Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

Handzuš hviezdil, Halák striedal

Jaroslav Halák inkasoval tri rýchle góly a musel prenechať svoje miesto Careymu Priceovi, ktorý prehru Canadiens už neodvrátil. Viac sa darilo Michalovi Handzušovi, ktorý pri víťazstve Kings strelil dva góly a na jeden prihral.

Boston - Buffalo 2:1 (Stav série: 2-1)
Boston využil výhodu domáceho prostredia a tretí duel série proti Buffalu vyhral 2:1 a rovnakým pomerom vedie aj v sérii. Skóre stretnutia otvoril v siedmej minúte Mike Grier, ale Tuukku Raska už nikto nedokázal prekonať. Fínsky brankár zaknihoval 32 zákrokov a výrazne pomohol svojmu tímu k tesnému víťazstvu. Na 1:1 vyrovnával v 16. minúte Dennis Wideman a víťazný gól strelil v 53. minúte Patrice Bergeron. Slovenskí hráči sa do bodovania nezapísali. Zdeno Chára odohral 28 minút a zaznamenal mínusový bod a tri strely na bránu, a Miroslav Šatan strávil na ľade 16 minút a zaznamenal dva strelecké pokusy. V drese Sabres nechýbal obranca Andrej Sekera, ktorý odohral takmer 14 a pol minúty. Zaznamenal mínusový bod a sedem trestných minút, keď sa aj pobil s českým útočníkom Vladimírom Sobotkom.

Vyrok „Urobil (Tuukka Rask) niekoľko skvelých zákrokov, aby nás udržal v hre, obzvlášť na konci zápasu, kedy nás udržal od predĺženia,“ povedal tréner Bruins Claude Julien.

Montreal – Washington 1:5 (Stav série: 1-2)
Alexadr Ovečkin a Washington Capitals odolali tlaku v prvej tretine prvého zápasu hraného v Montreale. Potom naskočili do druhej, v ktorej strelili štyri góly a rozhodli o svojom víťazstve. Jaroslav Halák dostal zo šiestich striel tri góly a svoje miesto prenechal Careymu Priceovi, ktorého domáce publikum privítalo na ľade potleskom. Zápas opustil za stavu 0:3 a s 10 zákrokmi na konte. Kanadský brankár v zvyšnom priebehu čelil 23 strelám, z ktorých inkasoval ďalšie dva góly. Capitals vyhrali 5:1 a ujali sa vedenia v sérii 2:1 na zápasy. Boyd Gordon, Brooks Laich, Eric Fehr, Alex Ovečkin a Matt Bradley sa presadili strelecky za hostí, kým jediný gól Montrealu vsietil Tomáš Plekanec. Simeon Varlamov zaznamenal 26 zákrokov. Štvrtý zápas série je na programe v stredu.

Článok pokračuje pod reklamou

Vyrok „Dobre, neviem o tomto zápase... Nevidel som opakovaný záber, či bol roztrasený alebo nebol, ale strelili sme tri góly a museli urobiť nejaké zmeny,“ povedal kapitán Capitals Alexandr Ovečkin, ktorý bol vybučaný pri každom dotyku s pukom.

Los Angeles – Vancouver 5:3 (Stav série: 2-1)
Michal Handzuš sa ako jediný slovenský hokejista dokázal v pondelok presadiť bodovo. Stal sa treťou hviezdou zápasu, v ktorom výrazne pomohol svojmu tímu k tomu, aby sa po troch zápasoch dočkal vedenia v sérii proti Vancouveru. Handzuš strelil dva presilovkové góly, na jeden prihral, a Kings zdolali Canucks 5:3. Drew Doughty zaznamenal gól a tri asistencie, strelecky sa presadili aj Brad Richardson a Ryan Smyth. Jack Johnson mal tri asistencie a Jonathan Quick zaknihoval 25 zákrokov. Prekonať ho dokázali Mason Raymond, Mikael Samuelsson a Daniel Sedin. Pavol Demitra odohral 11 minút bez bodového zápisu, no vyhral tri vhadzovania zo štyroch. Handzuš na ľade strávil 17 a pol minúty. Okrem troch kanadských bodov zaznamenal mínusový bod, štyri strely, dve trestné minúty a na vhadzovaniach mal 26% úspešnosť.

Vyrok „Vyšli sme tam a fanúšikovia boli neuveriteľní. Nemyslel som si, že sa môžu rovnať tým vo Vancouveri, ale oni to dokázali. Myslím si, že sme proti Vancouveru hrali skutočne dobre. Samozrejme, oni sú skvelým tímom. Skončili na treťom mieste. No, ak vydržíme hrať tak ako sme hrali dnes, mali by sme vyhrať sériu,“ povedal Drew Doughty.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 10/13 - - - - - -
Andrej Sekera (BUF) 14:19 0 0 0 -1 0 7
Zdeno Chára (BOS) 28:01 0 0 0 -1 3 0
Miroslav Šatan (BOS) 15:56 0 0 0 0 2 0
Michal Handzuš (LAK) 17:31 2 1 3 -1 4 2
Pavol Demitra (VAN) 10:50 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies