Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Komunita: Diskusia > Všetky príspevky užívateľa v diskusii

27.11.2023 - 21:55:46
avatar
Reakcia na: Zámčan, 27.11.2023 - 13:17:46
Ideálna zostava: Slafkovský - Dvorský - Mešár Čiernik - Honzek - Sýkora Mišiak - Petrovský - Pekarčík Žlnka - Repčík - Šotek Nemec - Kmec Štrbák - Nátny Pišoja - Eperješi Moško Gajan (len Gajan) S touto zostavou by sme mohli byť favoriti na zlato podobne, ako vlani Česi. Reálna zostava: Bez Slafka.
∧ skryť ∧
Honzek aj Petrovsky sú krídla a polovica z tej obrany na MS myslím že nepojde
03.08.2023 - 10:49:54
avatar
Reakcia na: Zidan., 18.07.2023 - 09:50:32
Hutson ale po drafte reálne narástol, o tom niet pochýb.. má oneskorenú pobertu - v deň draftu vyzeral tak na 15. A taktiež nepochybujem o tom, že pár cm ešte narastie aj Radivojevič
∧ skryť ∧
Podľa oficiálnych meraní Hutson reálne “narástol” za rok … jeden a pól centimetra …. A schudol nejaké kilo ….

2022 NHL Combine
5’8.25” ….. 173,3 cm (71,6kg)

2023 U.S World Junior Summer Showcase
5’9” ….. 175 cm (70kg)

Keď to preložíme do odbornej terminológie … tak Hutson má rastový špurt za sebou - žiadna oneskorená puberta. Za další rok spraví možno ešte opäť 1,5 cm (čo pochybujem ) a koniec.
03.08.2023 - 10:33:17
avatar
Reakcia na: , 22.07.2023 - 13:59:41
Ano a preto mal Detroit posvateni Yzermanom iny nazor a Pelikka isiel v 1.kole. Urcite nie kvoli somatotypu. Skor ukazal, ze vie hrat vysoky level, ma na urcitu ulohu v time a vie byt efektivny v urcitych aspektoch hry. Som nazoru, ze kazdy klub chce mat aspon jeden podobny talent/podobneho hraca v time. Tak ako aj specialistu na oslabenia. Je to praca, pozaduje sa vykon ale to ako dobre to doksze hrac generovat den co den, zapas co zapas nema nic so somatotypom v tejto rovine. Je mnozstvo vynimiek, mnozstvo pribehov. Chara, Visnovsky ako protipol a zaroven rovnake pochyby na zaciatkoch ich karier. Datsyuk, Zuccarello, Halak, Briere.... atd. Moralno-volove vlastnosti, talent, rola v time, ochota makat na sebe je viac ako trend, ci somatotyp. A aj keby nesiel v 1.kole ci druhom.... to , ze na to ma nam napovie mozno aj redraft. Tie re-drafty su tiez zrkadlo ktore nam nieco o zmyslani skautov a manazerov hovori.
∧ skryť ∧
O (ne)draftovani nerozhoduje v Detroite len a výlučne Yzerman.

A môžem vám prezradiť že jeho osobný názor na somatotyp je presne ten čo hovorím ja. Treba vyrábať vysokých hráčov - taký je bude trend v NHL. Samozrejme že existujú výnimky, nikto menších obrancov neodpisuje , len to budú mať ťažšie sa presadiť.
02.08.2023 - 00:16:02
avatar
Po tomto “rekorde” 4:14 asi nemá význam sa vyjadrovať menovite k výkonom jednotlivých hráčov.

Jednu vec som si pri tomto ročníku všimol, ktorá mne osobne strašne vadí. Chuť víťaziť ako tím v tejto ekipe absolútne absentuje. Mne osobne to príde ze každý rezignoval na tímové výsledky a každý si ide na svoje triko a svoje individuálne štatistiky.
Inak si neviem vysvetliť aby kapitán tímu po svojom “mičigene” šiel vysmiaty na striedačku pri skore 12:4 !!!
Tento mindset si všimol určite každý skaut. Neni tajomstvom že tímový skauti milujú víťazov.
Vyhrať niečo pohár , ligu je ako droga, raz zažiješ a chceš to zažívať znova a znova.
Naopak na takýchto prehrách je najhoršie to, že si na ne mladí hráči zvyknú.

Taká Kanada po prehre s Fínmi sa zavrela nasratá v kabíne a nedali novinárom jediné vyjadrenie a rozhovor.

To asi vystihuje všetko.
20.07.2023 - 12:17:29
avatar
Reakcia na: , 20.07.2023 - 11:43:47
Inak povedane povedane, nemyslite si, ze sa zmeni jeho somatotyp v buducnosti. Spravne ? Cize verite, ze sa neprejavia geny po otcovi a neporastie este 2-4 cm, a nenaberie este hmotu cca 5-10 kil. Potom by mal somatotyp Pelikku. Alebo aky rozdiel robi Pelikka vs Hutson, lebo v odbornej literature som taketo minimalne rozdiely v somatotype vobec nenasiel. Snad pomoze link na odborny clanok. Vdaka.
∧ skryť ∧
Somatotyp je genetická predispozícia postavy nedá sa zmeniť. A veľmi by som si želal aby mal Luka postavu po otcovi, asi asi to tak neni.

A Sklamem vás pre mňa ani Pellikka nestelesnuje predstavy o NHL obrancovi a ani Hutson. A aký je medzi nimi rozdiel? - no v somatotype.
To neznamená že ju nebudú hrať. Je to len môj subjektívny názor vzhľadom na súčastný trend.

Skúste si predstaviť hru 1/1 v rohu …. Slafkovsky vs o 5-10 kg ťažší Luka
….
Skúste si predstaviť hru 1/1 v rohu ….. Slafkovsky vs Černak

Pochopené ? Či ešte nie ?






20.07.2023 - 11:21:38
avatar
Reakcia na: penguin89, 18.07.2023 - 07:54:05
Tieto názory už beriem, toto je napísané už objektívnejšie. Pre mňa je Radivojeviča momentálne ešte ťažko odhadovať, zatiaľ si netrúfam - hádam niečo už napovie aj najbližší HGC. Určite nebudem ako kolega tu vyššie, ktorý ho vidí viacmenej už teraz skoro ako budúceho 1st roundera, to je úlet to maximálne súhlasím. Ale zase z neho robiť druhého Žabku rovnako tak, oceňujem teda, že aspoň v tomto sme sa nejak čiastočne zhodli. No a somatotyp ako Branko to nie je, to tiež súhlasím a veď sám som to aj napísal, len som dodal, že si myslím, že toto jeho súčasné detské telo ešte nemusí byť finálny produkt a o 10 rokov si ho predstavujem trochu inak. Ale uvidíme, v tejto fyziológii sa necítim byť expertom, len... ostal by som prekvapený. Luka je určite zaujímavým hráčom na sledovanie do budúcna a určite mu budem radšej fandiť, než aby som ho vopred odpisoval.
∧ skryť ∧
Trochu vám odpoviem sem aj na ten chat čo ste ma vraj “zotreli” ….

V prvom rade tu nikto nikoho neodpisuje. Toto je jeden z mála slovenských portálov kde si istá komunita vymieňa názory a voľne diskutuje. Keď mu chcete fandiť ako hovoríte tak to bude možno lepšie z tribúny. Keď chcete čítať chválospevy na mladých hokejistov čítajte bulvár.

Už som raz písal že ma bavia čítať rôzne názory a niekedy mi nedá a napíšem svoj pohľad na vec. Niesom rodič a ani fanúšik. A určite je lepšie pre slovenský hokej mať triezvy názor ako prílišný Hype. Najmä pre tých chlapcov je to lepšie. Za tých 15 rokov som už videl veľa vzletov aj pádov.

Ale aby ste nepovedali že len haním tak top prospecty, ktoré reálne majú šancu zahrať si NHL z ročníka 2007 sú zatiaľ !!!! tieto 4 mená
Chovan, Tomik, Straka a Lisý.

U Radivojevica je to len a len otázka toho ako sa fyzicky vyvinie.
A škoda že Melvin Novotny má švedske občianstvo.

Nejaké mena ešte ako vždy vyskočia.


20.07.2023 - 10:58:42
avatar
Reakcia na: , 18.07.2023 - 18:27:42
OK. Nazor beriem. Ale neda mi, ako suvisi somatotyp so skills hraca , ako ma prave zmienovany Lane Hutson ? Ci mam to chapat tak, ze podla somatotypu ak ma byt minimalne 2. kolovy ak nie 1.kolovy prospect tak by mal tak hrat ako on a mat skills ako on ?
∧ skryť ∧
Neviem teraz či som to tentokrát ja správne pochopil tak skúsim odpovedať …

Zhrniem … Bavíme sa o Lukovi … ja vravím že je extrémne šikovný má výborne skills a výborné čítanie hry je skratka veľmi hokejový. Prirovnal som ho skôr k ešte šikovnejšiemu Hutsonovi a nie Pellikka. Pretože majú podobný somatotyp

Aj napriek všetkým skills a všetkým vysokým hodnoteniam bude problém sa takému hráčovi ako Hutson presadiť v NHL … a tým pádom som tu “brzdil” optimistické predikcie smerom k Lukovi . Hutson mal íst aj v drafte podstatne vyššie ako nakoniec išiel.

Na tú vašu otázku …. áno kvôli somatotypu sa väčšina šikovných ale menších prepadne aj v drafte. Trend brať vysokých sa do NHL vracia , resp už sa vrátil.
Tých prípadov je veľa, ale u našich hráčov je taky príklad Čiernik. Amatérsky skauting ktorého tvorcovia čerpajú najmä z EP ho mal niekde v druhom kole … vo väčšine rebríčkov. Dokonca aj niektorí renomovaní rebríčkotvorcovia ho videli v 2 kole dokonca v prvom. Ale pre väčšinu klubových skautov to bol nezaujímavý hráč pre prvé kolá. Ja osobne som ho mal posledneho draftovaneho z tej šestice istych draftovaných.
A to práve vďaka tomu somatotypu a aj napriek tomu že jeho skills či už ruky alebo nohy sú na úrovni 2 kola.
To vôbec neni náhoda že šiel z 120 miesta … najdôležitejšie mítingy sú na combine … vacsina hráčov ich má okolo 20 takisto aj naši slovenskí hráči. Ciernik ich mal násobne menej… asi 7. Taky bol záujem klubov.


18.07.2023 - 05:21:13
avatar
Reakcia na: AgentHockey, 17.07.2023 - 22:39:47
Ak sa rozprávame o Šalém, dovolím si oponovať…pokiaľ sa bude Šalé etablovať do úlohy len strelca s potrebou dvoch nabíjačov, tak si NHL nikdy nezahrá. Časy jednosmerných hráčov typu Gáborík atď už dávno skončili,dnes je NHL úplne inde.
∧ skryť ∧
Áno , presne tento názor mám aj ja a aj NHL skauti. Áno doba “len dopredu” skončila. Takisto ale platí že každého hráča naučíte za jedno leto brániť ale žiadneho strielať góly.

Každopádne Šalemu “ublížila” jeho jednosmerná hra a viacmenej bezkontaktná hra. Inak si myslím že by urobil prvú desiatku. Niesom si úplne istý ale podľa mojich informácií ho nechajú ešte rok OHL…. Tam sa môže ešte strelecky vyblázniť a nasledne AHL kde už ho brániť naučia, alebo možno aj nenaučia.
18.07.2023 - 04:24:28
avatar
Reakcia na: penguin89, 18.07.2023 - 01:19:16
Na tej pasáži o Lukovi Radivojevičovi som sa mimochodom dobre pobavil, lebo čo veta, to perla...tak poďme na to. "Luka bude mať podobný problém ako Žabka a Hutson" Že si dneska prečítam takúto vetu by som veru nečakal, je to vcelku úsmevné. No bodaj by mal Luka Hutsonove problémy! Síce neviem teda akým problémom Hutson čelí, keďže zatiaľ mu to práveže v kariére ide ako po masle, ale dobre. Možno prídu, ale zatiaľ ich teda ešte nevidím, to je prvá vec. A ďalšia, v jednom kuse porovnania so Žabkom? To ako vážne? Žabka v jeho veku bol asi o 2 triedy inde, stačí si len pozrieť stats a ten rozdiel je brutálny. A to nie som typ, čo sleduje hráčov cez štatistiky, ale v tomto prípade je aj toto do očí bijúce. A že bol Žabka uprednostňovaný v repre je síce pravda, ale nebolo to preto, že by sa v ňom videla budúca megastar, ktorá potom náhle zhasla. V tomto prípade sa dá na plnú hubu povedať, že Žabka bol jednoducho tlačenka keďže jeho otecko bol Fenešovým asistentom v mládežníckych repre, takže tak. Takže porovnania so Žabkom sú tu úplne mimo misu, taktiež aj ako s Hutsonom, na to je tiež priskoro, lietaš tu z extrému do extrému. Ja netvrdím, že Luka Radivojevič ide byť hviezdou v seniorskom hokeji, na podobné závery je veľmi priskoro a nechal by som ho ísť jeho vlastnou cestou. "Luka je dnes biologicky takmer hotový má 60 kíl a 176-8 cm" No zrovna u Luku by ma toto nenapadlo, ale tak asi máš krištáľovú guľu a vieš to lepšie. Už o tých 60 kilách by som sa hádal, ale dobre, to som nechcel. Ja práveže pri pohľade na neho vidím dieťa, ktoré sa ešte vyvíja, toto nie je žiadny Fantilli alebo Lafreniere, ktorí v tomto veku už vyzerali ako starí chlapi a ich fyzický vývoj bol v podstate ukončený. Ja si teda myslím, že je dobrá šanca, že Lukove telo o 10 rokov môže vyzerať diametrálne odlišne ako teraz, už len kvôli genetickým predpokladom - jeho stále detský vzhľad a pozrime sa napr. aj na otca Branka, ten je slušný svalovec a hromotĺk. Nevravím, že Luka bude až presne takýto, ale jeho biologický vývoj ešte teda zďaleka nevidím ako skončený. Len tak na okraj, aj práve taký Lane Hutson podrástol v tejto sezóne už po jeho drafte ešte 3 cm, každý to má rôzne. Ale fascinuje ma, že už teda takto skoro vieš aj toto u Luku posúdiť, ja by som to takto odhadnúť nedokázal, že sa vývoj jeho tela už v podstate zastavil, klobúk dole pred tebou.
∧ skryť ∧
Netreba do toho vnášať emócie …. Ja som Radivojeviča prirovnal k asi najlepšiemu ofenzívnenu obrancovi medzi prospectami.
Aj keď tvrdím že Hutson je ešte vyšší level. Nechápem tomu rozhorčeniu.
Mate pravdu Žabka bol asi otcom dosť tlačený aj keď ja nerád o týchto veciach polemizujem, keďže dokázať to neviem ja a ani čas na rozdiel od tých iných polemík k vývoju hráčov, ktoré čas potvrdí alebo vyvráti.
Chápem že by ste chceli aby bol Radivojevič taký somatotyp ako otec, verte že aj ja a asi väčšina. Mám svoj osobný názor že to tak nebude a vy máte iný, netreba z toho robiť vedu. K vývoju a vývinu hráčov máte iný názor ako ja a ja ho rešpektujem. Môžeme sa nakoniec o dva roky k tomu vrátiť.
Viete ono v odborných kruhoch je take pravidlo že všetky údaje o výške a váhe sú do draftu irelevantné, lebo väčšina tých parametrov napr na elite sú absolútne nezmysly, ktoré si tam hráči píšu z pochopiteľných príčin. Na Combine si hráčov veľmi dobre zmerajú a zvážia.
Na NHL Combine mal Lane Hutson výšku 5’9.25” …. V preklade 173 cm a 71 kg (Možno stojí zato sa pozrieť aj na slovenských hráčov ako ich pomerali)
A s tými pribudnutými centimetrami po drafte? Viete otec Hutson neni hocikto, v hokejovom prostredí je to známe meno s dobrými kontaktami … jeden z top mládežníckych trénerov. Uvedomujúc si trend a problematiku, s centimetrami synov bojuje dlhšiu dobu a rôznymi spôsobmi. Možno aj preto vznikajú potom také legendy o tom že ešte po drafte narástol.
Jedna nazvime to legenda hovorí, že v predvečer draftu poslal tímom SMS s tým že má lekársku správu že jeho syn ešte narastie 5 cm. Možno to je tých 5 cm ktoré narástol, aj keď takisto nespochybňujem a mohol nárast ako hovoríte 3 cm.
To by znamenalo že má teraz 176 cm. Neviem no či to má vôbec význam teraz ďalej rozoberať.
Môžeme sa k tomu o pár rokov vrátiť





17.07.2023 - 19:38:06
avatar
Reakcia na: , 16.07.2023 - 14:43:50
Tak s tym Zabkom ste ma utvrdili , ze pisete pekne ale dost od veci. Porovnavat Zabku a Radivojevica, to uz hej. Visnovsky vs Hutson, uplne nepodstatne. No a k tym 83 kilam Pelikku, on uz ma vek na to aby mohol naberat svalovu hmotu. A je tam predsa 2 roky rozdiel. Ked Luka prejde draftom , urcite neostane na 70 kilach. A na zaver, ako ku korculovaniu pristupi sam Adam Nemec je len a len na nom. Chara je priklad pre vsetkych. Aj ked to bol obranca. Mne skor pripomina Saleho. Tiez nepochodil vo Finsku. A nehyry pohybom. Ale kvalitu ma. To korculovanie je vec genetiky ale nastastie tu mame trening a epigenetiku.
∧ skryť ∧
Ste to zrejme veľmi nepochopili čo som napísal.

Tak skúsim …. Porovnávať 60 kilového Radivojevica s 84 kilovým pellikkom neni veľmi šťastný príklad. Preto som ho radšej prirovnal k 70 kilovému Hutsonovi, ktorý je asi najlepsi obranca (najmä útočný obranca) medzi prospectami súčastnosti.
K nemu sa Luka podobá najviac. Zároveň som dodal že ani Hutsonovi to stačiť na NHL zrejme nebude.

Takisto môžeme úplne skludom prirovnať Luku k Žabkovi, pretože v tej vekovej kategórii U17-18 hral Žabka ako bek relatívne slušný útočný hokej. A relatívne slušne hral PP. Ale už na U20 to nestačí ani na tribúnu. Čím som chcel povedať že ak Luka ktorý je dnes biologicky takmer hotový má 60 kíl a 176-8 cm …. tak bude mat podobný problém ako Žabka a Hutson. A to Hutson je úplne iny level !

Snáď to už teraz pochopíte lepšie

K Nemcovi …. Tu zdá sa že ste úplne vedľa, prirovnávať ho k Šalemu je taky … priestrel kolena. Šale je excelentný korčuliar s fantastickým sklzom. Už som to raz písal že ak niekto nekmitá na ľade nožičkami ako Bugs Bunny neznamena to že je zlý korčuliar. Šale má na prvé dva tri silové odrazy - kroky velmi slušné zrýchlenie a v maximálnej rýchlosti mu málokto z tohoto draftu stíha. To že vo Fínsku cez kovid nebodoval ? Myslím že až v 10-tom zápase . Viete to je presne to čomu nerozumiete, Šale je vyslovene koncový hráč ktorý môže hrať len prvú lajnu s dvoma nabijačmi - snajper. Takú úlohu bude a musí mať v každom tíme. To sú väčšinou tí najviac cenení . Adam Nemec žiaľ je snajper iba v slabučkej lige a v Mikulaši. Adam v repre hral 3 lajnu s výborným Chrenkom a výborným Strakom a výborný snajper zatiaľ z neho neni. …. A ja tvrdím že je to kvôli korčuľovaniu a takisto tvrdím že to korčuľovanie mu také ostane.

Samozrejme je to môj subjektívny názor.
17.07.2023 - 19:28:01
avatar
Reakcia na: mathew1, 16.07.2023 - 11:07:21
To korčuľovanie je už dlhodobo náš problém. Akurát ma udivuje,že o tom sa u nás vie už dávno,teda vedelo sa o tom už aj v časoch keď mali A.Nemec,Repčík,Roman Faith a hádam aj Krivošík tých spomínaných cca 12rokov. Otázka na niekoho kto pozná situáciu v mládežníckych kluboch naprieč Slovenskom. Ako je to v súčasnosti? Pracuje sa na tom,aby hráči v 16tich nekorčuľovali podľa tých naučených stereotypov? Veď ku tým stereotypom sa dostali v kluboch,sú už odstránené alebo tam stále pretrvávajú? Ako sa pracuje s 12 a menej ročnými na tom korčúľovaní? :slimak:
∧ skryť ∧
V rámci klubového tréningu neni priestor pracovať na korčuľovaní. 1-3 tréneri na 30 detí … to je nemožné aby sa im detailne venovali.
Na to sú potrebné individuálne samozrejme platené tréningy ktoré si väčšina rodičov na SK nemôže dovoliť.

16.07.2023 - 10:32:21
avatar
Reakcia na: , 15.07.2023 - 08:59:17
U neho skor cakam kreativitu, efektivitu a zvladanie emocii. Velke plus , ze bude hrat v silnom rocniku. Dravecky vyzera tiez luxusne. A je tam este co to obrancov s potencialom. Luka ma 178 cm co zatial je dobry zaklad. Sandin Pelikka ma 180cm... vyska u tak ofenzivneho hraca nebude minus.
∧ skryť ∧
Tak možno trochu opatrnejšie s tým druhým kolom.

Luku Radivojeviča asi by som neprirovnával k Sandin Pellikka, pretože okrem výšky sú to dosť rozdielne somatotypy. Pellikka má nejakých 83kg a postavu ako Lubomir Višňovský. Aj keď áno hra dopredu je príznačná pre oboch. Zatiaľ sú v NHL výrazní traja beci ktorí majú takýto extraofenzívny potenciál.
Karlsson, Burns, Makar. Ich body-size je ale diametrálne odlišná ako Radivojevič

Luka pripoíina hrou a najmä postavou iného skvelého hráča - Lane Hutson, ktorého minulý rok vzal Montreal. Ten dominoval v NCAA, takisto dominantný výkon na WJC U20.
Hutson je dá sa povedať dovednosťami herným myslením, absolútna špička a napriek tomu sú viacerí naozajstní odborníci skeptickí o jeho pôsobení v NHL.

Aby sme nemuseli chodiť ďaleko … tak sme tu na SK pred 2-3 rokmi mali takisto ofenzívneho beka, ktorý občas nastupoval aj za reprezentáciu o rok vyššie, občas robil aj kapitána v mládežníckych kategóriách.
Prvý bek, prvá presilovka …. Tiež syn bývalého hokejistu.
Dnes to neni ani na 1.SNL
Boris Žabka.
16.07.2023 - 09:51:29
avatar
Reakcia na: penguin89, 14.07.2023 - 01:08:13
Na jednej strane súhlasím, že korčuľovanie zatiaľ limituje potenciál Adama Nemca, na druhej strane sa spýtam, kto má vlastne v tomto spore pravdu? Advisor : Adam Nemec je 16-ročný chalan a korčuľovanie je preňho v tomto veku už asi neodstrániteľnou prekážkou. Phanda: Adam Nemec je 15-ročný chalan a na draft pôjde až o 3 roky, takže priestor zlepšiť korčuľovanie by tu hádam ešte nejaký aj bol. (mimochodom aj po drafte sa ešte dá zlepšovať keby niekto nevedel) Odpovedzte si kľudne sami.
∧ skryť ∧
Skľudom Vám odpoviem , resp aj tomu kolegovi čo píše vyššie…

Tak ako sa naučí hráč korčuľovať dajme tomu v 12-tich , tak bude korčuľovať aj v 16 tich ,18,22 ….

Mozog v hre aicky podvedome zapaja isté v rannom veku naučené pohybové vzorce. Áno na nejakom individuálnom tréningu sa mu podarí korčuľovať o dosť na pohľad lepšie, pokiaľ sa na maximum sústredí len na túto činnosť. Avšak príde do hry, do zápasu, kde pribudnú iné dejové vnemy a korčuľovať bude opäť podvedomie a podľa naučených stereotypov. To neni moja teória, ale všeobecne prijatý fakt kdekoľvek v odbornej komunite.

Ak máte vy nejaký prípad kde sa z 16 ročného antikorčuliara stal za x rokov korčuliar, tak sa rád dozviem niečo nové.
Skúsim prirovnať Adama k jednému hráčovi, tiež z Nitry - Samuel Buček. Sú si dosť podobný. Buček hokejovo prerástol našu extraligu. A prerástol by aj Českú TEL a keby podpísal Seatle možno by dostal šancu aj v AHL/NHL . Avšak má jeden výkonnostný limit, ktorý mu v tom bráni. Má katastrofálne korčulovanie, ktoré mu stačí jedine na našu statickú ligu.

Ak by to nestačilo tak môžem spomenúť ďaľších…. Roman Faith, Peter Repčík, Krivošík … a mnoho mnoho dalších. V podstate každý menovaný hráč korčuľuje tým istým štýlom ako korčuľoval keď mal 12-13 rokov a každému z nich to vystavilo stopku v istej fáze jeho kariéry, aj napriek tomu že jeho ostatné hokejové schopnosti boli vysoko nadpriemerné.
10.07.2023 - 17:54:21
avatar
Reakcia na: vladikavkaz, 08.07.2023 - 22:51:11
niekde som zachitil ze Adam Nemec bol draftovany do USHL, myslite ze tam pojde nasledujucu sezonu?
∧ skryť ∧
Tak tu sa bojím že Adam Nemec USHL nebude hrať nikdy .
Keďže zámorské juniorské súťaže sú o korčuľovaní.

Štýlom mi pripomina Petra Repčika z ročníka 2004.
Hokejovo veľmi slušne, ale tie korčuliarske nedostatky sú u 16 ročného chlapca asi už neodstrániteľnou prekážkou. Na repre úrovni sa to prejavuje naplno, korčuliarsky nestíha.




08.07.2023 - 00:28:45
avatar
Reakcia na: AgentHockey, 07.07.2023 - 12:17:49
Krátke zhodnotenie. Počet našich podľa očakávania,spokojnosť,aj keď ja osobne som dúfal niekde v závere aj Molnára,naopak v Jedličku som neveril. Dvorský OK,Honzek mierne vyššie ako sa očakávalo,Štrbák tiež dobre, Gajan a Mišiak pre mňa prekvapenie nie sú,dlhodobo v slovenských mládežníckych repre podceňovaní a prehliadaní hráči /kompetentní nech sa zamyslia/ na úkor rodinkárstva iných. Pekarčík mohol ísť síce vyššie ale podľa mňa je to steal draftu, bude výborný. Umiestnenie Čiernika je odrazom jeho momentálnych schopností. Bez debaty jasné,že pokiaľ ide o draft je vždy lepšie pred sezónou odísť do CHL/USHL junioriek /ak je možnosť/ netreba veriť každoročným prázdnym rečiam funkcionárov o príležitostiach a vysokom icetime v extraligových tímoch. Pozrel som si aj komenty v tomto vlákne spred pár rokov. Konštatujem, že nie je podstatné, ak je hráč hviezdou vo veku 14-15 rokov s množstvom bodov v sezóne, a vyberám niektoré vychytávky slovakNHL odborníkov, radšej bez nicku aby sa niektorí nehanbili : 2015 - ...Solenský, Hecl, Michal Roman, Kmec, Lešťan, Zeleňák toto sú pre scoutov asi tie najzaujímavejšie mená, draftovaní budú tak cca 3 hráči :LOL: 2016 - ...podľa mňa a podľa toho čo som videl a počul od ľudí, ktorí o tom majú čo povedať má šance na draft aj :/2016- Lešťan, 2017 - Bodák, Buček, Krivošík / :LOL: 2018 - ...všetko okrem Romana, Fehervaryho a mozno Lisku je uplne bez sance,...netrep hlúposti, šancu majú aj ostatní minimálne Ivan,Ovečka,Hrehorčák,Pospíšil a Krivošík. Kľudne môže ísť ale aj Buček či Bodák :LOL: 2019 - ...hlavaj 100%,čajkovič 99,99%,ivan30%,líška 30%, Turan 6. kolo,Okuliar 7. kolo:LOL: 2021 - ...na 100% bude draftovaný Myklucha :LOL: 2022 - ...Šanca na draft Jedlička,Šotek,Eliaš, Štetka,Moško,Nahalka :LOL:
∧ skryť ∧
To že sa “amatéri “ resp fanúšikovia pomýlia a nerozoznaju NHL potenciál je úplne v poriadku rad čítam názory každého diskutujúceho.

Trochu mi vadí, že aj po drafte si ešte idu svoje …. To je pre mna dosť nepochopiteľné.

Príklad… v chat-e ešte dnes čítam že najväčšiu šancu zahrať si NHL má popri Slafkovskom a Dvorskom , Petrovský s Čiernikom. Keď niekomu nestačí rozhodnutie stoviek najlepších skautov na svete v 32 tímoch tak to sa uz ťažšie číta.
Za to môže ten “repre hype” ktorý často pomýli aj amatérskych zostavovatelov preddraftovych rebríčkov, ktorí mali napr. ciernika v 1-2 kole , Petrovskeho v 2-3. Ale tí naozajstní skauti v tých 32 kluboch sa pomýliť nedajú … skúste im veriť , nerobia to prvú sezónu.
08.07.2023 - 00:28:43
avatar
Reakcia na: AgentHockey, 07.07.2023 - 12:17:49
Krátke zhodnotenie. Počet našich podľa očakávania,spokojnosť,aj keď ja osobne som dúfal niekde v závere aj Molnára,naopak v Jedličku som neveril. Dvorský OK,Honzek mierne vyššie ako sa očakávalo,Štrbák tiež dobre, Gajan a Mišiak pre mňa prekvapenie nie sú,dlhodobo v slovenských mládežníckych repre podceňovaní a prehliadaní hráči /kompetentní nech sa zamyslia/ na úkor rodinkárstva iných. Pekarčík mohol ísť síce vyššie ale podľa mňa je to steal draftu, bude výborný. Umiestnenie Čiernika je odrazom jeho momentálnych schopností. Bez debaty jasné,že pokiaľ ide o draft je vždy lepšie pred sezónou odísť do CHL/USHL junioriek /ak je možnosť/ netreba veriť každoročným prázdnym rečiam funkcionárov o príležitostiach a vysokom icetime v extraligových tímoch. Pozrel som si aj komenty v tomto vlákne spred pár rokov. Konštatujem, že nie je podstatné, ak je hráč hviezdou vo veku 14-15 rokov s množstvom bodov v sezóne, a vyberám niektoré vychytávky slovakNHL odborníkov, radšej bez nicku aby sa niektorí nehanbili : 2015 - ...Solenský, Hecl, Michal Roman, Kmec, Lešťan, Zeleňák toto sú pre scoutov asi tie najzaujímavejšie mená, draftovaní budú tak cca 3 hráči :LOL: 2016 - ...podľa mňa a podľa toho čo som videl a počul od ľudí, ktorí o tom majú čo povedať má šance na draft aj :/2016- Lešťan, 2017 - Bodák, Buček, Krivošík / :LOL: 2018 - ...všetko okrem Romana, Fehervaryho a mozno Lisku je uplne bez sance,...netrep hlúposti, šancu majú aj ostatní minimálne Ivan,Ovečka,Hrehorčák,Pospíšil a Krivošík. Kľudne môže ísť ale aj Buček či Bodák :LOL: 2019 - ...hlavaj 100%,čajkovič 99,99%,ivan30%,líška 30%, Turan 6. kolo,Okuliar 7. kolo:LOL: 2021 - ...na 100% bude draftovaný Myklucha :LOL: 2022 - ...Šanca na draft Jedlička,Šotek,Eliaš, Štetka,Moško,Nahalka :LOL:
∧ skryť ∧

05.07.2023 - 10:04:45
avatar
Dnes CHL draft …. Rumors? … Slovensko “vraj” bude mat opäť draftovú jednotku. Uvidíme či zaručené informácie budú záručéné … a uvidíme či Mišiak nakoniec vôbec pôjde do CHL.
Ak áno tak by to asi bol rekord byt 1 aj 2 CHL draftu.

V hre je ale viacero chlapcov 2005 najmä z tohtoročných MS, Pekarcik, Dej, Cedzo, … Barcik S, Barcík A, atd atd .

Takisto viaceré 2006ky …. Určite Pobežal, Tomašec

Tento rok to môže byť opäť výnimočný draft
28.06.2023 - 18:34:58
avatar
Rýchly upgrade …

Dvorsky 1 ( phil )
Honzek 1
Strbak 2
Mišiak 2-3 ( chic , tampa )
Gajan 2-3 ( chic , Detroit )
Pekarcik 3
Ciernik 4
Molnar 6-7
Urban 5-6
Jedlicka 6 ( Colorado ) !!!






26.06.2023 - 06:10:34
avatar
WC 18 dosť zamiešal karty ako vždy .

Dvorsky -1 kolo od 7-15
Napriek slabšiemu začiatku mu výborne vysli MS 18. Dalibor bude asi v top 10. Majstrovstvami to zaklincoval.

Honzek - 1 kolo od 20 - 30. Výborná sezóna. MS 20 kvôli zraneniu vynechal, ale čo bolo ešte urvrdzujuce že po takom dlhom výpadku dokázal naskočiť opäť do kolotoča a potvrdiť predošlé klubové výkony.

Štrbák - 2 kolo , ťažko ho tipovať každý klub ho má inde, niektorý v 2 iný v 3 kole… veľký hype v národnom tíme asi bude dostatočný na 2 kolo. Aj keď môj názor na neho je diametrálne iný.

Gajan - 2 kolo, uz som písal že niektoré kluby boli uz pred MS rozhodnuté že ho vezmú z 2.kola. Po majstrovstvách by malo byt 2 kolo istota, aj keď predsa pri brankároch je možné všetko, skrátka hráči v poli majú prednosť.

Mišiak- 3 kolo , takisto ťažko tipovateľný hráč, niektoré kluby dokonca ho majú v 2 kole, niektoré v 3,4 kole. Ako víťaz USHL kde mu vyšlo playoff to vidím na 3 kolo.

Pekarcik - 3 kolo. Takisto výborne mu vyšiel záver sezóny - skvelé MS18 a to vždy najviac rozhoduje. Aj keď EU skauti ho majú napozeraneho za celu sezónu a u nich to bolo skôr na 5 kolo a nižšie. EU skauti ale nemajú take slovo a US skauti videli MS a tie rozhodnú.

Čiernik - 4. Kolo . Takisto niektoré kluby ho mali v 2 kole, ale MS mu nevyšli, fyzické parametre žiaľ sú v nhl rozhodujúce. A na MS 20 sa už hral hokej úrovne NHL a tam sa ukázalo kto to môže a kto nemôže hrať. Jednosmerný útočník bez hry telom.

Molnar 7 kolo - a vôbec nie pre incident vo florbale, ktorý tiež asi zohráva úlohu. Hráč ktorý mal v reprezentácii a materskej Nitre veľký hype. Realita sa vždy ukáže v zdravo konkurenčnom prostredí. Takisto jedsmerny útočník, ktorý už asi naplnil svoj potenciál

Zvyšok našich hráčov je v rovine teórie a za mna v 7 kole kvôli postave Dej alebo Barcik

Pri drafte treba brat do úvahy že ľudia v kluboch NHL pracuju s potenciálom hráča. Sú veci ktoré my nevidíme a oni vidia. Budúca dosiahnuteľná výkonnosť . Preto niekedy pre nás možno nevýrazný hráč vyskočí v drafte vyššie (Pekarčík) a hráč ktorý má 2 body na zápas spadne (Petrovský).




13.05.2023 - 07:47:27
avatar
Reakcia na: AgentHockey, 11.05.2023 - 11:15:00
V Slovane mána starosti mládež pán Štrbák otec. A presne tak to aj vyzerá. :s30b:
∧ skryť ∧
V slovane je problém iný nie Štrbák, veľa ambicióznych rodičov z ktorých takmer každý má nejakú “páku”.
Neviem si predstaviť že by postrašili hráča napr o kategóriu alebo dve a dali mu kľúčovú rolu v tíme ….. hoc by bol aj o triedu lepší je nereálne. Tam tí rodičia by ťahali za svoje páky ako na Labutiach.

Vychovať svetového hráča sa dá najčastejšie z lídra , z hráča na ktorom stojí a padá tím. Hráč je ostaršený, hrá s najlepšími hráčmi v prvej brázde, hrá 30 minút aj na úkor ostatných hráčov. Chodí na ľad v najdôležitejších okamžikoch. Presilovky ,oslabenia, všetko. V podstate celý tím robí na neho.

Tak si skúste predstaviť že by taky Štrbak prišiel za trénerom na Slovane v doraste a povedal … toho daš hrať o rok vyššie a do prvej lajny, budete hrať iba na tri formácie a poslednú tretinu iba dve. Ten bude hrať presilovky oslabovky a nezíde z ľadu, bude mat 25+ minút IT

No a tam sa to všetko končí … nereálne.

Nepoznám slovenského hráča svetovej úrovne ktorý by hrával svoj ročník a mal rovnaký IceTime ako spoluhráči.

Černak už v 16 tich ho Bokros vzal do projektu, Slafkovský v 13 tich dominoval v juniorke, Dvorsky o 1,2 kategórie vyššie v Švédsku, Nemec hrával o 1,2 kategórie vyšie a na zápas ich chodilo 10 - prakticky nestriedal.

Ďalším faktorom v Slovane je výsledkárčenie, za honbou po tituloch nemá trener šancu nechať hrať mladých v kľúčovej úlohe. Finálový turnaj a Dej Kukumberg v zostave je živý príklad.
Slovan vyhral titul vo všetkých vekových kategóriách, naoko super, ale te za 10 rokov nedodať do seniorského hokeja ani len kus , nieto ešte svetového hráča je strašidelná vizitka. Stačí sa pozrieť na mládežnícke reprezentácie.

A pritom by stačilo aby mal Slovan v lige A a B tím … tak ako má tretina fínskych akadémií .
Možno to je Štrbakova chyba a možno ani to nie







1 2 3 4 5 6 7

Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies