Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

Halák dal Canadiens nádej, bodovali traja Slováci

V noci sme mohli spoznať ďalšie dva postupujúce tímy, no ani jeden nedokázal využiť „mečbal“. Zo Slovákov sa najviac darilo Pavlovi Demitrovi, ktorý dal jeden gól a na dva prihral. Do bodovania sa zapísali aj Šatan a Handzuš. Chára sa pobil a Halák žiaril vo Washingtone.

Washington – Montreal 1:2 (stav série: 3-2)
V piatom zápase série medzi Capitals a Canadiens sa do brány Canadiens vrátil Jaroslav Halák, ktorý bol v predchádzajúcom dueli náhradným gólmanom. V noci čelil bratislavský rodák 38 strelám, z ktorých zlikvidoval 37 a za svoj chrbát pustil len strelu z hokejky Alexandra Ovečkina. Z Halákových spoluhráčov skórovali Mike Cammalleri a Travis Moen a Montreal odvrátil prvý „mečbal“ Washingtonu. Zuby si na skvele chytajúcom Halákovi vylámal Alexander Siomin, ktorý ho ohrozil až deväťkrát. Semion Varlamov zlikvidoval 26 z 28 striel Canadiens. Šiesty zápas je na programe v pondelok 26. apríla.

Vyrok „Páčila sa mi naša túžba, páčilo sa mi naše odhodlanie,“ povedal Mike Cammalleri a dodal: „Bolo to, ako by sme sa šli uistiť, že pôjdeme hrať domov ešte jeden zápas.“

Vancouver – Los Angeles 7:2 (stav série: 3-2)
Rovnaký stav série je aj medzi tímami Vancouver Canucks a Los Angeles Kings. V noci sa viac darilo „kosatkám“, ktoré zvíťazili pomerne hladko 7:2 a ujali sa vedenia. K výhre dopomohol aj Pavol Demitra, ktorý jeden gól dal a na dva prihral. O ďalšie góly Vancouveru sa postarali Steve Bernier (dva), Alexander Edler, Daniel Sedin a Mikael Samuelsson (dva). Do streleckej listiny sa zapísal aj Michal Handzuš hrajúci v drese „kráľov“. Druhý gól Kings dosiahol Fredrik Modin. Demitra odohral v zápase pätnásť minút a okrem troch bodov nazbieral dva plusové body, štyri strelecké pokusy a na vhadzovaniach mal 25 % úspešnosť. Handzuš strávil na ľadovej ploche takmer 17 minút a do štatistík si pripísal jeden gól, jeden plusový bod, jeden hit, jednu zblokovanú strelu, štyri strelecké pokusy. Na vhadzovaniach mal 50 % úspešnosť. Šiesty duel série sa odohrá v nedeľu 25. apríla.

Článok pokračuje pod reklamou

Vyrok „Minulé stretnutie sme zakončili dobre a to sa prenieslo aj do dnešného duelu. Povzbudilo nás to. Ešte nemáme nič isté, štvrtý krok je vždy najťažší,“ povedal Mikael Samuelsson, strelec dvoch gólov.

Buffalo – Boston 4:1 (stav série: 2-3)
V prvých dvoch tretinách zápasu medzi Buffalom a Bostonom boli aktívnejší Sabres, no v poslednej dvadsaťminútovke sa karta obrátila. „Medvede“ zasypali Ryana Millera 21 strelami, no vyťažili z nich len jeden gól a nakoniec podľahli 1:4. Víťazný gól strelil Jason Pominville a z jeho spoluhráčov skórovali aj Adam Mair, Mike Grier a do prázdnej brány Tyler Ennis. Autorom jediného presného zásahu Bruins bol Johnny Boychuk. Za víťazný tím nastúpil aj obranca Andrej Sekera, ktorý hral takmer trinásť minút so ziskom jedného plusového bodu. V drese „medveďov“ nastúpili Zdeno Chára a Miroslav Šatan. Chára odohral vyše 25 a pol minúty so ziskom dvoch mínusových bodov, štyroch striel a od rozhodcov dostal 17 trestných minút. Šatan strávil na ľade vyše 16 a pol minúty a získal jednu asistenciu. Na svojom konte mal aj dve strely a 12 trestných minút. Ďalší zápas je na programe v pondelok.

Vyrok „Naše zameranie dnes bolo na to, aby sme jednoducho len bojovali a hrali tvrdo. Keď to robíte, nahadzujete puky. To je to, čo sa stalo, a to viedlo ku gólu,“ povedal po zápase Tyler Ennis.

Phoenix – Detroit 1:4 (stav série: 2-3)
Rovnakým výsledkom skončil aj šiesty duel medzi Coyotes a Red Wings. Z výhry sa tešili „červené krídla“, ktoré sa ujali vedenia 3:2 a majú „mečbal“. K výhre Red Wings dopomohli Drew Miller, Tomas Holmström, Pavel Daciuk a Henrik Zetterberg, ktorí sa zapísali do streleckej listiny. Jediný gól „kojotov“ zaknihoval Ed Jovanovski. Jimmy Howard v bráne Red Wings chytil 30 z 31 striel, Iľja Bryzgalov chytajúci za arizonský klub čelil 28 strelám a chytil 25, keďže Zetterberg skóroval do prázdnej brány.

Vyrok „Užil som si to. Táto časť sezóny je skvelá. Musíte v každom zápase odviesť maximum, čo vás naštartuje,“ povedal Jimmy Howard.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 37/38 - - - - - -
Andrej Sekera (BUF) 12:52 0 0 0 +1 0 0
Zdeno Chára (BOS) 25:33 0 0 0 -2 4 17
Miroslav Šatan (BOS) 16:43 0 1 1 0 2 12
Michal Handzuš (LAK) 16:52 1 0 1 +1 4 0
Pavol Demitra (VAN) 15:01 1 2 3 +2 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies