Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 05.
kurzy
02:30info
EDM
DAL
NHL live
30. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
«

AHL

Preview pred začiatkom novej sezóny AHL

Po takmer štyroch mesiacoch začína v poradí už 75. sezóna Americkej hokejovej ligy. V tomto ročníku sa v nej predstaví aj sedem hráčov spod Tatier.

Oproti minulému ročníku sa počet tímov zvýšil z 29 na 30, čo znamená, že každý tím z kanadsko-americkej NHL bude mať svoj vlastný farmársky klub.

Tímy sú rozdelené do dvoch konferencií – Východná a Západná – a štyroch divízii (Atlantická, Východná – Východná konferencia; Severná a Západná – Západná konferencia).

Základná časť začína 8. októbra 2010 a končí 10. apríla 2011. Celkovo je v základnej časti na programe 1200 stretnutí. Každý klub bude hrať 80-krát.

Článok pokračuje pod reklamou

All-Star Classic je na programe 30.-31. januára 2011 v aréne Giant Center, v ktorej hráva tím Hershey Bears. Po prvý raz od roku 1942 v ňom proti sebe nastúpia hráči z Východnej a Západnej konferencie.

A teraz niečo k tímom. Súčasťou AHL sa stali Barons z Oklahoma City, ktorí sú farmárskym celkom Edmontonu Oilers. Jeho stará farma, tím Springfield Falcons, prešiel ku Columbusu Blue Jackets a Syracuse Crunch (v minulom ročníku farma CBJ) sa stal farmou Anaheimu Ducks. V priebehu sezóny zmení názov farmársky tím New Yorku Rangers. Z Hartfordu Wolf Pack sa stane Connecticut Whale. Už dávnejšie zmenili názov farmárske kluby Caroliny Hurricanes a New Jersey Devils. Z Albany River Rats sa stal Charlotte Checkers a Lowell Devils bol premenovaný na Albany Devils.

Z hráčov bude pravdepodobne najväčšiu pozornosť pútať obranca Sheldon Souray, ktorý začne ročník v tíme Hershey Bears (farma WSH). Okrem neho nájdeme v tímoch AHL napr. Jonathana Chechooa (Worcester Sharks - farma SJS), Marka Parrisha (Portland Pirates - farma BUF) a možno aj Kirka Maltbyho (Grand Rapids Griffins – farma DET).

Od začiatku sezóny by v Americkej hokejovej lige malo nastúpiť sedem Slovákov, čo je o päť menej ako v minulom ročníku. V akcii by sa malo predstaviť kvarteto útočníkov, dvaja obrancovia a jeden brankár – Tomáš Tatar (Grand Rapids Griffins – farma DET), Mário Bližňák (Manitoba Moose – farma VAN), Tomáš Marcinko (Bridgeport Sound Tigers – farma NYI), Milan Kytnár (Oklahoma CIty – farma EDM), Vladimír Mihalik (Norfolk Admirals – farma TBL), Juraj Mikuš (Toronto Marlies – farma TOR) a Jaroslav Janus (Noffolk Admirals – farma TBL).

SlovakNHLsk vám bude aj naďalej prinášať denné výsledky a týždenné sumáre (v nedeľu) Americkej hokejovej ligy. Druhá najlepšia liga amerického kontinentu začína v noci z piatka na sobotu, kedy je na programe úvodných šesť duelov.

Užitočné:
Tabuľky AHL



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies