Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
11. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
12. 05.
kurzy
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Sumáre

Hossa sa zranil pri víťazstve, Thornton porazil Devils

V dvoch zo šiestich zápasov, ktoré sa odohrali v zámorskej NHL v noci zo stredy na štvrtok, sa predstavili aj slovenskí hráči. Ani jeden zo štyroch sa bodovo nedokázal presadiť. Marián Hossa sa dokonca zranil.

Tomáš Kopecký sa po vynechaní jedného zápasu vrátil do zostavy Chicaga a v zápase proti Los Angeles nebodoval, no dočkal sa víťazstva 3:1, ku ktorému 33 zákrokmi prispel brankár Marty Turco, ktorého dokázal prekonať len Justin Williams. Strelecky sa z tímu „čiernych jastrabov“ presadili Jake Dowell, Viktor Stalberg a Patrik Sharp. Zápas aj napriek pozitívnemu výsledku nebol pre Blackhawks bez negatív. Najväčším bolo zranenie Mariána Hossu, ktorý pre nešpecifikované zranenie hornej časti tela opustil v druhej tretine zápas, v ktorom stihol odohrať niečo cez 10 minút, počas ktorých zaznamenal dve strely a v úvode bol vylúčený za hákovanie. Kopecký v akcii odohral necelých 20 minút a zaknihoval tri strelecké pokusy. V drese Kings nechýbal Michal Handzuš, ktorý v priebehu 17 minút zaregistroval dve strely a 47% úspešnosť na vhadzovaniach. V drese domácich bol v tejto činnosti najefektívnejší Kopecký – vyhral päť z ôsmich buly.

Slovensko malo hráčske zastúpenie aj v Montreale, kde pricestoval na stredajší zápas výber New Yorku Islanders. Obranca Milan Jurčina odohral 16 a pol minúty, na svoje konto si pripísal dva mínusové body a jednu strelu, no z víťazstva radosť nemal, pretože domáci vyhrali 5:3 a natiahli svoju víťaznú sériu na tri duely. Tomáš Plekanec a Jeff Halper zaznamenali po góle a asistencii, strelecky sa presadili aj Matheu Darche. Travis Moen a Andrej Kosticyn, kým Carey Price, ktorý štartoval vo všetkých zápasoch Canadiens, zaznamenal 18 zákrokov, aby si vylepšil bilanciu na 6-2-1. V stredu ho prekonali James Wisniewski, John Tavares a Doug Weight.

Michal Neuvirth zaznamenal 29 zákrokov, aby vychytal svoje prvé čisté konto v NHL a doviedol Washington k víťazstvu 3:0 nad Carolinou. Nicklas Backstrom strelil dva góly v tretej tretine, vrátane toho do prázdnej brány, po Mattovi Hendricksovi, ktorý v prvej tretine otvoril skóre zápasu. Cam Ward zaznamenal 30 zákrokov. Najčastejšie ho strelou ohrozil Alex Ovečkin, ktorý si do štatistík pripísal len asistenciu.

Článok pokračuje pod reklamou

Dan Ellis vystriedal v prvej tretine Mikea Smitha a dal šancu svojim spoluhráčom otočiť stav domáceho zápasu proti Pittsburghu z 1:3 na 5:3, keď kryl všetkých 24 striel, ktorým čelil. Dvoma gólmi a asistenciou sa na víťazstve podieľal Martin St. Louis, ktorý strelil aj víťazný gól. Okrem neho sa presadili aj Dana Tyrell (prvý gól v NHL), Teddy Purcell a Vincent Lecavalier. Lightning si vylepšili bilanciu na 6-2-1. Góly Penguins prišli z hokejok Craga Adamsa, Matta Cookea a Pascala Dupuisa.

Niclas Bergfors zaznamenal gól a asistenciu a Atlanta strelila dva skoré góly v tretej tretine, aby ukončila trojzápasovú sériu bez víťazstva, keď v stredu vyhrala pomerom 6:4 nad Rangers, ktorým ukončila trojzápasovú víťaznú sériu. Víťazný gól strelil Dustin Byfuglien a do listiny strelcov sa zapísali aj Bryan Little, Evander Kane, Eric Boulton a Andrew Ladd. Chris Mason inkasoval z 24 striel góly z hokejok Ryana Callahana, Seana Averyho, Todda Whitea a Briana Boylea.

Joe Thornton strelil hetrik a asistoval pri ďalších dvoch gólov, aby doviedol San Jose k víťazstvu 5:2 nad San Jose. Patrick Marleau a Dany Heatley urobili Thorntonovi spoločnosť na listine strelcov a zaznamenali aj po tri asistencie. Antti Niittymaki prispel k výhre 27 zákrokmi. Domáci boli aktívnejší, keď bránu Martina Brodeura ohrozili 39-krát. Góly Devils vsietili David Clarkson a Andy Green. Iľja Kovaľčuk nezaznamenal ani jeden strelecký pokus.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (CHI) 10:13 0 0 0 0 2 2
Tomáš Kopecký (CHI) 19:44 0 0 0 0 3 0
Michal Handzuš (LAK) 16:54 0 0 0 0 2 0
Milan Jurčina (NYI) 16:28 0 0 0 -2 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský i Pospíšil medzi najlepšími hráčmi prvého dňa MS v hokejiRangers môžu dnes dokončiť Hurricanes. Ak sa im to podarí, napodobnia Gretzkého OilersPospíšil si to predstavoval inak, Regenda má recept na úspech. Slafkovský: S*re toNeúspešný debut Honzeka, traja Slováci oslavujú postup! Top kandidáti na post trénera Toronta: Budú k dispozícii aj traja stále aktívni v NHL?Devils požiadali o povolenie komunikácie s vyhodeným trénerom Začalo finále v USHL: Dvaja Slováci proti sebe! Druhý zápas finále bol dramatický: Slovenský reprezentant je opäť bližšie k titulu! Maple Leafs odhalili zranenia piatich hráčov. Všetky karty odkryli už aj u Matthewsa! Voľným hráčom nebude: Penguins predĺžili zmluvu s fínskym reprezentantom Oilers zavŕšili v predĺžení obrat, Bruins sa pri ďalšej jasnej prehre zranil kapitánBostonu sa pred tretím zápasom série zotavila posila spred uzávierkyMS 2024: Séria nekončí. Slovensko prvý zápas na turnaji prehraloSúpiska Slovenska ja kompletná, známy je aj kapitán. Slafkovský je rodeným lídrom, tvrdí Ramsay Najväčšie hviezdy z NHL na MS 2024Slafkovský zaujal v zámorí už pred štartom MS: Je v spoločnosti hviezd Pred 70 rokmi bola prvýkrát udelená prestížna trofej. Vyhral ju aj jeden SlovákVišňovský: Slafkovský pôsobí suverénne. On a Nemec nestačia. Toto beriem ako povinnosťO Marnera sa už zaujímajú ostatné tímy. Vyhodeného trénera má v hľadáčiku aj tím Slováka Repčík sa presadil. Jeho tím vstúpil do finále veľkým štýlom! + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies