Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
12. 05.
kurzy
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
COL
DAL
«

Sumáre

Halák a Budaj vyhrali, Gáboríka vypískali v Minnesote

V jedenástich sobotňajších dueloch hralo deväť Slovákov. Do bodovania sa zapísali piati, ale len jeden skóroval. Obaja gólmani zvíťazili. Štyria Slováci sa stali hviezdami zápasov.

Jaroslav Halák sa po jednozápasovej pauze opäť postavil do brány St. Louis Blues a svojmu zamestnávateľovi pomohol k víťazstvu nad New Jersey v pomere 3:2. Bratislavský rodák zlikvidoval 35 z 37 streleckých pokusov a radoval sa z prvého víťazstva od 6. novembra. Prekonať ho dokázali len David Clarkson (1. minúta) a Mattias Tedenby (30. minúta) a stal sa druhou hviezdou duelu. Prvou sa stal jeho spoluhráč Brad Winchester, ktorý strelil v 46. minúte víťazný gól zápasu. O ďalšie dva presné zásahy Blues sa postarali Alex Pietrangelo a Eric Brewer. Premiéru v drese Devils si odbil gólman Mike McKenna, ktorý chytil 24 striel. Devils prehrali tretí zápas v rade a štvrtý z posledných piatich.

Z víťazstva sa radoval aj druhý slovenský brankár, Peter Budaj, ktorý chytá za Colorado Avalanche. „Lavíny“ zvíťazili nad Dallasom Stars 4:3 po samostatných nájazdoch, keď o výhre rozhodol v piatej sérii nájazdov Kevin Porter. V normálnej hracej dobe mali Avalanche po dvoch góloch Milana Hejduka a jednom góle Davida Jonesa trojgólový náskok, ale Adam Burish, Brenden Morrow a James Neal sa zaslúžili o to, že zápas skončil po 60. minútach nerozhodne 3:3. Budaj zlikvidoval 26 striel a stal sa treťou hviezdou stretnutia. Na svoje konto si pripísal tretie víťazstvo v rade. Colorado vyhralo štvrtý duel za sebou.

Slovenský útočník Michal Handzuš strelil gól v šiestej sérii nájazdov a „kráľom“ pomohol k víťazstvu 4:3 nad Bostonom. Po zápase bol skúsený center vyhlásený za prvú hviezdu stretnutia. V zápase hral takmer 19 a pol minúty a Tima Thomasa, ktorý chytal za Bruins, prekonal aj v 12. minúte prvej tretiny. Do štatistík si zapísal aj dve zblokované strely. Kings viedli od prvej minúty duelu zásluhou Brada Richardsona 1:0. Na 2:0 zvyšoval Handzuš a Jaret Stoll v 23. minúte dostal Kings do trojgólového vedenia. Bruins sa však podarilo vyrovnať. Postupne skórovali Blake Wheeler, Gregory Campbell a Patrice Bergeron. V stretnutí nechýbal ani obranca Zdeno Chára z Bostonu. Robustný bek strávil na ľade 26 minút, počas ktorých zaznamenal jednu prihrávku, šesť streleckých pokusov, štyri hity, tri zblokované strely a štyri trestné minúty.

Článok pokračuje pod reklamou

Blackhawks sa spamätali z debaklu, ktorý utrpeli v piatok na ľade Calgary, a v sobotu zvíťazili nad Vancouverom vysoko 7:1. Víťazný gól strelil Troy Brouwer a do streleckej listiny sa za „čiernych jastrabov“ zapísali aj Jonathan Toews, Brent Seabrook, Patrick Sharp, Patrick Kane a dvakrát Fernando Pisani. Do bodovania sa zapísali obaja slovenskí hráči. Marián Hossa (druhá hviezda duelu) získal tri asistencie a dva plusové body počas vyše 19 minút, ktoré strávil na ľade. Tomáš Kopecký asistoval na jeden gól a pretrhol osemzápasovú sériu bez získaného bodu. Na ľade strávil 13 a pol minúty. Autorom jediného presného zásahu „kosatiek“ bol Mikael Samuelsson, ktorý prekonal Coreyho Crawforda (27/28) až za stavu 0:7. Roberto Luongo inkasoval štyri góly z 20 striel a zápas dochytal Corey Schneider (18/21).

Útočník Marián Gáborík sa v sobotu po prvýkrát ako hráč New Yorku Rangers predstavil na ľade haly Xcel Energy Center, na ktorom absolvoval množstvo domácich zápasov v drese Minnesoty Wild. Gáborík sa nakoniec tešil z víťazstva 5:2. Víťazný gól si na svoje konto pripísal Alexander Frolov a sekundárnu prihrávku zaznamenal trenčiansky rodák, ktorý odohral vyše šestnásť minút. Na Niklasa Bäckströma (25/30) vystrelil štyrikrát. O ďalšie góly manhattanského klubu sa postarali Artem Anisimov, Michael Del Zotto, Brandon Dubinsky a Ruslan Fedotenko. Matt Cullen a Martin Havlát prekonali Martina Birona, ktorý zlikvidoval 26 streleckých pokusov.

Vyrok „Rozmýšľal som o tom nejakú chvíľu. Celkom úprimne, bol som z toho nervózny, že som hral za iné mužstvo, ale na druhej strane sa teším z nášho výkonu a výhry. Po prvých striedaniach zo mňa všetko opadlo. Nikdy predtým som nebol v šatní hostí, ani počas kempu. Bolo to niečo neobyčajné,“ povedal pre Star Tribune Marián Gáborík.

Zaujímavý duel sa odohral vo Washingtone, kde proti domácim Capitals nastúpili Flyers z Philadelphie. Dva body nakoniec putujú na konto „letcov“, ktorí vyhrali 5.4 po samostatných nájazdoch. V nich skóroval len Danny Briere. V normálnej hracej dobe sa za Philadephiu presadili Giroux, Richards, Carter a Nodl. Brian Boucher chytil 33 striel a inkasoval štyri góly z hokejok Johanssona, Bäckströma, Chimeru a Fehra, ktorý skóroval 39 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Michal Neuvirth chytil 31 striel a boli medzi nimi aj dve z hokejky Andreja Meszároša, ktorý odohral 21 minút a 17 sekúnd. Štatistiky si obohatil o jeden plusový bod, štyri hity a jednu zblokovanú strelu.

Adam Hall strelil štvrtý gól v ročníku a rozhodol o výhre Tampy Bay nad Buffalom v pomere 2:1. Za „blesky“ skóroval aj Teddy Purcell. Patrick Lalime, ktorý chytal za „šable“ chytil 20 striel a z jeho spoluhráčov sa do streleckej listiny zapísal len Thomas Vanek, ktorý otvoril v piatej minúte skóre zápasu. Obranca Andrej Sekera strávil na ľade 21 minút, počas ktorých vyslal na Mike Smitha, gólmana Lightning, jednu strelu. Smith opustil stretnutie s 29 úspešnými zákrokmi. Tampa Bay zvíťazila v treťom dueli v rade.

Matt Moulson strelil prvý gól zápasu, no Islanders nakoniec podľahli Floride 1:4. Všetky štyri góly dali Panthers v druhej časti hry. Postupne skórovali Santorelli (dva góly), Reasoner a Weiss. Tomáš Vokoun chytil 39 striel, Dwayne Roloson 27. Islandes prehrali dvanásty zápas v rade a naposledy sa z výhry radovali ešte 21. októbra.

Kanadské derby medzi Montrealom a Torontom vyhral prvý menovaný tím po výsledku 2:0. Výraznou mierou sa na tom podieľal brankár Carey Price, ktorý chytil všetkých 30 striel a zaznamenal štvrtý tohtosezónny shutout. Víťazný gól dal Jeff Halpern a za Canadiens sa presadil aj Cammalleri. Jonas Gustavsson chytil 37 striel.

Martin Erat sa presadil v nájazdoch a aj vďaka nemu vyhrali Predators nad Carolinou 2:1. V základnej hracej dobe skóroval v drese Nashvillu Smithson. Cam Ward zaznamenal 26 úspešných zákrokov a prekonať ho dokázal len Pitkänen. Pekka Rinne zlikvidoval 21 z 22 striel.

Rick Nash zaknihoval hetrik a Mathieu Garon chytil všetkých 35 striel (štvrtý shutout v tejto sezóne), aby sa Columbus tešil z výhry 3:0 nad San Jose. Blue Jackets zvíťazili na ľade kalifornského tímu prvý raz od 8. januára 2004.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 35/37 - - - - - -
Peter Budaj (COL) 26/29 - - - - - -
Michal Handzuš (LAK) 19:24 1 0 1 0 2 0
Zdeno Chára (BOS) 26:06 0 1 1 +1 6 4
Marián Hossa (CHI) 19:36 0 3 3 +2 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 13:32 0 1 1 +1 2 0
Marián Gáborík (NYR) 16:11 0 1 1 -1 4 0
Andrej Meszároš (PHI) 21:17 0 0 0 +1 2 0
Andrej Sekera (BUF) 21:05 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Pekarčík skóroval vo finále. Na dosah titulu je však jeho krajan! + video Je sezóna Marchanda v ohrození? Tréner Bruins tvrdí, že zákrok bol úmyselný + videoZahral si v Sérii storočia, získal Stanleyho pohár: Zomrel bývalý hráč Toronta Sýkora spoznal súpera. Zahrajú si v divíznom finále proti sebe aj Slováci?Colorado zažilo najvýraznejšiu prehru, život Hurricanes visel na vláskuNHL naživo: Koniec pre Hurricanes? Pôjdu do vedenia hviezdy z Dallasu?Slafkovský i Pospíšil medzi najlepšími hráčmi prvého dňa MS v hokejiRangers môžu dnes dokončiť Hurricanes. Ak sa im to podarí, napodobnia Gretzkého OilersPospíšil si to predstavoval inak, Regenda má recept na úspech. Slafkovský: S*re toNeúspešný debut Honzeka, traja Slováci oslavujú postup! Top kandidáti na post trénera Toronta: Budú k dispozícii aj traja stále aktívni v NHL?Devils požiadali o povolenie komunikácie s vyhodeným trénerom Začalo finále v USHL: Dvaja Slováci proti sebe! Druhý zápas finále bol dramatický: Slovenský reprezentant je opäť bližšie k titulu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies