Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

Šatan v predĺžení rozhodol o víťazstve Bruins

Pavol Demitra pomohol gólom k víťazstvu Vancouveru nad Los Angeles a vyrovnaniu stavu série na 2:2. Miroslav Šatan strelil svoj gól v predĺžení a stal sa prvou hviezdou zápasu, v ktorom Boston rozšíril svoje vedenie v sérii na 3:1.

Boston - Buffalo 3:2 P2 (Stav série: 3-1)
Miroslav Šatan strelil počas presilovky v ôsmej minúte druhého predĺženia svoj prvý gól v tohtoročnom play-off, ktorým rozhodol o víťazstve Bostonu nad Buffalom 3:2, ktoré zabezpečilo Bruins to, že do piatkového zápasu pôjde s vedením 3:1 na zápasy a so šancou postúpiť do druhého kola. Bruins dostali príležitosť hrať presilovku po tom, čo bolo na ľade viac hráčov Sabres. Šatan dostal pred bránu prihrávku od Michaela Rydera, aby následne prekonal Ryana Millera. Tuukka Rask, ktorý asistoval tiež na víťaznom góle, zaznamenal 35 zákrokov. Miller zastavil 36 pukov. Za Boston sa presadili aj David Krejčí a Patrice Bergeron. Góly Buffala vsietili Tim Kennedy a Steve Montador. Sabres po dvoch tretinách viedli 2:0. Šatan, ktorý mohol rozhodnúť už v prvom predĺžení, odohral takmer 24 a pol minúty a zaznamenal aj mínusový bod a štyri strely. Zdeno Chára strávil na ľade 38 minút a zaznamenal plusový bod a tri strely. V drese Sabres nechýbal Andrej Sekera, ktorý zaznamenal plusový bod a jednu strelu na bránu počas viac ako 16 minút, ktoré strávil v akcii.

Vyrok „Konečne je koniec,“ povedal vyčerpaný Šatan, ktorý pokračoval: „Vedieme 3:1, takže je tam o kúsok viac priestoru na dýchanie, ale v celej sérii sa hrá dobrý hokej z oboch strán a brankári chytajú skvelo, a vieme, že to sa nezmení.“

Montreal - Washington 3:6 (Stav série: 1-3)
Ani zmena brankára Montrealu k víťazstvu nepomohla, no Carey Price nepodal zlý výkon. Vo svojom prvom štarte v tohtoročnom play-off zaznamenal 32 zákrokov a inkasoval štyri góly. Canadiens prehrali 3:6. Capitals vedú v sérii 3:1 a v domácom prostredí budú mať „mečbal“. V stredu o víťazstve rozhodol Jason Chimera, no dvoma gólmi a asistenciou sa prezentoval Alexandr Ovečkin. Dva góly strelil aj Mike Knuble a presadil sa aj Nicklas Backstrom. Knuble a Backstrom strelili posledné dva góly Caps do prázdnej brány. Simeon Varlamov zaznamenal 36 zákrokov a v každej tretine inkasoval po góle. Prekonali ho Michael Cammalleri, Brian Gionta a Dominic Moore. Capitals strelili góly pri normálnom počte hráčov na ľade, aj v predĺžení, aj v oslabení a aj do prázdnej brány. Po dvoch góloch bol za nešportové správanie vylúčený Price, ktorý od frustrácie v prvom prípade napálil puk do skupinky tešiacich sa hráčov Washingtonu, pričom trafil Jeffa Schultza. Bolo to po góle Chimeru.

Článok pokračuje pod reklamou

Vyrok „Bol skvelý. Dnes bol neuveriteľný. On bol tým rozdielom,“ povedal Mike Knuble o Varlamovi.

Los Angeles - Vancouver 4:6 (Stav série: 2-2)
Henrik Sedin strelil víťazný gól v 58. minúte a Vancouver strelil štyri góly v divokej tretej tretine, aby vyrovnal stav série na 2:2 vďaka víťazstvu 6:4 nad Los Angeles v štvrtom zápase štvrťfinálovej série Západnej konferencie. Mikael Samuelsson, Sami Salo a Ryan Kesler sa tiež presadili v tretej dvadsaťminútovke, ktorú Canucks vyhrali 4:1. Z gólu sa tešili aj Christian Ehrhoff a slovenský útočník Pavol Demitra, ktorý sa presadil v 36. minúte. Roberto Luongo zaznamenal 22 zákrokov. Jonathan Quick mal viac práce a zápas ukončil s 31 zákrokmi. Z jeho spoluhráčov sa podarilo streliť gól Drew Doughtymu, Dustinovi Brownovi, Anžemu Kopitarovi a Wayneovi Simmondsovi. Michal Handzuš strávil v akcii 19 minút, počas ktorých zaznamenal dva mínusové body, dve trestné minúty a jednu strelu. Na vhadzovaniach mal 46% úspešnosť. Demitra odohral necelých 16 minút, zaknihoval aj tri strelecké pokusy a vyhral dve vhadzovania z piatich.

Vyrok „Bolo to pre nás dôležité víťazstvo, ktoré nám môže zachrániť sezónu. Teraz máme výhodu domáceho prostredia a my to využijeme a vyťažím z toho čo najviac,“ povedal Henrik Sedin.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Andrej Sekera (BUF) 16:12 0 0 0 +1 1 0
Zdeno Chára (BOS) 37:57 0 0 0 +1 3 0
Miroslav Šatan (BOS) 24:21 1 0 1 -1 4 0
Pavol Demitra (VAN) 15:45 1 0 1 0 3 0
Michal Handzuš (LAK) 19:10 0 0 0 -2 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies