Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
11. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
12. 05.
kurzy
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Sumáre

Višňovský v predĺžení rozhodol o výhre Anaheimu

V noci z utorka na stredu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo sedem stretnutí, v ktorých sa predstavili aj dvaja Slováci. Peter Budaj neuspel proti Calgary, no Ľubomír Višňovský rozhodol o víťazstve Ducks.

Obranca Ľubomir Višňovský rozhodol v predĺžení svojim tretím gólom v sezóne o víťazstve Ducks nad svojim kalifornským rivalom, San Jose. V normálnom hracom čase skončil duel nerozhodne 2:2. Skóre stretnutia otvoril už v druhej minúte Torrey Mitchell, na ktorého gól zareagoval v 10. minúte Jason Blake. V druhej časti hry poslal Corey Perry prvýkrát Anaheim do vedenia, no v strede tretej tretiny sa podarilo vyrovnať domácemu Devinovi Setoguchimu. Sharks boli aktívnejší, keď na Jonasa Hillera vyslali 41 striel. Antero Niittymaki čelil len 20. Ľubomír Višňovský sa v normálnom hracom čase strelecky šetril a fínskeho brankára ohrozil len raz – na konci predĺženia. V akcii strávil viac ako 26 minút a zaznamenal tri plusové body.

Curtis Glencross strelil dva góly (druhý do prázdnej brány), Miikka Kiprusoff zaznamenal 29 zákrokov a hráči Calgary Flames zdolali Colorado Avalanche 4:2, aby ukončili štvorzápasovú sériu prehier. David Moss strelil víťazný gól a z gólu sa tešil aj Mikael Backlund. Rene Bourque zaznamenal dve asistencie. V bráne Colorada stál opäť Peter Budaj, ktorý zastavil 21 striel. Góly Colorada strelili Brandon Yip a Chris Stewart. Colorado na začiatku tretej tretiny viedlo 2:1, no Calgary sa dostalo k tlaku a napokon sa mu podarilo otočiť stav vo svoj prospech. Prvý gól Flames ukončil nepriestrelnosť Budaja na 96 minútach a 33 sekundách.

Alex Ovečkin, i keď zaznamenal dve asistencie, Alexandr Sjomin a Mike Green boli pod dôkladnou obranou domácich a tak sa o góly Washingtonu museli postarať iní hráči, vďaka ktorým Caps opäť zdolali NY Rangers. Brooks Laich strelil dva góly a strelecky sa presadili aj Matt Hendricks, John Erskine a Mike Knuble, ktorí doviedli Capitals k piatemu víťazstvo v sérii. Washington vyhral nad Rangers v štvrtom zápase v rade. Góly domácich strelili Brian Boyle (dva) a Derek Boogaard, ktorý strelil svoj prvý gól za posledných takmer päť rokov.

Článok pokračuje pod reklamou

Jason Spezza strelil dva góly, pridal asistenciu a Senators predĺžili svoju víťaznú sériu na štyri stretnutia, keď v stredu zdolali Atlantu pomerom 5:2. Brankár Brian Elliott, ktorý zaknihoval 11. štart v rade, zastavil 35 striel a prekonať ho dokázali len Andrew Ladd a Anthony Stewart. Z domácich hráčov sa okrem Spezzu presadili aj Sergej Gončar, Chris Neil a Jesse Winchester. Erik Karlsson zaznamenal dve asistencie.

Carey Price zaznamenal 35 zákrokov, aby vychytal svoje druhé čisté konto v tomto ročníku a Montreal ukončil víťaznú sériu Vancouveru, ktorá sa zastavila na šiestich zápasoch. Canadiens vyhrali pomerom 2:0 po presných zásahoch Andreja Markova a Romana Hamrlíka. Price vychytal svoj šiesty shutout v kariére. Roberto Luongo skončil duel s 27 zákrokmi.

Steven Stamkos potvrdil formu a strelil ďalšie dva góly, aby pomohol Tampe k víťazstvu 4:0 nad Torontom. O úspech sa zaslúžil aj brankár Dan Ellis, ktorý vychytal svoju druhú nulu v ročníku, keď zastavil všetkých 28 striel Maple Leafs. Okrem Stamkosa sa z gólu tešili aj Nate Thompson a Dominic Moore. „Bolts“ vyhrali prvý zápas po troch prehrách v rade. Toronto v posledných deviatich dueloch vyhralo iba raz.

Edmonton pricestoval do Raleigh s cieľom vyhrať, no odchádzal z neho s krutou porážkou. Carolina vyhrala 7:1, keď Joe Corvo strelil dva presilovkové góly, Eric Staal zaznamenal štyri asistencie a medzi strelcami gólov sa ocitli aj Pat Dwyer, Erik Cole, Chad LaRose, Sergej Samsonov a Jeff Skinner. Jediný gól Oilers strelil za stavu 0:6 Dustin Penner. Cam Ward pri víťazstve zaznamenal 21 zákrokov.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 21/24 - - - - - -
Ľubomír Višňovský (ANA) 26:22 1 0 1 +3 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Koniec pre Hurricanes? Pôjdu do vedenia hviezdy z Dallasu?Slafkovský i Pospíšil medzi najlepšími hráčmi prvého dňa MS v hokejiRangers môžu dnes dokončiť Hurricanes. Ak sa im to podarí, napodobnia Gretzkého OilersPospíšil si to predstavoval inak, Regenda má recept na úspech. Slafkovský: S*re toNeúspešný debut Honzeka, traja Slováci oslavujú postup! Top kandidáti na post trénera Toronta: Budú k dispozícii aj traja stále aktívni v NHL?Devils požiadali o povolenie komunikácie s vyhodeným trénerom Začalo finále v USHL: Dvaja Slováci proti sebe! Druhý zápas finále bol dramatický: Slovenský reprezentant je opäť bližšie k titulu! Maple Leafs odhalili zranenia piatich hráčov. Všetky karty odkryli už aj u Matthewsa! Voľným hráčom nebude: Penguins predĺžili zmluvu s fínskym reprezentantom Oilers zavŕšili v predĺžení obrat, Bruins sa pri ďalšej jasnej prehre zranil kapitánBostonu sa pred tretím zápasom série zotavila posila spred uzávierkyMS 2024: Séria nekončí. Slovensko prvý zápas na turnaji prehraloSúpiska Slovenska ja kompletná, známy je aj kapitán. Slafkovský je rodeným lídrom, tvrdí Ramsay Najväčšie hviezdy z NHL na MS 2024Slafkovský zaujal v zámorí už pred štartom MS: Je v spoločnosti hviezd Pred 70 rokmi bola prvýkrát udelená prestížna trofej. Vyhral ju aj jeden SlovákVišňovský: Slafkovský pôsobí suverénne. On a Nemec nestačia. Toto beriem ako povinnosťO Marnera sa už zaujímajú ostatné tímy. Vyhodeného trénera má v hľadáčiku aj tím Slováka Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies