Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
12. 05.
kurzy
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
COL
DAL
«

Komunita: Diskusia > Všetky príspevky užívateľa v diskusii

03.03.2015 - 12:39:27
avatar
Situácia okolo Burakovskeho:
Už podľa toho, čo som včera písal, sa tento krok viac menej očakával. Hlavne z toho dôvodu, akým boli poslaní na farmu aj naši Daňo, Marinčin a Jurčo, ale s tým rozdielom, že Bura aj reálne putuje na farmu. Mac ale potvrdil, že to nemusí byť trvalé rozhodnutie. Príchodom Glencrossa, momentálne Bura vypadol z top6, a preto je podľa Trotza lepšie, keď bude zatiaľ hrať top-line minúty v Hershey, ako keby zostával v prvom tíme.
Trade Deadline:
To, čo som očakával sa nakoniec nenaplnilo. V posledný deň sme už žiadnu výmenu neuskutočnili, aj keď ako sám Mac povedal, snažil sa o nejaký upgrade trade man for man, a takisto sa obzeral aj po možnosti 1stRW. Všetky ponuky ale padli. Napriek tomu, by som prestupovú uzávierku z našej strany zhodnotil kladne. Aj podľa portálu bleacherreport.com sme dostali známku B. Myslím si, že tím Capitals vyzerá lepšie ako pred týždňom. Aj keď mnohí fans z rôznych fór si predstavovali posilnenie kádra inak (1RW alebo 2C), nie vždy je ľahké priviesť do mužstva kvalitného top6 hráča a pritom si zanechať určité priority v rámci organizácie. Myslím si, že Mac to zvládol dobre. Posilnil káder pred play-off a pritom si ponechal v organizácií všetky kľúčové prospecty a aj prvú draftovú voľbu.
Nové posily:
Novicmi v tíme Caps sa tak stali iba Tim Gleason a Curtis Glencross. Mac prezradil, že oboch si klub vyhliadol už pred mesiacom, kedy sa obzerali po možných posilách. Hľadali defenzívneho obrancu, ktorý bude istiť Greena pri jeho útočných výpadoch. Hráča, ktorý hrá fyzický hokej a nebojí sa blokovať strely. Myslím si, že toto všetko Gleason spĺňa. Celá obrana teraz pôsobí omnoho viac vyvážene. Druhou prioritou vedenia bol two-way winger, ktorý má aj scoring skills a nebojí sa fyzickej hry. Cieľom bolo dodať druhej lajne viac tvrdosti a ochrany Kuzymu. Podľa mňa je Glencross na túto úlohu výborná voľba. Len čas ukáže, ako sa mu bude dariť. A bola tu otázka, či ho je možné prirovnať k Pennerovi. Skôr by som ho typologicky prirovnal k hráčovi, akým bol Mike Knuble.
Aktuálna podoba tímu:
Do konca sezóny nám zostáva 18 zápasov. Ak nepríde nejaká nepredstaviteľná kríza, play-off by nám už uniknúť nemalo. Do záveru základnej časti vstupujeme s nasledujúcim kádrom.

Ovechkin - Bäckstrom - Johansson
Glencross - Kuznetsov - Brouwer
Chimera - Fehr - Ward
Laich - Beagle - Wilson

Orpik - Carlson
Alzner - Niskanen
Gleason - Green

Holtby
Peters

Scratched: Latta
Injury: Orlov, Erskine
Potential call-ups: Schmidt, Burakovsky
02.03.2015 - 13:42:46
avatar
Ešte pred mesiacom som si nemyslel, že budeme takí aktívni pred prestupovou uzávierkou, ale veci sa za posledné dni, týždne vyvíjali tak, že sa nakoniec nejaké zmeny trocha čakali.
Čo sa týka obrany, za posledný mesiac sa objavovalo veľké množstvo špekulácií ohľadne Mike Greena. Ale tak ako som aj ja predpokladal, myslím si, že aj po dnešku bude stále náš hráč. Hoci je možné, že v lete ho stratíme bez akejkoľvek náhrady, Trotz aj Mac sa snažia z Caps urobiť pred play-off reálneho ašpiranta na Stanley Cup. A výmena Greena by bola z tohto hľadiska určite oslabenie. (jedine, ak by zaňho prišla výrazná protihodnota, t.j. bek, ktorý by ho vedel relatívne spoľahlivo nahradiť a top6 scoring winger)
Po zranení Nate Schmidta, skúšal Trotz na pozíciu vedľa Greena rôzne mená, boli to Hillen, Oleksy a Schilling. Ani jeden však zrejme nepresvedčil do tej miery, aby bol Trotz s defenzívou úplne spokojný. A aj vzhľadom k tomu, že Schmidt sa len teraz cez víkend vrátil späť do hry a odohral zápasy v Hershey, a situácia okolo Orlova je naďalej nejasná, vedenie priviedlo do tímu Tima Gleasona, ktorý vytvoril dvojičku s Greenom a má už za sebou aj vydarený debut.
V ofenzíve je to o čosi zložitejšie. Aktivita pred uzávierkou prestupov bola z časti podmienená hrou mladíkov. Kuzya začal február výborne, ale v posledných dňoch trocha ochladol. Burakovsky je veľký talent, ale zrejme ešte nemá takú dôveru u Trotza, aby s ním výrazne počítal do play-off. Nedávno sa Trotz vyjadril, že Bura s najväčšou pravdepodobnosťou odohrá play-off v AHL za Hershey. Poslední dvaja, Wilson a Latta sú zväčša využívaní ako 4th liners.
Tím stále hľadá krídlo do prvého útoku. O snahe zaplniť pozíciu 1RW svedčia aj špekulácie okolo Kanea alebo Lupula. Včera nakoniec prišla výmena. Curtis Glencross z Calgary. Podľa mňa však to nie je hráč do prvej lajny a prišiel skôr ako secondary scoring do 2., prípadne 3. útoku. Myslím si, že je to ten typ hráča do Trotzovho systému a môže Caps pomôcť.
Aktuálne máme na súpiske stále jedno miesto voľné, sme tesne pod platovým stropom, a aj preto očakávam, že Mac ešte niečo dnes vymyslí.
07.02.2015 - 22:30:54
avatar
Včera veľmi cenné dva body proti momentálne najlepšiemu tímu NHL (aspoň podľa tabuľky). Rád som bol aj za Grubauera, ktorý sa v prvom štarte v sezóne prezentoval spoľahlivým výkonom (až na to zaváhanie pri druhom góle).
Gruby opäť potvrdil, že raz môže byť jednotkou v tíme NHL, alebo minimálne veľmi kvalitnou dvojkou. Práve na pozícií dvojky by ho momentálne radi videli mnohí fanúšici Caps, ale myslím si, že pri súčasnej fazóne Holtbyho, je pre jeho rozvoj lepšie pravidelné chytanie na farme. Gruby bol dnes opäť poslaný do Hershey, preto tento ťah vnímam skôr ako signál pre Petersa. Myslím si, že si šancu ešte zaslúži a určite ju aj dostane, otázne je, ako s ňou naloží.
Druhá vec, ktorá ma potešila, bola hra Kuznetsova. Kuzya hrá v posledných zápasoch naozaj dobre a konečne sa to ukazuje aj na jeho štatistikách. V posledných 7 zápasoch 7 bodov. Ak bude takto pokračovať, tak vedenie aj fanúšikovia sa rýchlo prestanú sústrediť na posilnenie pozície 2C. Podľa toho, ako som ho videl hrať v posledných zápasoch, tak ja by som mu veril a zameral by som sa výhradne len na post 1RW.
29.01.2015 - 19:51:56
avatar
Pretože Trotz vidí väčší potenciál Kuznetsova na pozícií centra, a od začiatku sezóny sa ho snaží rozvíjať práve na tomto poste.
29.01.2015 - 19:31:38
avatar
Čo sa týka stratégie Capitals pred trade deadline, tréner Trotz sa nedávno vyjadril, že k úplnej spokojnosti by do tímu prijal 1-2 hráčov. Nepovedal na aké pozície, ale podľa všetkého ide predovšetkým o pravé krídlo do prvého útoku (na tomto poste sa vystriedalo najviac hráčov počas sezóny) a tým druhým by bol zrejme post centra. GM MacLellan na to reagoval slovami, že aktivita Caps pred deadlinom bude závisieť od toho, ako budú najbližší mesiac hrať naši mladíci Kuznetsov, Burakovsky a Wilson.
Presne ako hovoríš OveckinSV, nehráme ofenzívny hokej ako kedysi, ale zato sme o dosť komplexnejší tím. Hráme účelový hokej, kedy aj s 2-3 strelenými gólmi máme šancu vyhrať. To sa v minulej sezóne nestávalo.
Aj z toho dôvodu by som teraz moc nezasahoval do skladby tímu. Maximálne ten 1RW k Ovechkinovi a Backstromovi, hráča so skúsenosťami z play-off zápasov.
29.01.2015 - 17:33:02
avatar
Takže, keď sme začali o tých neobmedzených/obmedzených voľných hráčoch, tak napíšem, nie ako by som chcel aby to bolo, ale ako si myslím že to bude. Skúsim trocha predpovedať, aj keď je ešte skoro, ale potom v lete sa na tom môžeme zasmiať.

UFA

Green- nepredpokladám, že ho uvidíme v budúcej sezóne v našom drese, lebo na tak radikálny pokles platu určite nepristúpi, ale myslím si, že túto sezónu dohrá u nás
Ward- takisto si myslím, že jeho posledná sezoná u Caps, a možno bude vymenený už pred trade deadline
Fehr- podpísal by som s ním novú zmluvu na 2-3 roky, cca 2,5-3 mil.
Beagle- tiež by som ho podpísal, na 2-3 roky, cca 1,5 mil.
Volpatti- jeho posledná sezóna u nás
Erskine- to isté platí aj uňho, myslím si že je dokonca vysoká pravdepodobnosť že si už vôbec neoblečú dres Caps
Hillen- ako 7. obranca dobre, ale máme celkom dobrý defensemen depth, takže asi tiež jeho koniec u nás

RFA

Holtby- jasná jednička, podpis dlhodobého kontraktu na cca 5 mil.
Johansson- podpísal by som ho na 3-4 roky, cca 3,5 mil., ak by žiadal viac je možná výmena
Kuznetsov- podpísal by som ho na 2 roky, cca 2-2,5 mil., myslím si, že nebude špekulovať
Schmidt- ako depth do obrany dobrý, takže podpis na 2 roky, do 1 mil.
29.01.2015 - 16:37:18
avatar
Čo sa týka brankárskej situácie, je pravda, že Peters nemá dobré čísla a nie je takou dvojkou, akú by sme si predstavovali. Ale myslím, že je to spôsobené predovšetkým jeho slabou vyťaženosťou. Aj iné popredné tímy majú problémy s dvojkou. Slabé čísla majú Johnson z Islanders, Hutton z Nashvillu, alebo Nabokov z Tampy. A tam je ten istý faktor, jednotka chytá výborne, a oni nedostávajú moc šancí. Preto si myslím, že na príchod novej dvojky sa vedenie nebude sústrediť. V krajnom prípade by som poslal Petersa cez waiver do AHL, a ako backup povolal Grubauera, ktorý má v Hershey výbornú sezónu.
Súhlasím však s tým, že do zostavy by som príliš nezasahoval, max. 1 hráč ako som spomínal vyššie. A už vôbec nie, že by sme sa na úkor niekoho, kto príde na relatívne krátke obdobie, zbavovali našich top prospectov, alebo vysokých draftových pozícií.
A ešte by som reagoval na platy našich RFA. Súhlasím s tebou, že Holtbyho nárast, ak si udrží takéto čísla, môže byť niekde okolo tých 5 mil. Ale pokiaľ ide o Kuzyho, tak tam si to asi prehnal. Ešte neukázal v NHL toľko, aby si zaslúžil taký plat. Nehovorím, že nemá predpoklady stať sa hviezdou, ale momentálne si stále len zvyká na zámorský štýl, a preto by bola hlúposť podpísať s ním taký kontrakt. Predpokladal by som preto nejakú 2-ročnú zmluvu s caphitom 2-2,5 mil.
29.01.2015 - 14:58:36
avatar
Zároveň by som tu chcel rozbehnúť "konštruktívnu" debatu k blížiacemu sa Trade Deadline. Ako by mohla a mala, podľa fanúšikov Caps, vyzerať stratégia Capitals v otázke prestupov počas najbližšieho mesiaca.
Začnem frázou "Sometimes, no trade is the best trade". Tým nechcem povedať, že zostaneme absolútne neaktívny, ale ak si v najbližšom mesiaci udržíme stabilnú formu a neprídu výrazne zranenia, tak by som povedal, že príde max. 1 trade, a to hráča, o ktorom bude vedenie stopercentne presvedčené, že dokáže tímu v play-off pomôcť.
29.01.2015 - 14:08:16
avatar
Dnes v noci dôležité víťazstvo proti Pens. Jednak sme porazili priameho konkurenta a večného rivala z Metropolitnej divízie, ale hlavne sme prerušili 4-zápasovú negatívnu sériu. Práve to, čo nám v posledných zápasoch nešlo, sa dnes stalo našou zbraňou. Výborná defenzívna hra, disciplinovanosť a jednoduchosť v obrannom pásme. Naša 3. formácia totálne vygumovala Crosbyho lajnu, a Pens sa počas celého zápasu nedostávali do výraznejších šancí. Navyše som rád aj za Holtbyho, ktorý svoje posledné nie moc vydarené zápasy ukončil tým najlepším spôsobom.
03.01.2015 - 16:26:08
avatar
Ja nejak dúfam, že Jaroša by sme mohli draftovať do Caps. V lete absolvoval s tímom Capitals Development Camp, takže určite ho sledujú aj teraz na šampionáte. Podáva výborné výkony a keď dohrá sezónu pravidelne v zostave Lulei, tak si myslím, že v takom 3.-4. kole by sme po ňom pokojne mohli siahnuť.
Zároveň by som si prial, aby sme draftovali aj Radovana Bondru. Nielen kvôli menu, ktoré je všetkým vo Washingtone dobre známe, ale ten chlapec hrá naozaj s veľkým prehľadom. Smerom dozadu výborne, oslabovky na jednotku, vpredu nie je zbrklý, na to, že má stále 17, tak klobúk dolu. A aj vzhľadom k tomu, dúfam, že zaujal aj skautov Caps, lebo verím, že za pár rokov budeme môcť vidieť pri štatistikách NHL znovu meno Bondra.
11.12.2014 - 09:50:56
avatar
Novým brankárom HC Slovan sa stane David Leneveu. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=8996
08.12.2014 - 19:51:10
avatar
Aktuálna správa z tábora nenominovaných.. Šille gól a Pospíšil mu naň prihrával
07.12.2014 - 14:03:16
avatar
Také menšie zhrnutie..
http://www.ohokeji.com/kto-si-nezahra-na-dvadsiatkach-tento-rok/
07.12.2014 - 10:18:45
avatar
Len pre zaujímavosť, Matej Paulovič dnes v noci 1+2 pri víťazstve svojho tímu 4:2. Delí sa o 9. miesto v bodovaní ligy. Má skúseností z mládežníckych reprezentácií, je zvyknutý na úzke klzisko, má výborné fyzické parametre, ale aj tak je zrejme horší od napr. Galisa.
22.11.2014 - 14:15:57
avatar
Zareagujem trocha mimo aktuálnu debatu, konkrétne, že nedávno sa tu riešil Kristián Pospíšil. Včera dal gól, a dnes opäť gól, aj asistencia. Je najproduktívnejším hráčom tímu, a to je ročník 96. V bodovaní je na tom dokonca lepšie, ako David Gríger, a to hrá v slabšom tíme. Preto si myslím, že nie sme na tom v mládežníckych kategóriach tak dobre, aby sme si mohli dovoliť vynechať takéhoto hráča z nominácií. Ak je za tým však nejaký vážnejší dôvod, o ktorom nevieme, tak pardón.
09.11.2014 - 18:25:09
avatar
Nechápem prečo sa ešte stále rieši odchod Filipa, samozrejme aj mňa to vtedy nasralo, ale s odstupom času to už neberiem až tak tragicky, aj keď sa teraz ukazuje, aký je Filip skutočne dobrý. Ale u nás to mohlo s ním dopadnúť inak, človek nikdy nevie, a my sme prostredníctvom jeho výmeny získali hráčov ako Latta alebo Brown, ktorí síce nikdy nebudú takí produktívni, ale aj hráči z bottom 6 vyhrávajú zápasy. A už vôbec nechápem predstavy spojenia Filipa s Burakovskym, a aká by to bola teraz dvojička. Pretože si myslím, že keby sme v čase draftu 2013, kedy sme vyberali Andreho, mali v organizácií Forsberga, tak by sme v prvom kole určite nebrali Burakovskeho.
07.10.2014 - 22:52:40
avatar
Nakoniec bol na listinu zranených zapísaný aj Jay Beagle, čo znamená že Liam O´Brien začne sezónu na súpiske hlavného tímu Capitals. Dokonca, podľa posledných vyjadrení trénera, je šanca, že sa Liam objaví v otváracej zostave vo štvrtok proti Montrealu. Tak to by bol pre tohto mladíka splnený sen.
07.10.2014 - 15:44:43
avatar
Liam O´Brien. Pre fanúšikov NHL, a celkom určite aj pre mnohých fanúšikov Caps, doteraz neznáme meno. Tento hráč však stihol počas Off-season 2014 napísať jeden pozoruhodný príbeh. Aspoň, čo sa týka Capitals určite.
20-ročný rodák z Halifaxu odohral minulú sezónu v juniorskej súťaži QMJHL. Ako kapitán tímu Rouyn-Noranda nazbieral v 68 zápasoch 35 kanadských bodov a pripísal si na svoje konto tiež 148 trestných minút. Na drafte nemal žiadne veľké očakávania, keďže už predtým si ho 2-krát nikto nevybral. A nevyšlo to ani do tretice.
Na začiatku júla však dostal pozvánku do Development Campu v tíme Capitals. Aj keď v tieni vychádzajúcich hviezd ako Burakovsky alebo Vrána, O´Brien zaujal trénerov Caps. Vyslúžil si tak pozvanie do Rookie Campu Capitals na začiatku septembra. Svojou mohutnou postavou a fyzickou hrou urobil opäť dojem na trénerský personál a tí ho pozvali aj do hlavného kempu Caps. Zo 66 hráčov pozvaných do kempu bol O´Brien jedným z troch, ktorí mali status free agent. A z nich bol jediný, ktorý okúsil aj chuť zápasu. Nakoniec prežil všetky kolá redukovania kádra, odohral celkovo 5 zápasov s bilanciou 1+3, z hráčov Caps mal najviac hitov v príprave, a pritom všetkom hral výhradne 4. útok. Nečudo, že tréner Barry Trotz bol ním ohromený a povedal, že tento hráč si zaslúži pozornosť.
A včera sa dočkal, podpísal s Capitals 3-ročný vstupný kontrakt. Aj keď pravdepodobne začne sezónu v Hershey, pred tromi mesiacmi si určite ani len nepredstavoval, že sa mu kariéra takto posunie vpred. Ale Liam O´Brien si to skutočne zaslúžil.
06.10.2014 - 14:31:04
avatar
Neviem, či to bolo tým, že Carolina nepatrí k tým lepším tímom, ale vo včerajšom zápase sa mi páčila hra celého tímu a všetkých formácií, a najmä lajna MoJo-Bura-Brouwer sa mi pozdávala asi najviac. To znamená že Trotz to už veľmi meniť nebude. Sám povedal, že max 1-2 zmeny, a týmpravdepodobne myslel tie návraty ľahko zranených Greena s Lattom.
06.10.2014 - 13:51:38
avatar
Včerajším víťazstvom proti Caroline nám skončila príprava s bilanciou 5-3-0. Hlavnou otázkou tréningového kempu Capitals bolo obsadenie postu 2C. S najväčšou pravdepodobnosťou tento boj vyhral nováčik Andre Burakovsky. Experiment s jeho presunom z krídla na centra sa ukázal ako správny a bol jedným z našich najlepších hráčov v celej príprave. Podľa posledného zápasu a slov trénera Barryho Trotza by sme mali vo štvrtok v otváracom zápase nastúpiť v nasledovnej zostave:

Ovechkin - Bäckstrom - Fehr
Johansson - Burakovsky - Brouwer
Chimera - Laich - Ward
Kuznetsov - Latta - Brown

Orpik - Carlson
Alzner - Niskanen
Hillen - Green

Holtby
Peters

Z týchto hráčov včera nehrali len Latta a Green, ale podľa všetkého by mali byť do štvrtka v poriadku a mali by nastúpiť. Trojica Wilson, Orlov a Volpatti zrejme začne sezónu na listine zranených, keďže si ešte stále doliečujú svoje zranenia a v príprave neodohrali ani jedno stretnutie. Ako siedmy obranca by mal byť písaný Erskine, aj keď radšej by som na jeho mieste videl Schmidta, ktorý odohral aj včera slušný zápas a tréner s ním bol v celej príprave spokojný. Miesto 13. útočníka obsadí zatiaľ Beagle, ktorý taktiež nie je ešte 100% fit. Zaujímavým menom v príprave a jedným z najväčších prekvapení v našom tíme je 20-ročný mladík Liam O´Brien, ktorý ako free agent zostal v tíme až do konca prípravy, a aj včera pozitívne zaujal svojou fyzickou hrou, ktorá viedla aj k prvému gólu zápasu. Očakáva sa, že Capitals s ním podpíšu zmluvu a sezónu začne v Hershey.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 12 >

Krátke správy
Najnovšie články
Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Pekarčík skóroval vo finále. Na dosah titulu je však jeho krajan! + video Je sezóna Marchanda v ohrození? Tréner Bruins tvrdí, že zákrok bol úmyselný + videoZahral si v Sérii storočia, získal Stanleyho pohár: Zomrel bývalý hráč Toronta Sýkora spoznal súpera. Zahrajú si v divíznom finále proti sebe aj Slováci?Colorado zažilo najvýraznejšiu prehru, život Hurricanes visel na vláskuNHL naživo: Koniec pre Hurricanes? Pôjdu do vedenia hviezdy z Dallasu?Slafkovský i Pospíšil medzi najlepšími hráčmi prvého dňa MS v hokejiRangers môžu dnes dokončiť Hurricanes. Ak sa im to podarí, napodobnia Gretzkého OilersPospíšil si to predstavoval inak, Regenda má recept na úspech. Slafkovský: S*re toNeúspešný debut Honzeka, traja Slováci oslavujú postup! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies