Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
TOR
BOS
NHL live
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Správy z NHL

Sharks po pár zápasoch našli brankársku jednotku

SAN JOSE - Na konci sezóny 2009/10 sa generálny manažér žralokov Doug Wilson rozhodol nepredĺžiť zmluvu s ruskou brankárskou hviezdou Jevgenijom Nabokovom a vsadiť na lacnejších brankárov.

Po podpise Antera Niittymakiho sa zdalo byť všetko jasné a práve on mal zastávať post jednotky v bráne San Jose, pričom náhradníkom mal byť mladý talentovaný brankár Greiss.

Keď fanúšikovia Sharks čakali podpis obrancu, ktorý mal nahradiť Roba Blakea, ktorý ukončil kariéru, prišla nečakaná správa o podpise Antiho Niemiho a začali sa objavovať rozdielne reakcie fanúšikov tímu. Kto z nich mal pravdu? Bol podpis Antiho Niemiho pre Sharks výhodný?

Priebeh sezóny v bráne Sharks
Sezónu zahájili „Žraloky“ v Európe. Prvý zápas proti Blue Jackets sa predstavil v bráne Anti Niemi, ktorý zaznamenal svoju zatiaľ jedinú výhru v tejto sezóne. Deň nato bol v bráne žralokov Antero Niittymaki, ktorý inkasoval o gól viac ako jeho krajan. V ďalších dvoch zápasoch v bráne nastúpil opäť Anti Niemi, no zaznamenal mizerné štatistiky a 2 prehry proti priemerným tímom ligy. Nasledovali 3 zápasy na ihriskách súperov. Proti coloradským mladíkom, ktorí boli v tej dobe v lepšej forme, sa podarilo Niittymakimu vyhrať s dobrými štatistikami a nastúpil aj proti edmontonským „olejárom“, v zápase v ktorom boli Sharks jednoznačne lepší Niittymaki pustil iba jeden gól a zdalo sa že nastúpi aj v Calgary. No opak bol pravdou a proti Calgary sa predstavil v bráne Anti Niemi, no už po 9 minútach bol striedaný po tom, čo z 5 striel 3-krát inkasoval. V ďalšom priebehu zápasu Niittymaki inkasoval iba raz z 25.pokusov hráčov Flames. Niittymaki nastúpil pochopiteľne aj v ďalšom zápase a proti trápiacim sa Devils pochytal 27 striel z 29 pokusov. Zatiaľ v poslednom zápase Sharks nedali šancu svojmu obrovskému rivalovi, no „Nitty“ mal dosť práce v poslednej tretine a z 24 striel inkasoval 2-krát.

Porovnanie

Antero Niittymaki - Niittymaki je zatiaľ neporovnateľne lepší v štatistikách, v bráne pôsobí o mnoho lepšie ako jeho krajan Niemi a zatiaľ stál v bránkovisku pri každom víťazstve žralokov okrem jedného. Jeho bilancia je 4-0-1 s 92,9% úspešnosťou a priemerom 1,87 inkasovaného gólu na zápas.

Anti Niemi - V bráne pôsobí veľmi neisto, puky vyráža a často nevie ani kam, je veľmi slabý v práci s hokejkou. Jeho bilancia je 1-3-0 s 85,4% úspešnosťou a priemerom 4,5 inkasovaného gólu na zápas.

Vyzerá to tak, že ak Niittymaki bude pokračovať vo svojich výkonoch, stane sa jednotkou Sharks skôr ako sa čakalo, že si jeden z týchto brankárov vybojuje post jednotky, ba mohla by to byť dokonca prvá sezóna, v ktorej odchytá viac ako 55 zápasov.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies