Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Modano skóroval za Detroit, Slováci nebodovali

Piatkový program Národnej hokejovej ligy obsahoval šesť duelov. Dva boli na programe v Európe a štyri na americkom kontinente. Slováci sa do kanadského bodovania nezapísali.

Mike Modano zažil v drese Detroit veľmi dobrý debut, keď strelil gól a dočkal sa víťazstva 4:0 v zápase proti Anaheimu. „Nenaspal som veľa počas noci a toto popoludnie som bol trochu nervózny. Bol to skvelý štart, potom som sa upokojil a o niečo viac som si to užíval,“ povedal Modano. Pavel Daciuk a Danny Cleary zaznamenali gól a asistenciu, Jimmy Howard zastavil všetkých 21 striel Ducks a strelecky sa presadil aj Johan Franzen. Detroit v zápase dominoval, mal herne i strelecky navrch. Svojho súpera prestrieľal pomerom 43:21. V zápase nechýbal ani slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý odohral takmer 27 minút a bol najvyťažovanejším hráčom celého zápasu. Zaznamenal však dva mínusové body a tri strely.

V divíznom derby medzi Ottawou Senators a Buffalom Sabres sa z víťazstva tešili Sabres, ktorí si po výsledku 2:1 pripísali do tabuľky prvé dva body. Výraznou mierou sa na výhre podieľal útočník Derek Roy, ktorý strelil oba góly Buffala. Prvý dosiahol v prvej tretine a druhý v tretej tretine. Obranca Andrej Sekera strávil na ľade takmer šestnásť a pol minúty, počas ktorých zaknihoval jeden plusový bod. Slovenský bek nastupoval v presilových hrách aj oslabeniach. Jediný presný zásah Senators zaknihoval Chris Kelly (40. minúta). Ryan Miller z Buffala zlikvidoval 25 z 26 striel, Pascal Leclaire z Ottawy čelil 36 strelám, z ktorých 34 chytil.

Švédsky útočník Loui Eriksson strelil v 96. sekunde predĺženia gól, ktorým rozhodol o víťazstve Dallasu, ktorý zdolal New Jersey 4:3. Eriksson skóroval aj v základnej hracej dobe a okrem neho sa do streleckej listiny za tím z Texasu zapísali aj Brenden Morrow a Brad Richards. Travis Zajac, Zach Parise a Jason Arnott, ktorý debutoval v drese New Jersey, boli autormi gólov porazeného tímu. Martin Brodeur (Devils) zaznamenal 24 úspešných zákrokov, Kari Lehtonen (Stars) o tri viac.

Článok pokračuje pod reklamou

V Atlante bol na programe zaujímavý duel medzi domácimi Thrashers a Capitals. V tretej minúte prvej tretiny však všetci diváci stíchli, pretože domáci gólman Ondřej Pavelec stratil vedomie a spadol na zem. Hra bola prerušená na približne dvadsať minút a český brankár musel byť nakoniec prevezený do miestnej nemocnice, v ktorej sa podrobil vyšetreniam. V bráne Thrashers ho nahradil Chris Mason, ktorý si na svoje konto pripísal súťažný debut v tomto tíme. Aj vďaka nemu nakoniec Atlanta zvíťazila 4:2. Evander Kane strelil dva góly vrátane víťazného, ktorý zaknihoval z trestného strieľania, a okrem neho skórovali za Thrashers aj Andrew Ladd a Fredrik Modin. Hviezdny útočník Alexandr Ovečkin nazbieral asistenciu, keď prihral na gól Mikea Knubla. Ďalší presný zásah Capitals strelil v štvrtej minúte úvodnej dvadsaťminútovky Brooks Laich.

V Helsinkách bolo na programe druhé stretnutie medzi Carolinou Hurricanes a Minnesotou Wild. Z víťazstva sa opäť radovali Hurricanes, ktorí vyhrali 2:1 po trestných strieľaniach. O dvoch bodoch pre víťaza Stanley Cupu z roku 2006 rozhodol Jeff Skinner, ktorý ako jediný skóroval v trestných strieľaniach. Z jeho spoluhráčov sa do streleckej listiny zapísal len Tuomo Ruutu, ktorý sa presadil v druhej dvadsaťminútovke. Autorom jediného presného zásahu „divochov“ bol útočník Andrew Brunette, ktorý v 18. minúte otvoril počas presilovej hry skóre stretnutia. Streleckú prevahu mali hráči porazeného tímu, ktorí ohrozili Cama Warda až 42-krát. Jeho náprotivok, Niklas Bäckström, čelil 37 streleckým pokusom. Duel spestrila v deviatej minúte úvodnej tretiny bitka medzi Tomom Kostopoulosom (Carolina) a Ericom Nystromom (Minnesota).

Ryane Clowe sa stal prvou hviezdou zápasu, v ktorom nastúpili proti sebe tímy San Jose Sharks a Columbus Blue Jackets. Stretnutie bolo na programe v Štokholme a po výsledku 3:2 sa z výhry tešil kalifornský celok. Clowe nazbieral dve asistencie, keď prihrával na góly Torreyho Mitchella, ktorý otvoril skóre zápasu, a Logana Couturuea, ktorý zaznamenal víťazný presný zásah. Ďalší gól Sharks strelil Joe Thornton. Sekundárnu asistenciu zaznamenal brankár Antti Niemi. Kristian Huselius a R.J. Umberger dosiahli dva góly Blue Jackets, ktoré vsietili v rozpätí pätnástich sekúnd. Antti Niemi zaznamenal pri svojom debute v drese San Jose 30 úspešných zákrokov. Jeho náprotivok, Steve Mason, mal na svojom konte 25 úspešných zásahov.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Ľubomír Višňovský (ANA) 26:47 0 0 0 -2 3 0
Andrej Sekera (BUF) 16:23 0 0 0 +1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies