Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Komunita: Diskusia > Slovenský hokej

Tému založil: Jakub Stefkovic
27.02.2014 - 20:33:12
Túto tému som založil aby trošku rozobrali problematiku od výchovy mládeže až po štruktúru seniórských hokejových líg.

Tak teda začnem.

Dnes som rozmýšlal nad klubovým hokejom a jeho smerovaným na Slovensku a dostal som nápad s ktorým sa chcem
s vami podeliť. Príjjmam objektívnu kritiku bez vulgarizmov alebo ďalšie nápady v tejto problematike.


-na začiatok vytvoriť 12 hokejových organizácií ,ktoré by mali dva tímy.Jeden by hral extraligu a druhý prvú ligu ako farmársky tím (väčšia konkurencia ktorá by vplývala na dôležitosť zápasov pre každého hráča )

príklad:

Východ

Košice - Trebišov

Prešov - Michalovce

Spiš.N.Ves - Bardejov

Poprad - Lipt.Mikuláš

Stred

Ban.Bystrica - Brezno

Zvolen - Detva

Žilina - Pov.Bystrica

Martin - Prievidza

Západ

Trenčín - Dubnica nad Váhom

Nitra - Topoľčany

Skalica - Senica (ak by bola Skalica naďalej farmou Slovana v KHL = vytvorenie iného systému ako u ostatných organizácií)

Piešťany - Trnava

-ohľad som bral na geografické rozpoloženie, popularitu hokeja,na zázemie a infraštruktúru + históriu hokeja v danom meste

-základná časť by v OBYDVOCH ligách mala povedzme 44 zápasov pre každý jeden tím

- postupovalo by 8 tímov klasickým spôsobom


Základné finačné záležitosti

-hráč by mal 1-cestnú alebo 2-cestnú zmluvu (princíp NHL)
-fungovanie waiver listiny na rovnakom systéme ako v NHL
-v tíme by mohlo byť max. 5 legionárov + ASPOŇ 6 odchovancov z daného tímu (napríklad vo Zvolene aspoň 6 hráčov pôsobiacích v štruktúrach Zvolena alebo Detvy od žiackych kategórií)

-tiež som pozeral rozpočty extraligových tímov pre sezónu 2012/2013 (najviac Košice - 2,7 mil.€ , najmenej Skalica - 0,525 mil €.) a z určitím uvážením som prišiel k týmto bodom:

- min.rozpočet pre jednu organizáciu: 0,6 mil.€ (max. by zatiaľ nebol určený)

- po čase zvýšenie minimálneho rozpočtu

- priame prenosy ligy na RTVS (prilákanie sponzorov kedže RTVS sleduje väčšina Sloven.populácie než Sport 1,2


- vytvorenie hráčskej asociácií (ako vedľajší bod)



-po zavedení systému by sme sa mohli pokúsiť prilákať do ligy zahraničné kluby napríklad z Užhorodu ( z Košíc je Užhorod asi tak ďaleko ako BB)
či klub z Osvienčimu ( kapacita mestkého štadióna je 5000 ľudí).

Určite som nevymenoval všetky body no pokúsil som sa vám priblížiť môj nápad a navrhnúť spôsob fungovania klubov.Je to beh na dlhú trať no je to jedna z možností ako zatraktívniť a skvalitniť klubový hokej.

Každý opodstatnený názor príjjmam.

03.03.2014 - 16:57:28
avatar
Scroman - to je pravda ?? Vážne rokujú s red bullom ??
03.03.2014 - 17:06:34
avatar
údajne áno
03.03.2014 - 17:10:19
avatar
faktom je jedna neverejna info ohladom Sirokeho (to len sukromne) ,, druha je ta, ze je naozaj na spadnutie vstup RB do Slovana .. Ale aj Slovan si kladie svoje podmienky,, zakladnou je zachovanie nazvu klubu a farieb a RB s tym v podstate nema, ale byka na drese sa asi nezbavime, ale urcite nenahradi orla ... ak to vyjde, mozeme ocakavat od sezony 15/16 iny Slovan ,, nieco ako Lev .. klub sice s historiou, narozdiel od Leva, ale multikulturnou zostavou, ktora bude dobre zaplatena ... a nebavime sa o 20mega € rocne .. ale o podstatne vyssej ciastke, nakolko RB podla info ma zaujem o to, aby z klubu kde vstupi (teraz je jedno ci to bude Slovan) sa stal TOP klub KHL aspirujuci kazdy rok o najvyssie priecky

Niečo z diskusie na inom webe
03.03.2014 - 17:19:20
avatar
Dal by si link ?? Dik
03.03.2014 - 17:22:43
avatar
dúfam, že nezmažú:
http://www.hokejportal.net/?q=clanok/stajnoch-zachranil-slovanu-sancu-na-play-off/51668/diskusia
03.03.2014 - 17:40:46
avatar
Ďiki ... Dúfam že to je pravda a po sezóne 15/16 sa môžme tešiť z Gagarinového pohára
04.03.2014 - 13:29:45
avatar
táto téma sa mi celkom páči, preto sem napíšem aj svoj názor:
Extraliga by mala zostat, tak ako je. Čiže 10 tímov. Ale problém vidím v bezvýznamnosti základnej časti. Preto by odporúčal, aby bolo umiestnenie po základnej časti finančne odmenené. Napríklad za 1.miesto 500 000€ a nejak to odstupňovať, aby dostal každý tím nejaké peniaze.
V play off by dostal peniaze iba vítaz, tiež nech je to nejaká pekná suma, ale nemusela by byť vyššia ako víťaz ZČ.
Zohnať peniaze na to, je úlohou SZLH a jej partnera myslím Prohokej je tuším obchodný partner. Malo by sa vysielať viac ako jeden zápas do týždna, myslím, že aspon tri by bolo fajn a zohnať aj generálnych partnerov. a pred každým zápasom by sa prezentovali ako napr. vo futbalovej Lige majstrov, kde sú vždy pred začatím prenosu znelka a ich logá spomenuté (tuším Gazprom, Unicredit je to teraz).
A k lige prvých 8 playoff (mohlo by byť aj niečo ako je v EBEL, že si vitaz ZČ vyberá súpera pre 1. kolo) a posledný dvaja by hrali s prvými dvoma z prvej ligy každý s každým doma vonku a potom by rozhodla tabulka.
V tímoch by bol povolený len určitý počet cudzincov, napr 6, a každý tím by bol povinný využiť aj hráčov do 20 rokov, ktorý by museli odohrať určitý počet minút za zápas. napr. 3 hráči na zápas a každý 10 min icetime.
V mládežníckych kategóriách by som zakázal napr. tzv. desiatakov v 9.lige a podobne. Ostaršovať sa može ale naopak nie.
A o projektoch u20 a u 18. s 20tkou príliš nesúhlasím, radšej by som prinútil tímy aby museli hráči hrať vo svojich tímoch a potom by mali každý mesiac zraz na pár dní, kde by trénovali systém repre a mali aj nejaký prípravák alebo turnaj.
u18 by som zatial ponechal, to má vacsí potenciál
To je len zopár názorov, ale viem, že na Slovensku to nie je možné, keďže je to tu také aké je a vela ludom to vyhovuje, lebo sa lahko manipuluju zápasy
04.03.2014 - 13:40:36
avatar
Súhlasím s tvojim názorom ;) tiež dodám že na spestrenie by sa občas mohol zorganizovať turnaj na štýl Spengler cupu nikto to nikomu nezakazuje mať počas reprezentačnej prestávky takýto turnaj a bol by to len prínos pre klub,ligu...ak si dobre pamätám v KE bol turnaj kde prišlo aj CSKA a bol plný štadión na nich. A to bol august
04.03.2014 - 14:35:29
avatar
Celkovo ako myšlienka to nie je zlé.Ale na to treba peniaze, ktoré sa v slovenskom hokeji niekde strácajú
04.03.2014 - 19:21:25
avatar
To sú nápady:"zohnať peniaze a rozdať klubom"
"vysielať 3 zápasy týždenne"
Podaktorí tu budete bohovy prekvapení, keď zistíte, že peniaze nerastú na stromoch
A prečo chceš vlastne znížiť kvalitu ligy tými juniormi? Aby sa zastavil ich vývoj?
04.03.2014 - 21:22:29
avatar
ked to zhrnies v dvoch vetach, vyznie to smiesne. Viem ze peniaze nerastu na stromoch.
Ale keby mam byt spoznor iste by som nedal peniaze na sk hokej. Sponzoring je forma reklamy a davat peniaze do niecoho co sa prezentuje len pre 1000 ludi na stadione, asi by to nemalo navratnost. Ale keby je to v telke tak by to malo zmysel aspon nejaky. (vacsie publikum- vacsia prezentacia sponzora)
A k tym juniorom, myslim ze aj v khl je limit, ze musia nasadit mladych hracov. Inak je to to iste ako projekt u20 aspon poctom hracov. Takze projekt u20 zvysuje kvalitu ligy a aj zrychluje rast, ale treningy a zapasy s muzmi zastavuju rast?
Mozno som to niektorymi nazormi prestrelil, ale bral som to len ako viziu, nie strategiu rozvoja sk hokeja.
04.03.2014 - 21:45:28
avatar
Nedal by si...a prečo by niekto iný mal dať? S hokejom v TV je viacero problémov, hlavné sú mizerná sledovanosť(tým pádom to pre sponzorov nie je zaujímavé) a samozrejme TV to tiež musí kúpiť + vyrobiť prenos + ďalšie náklady a pochybujem, že to má nejakú návratnosť, takže môžme byť radi, že to ide aspoň raz do týždňa.

O U20 som nič nepísal, ale myslím si, že je to pre chlapcov rozhodne lepšie, keď si odohrajú sami celý zápas, odohrajú veľa minút, musia aj ofenzívne tvoriť a je na nich zodpovednosť za výsledok, zatiaľ čo v EL tímoch by odohrali minimum minút s cieľom brániť ako o život. Stačí, keď si spomeniem na Daňa...

Každopádne ja zastávam názor, že U20 je len snaha(nie veľmi úspešná) o riešenie toho hlavného problému, ktorým je to, že naši 18-20 roční hokejisti majú v porovnaní s ich kanadskými/americkými/švédskymi/atď. kolegami viditeľné nedostatky vo všetkých hokejových činnostiach. A to sa nedá vyriešiť za rok v U20 alebo násilným zaradením do zostavy EL tímov. Ak ten hokejista trénoval 10 rokov nedostatočne/pod slabým vedením tak to už nedobehne NIKDY. Takže cieľom by malo byť skvalitnenie tých 10 rokov a nie ako to budeme potom za pol sezóny zachraňovať.
04.03.2014 - 23:17:19
avatar
Ja som len chcel naznacit, ze by sa mali vytvorit lepsie podmienky pre vstup sponzorov. Myslel som, ze tv by nieco priniesli. Mozno by pomohlo keby nase kluby hraju aj v Lige majstrov co sa chysta. Alebo aj stat by mohol pomoct. (napr. Tipos - Slovan, tak aj iny podnik by tak mohol podporit hokej).
A suhlasim hlavne s tvojim poslednym odstavcom. Je to bohuzial tak.
Len som myslel, ze hraci ktori prejdu u18 by mohli o rok dva uz hravat EL. A tym ze predtym hravali 1.ligu by to nemalo byt az tak nasilne ako to spominas.
Zaslo to az na temu peniaze, a to si myslim, ze nebolo cielom tejto temy.
06.03.2014 - 16:58:15
avatar
http://www.takurcitee.sk/sk/042013/clanky/935/ako-ozivit-extraligu-alebo-do-mrtvol-sa-nekope.htm
hodnost .
06.03.2014 - 17:01:39
avatar
Ja keby som mal carovny prutik, mavnem nim a vytvorim stredisko vyskupu slovenskeho hokeja a tam by sme vynasli lacnejsie ale rovnako kvalitne veci pre mladez aby mohla hrat hokej. Korcule, vystroj, vsetko proste o polovicu lacnejsie.

Som smutny, ze nikto neriesi tuto stranku veci, ako tento sport urobit pristupnejsim aj z tejto stranky.

Ale nemam taky prutik.
06.03.2014 - 20:12:32
avatar
nie je zle co si tu napisal, mne sa paci aj to o vlastnych odchovancoch, a financovanie cast prijmu so stavkovych kancelarii. v cechach tak funguje cely olympijsky tym a vysledok celkom slusna medailova bilancia.
28.04.2014 - 21:28:08
avatar
Slovenský hokejista Michal Krištof z tímu Vaasan Sport bude od budúcej sezóny hrať v najvyššej fínskej súťaži pod názvom SM-Liga, kde jeho tím bude účinkovať ako nováčik súťaže.Dvadsaťročný útočník sa stal nováčikom sezóny v druhej najvyššej fínskej seniorskej súťaži Mestis a pre odchovanca nitrianskej školy to nie je prvé významné ocenenie v krajine tisícich jazier. Za vlaňajšie výkony v juniorskej SM-Liige sa dostal do elitnej All Stars formácie ročníka a bol aj hráč mesiaca.

,,Som veľmi rád, že postupne napredujem a od leta vstúpim do najvyššieho fínskeho levelu. Pracujem na sebe nesmierne tvrdo, snažím sa odviesť vždy maximum a prvé ovocie už prichádza, ale ešte som len na začiatku náročnej cesty. Verím, že to zvládnem a nesklamem. V klube nakúpili zopár nových hráčov a čoskoro ma čaká letná príprava," skonštatoval talentovaný útočník fínskeho klubu Vaasan Sport Michal Krištof.
18.08.2014 - 13:14:02
avatar
Hallooo chysta sa niekto do POPRADU na hokej St. Louis Blues Alumni VS. Slovak Stars
18.08.2014 - 13:54:20
avatar
Reakcia na: Error, 18.08.2014 - 13:14:02
Hallooo chysta sa niekto do POPRADU na hokej St. Louis Blues Alumni VS. Slovak Stars :fan: :sr: :usa:
∧ skryť ∧
A nevieš náhodou či to budú dávať aj v telke?
18.08.2014 - 15:10:51
avatar
veeelmi pochybujem

1 2 3

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies