Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

Halák inkasoval dva góly, Montreal prehral

V pondelok sa v zámorskej NHL odohrali tri stretnutia, v ktorých nastúpili aj dvaja Slováci. Jaroslav Halák inkasoval dva góly a prehral druhý zápas v rade a Michal Handzuš nebodoval, no mohol sa tešiť z víťazstva.

Ottawe sa dýcha o niečo ľahšie po tom, čo sa vyhla najhoršej sérii v tejto sezóne. Brian Elliott zaznamenal 29 zákrokov, aby vychytal svoje štvrté čisté konto, Erik Karlsson zaznamenal gól a asistenciu, a Senators ukončili päťzápasovú sériu prehier, keď v pondelok zdolali Montreal pomerom 2:0. Do strelecky listiny sa zapísal aj Peter Regin, ktorý otvoril svojim 10. gólom skóre stretnutia. Daniel Alfredsson zaznamenal dve asistencie. Jaroslav Halák zastavil 25 striel pri svojom ôsmom štarte v rade za Canadiens, ktorí prehrali v normálnom hracom čase prvýkrát po siedmich zápasoch. Bilancia tímu počas posledných ôsmich zápasov je 6-1-1. Zápas nedohral jeho spoluhráč Travis Moen, ktorého korčuľou v druhej tretine nešťastnou náhodou porezal na tvári Matt Cullen. Hovorca Montrealu povedal, že Moen nepotreboval navštíviť nemocnicu.

V Staples Center sa odohral duel, v ktorom domáci hráči Los Angeles zdolali Colorado 4:3 po predlžení. Víťazný gól strelil Drew Doughty. Los Angeles viedlo po dvoch góloch Ryana Smytha a gól Waynea Simmondsa 3:2 až do samotného záveru zápasu. 10 sekúnd pred koncom však vyrovnal T.J. Galiardi. Okrem neho prekonali Jonathana Quicka Chris Stewart a Peter Mueller. Quick zaznamenal 18 zákrokov. V akcii sa predstavil aj jeden slovenský zástupca. Center Michal Handzuš odohral v zápase 18 minút a zaznamenal dva mínusové body a jednu zblokovanú strelu Na vhadzovaniach mal 70% úspešnosť. Los Angeles sa vďaka druhému víťazstvu v rade posunulo na piatu priečku v poradí Západnej konferencie, keď má spolu s Nashvillom rovnaký počet bodov – 89. Colorado je siedme a stráca dva body.

Duel dvoch posledných víťazov Stanley Cupu dopadol lepšie pre Detroit, ktorý porazil Pittsburgh 3:1. Výraznou mierou k tomu dopomohol švédsky útočník Henrik Zetterberg, ktorý dva góly dal (jeden víťazný) a na jeden prihral. Strelecky sa presadil za Red Wings aj Valtteri Filppula, ktorý v 20. minúte otvoril skóre zápasu. Autorom jediného presného zásahu Penguins bol Pascal Dupuis, ktorý prekonal Jimmyho Howarda za stavu 0:2 z pohľadu Pittsburghu. Talentovaný Howard si v zápase pripísal na konto 26 úspešných zákrokov. Marc-Andre Fleury zlikvidoval 30 z 33 streleckých pokusov. Detroit sa stále drží na ôsmom mieste v Západnej konferencii. Za ním nasleduje Calgary, ktoré má o štyri body menej. Penguins sú vo Východnej konferencií na druhej priečke so ziskom 90 bodov. Za nimi nasleduje Buffalo (88 bodov) a divízni rivali z New Jersey (88 bodov).

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 25/27 - - - - - -
Michal Handzuš (LAK) 18:02 0 0 0 -2 0 0




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies