Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
11. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
12. 05.
kurzy
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Sumáre

Bližňák strelil prvý gól v NHL, Chára a Meszároš hviezdami zápasov

V desiatich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavilo sedem slovenských hokejistov. Marián Gáborík sa vrátil do akcie, no nebodoval. Strelecky sa presadili Zdeno Chára a Mário Bližňák, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Bodovali aj Andrej Meszároš a Michal Handzuš.

Dvadsaťtriročný Mário Bližňák absolvoval svoju premiéru v tejto sezóne a vo svojom celkovo treťom zápase v NHL sa mu podarilo prvýkrát dopraviť puk do súperovej brány. Svoj prvý gól v kariére strelil v 57. minúte, kedy zvyšoval vedenie Canucks na 6:1. Vancouver napokon vyhral v Ottawe pomerom 6:2, keď dva góly strelil Ryan Kesler a presadiť sa dokázali aj Daniel Sedin, Alexandre Burrows a Tanner Glass. Roberto Luongo zaznamenal 33 zákrokov a prekonali ho len Peter Regin a Sergej Gončar. Pascal Leclaire čelil 33 strelám. Bližňák ho ohrozil raz a počas necelých deviatich minút, ktoré strávil na ľade, zaznamenal aj jeden plusový bod.

Zdeno Chára sa stal treťou hviezdou zápasu, v ktorom jeho mužstvu podľahlo na domácom ľade Montrealu 1:3. Slovenský obranca bol autorom jediného gólu domácich, ktorý bol jeho štvrtý v sezóne a druhý v posledných dvoch zápasoch. Canadiens boli v zápase o niečo aktívnejší a vyhrali vďaka 34 zákrokom Careyho Pricea a gólom P.K. Subbana, Briana Giontu a Scotta Gomeza. Subban strelil svoj premiérový gól v základnej časti. Montreal vyhral štyri zápasy v rade a ako prvý tím v tejto sezóne dokázal streliť Bostonu viac ako jeden presilovkový gól. Chára bol v zápase najvyťažovanejším hráčom, keď na ľade strávil necelých 27 minút. Do štatistík si pripísal aj tri strely a dve trestné minúty. Práve počas jeho vylúčenia strelil Gionta víťazný gól.

Jeff Carter zaknihoval svoj druhý hetrik v kariére, keď strelil tri góly pri vysokom víťazstve Philadelphie 8:1 nad Carolinou. Danny Briere strelil dva góly, Scott Hartnell zaznamenal gól a asistenciu a do listiny strelcov sa z víťazného tímu zapísali aj Nikolaj Žerdev a Mike Richards. Flyers vyhrali ôsmy vzájomný zápas s Hurricanes a celkovo siedmy zápas z posledných ôsmich. Sergej Bobrovsky k nemu prispel 35 zákrokmi a slovenský obranca Andrej Meszároš defenzívnou činnosťou i jedným bodom za asistenciu. Rodák z Považskej Bystrice bol vyhlásený za tretiu hviezdu zápasu. Počas 20 minút v akcii nazbieral štyri plusové body. Z domácich hráčov zaknihoval čestný úspech Chad LaRose.

Článok pokračuje pod reklamou

Do bodovania sa zapísal aj Michal Handzuš, ktorý zaznamenal sekundárnu asistenciu pri góle Jacka Johnsona, ktorý uzavrel stav zápasu, v ktorom Los Angeles na domácom ľade zdolalo Dallas pomerom 3:1. Skóre stretnutia otvoril Dustin Brown a víťazný gól strelil počas presilovej hry Justin Williams. Jonathan Quick sa stal s 27 zákrokmi prvou hviezdou zápasu. Prekonať ho dokázal len Jamie Benn. Handzuš strávil v akcii 19 minút a 45 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj jednu strelu na bránu.

Jaroslav Halák sa po striedaní v predchádzajúcom zápase opäť postavil do brány Blues a podal slušný výkon, na ktorého konci však nebolo víťazstvo. Halák zaznamenal 24 zákrokov, no nechytil nájazd Marcela Goca v štvrtej sérii samostatných nájazdov, ktorá rozhodla o víťazstve Nashvillu 3:2. V normálnom hracom čase slovenského brankára prekonali Cal O'Reilly a J.P. Dumont. Góly Blues strelili David Backes a Matt D'Agostini. Kým Predators ukončili päťzápasovú sériu prehier, Blues zaknihovali druhú prehru v sérii po tom, čo vyhrali sedem duelov v rade.

Hviezdny útočník Marián Gáborík sa po 12 vynechaných zápasov pre zranenie ramena vrátil vo štvrtok do akcie, no do streleckej listiny sa nezapísal. Na ľade však strávil takmer 19 minút a zaznamenal jeden mínusový bod a aj tri strelecké pokusy. Po zápase mohol byť spokojný, pretože Rangers zdolali Sabres 3:2 po predĺžení. Autorom víťazného gólu bol Artem Anisimov, ktorý v stretnutí strelil dva góly. Presadil sa aj Ruslan Fedotenko a Martin Biron zaknihoval 29 zákrokov. Góly Sabres vsietili Tyler Ennis a Mike Grier. Andrej Sekera odohral 19 a pol minúty a zaznamenal jeden strelecký pokus.

Alexandr Sjomin mal vo štvrtok svoj koncert. V tretej tretine strelil tri góly a zaznamenal aj dve asistencie, aby veľmi výrazne pomohol Washingtonu k víťazstvu 6:3 nad Tampou Bay. Pri šiestom víťazstve Capitals v rade zaznamenal Alexandr Ovečkin gól a dve asistencie. Strelecky sa presadili aj Tom Poti a Mike Knuble. Nicklas Backstrom zaznamenal štyri asistencie. Michael Neuvirth zastavil 38 striel Lightning. Prekonali ho Teddy Purcell, Ryan Malone a Steven Stamkos.

Ondřej Pavelec zaknihoval svoje prvé víťazstvo po kolapse, keď zaznamenal 32 zákrokov proti Minnesote, ktorú Thrashers zdolali pomerom 5:1. Andrew Ladd, Fredrik Modin, Ben Eager, Jim Slater a Nik Antropov sa presadili za Atlantu, kým jediný gól Wild dosiahol počas presilovej hry Antti Miettinen.

Dan Cleary a Thomas Holmstrom sa obaja presadili strelecky dvakrát, aby pomohli Detroitu k víťazstvu 6:2 nad Edmontonom. Valtteri Filppula zaznamenal gól a asistenciu, Johan Franzen sa tiež presadil a Jimmy Howard zaknihoval 23 zákrokov. Dustin Penner a Theo Peckham sa presadili za Oilers. Nikolaj Chabibulin zastavil 28 striel.

Sharks zdolali Islanders 2:1 po samostatných nájazdoch. Dan Boyle strelil gól a presadil sa aj v samostatných nájazdoch, v ktorých ten víťazný ide na konto Logana Couturea. Antero Niittymaki zaznamenal 24 zákrokov, kým jeho náprotivok Dwayne Roloson 37. Z hráčov hostí sa presadil P.A. Parenteau.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 24/26 - - - - - -
Zdeno Chára (BOS) 26:51 1 0 1 0 3 2
Andrej Sekera (BUF) 19:30 0 0 0 0 1 0
Marián Gáborík (NYR) 18:40 0 0 0 -1 3 0
Mário Bližňák (VAN) 08:44 1 0 1 +1 1 0
Michal Handzuš (LAK) 19:45 0 1 1 0 1 0
Andrej Meszároš (PHI) 20:10 0 1 1 +4 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Koniec pre Hurricanes? Pôjdu do vedenia hviezdy z Dallasu?Slafkovský i Pospíšil medzi najlepšími hráčmi prvého dňa MS v hokejiRangers môžu dnes dokončiť Hurricanes. Ak sa im to podarí, napodobnia Gretzkého OilersPospíšil si to predstavoval inak, Regenda má recept na úspech. Slafkovský: S*re toNeúspešný debut Honzeka, traja Slováci oslavujú postup! Top kandidáti na post trénera Toronta: Budú k dispozícii aj traja stále aktívni v NHL?Devils požiadali o povolenie komunikácie s vyhodeným trénerom Začalo finále v USHL: Dvaja Slováci proti sebe! Druhý zápas finále bol dramatický: Slovenský reprezentant je opäť bližšie k titulu! Maple Leafs odhalili zranenia piatich hráčov. Všetky karty odkryli už aj u Matthewsa! Voľným hráčom nebude: Penguins predĺžili zmluvu s fínskym reprezentantom Oilers zavŕšili v predĺžení obrat, Bruins sa pri ďalšej jasnej prehre zranil kapitánBostonu sa pred tretím zápasom série zotavila posila spred uzávierkyMS 2024: Séria nekončí. Slovensko prvý zápas na turnaji prehraloSúpiska Slovenska ja kompletná, známy je aj kapitán. Slafkovský je rodeným lídrom, tvrdí Ramsay Najväčšie hviezdy z NHL na MS 2024Slafkovský zaujal v zámorí už pred štartom MS: Je v spoločnosti hviezd Pred 70 rokmi bola prvýkrát udelená prestížna trofej. Vyhral ju aj jeden SlovákVišňovský: Slafkovský pôsobí suverénne. On a Nemec nestačia. Toto beriem ako povinnosťO Marnera sa už zaujímajú ostatné tímy. Vyhodeného trénera má v hľadáčiku aj tím Slováka Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies