Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Komunita: Diskusia > Všetky príspevky užívateľa v diskusii

27.04.2024 - 14:14:18
avatar
Od kedy vznikli sociálne siete a “lajky” drvivá väčšina novinárov sa zmenila na influencerov… “zberačov lajkov” a servilných pisálkov idúcich s davom.

Vytratila sa anonymita čitateľov , novinári si vytvárajú svoje bubliny ba sociálnych sieťach. Vytratila sa odbornosť novinárov, hľadanie pravdy a kultúra. Úplne bežne že si prečítate bombasticky titulok a v článku o tej téme z titulku nič.

Najnovšie sa istá skupina športových “novinárov” mení na politickú úderku, kádrovákov, ktorí nechutným až hnusným spôsobom vnucujú svoju pravdu druhej polovici spoločnosti. Najnovšie sa menia na televíznych moderátorov, v akýchsi silenych podcastoch, ktorým chyba štava, odbornosť…. ktorú supluju nikoho nezaujimajucimi štatistikami.

Doba keď novinár bol nestranný objektívny žurnalista , je dávno preč. Toto sú influenceri , politický agitátori poväčšinou samorasty okolo 30 rokov ktorým chýba nadhľad, skúsenosti, objektivita a odvaha klásť nepríjemné otázky. Veď čo ak by mu po nepríjemnej otázke dotyčný už rozhovor nedal ……

27.04.2024 - 13:58:39
avatar
Reakcia na: mathew1, 26.04.2024 - 19:46:14
V našich podmienkach by boli dva projekty veľa. Mali by sme tu dve nefungujúce veci ktoré žerú peniaze,namiesto jednej. Po vzoru američanov to nikdy nespravíme, nám sa v kategórii U18 nepodarí v projekte udržať tých najlepších, tí v draftovej sezóne budú vždy buď v zámorí, v Škandinávii, alebo v ideálnom prípade v extralige. Čo aj chápem, šanca na draft z našej SHL je takmer nulová. Z tohto dôvodu je podľa mňa lepší projekt U17,ak by ovšem fungoval ako mal, čo je v našej banánovej republike diskutabilné. Pôsobili by tam mladšie ročníky a z nich najlepší hráči, individuality ktoré majú šancu na draft, či profesionálny hokej v top ligách. Po odchode z projektu by už mali byť pripravení na extraligu, prípadne CHL/USHL/NCAA spôsobom, ktorý by im zaručil draft. Súčasný projekt U18 totiž nedokáže nič z toho, nevie ich adekvátne pripraviť ani len na MSU18. Vyhodené peniaze. Súhlasím s tým,že pri repre U20 a kľudne aj U18 by mali byť zahraniční tréneri s absolútnymi kompetenciami. No to je opäť neuskutočniteľná vec v našom hokeji, to nemá ani C. Ramsay pri áčku. Pri súčasnom vedení utópia
∧ skryť ∧
To je pravda že z projektu nedraftuju nikoho, ale to neznamená že tam musia byť striktne hráči v draftovom ročníku … naopak, ale bez nich by tí mladí boli každý zápas na kolotoči … tento rok bol napríklad vyvážený, veľa 07
čiek.

Dovolím si tvrdiť že keby sme mali aj 17-tku projekt tak by minimálne polovica šikovných neušla príliš skoro do zahraničia. Peniaze projekt síce žerie ale oproti tomu čo sa “stratí” v korupčnom systéme je to nič.
26.04.2024 - 18:48:01
avatar
Reakcia na: mathew1, 26.04.2024 - 16:10:27
[url] https://www.iihf.com/en/events/2024/wm18/news/60168/svk-lat [/url] Po prehre s Lotyšskom sa natíska otázka,je projekt U18 naozaj potrebný? Keď už,nebolo by lepšie mať projekt U17? Tento rok až na pár výnimiek tam hrali prevažne 2006ky,ktoré buď na MSU18 ani nehrajú alebo ich hra je nulová. Takéto fungovanie projektu je zbytočné a asi to nestojí málo peňazí.
∧ skryť ∧
Tak zmysel by to malo keby boli obidva … 17 tka by hrala U20 a 18 tka by hrala 1.SNL.
Tak to majú v USA … oba tímy NTDP hrajú kvalitnú USHL. Akurát že tam je to česť a prestíž a každý hráč sa tam chce dostať … na 90 percent je to reprezentácia. Malo hráčov chodí do tímu z von … z iných klubov

U nas je projekt žiaľ znouzecnost … odkladisko pre synov bývalých hráčov, synov kamarátov, … a nekalé protekčne prostredie skôr odrádza ako láka.

Je to v podstate jednoduché, stačí vyčistiť chliev a pozametať schody a fungovalo by to inak. To znamená rozpustiť cely mládežnícky štáb. Od Feneša cez sykoru Dendisa až dole. Trénera U20 možno už U18 dotiahnuť zvon a dať mu absolútne kompetencie.

Tu však chyba spoločensky tlak, naši športoví novinári majú iné “klikbajtové” témy … radšej riešia KHL … Sykorov TikTok, Mešárovu a Dvorskeho neúčasť. Ved komu by sa chcelo kydat hnoj a zašpiniť si boty.

Ruku na srdce … Kto tu z nás kedy čítal nejaký odborný článok v mainstreame o tom čo treba zlepšiť , analýzu prečo sme tam alebo tam neuspeli , niečo o zlepšení systému atd …. To už nehovorím o odbornej diskusii.
Si tu nejaká samozvaná skupinka bačuje na zväze, podchvíľou ich idu síce pozatvárať pre ukradnuté milióny za hokejky a mantinely, ale nikoho ho netrápi.
24.03.2024 - 10:25:17
avatar
Reakcia na: AgentHockey, 07.03.2024 - 09:56:20
Nie je pre Pobežala až tak dôležité,že bude Kitechener slabším tímom. Naopak,práve rebuild mu môže dať šancu chopiť sa príležitosti a dostať sa do prvých dvoch formácií.Najproduktívnejší hráči Kitcheneru ako Rehkopf,Sop,Brustewicz,Mešár,Swick odídu a práve preto vzniká dostatok herného priestoru,so Šalém môžu kľudne budúcu sezónu v tíme dominovať aj keď sa tím bude pohybovať v dolnej polovici tabuľky.
∧ skryť ∧
To je pravda že má šancu na Top 6 …. V slabom tíme mu to ale veľkú produktivitu neprinesie. Spojenie so Šalem by nebolo príliš šťastné. Šale vyslovene koncový hráč ktorý potrebuje okolo seba dvoch robotníkov. Ktorý mu musia nabíjať a on so svojou strelou z toho vie ťažiť.
Pobežal má podobný herný prejav. Slabší v súbojoch, dozadu málo ak vôbec. So Šalem nedokáže hrať Mešar … myslím že Pobežal by sa popri ňom trápil ešte viac.
07.03.2024 - 08:22:43
avatar
Reakcia na: Fandasvk, 05.02.2024 - 15:09:15
Určite že je skoro hodnotiť ročník 09 ale stotožňujem sa s vašim názorom Halaš myslím že už budúci rok bude mať veľký problém ak bude hrať dorast v ČR ako ste spomínali tych chýb je tam veľa keby človek nepozeral zápas ale počúval tak presne vie kedy dostane puk neustále miešanie ďalšia vec hlava dole atd…. Selič to sa zhodneme že tomu ešte treba čas ale za mňa zatiaľ áno. Ešte by ma zaujímal váš názor na Lazovskeho videli ste ho hrať v poslednej dobe ??? Za mňa momentálne asi Top hráč stých čo hrajú v ČR s 09 sú tam stále chyby ale vidím tam progres a hlavne jediný hral dorast a nestratil sa
∧ skryť ∧
Tak zas ja si myslím že mládežnícke kategórie Halaš problém mať nebude … v doraste bude dominantný…, skôr prechod dorast - juniorka a hlavne juniorský a seniorský hokej bude asi najväčší problém. Teda zatiaľ podľa napozeraného…
07.03.2024 - 08:14:40
avatar
Reakcia na: Zámčan, 18.02.2024 - 18:08:24
Tomáš Chrenko za 2 zápasy v juniorke 4+4. Dnes strelil hetrik. Dokopy 21g 40a (61b) v 38 zápasoch. Stále má len 16. Adam Nemec dnes opäť nehral.
∧ skryť ∧
Chrenko je veľmi šikovný hráč, ktorého by som ja chcel niekedy vidieť aj niekde inde hrať ako v Nitre. Čo sa minimálne dva roky nestane.
Nemec je za mna ale
perspektivnejsi hrac s väčším potenciálom. Aj keď tam je roboty ešte ako na kostole, ale z hľadiska potenciálu je na tom lepšie ako Chrenko.
07.03.2024 - 08:09:41
avatar
Reakcia na: Zidan., 01.02.2024 - 16:05:46
Pobezal v prvom kole je extremne nepravdepodobne. Dnes to vyzera tak ze moze skoncit naozaj hocikde medzi 2-5 kolom.. Vsetko to bude zalezat na jeho buducej sezone v Kitcheneri
∧ skryť ∧
Trena zvážiť aj ten fakt že kitchener ide tento rok po titule a to znamená že s najväčšou pravdepodobnosťou to bude buduci rok veľmi slabučký tím v rebuilde v ktorom sa bude veľmi ťažké bodovo presadzovať .
Aby sme neboli prekvapený keď ostane v Nitre .
07.03.2024 - 08:04:40
avatar
Reakcia na: Advisor, 07.03.2024 - 07:58:56
V tomto prípade platí že kvantita nenahradí kvalitu . Pri tréningovom procese by sa ešte dalo polemizovať či navýšenie tréningových jednotiek v kvalitatívne nedostatočnom kolektíve prinesie kvalitnejšiemu jednotlivcovi výrazný efekt zlepšenia , ale pri zápasoch si dovolym tvrdiť že ak by sa navýšil počet zápasov na 3-4 tak by to v našich slabučkých súťažiach neprinieslo výrazný efekt. Pre väčší výkonnostný rast jednotlivca by bolo asi lepšie keby sa navýšil počet Tj ale mimo materského klubu, napr. individuálne tréningy. A takisto navýšenie počtu zápasov aby prinieslo vyšší efekt je žiadúce aby jednotlivec štartoval vo vyššej vekovej kategórii ako tie dva povinne zápasy v kategórii ktorú hráva … tam vyššie samozrejme musí dostať rolu a adekvátny priestor.
∧ skryť ∧
Nevýhodou je že všetky mládežnícke súťaže sa hrajú cez víkend , či značne eliminuje to aby hráč mal možnosť štartovať za viac kategórii …..myslím že regule povoľujú do dorastu 3 zápasy týždenne a od juniorov 4 …. Žiak a Dorastenec pokial nemá možnosť hrať seniorský hokej ktorý sa hra aj v týždni nemá tým pádom ako navýšiť počet zápasov ….
07.03.2024 - 07:58:56
avatar
V tomto prípade platí že kvantita nenahradí kvalitu . Pri tréningovom procese by sa ešte dalo polemizovať či navýšenie tréningových jednotiek v kvalitatívne nedostatočnom kolektíve prinesie kvalitnejšiemu jednotlivcovi výrazný efekt zlepšenia , ale pri zápasoch si dovolym tvrdiť že ak by sa navýšil počet zápasov na 3-4 tak by to v našich slabučkých súťažiach neprinieslo výrazný efekt. Pre väčší výkonnostný rast jednotlivca by bolo asi lepšie keby sa navýšil počet Tj ale mimo materského klubu, napr. individuálne tréningy. A takisto navýšenie počtu zápasov aby prinieslo vyšší efekt je žiadúce aby jednotlivec štartoval vo vyššej vekovej kategórii ako tie dva povinne zápasy v kategórii ktorú hráva … tam vyššie samozrejme musí dostať rolu a adekvátny priestor.
03.02.2024 - 19:14:37
avatar
Reakcia na: SVKProspect, 02.02.2024 - 10:51:28
Na jednej strane dávajú logiku takéto vyhlásenia, že tí čo hrajú doma budú preferovaní, ale samozrejme je to blbosť prekrytá hlúpym konštatovaním, že legionári sú slabší... napriek tomu že ralizačný tím ich v zahraničných ligách hraž nikdy nevidel. Klasický slovenský argumentačný nezmysel.
∧ skryť ∧
Som si pozrel nominácie spätne, všetci zahraniční dostali šancu v reprezentácii.
Vyjadrenie je od repre trénera nešťastné s tým súhlasím. Na druhu stranu polovica hráčov hrajúcich v zahraničí sú priemerní až podpriemerní hráči.
Na hokej portály bol článok prehľad tohoto ročníka v repre , počet zápasov bodovanie atd atd …. Skúsim to nájsť

A otázka je , kto mal byt nominovaný a neni ?!
03.02.2024 - 18:49:11
avatar
Reakcia na: Zidan., 01.02.2024 - 16:05:46
Pobezal v prvom kole je extremne nepravdepodobne. Dnes to vyzera tak ze moze skoncit naozaj hocikde medzi 2-5 kolom.. Vsetko to bude zalezat na jeho buducej sezone v Kitcheneri
∧ skryť ∧
Pobežal ma veľké šťastie že je overager, inak by bol tento rok na drafte veľmi nízko ak vôbec ,,, ja nevidím jedinú činnosť pre ktorú má byť zaujímavý pre NHL. Akonáhle skúsil mužský hokej je viac zranený ako zdravý , prasknutý stavec atd atd …. To sú zranenia prameniace z toho že má 175 cm a nemá stavbu na seniorský hokej. To že nešiel do Kitcheneru tento rok, je veľmi dobré rozhodnutie. Kitchener ide jednoznačne na titul a Pobežal by si tam nezahral ani štvrtú lajnu. Rehkopf Mesar Šalé Sop Misaljevic Swick atd atd …. To sú trosku iní hráči. Jeho môže zachrániť iba budúca sezóna ak sa mu extrémne podari …. a tam je tak vela otáznikov … kitchener bude o rok najslabším tímom OHL, zostať v Nitre tiež nebude dobre lebo naozaj na seniorský hokej nemá. Takze tu som ja napríklad dosť skeptický k draftu NHL
03.02.2024 - 18:37:25
avatar
Reakcia na: AgentHockey, 01.02.2024 - 10:33:13
Adrien Bartovič odchádza naspäť do Švédska. WJC U18 žiaľ nestihne/ak by mal výkonnosť/ kvôli povoleniu hrať za SR ani v roku 2025. Otec Milan mohol premýšľať trochu skôr.
∧ skryť ∧
Tak treba veci pomenovať priamo … Bojím sa že otec Milan natlačil syna do do trenčianskeho Áčka len aby “nekríval” medzi ostatnými 07čkami … veľmi silený počin . Keby hral na Slovensku tak by sa dali privrieť oči , ale aby si český reprezentant odskočil zo švédskeho dorastu na 2 zápasy do slovenskej seniorskej Extraligy kole oči aj nevidomým. Najmä keď údajná skúška bolo vlastne sedenie na lavičke. Na Eliteprospect to dobre vyzerá - úloha splnená.

31.01.2024 - 19:19:00
avatar
Reakcia na: Fandasvk, 29.01.2024 - 20:57:15
Za dorast hral Dubec (ale nie extraligu) za Trinec do 3 zápasov za dorast nastupil Lazovsky za mňa sa nestratil fyzicky síce potrebuje nabrať a podrásť ale keďže hral vždy zo staršimi vôbec sa nestratil . Zamborsky hra 9 triedu a od začiatku sezóny je na ňom vidieť progres fyzicky platný hráč korčuľovanie ale slabé Špaček je hráčom Havirova ale striedavé štarty za Trinec fyzicky je veľký ale korčuľovanie a zakončenie by mal zlepšiť Strnadel hráč Havirova striedavé štarty vo Vsetine po pravde moc som si ho nevšimol za mňa nevýrazný to iste Hodovsky hra za Kométu ale moc som ho nepostrehol Selič minulý rok odišiel s Hoby do Telču vraj zlepšiť korčuľovanie ale stále je to uňho veľký nedostatok a Halaš šikovný hráč ale tiež potrebuje podrásť a fyzicky nabrať uvidíme v sobotu Trinec -Kométa čiže zápas bohatý na Slovenské zastúpenie
∧ skryť ∧
Aj ked hodnotiť 09 je ešte skoro …. Máte vcelku slušný prehľad. O rok sa uz budu dať lepšie tie 09tky prečítať. Halaš myslím že je prepalený a tých pohybových chýb je tam toľko že za 2 roky to bude problém, za ďalšie to bude nevysoký a nesilový hráč. Seličovi dávam ešte rok a potom, zatiaľ aj áno aj nie. Ozoganyho som nevidel hrať ako odišiel za more, tiež bol biologicky dopredu tak uvidíme o rok keď sa začnú zrovnávať vývojom ako na tom bude. Zatiaľ vyzerá veľmi slušne aj keď iste výhrady tam boli a sú. Tam tí ostatní v cz sko Špaček Strnádel tam to nena význam sa bližšie zaoberať. Dubec škoda že bol dlho v novych zámkoch, mal ísť skôr k “babke” do vsetina. Ale ako vravím táto lúka rozkvitne až o rok.
15.01.2024 - 06:56:13
avatar
Reakcia na: Herbert.Drevo, 14.01.2024 - 09:56:50
V podcaste jedna vyhovorka za druhou.. Co sa tyke predlzenia proti Finom az moc sa o tom diskutuje kto spravil chybu a kto nie.. Podla mna najvacsia chyba bola ze to Slovaci nevyhrali v riadnom hracom case ak by tu chybu Strbak a Petrovsky nespravil tak by ju spravil niekto iny na dalsom striedani.
∧ skryť ∧
Ale to neni pravda že by tu chybu spravil niekto iný ….. v predĺžení sa predsa hra na typologicky iných hráčov ako v hre 5n5 ….. väčšinou tréneri vždy posielajú vysokých a hlavne korčuliarov. On tam posiela chodcov podľa mena na drese. …. to je to o čom hovorím, že je to jeho malosť. Ok Štrbaka by som ešte prekusol ale Petrovský ?! Kde, prečo začo, akú má on činnosť potrebnú pre predĺženie?! Je rýchly - nie , má dobre krytie puku - nie , vie sa zbaviť hráča ba malom priestore - nie … vie brániť -nie . To je typ hráča ktorý sa vie postaviť v hre 5na5 nič viac.

A teraz si tam dosaďte Honzeka , typologický prototyp na predĺženie. Skvele kryje puku telom keď po strane obchádza hraca , veľký silný s dlhým rozpätím paží , mu nevezmete puk.
Dvorsky - Ok korčule slabšie ale bráni lepšie ako Petrovský, a 1na1 je Dvorský na malom priestore najlepsi útočník , silný na puku protismerné kľučky, jemu zobrať puk je veľmi ťažké a vie sa veľmi dobre zbaviť hráča (čím kompenzuje pomalé korčule ) …Sýkora takisto môže ísť na predĺženie , Pekarcik. A inak, vo vyradovacke sa už kalkuluje, tak keď viem že mám Gajana v bráne a fínsky brankár je priemerný tak to klasika ubetónujem na naájazdy.
Ani v jednom tomto predĺžení (dám gól alebo betón) , nevidím priestor tam poslať typologicky absolútne nevhodného Petrovského.
To isté spravil pred rokom ! Poslal tam Repčika z ktorého si spravil Bedard kúželku. To je na videu ten statický kužeľ - hráč čo nevyhodí puk a nakoniec sa hodí pred bedardom do zlej strany , lebo žiaľ má korculiarsky deficit.

Toto je len a len Fenešova chyba a druhého “trénera” otca čo sa farizejsky v podcastoch skrývajú za individuálne chyby hráčov. Neviem či si to niekto fakt nechce uvedomiť ale my sme na lavičke mali dorasteneckého trénera a druhý trener je otec co nikdy nič netrénoval.

https://youtu.be/KYjpz12HYaY?si=bLfiJxz24ACj15mt
11.01.2024 - 09:29:10
avatar
15.
Každý kto sa trochu venuje hokeju videl, že naša hra bola jeden veľký chaos, absentoval systém, absolútne žiadna rozohrávka z pásma, tá bola dokonca úplne amatérska. Nulová zohratosť, prechod pásma žiadny, iba nahodenie na mantinel od bekov. Prechod pásmom cez “čipované” tečované puky. Zápasy sme zvládali len tie slabé, alebo priemerné.
Otázka znie … koľko hráčov hralo na svojej pozici a malo správnu rolu takú ako majú v tíme ? Jeden !!!!! Filip Mešár.
Všetci ostatní hrali mimo svojich postov. Najmä kľúčoví hráči ktorých som spomenul nemali príslušnú rolu v tíme, naopak RT vsadil na hráčov ktorí nás nemohli dotiahnuť ďalej ako po štvrťfinále. Bolo to naivné od trénera v tejto vekovej kategórii poskladať tím z hráčov tak, že 2/3 mužstva hrá inde ako hrá v klube. Hráči majú naučené aizmy, hrajú dva tri zápasy týždenne v klube a vy uprostred sezóny ich vytrhnete postavíte ich úplne na iné posty a dáte im nezmyselné role v tíme a čakáte úspech. Absolútne absentovala koncepcia pri skladaní tohoto tímu a najmä formácii, skôr to bola obrovská anti-koncepcia. Niekedy na dvadsiatkach za Bokroša sme mávali v útoku sterilných až impotentných hráčov. Tento rok nie …. tento rok sme mali antikoncepčných. Ich potenciu totiž niekdo umelo zastavil svojimi antikoncepčnymi rozhodnutiami. Žiaľ ani z jedného z tých výkonov sa ani dieťa, ani úspech nenarodí.

Na záver.
Feneš je dobrý mládežnícky tréner, preto nech sa radšej vráti k 18- ke . Ku 20-ke nám treba skúseného a hlavne seniorského trénera, ktorý chápe že s nekorčulujúcimi a s malými hráčmi sa medaile nenosia.
Ak to niekto nepochopil o čom je vyššie napísané, mám taku malú nápovedu. Opýtajte sa Craiga Ramseyho prečo vysoko produktívny Samuel Buček nemá miesto v seniorskej repre. Jeho prípadná dpoveď je kľúč prečo táto generácia nedokázala urobiť úspech. A na čom je založená Ramseyho hra ? Podľa čoho vyberá typologicky hráčov ? Áno, musia to byt v prvom rade výborní korčuliari. A mne Repčik s Petrovským silno pripomínajú Sama Bučeka. To len okrajom k tým článkom, ktoré sa tu vyrojili o tom ako Repčík by mal byt draftovaný a Petrovský na týchto MS potvrdil potenciál NHL.

Koniec seriálu …
11.01.2024 - 09:26:19
avatar
14
14.
Kľúčová vec je že Feneš to nepochopil, a reálne je uviaznutýv čase kdesi na HGC pred dvoma rokmi. Pritom by Fenešovi stačilo si uvedomiť, že v tomto tíme boli 4 skutočne kľúčoví hráči na ktorých to mal hrať. Mešár, Dvorský, Honzek, Štrbák . Nie ani Petrovský a ani Repčík a ani Sýkora. Týchto štyroch kľúčových hráčov tréner popravil tým že ich zakopal v zostave poťažmo k ním nanominoval svojich obľúbencov, v domnení že mu vystrieľajú metál. Žiaľ to čo stačilo na detský hokej na HGC a na podpriemerné tímy na WJC nestačilo už ani na priemerných Fínov a obľúbenci vyhoreli. Preložím . Neskutočný Mešar už na Fínov skrátka nestíhal uhrať s dvoma hráčmi (Petrovský Sykora), ktorí reálne mali byt v druhej tretej formácii na krídlach.
Honzek skrátka nestíhal uhrať ani priemerných Fínov s chodiacim Repčikom. A chodiaci Dvorský ani nemal čo uhrať so strateným Mišiakom a chorým Čiernikom celý turnaj . Jediný kto by uhral Dvorského nepohyb a využil by na 100 percent jeho brutálny strelecký potenciál, bol nabíjač Mešár.
Takže by sme mohli mať tri našlapané lajny, keby sme nemali 4 roky pri tejto generácii v minulom čase uviaznutého trénera.
1Lajna ,Mesar Dvorsky Honzek … to je priemer dva body na zápas v každom zápase CHL. Tí by boli možno najproduktívnejší na celom tomto turnaji
2Lajna , Sykora Mišiak Pekarcik trio najlepšie korčuľujúcich a napadajucich hráčov v time proti ktorým nechce nik hrať lebo súper nevyjde z pásma a Pekarcik s Mišiakom sú navyše v lige produktívni.
3Lajna Petrovský Repčik Čiernik (Žlnka) luxusná tretia lajna ktorá by sa dokázala presadiť pretože by naskakovala na tretiu lajnu súpera na tribúne Jenčko, Sotek, možno Klečka.

A v obrane , Strbak, Natny , Barcik , Čajkovic, Chromiak, Pišoja, Moško, Radivojevic.
11.01.2024 - 09:25:02
avatar
13.
13.
Poďme ku krídlam, v prvej formácii je teda asi Mešár bez debaty a na druhej strane Sýkora ?! Zas výsmech tým 500 NHL skautom ktorí sa tým dennodene živia. Každý jeden scouting report vám prezradí že Sýkora je energické krídlo “bottom 6 forward” do nižších formácií, ktorého jedinou úlohou je vytvárať tlak na súpera neústavným forčekom a vybojovavať puky pri mantineloch. Prečo bol Sýkora v prvej lajne ? Odpoveď asi vieme ale o tom inokedy. Nie Sýkora neni hráč do prvej lajny. Naopak 500 skautov na drafte dádo prvej lajny prvokolového Honzeka, ktorého ale Feneš utopil v 3. lajne ? Asi aby potiahol miláčika Repčika iné vysvetlenie som nenašiel. Honzek mal byť v prvej lajne a bodka. A nie neobstoja argumenty na Sýkoru, on hrá predsa AHL najlepšiu súťaž, on si ten post zastane , nie tu žiaľ neobstojí nič … mal za celý turnaj v najproduktívnejšej lajne 2 body …. Až do zápasu s finmi mal 0+1 !!!!! Honzek mal hrať namiesto Sýkoru, tu skrátka neni o čom. Druhá lajna, úplne zle celá. Čiernik po otrase mozgu prišiel na zraz bez zápasovej a tréningovej praxe x týždňov, pokiaľ viem v príprave ani len netrénoval, tak čo ho iišiel tréner Feneš vyskúšať na MS a rovno do druhej lajny? S našim najvyššie draftovaným útočníkom Dvorským a na krídle tragickým Mišiakom ktorý je vyslovene center nie krídlo ?! No lebo Feneš je zaseknutý v čase a myslí si že Dvorský by to asi bez Čiernika neuhral …. V tom je tá trénerova malosť. Čiernik by sa neskôr v druhej formácii trápil aj keby bol zdravý pretože a najmä na playoff on reálne patrí do 3 lajny. Pamätám si zápas s Kanadou minulé WJC keď ho Feneš doslova posadil. Tu sme ale zas a opäť pri drafte … 120 miesto v 4 kole v drafte čosi napovedá, a prečo ? No preto že nemá fyzickú hru atd atd ,to sa píše opäť v tých scouting reportoch to som si nevymyslel ja. Žiaľ RT mal vedomosť o jeho zdravotnom stave a o jeho dlhej absenci pred zrazom a prero Čiernik kvôli zraneniu nemal byt vôbec nominovaný a to je veľká hrúbka RT. Mišiak na krídle v druhej lajne ? To bola veľká tragédia a druhú lajnu týmto tréner popravil úplne a v nej našeho najlepšieho strelca Dvorského !!! Zas si stačilo prečítať nejaké scouting reporty. Mišiak jediný Two Way korčuľujúci center vo Fenešovom tíme mal byť 2C a na krídlach Pekarčík a Sýkora . Ten Pekarčík ktorého nebyť Čiernikovho zranenia by Feneš popravil zas v tretej lajne s nekorčulujúcim Repčikom.
11.01.2024 - 09:23:46
avatar

12.
Keď teda korčuľujúcich centrov nemáte, máte ešte jednu možnosť, posunúť obranu vyššie neforčekovať ani jedným hráčom a prehusťovať stredné pásmo. Feneš zvolil taktiku z jedným forčekujúcim hráčom, na veľkom ihrisku a pri chodiacich centroch to bola samovražda. Navyše naši centri sa permanentne vracali ako poslední útočníci a doslova krokom, pri slabej obrane sme tak horeli pri každom protiútoku.
Otázka teda je, akých sme mali centrov na týchto WJC a prečo ?. Treba si uvedomiť že naši 1,2,3,4 centri sú najhoršie korčuľujúci útočníci z našeho tímu. Hneď po príprave som ja bol skeptický a napísal že to čo teraz stačí na priemerne tímy, tak na korčuľujúce tímy stačiť nebude a centri sú zoradení zle a takisto prehodení s krídlami . Ale prišiel efekt uspokojenia. Petrovský dal dva góly, Repčík dal dva góly, síce všetko do prázdnej brány, alebo pp ale všetci vrátane RT sa tešili ako nám to skvele klape. To bolo len zdanie.

Väčšina opýtaných hokeju rozumejucich by poskladala toto:
1C Dvorsky , 2C Mišiak , 3C Repcik, 4C Dej !!!!
Prečo ? 1C Dvorský, lebo toho by Mešar ukorčuloval, lebo aj tak Mešar celý turnaj hral stiahnuté krídlo a suploval centra pretože ho celý život centra hrával. Kompenzoval by on Dvorského nepohyb a Dvorský so svojim excelentným zakončením by bol určite produktívnejší ako Petrovský, ktorý ako som vopred ja pisal že v korčuliarskych zápasoch zhorí, tak nakoniec s američanmi s fínmi aj zhorel a nedokázal sa presadiť. Naopak Dvorský by sa popri Mešárovi dokázal presadiť aj proti ťažším súperom .

2C Mišiak, je to vyslovene center a na krídle zhorel ako lakmusový papierik, Mišiak hral centra v USHL a aj v OHL hrá centra a je to najmä korčuliar dozadu ,Two-Way center , ktorý tomuto tímu na veľkom ľade chýbal.
3C Repčík vzhľadom na jeho limity môže byt len center 3 lajny a tam sa cíti ako ryba vo vode, skúšať ho na 1C to je ako beznohému kúpiť bycikel.
11.01.2024 - 09:22:25
avatar
11.
Napriek vyššie uvedenému kontrólka Fenešovi nezablikala a v minulom čase zaseknutý trener Feneš išiel na týchto WJC dokázať celému kolotoču scoutingu NHL a OHL že sa zmýlili. Všetci odborníci jednohlasne bez zaváhania by dali na prvého centra pre WJC 10 ku draftu Dvorského. Nie však Feneš, ten na prvý prípravný zápas postavil na prvého centra nedraftovaneho Repčika s korčuľovaním pripomínajúcim Pribilinca (olympijský víťaz v chôdzi ) a na druhý prípravný zápas dva roky v OHL hrajúceho krídelníka draftovaného v 6 kole, druhého chodca Petrovského. Dvorský dokonca prvý zápas so svojou formáciou nehral a do druhého zápasu nastúpil s Čiernikom a Mišiakom na krídlach. A tu sa začala tragédia a hokejová vražda tejto generácie. A Prečo sú práve chodiaci centri problém ?
Môžete to ako tak hrať so slabou obranou aj na tomto fóre, ale musíte mať k tomu dve veci. Perfektného gólmana, ktorý vás podrží a výborných centrov. Najmä korčuliarsky výborných , pretože sa hrá na veľkom ihrisku a musia sa stíhať vracať a podporovať slabšiu obranu. To sú tí Two-Way centri. Najdôležitejšie je pri slabej obrane stredné pásmo kde musíte mať centrov ktorí svojim rýchlym korčuľovaním dokážu v strednom pásme pretínať dráhy súperovým útočníkom s vytláčať ich do krajov aby tak bekom uľahčili prácu. Ak takých centrov nemáte, máte otvorené stredné pásmo v ktorom súperov útočník naberie rýchlosť a pomedzi slabších, alebo mladučkých bekov prejde v plnej rýchlosti ako pomedzi kúželky . A útoky sa na vás valia jeden za druhým kde so 173 cm vysokými bekmi sa nedostanete z pásma nikdy. Lebo 173 cm bek “nepozbiera” odrazené puky, nedokáže odstaviť súperovho hráča s pukom ktorý má 190 cm . A už vôbec nevyhrá súboj o puk na zadnom mantineli. Príklad takého prieniku ? Fínsky hráč č.28 Lassila nam také isté prieniky robil aj v príprave , dal nám taky istý gól v príprave (dal nám dokopy v príprave 2) ako potom v OT štvrťfinále . Tak ako v príprave aj v štvrťfinále Lassila nabral rýchlosť v strednom pásme , náš center bol iba chodiaci divák Petrovský, následne sa v plnej rýchlosti Fín rúti na spomaleného beka ktorý si môže len tipnúť stranu kade ho obíde. Štrbák si tipol zle, chyba to je, ale až sekundárna, primárny problém je Petrovského laxná chôdza … a letíme domov.
11.01.2024 - 09:21:06
avatar
10.
Teraz trochu konkrétne. Najprv sa treba vrátiť pre pochopenie Fenešových dnešných chýb o tie 2 roky naspäť na HGC 2021. Nebudem hejtovať vtedajšiu nomináciu a zostavu, v tom čase to poskladal Feneš nasledovne - Repčík na prvom centri medzi Mešárom a Slafkovským.
V druhej lajne na centri Petrovský medzi Sýkorom a Žlnkom. V tretej lajne na centri Dvorský a na krídlach Molnár a Čiernik. Taky Honzek bol v 4 lajne. A zrodila sa hviezda teda rovno dve ! Peter Repčík a Servác Petrovský …. Dvorský už hviezdou bol a je aj dnes a asi aj bude. Škoda že tie druhé dve hviezdy sa zrodili iba v hlave trénera Feneša a v piár článkoch slovenských novinárov a pár zahraničných expertov, sledujúcich len momentálnu produktivitu a body na eliteprospect stránke. Komplexné hoddnotenia skautov NHL ktorých býva tak 50 - 60 na každom zápase HGC, boli na Petrovskeho s Repčikom diametrálne iné. Repčik bol 3tí v bodovaní nášho tímu a 7mi celkovo na HGC. Prvá kontrólka mala zablikať Fenešovi keď na nasledujúcom drafte o rok neskôr, keď práve Repčík ako prvý center strieborného tímu nebol vôbec draftovaný a Petrovský ako druhý center strieborného tímu napriek následnej bodovo skvelej sezóne v OHL šiel v 6 tom kole zo 185 miesta.
Každý kto si vtedy prečítal scouting reporty na Repčíka a Petrovského sa radšej išiel na vlastne oči pozrieť neveriac, že to môže byť až take zlé ako je to na papieri. Teda hlavne Repčik. Prečo toľko spomínam draft. Draft totiž nie vždy berie v potaz momentálnu výkonnosť a body, ale to kde bude hráč o 2 až 5 rokov. Teda kde bude hráč práve v obdobi dneška na týchto MS 2024 a kde bude o pár nasledujúcich rokov. Na drafte 2022 vystavilo 500 skautov NHL týmto dvom hráčom nie veľmi svetlú predikciu ich hokejovej budúcnosti a to napriek tomu že mali brutálny hype a odrazový mostík v podobe 1-2 centra v striebornom time HGC!!! A to vredajší HGC 2021 bol pre slovenské draftové nádeje najdôležitejším podujatím, keďže my sme vtedy hrali len MS 18 v Bé-čku ktoré nikoho nezaujímali. O rok neskôr po prvých dvoch centroch šiel do draftu 3tí center z HGC Dvorský a bol 10 -ka draftu !!!! Čiže si to zhrňme, už na drafte v roku 2022 sa 500 skautov rozhodlo, že Petrovský nemá level NHL a Repčik ani omylom aj napriek tomu veľkému hajpu a ich bodovej explózii a repre výsledkom. Naopak 500 skautov z NHL sa zhodlo že Dvorský je prospect pre 1-2 centra v NHL. Ani to Fenešovi nestačilo a na každom nasledujúcom podujatí forsíroval obľúbencov Petrovského a Repčíka na prvých centrov. Pre pochopenie veľkosti Fenešovho omylu trochu priblížimim sezóny týchto troch centrov po HGC až doteraz , Repčík je v 4 tom klube v CHL kde sa nakoniec po troch rokoch strašnej mizérie a pohadzovania si ho medzi sebou klubmi, chytil v priemernej QMJHL. Petrovský boduje, má veľmi dobre čísla, ale už tretí rok hrá krídlo, áno krídlo a nie centra v OHL !!! A je na krídle naozaj produktívny. V OHL kde ho majú denne na očiach zistili, že on nemôže byt center, ale iba krídlo, Feneš vidiaci ho 14 dni v roku si myslí opak. Dvorský prešiel švédskymi seniorskémi súťažami ako center a dnes má zhruba 2 body na zápas v OHL ako prvý center v najlepšom tíme OHL. A ako sa k tomu postavil realizačný tím ? Všetko toto úplne odignoroval. A taký prvokolový Honzek ? … tak ako na HGC tak aj teraz je zakopanie prvokoloveho Honzeka v tretej lajne už len zlatým klinec tohoto kabaretného vystúpenia .
Toľko teda k histórii .

1 2 3 4 5 6 7

Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies