Góly Coyotes v normálnej hracej dobe strieľali českí hokejisti Petr Prucha a Radim Vrbata. Jamie Benn a Louis Eriksson sa presadili strelecky za Dallas.

Ondřej Pavelec zaznamenal 44 zákrokov, Ron Hainsey, Todd White a Rich Peverley sa presadili strelecky, a Atlanta zdolala Philadelphiu 3:1, vďaka čomu sa priblížila na rozdiel jediného bodu k ôsmemu Bostonu vo Východnej konferencii. Thrashers vyhrali štvrtý zápas v rade. Jediný gól Flyers dosiahol Mike Richards.

Devan Dubnyk zaznamenal 27 zákrokov, aby zaknihoval druhú výhru v rade. Dustin Penner a Shawn Horcoff pomohli k víťazstvu Edmontonu 5:1 nad Sharks gólom a asistenciou. Robert Nilsson, Fernando Pisani a Aaron Johnson sa tiež presadili za Oilers. Jediný gól Sharks vsietil Ryanee Clowe, ktorý v závere tretej tretiny znemožnil Dubnykovi vychytať čisté konto. San Jose v posledných šiestich zápasoch nevyhralo.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 13/14 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 12:36 0 0 0 0 0 0
Marián Gáborík (NYR) 26:24 0 0 0 -1 4 0
Zdeno Chára (BOS) 23:55 0 0 0 0 1 8
Miroslav Šatan (BOS) 15:19 1 0 1 +1 1 2
Andrej Meszároš (TAM) 21:00 0 0 0 -1 3 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 23:43 0 1 1 -2 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies