Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

ProDraft: Pro Draft 2023 - PLAY-OFF

pro draft
Tému založil: LukasPN - 14.04.2020 - 17:14:56 hod. [upraviť]

PLAY-OFF 2023

Začiatok play-off - 13.09. streda
Koniec play-off - 03.10. utorok


ŠTVRŤFINÁLE KONFERENCIÍ:
Uzatvorenie zostáv 1.kola: do 12.09. utorok (vrátane)
Hodnotenia porotcov: od 13.09. streda do 17.09. nedeľa (do 12:00 hod)
Vyhodnotenie 1.kola: 17.09. nedeľa do 20:00 hod

(3.) Vinohrady Cavalier Dogs 3:0 Rača Dugongs (6.)
(4:2, 4:2, 4:2)
(4.) Malacky Wild Boars 3:0 Wrakuna Night Riders (5.)
(4:3, 4:3, 4:2)


(3.) Trstená Eagles 3:0 Broad Street Humenné (6.)
(4:2, 4:3, 4:1)
(4.) Orava North Stars 3:0 Trnava Stars (5.)
(4:3, 4:3, 4:3)


SEMIFINÁLE KONFERENCIÍ:
Uzatvorenie zostáv 2.kola: do 18.09. pondelok (vrátane)
Hodnotenia porotcov: od 19.09. utorok do 23.09. sobota (do 12:00 hod)
Vyhodnotenie 2.kola: 23.09. sobota do 20:00 hod

(1.) Ružinov Phoenix 2:1 Malacky Wild Boars (4.)
(4:3, 3:4, 4:3)
(2.) Black Eagles Piešťany 3:0 Vinohrady Cavalier Dogs (3.)
(4:2, 4:2, 4:3)

(1.) Snina Mighty Ducks 2:1 Orava North Stars (4.)
(2:4, 4:1, 4:2)
(2.) Žilina Postmodernist 0:3 Trstená Eagles (3.)
(3:4, 3:4, 3:4)


FINÁLE KONFERENCIÍ:
Uzatvorenie zostáv 3.kola: do 24.09. nedeľa (vrátane)
Hodnotenia porotcov: od 25.09. pondelok do 28.09. štvrtok (do 12:00 hod)
Vyhodnotenie 3.kola: 28.09. štvrtok do 20:00 hod

(1.) Ružinov Phoenix 0:3 Black Eagles Piešťany (2.)
(3:4, 2:4, 2:4)

(1.) Snina Mighty Ducks 3:0 Trstená Eagles (3.)
(4:2, 4:2, 4:2)


FINÁLE PRO-DRAFTU:
Uzatvorenie zostáv finále: do 28.09. štvrtok (vrátane)
Hodnotenia porotcov: od 29.09. piatok do 03.10. utorok (do 12:00 hod)
Vyhodnotenie finále: 03.10. utorok do 20:00 hod

(1.) Snina Mighty Ducks 4:1 Black Eagles Piešťany (2.)
(3:4 pp, 4:3 pp, 4:2, 4:3 pp, 4:3 pp)





Tlačidlo na rýchly presun na Pro Draft - DISKUSIA



hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
17.09.2023 - 17:50:33
avatar hodnotenie od porotcu č.1:

Vinohrady Cavalier Dogs - Rača Dugongs

Vinohrady
+ skúsenejšie mužstvo
+ dobre vyskladané útoky
- bránkovisko mi príde s veľkými otáznikmi

Rača
+ schopnosť obrany podporiť útok
- skúsenosti - útok je na PO príliš neskúsený - brankárska dvojka

Zaujímavý súboj 2 tímov so super obranou, kde o kúsok u mňa vyhráva tá obrana Rače na čele s vynikajúcou dvojičkou Makar - Morrissey. Pri brankároch v tejto sérii mám viacero otáznikov, nakoľko Jarry mi nepríde najšťastnejšia jednotka do PO a na druhej strane je síce Gustvasson, brankár so skvelým potenciálom, ale v prípade "výbuchu" mi chýba lepšia dvojka. Talent a útočný potenciál Rače je zrejmý, no potrebuje ešte čas na dozretie. Presný opak je útok Vinohradov, ktorý má vhodné vyskladané trojice a hlavne hráčov, ktorí už majú úspech a skúsenosti v PO. A práve toto je rozohňujúcim faktorom tejto série.
Vinohrady 4:2 Rača

Malacky Wild Boars - Wrakuna Night Riders

Malacky:
+ dobré rozloženie útokov aj obrán
Wrakuna
+ lepšia bottom 6
Veľmi vyrovnaný súboj tímov, kde v oboch tímoch nechýbajú skúsení hráči, víťazné tipy či dravosť. Z brankárov by som asi o štipku viac veril Bobrovi. Séria, kde rozhodujú naozaj maličkosti.
Malacky - Wrakuna 4:3

Trstená Eagles - Broad Street Humenné

Trstená
+ v tejto sérii bránkovisko
+ v tejto sérii obrana - Seguin v prvom útoku
- zle poskladané pozície na PP...McDavid, Zegras, Stutzle...
Humenné
+ top 6
- bránkovisko
- v tejto sérii obrana
- zle pokladané pozície PP - Mackinnon, Stamkos a ich "one-timer" zostal nevyužitý

Súboj tímov so skvelými top 6 a mierne slabšími botom 6. Obrany nie sú zlé, ale chýba v nich výraznejšie meno. Aj napriek skvelému útoku Humenného (nieže by Trstená mala zlý) bohužiaľ Broad Street ťahajú za kratší koniec. Slabšie bránkovisko a najmä nevyužité presilovky dobehli tím Johna Tortorellu.
Trstená 4:2 Humenné

Orava North Stars - Trnava Stars

Orava
+ líderstvo - Crosby, Stone, Tkachuk v jednom tíme - zmena jednotky pred PO
Trnava
+ tvrdosť - Wilson, Tkachuk, Tanev
- nezaradenie Wilsona do špeciálnych formácii

Bratský súboj Tkachukovcov priniesol ďalší zaujímavý súboj. Na jednej strane veľké líderstvo na strane Oravy, na druhej potrebná tvrdosť, ktorá je v PO potrebná. V tomto prípade volím doslova ubojované víťazstvo Oravy, kde vďaka lídrom v kabíne v podobe Crosbyho a Stonea sa podarilo ustáť výbornú fyzickú hru Trnavy. A to všetko aj napriek nie moc populárnemu kroku zmeniť brankársku jednotku tesne pred PO.
Orava 4:3 Trnava

Reagovať
 
hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
17.09.2023 - 17:56:45
avatar hodnotenie od porotcu č.2

Vinohrady - Rača

Vinohrady postavili tento rok mimoriadne kvalitny tim. Utok aj obrana su vynikajuco poskladane - kombinuju mladu dravost so skusenostami, ofenzivne skills s vybornou defenzivnou hrou, ukazkovy tim. Obrana je perfektna - Lindholm s Foxom, Brodin s Montourom je jedna z najlepsich TOP4 tohto rocniku. Treti par kvalitou nezaostava. Ofenzivny talent s mnozstvom skusenosti, ale stale defenzivne zodpovedna skupina, ktora vie tvorit hru, prechadzat lahko strednym pasmom, podporit utok. Utok rovnako, za mna ukazkovo poskladany. Barkov, JEE, Lundell a Dowd je brutalna stvorica centrov, ktorej sa ale nedostava tolko pozornosti. Kridla nezaostavaju, radost sa na takuto zostavu pozerat. Jarry s Talbotom je trochu slabsia brankarska dvojica v porovnani s niektorymi brankarskymi dvojicami v ProDraft, no Jarry pochyta co treba, sice mozno neprida niekolko mimoriadnych zakrokov, ktore by vychytala golmanska elita NHL, no aj napriek tomu to nezabrani v postupe timu z Vinohrad.

Raca ma na papieri skvely roster s obrovskym potencialom, no spolu ako tim to uplne nesedi. Tim hyri ofenzivnym talentom, no menej hracov je uz defenzivnejsie zodpovednych, rovnako ako v time chyba nejaka tvrdost, schopnost dostat sa pod kozu, robit tu spinavu, otravnu pracu. Prvy obranny par je spickovy, velmi rad by som videl tychto dvoch hracov hrat spolu aj v skutocnosti. Druhy par ale bude mierne horiet - Rielly ani Barrie nie su defenzivni obrancovia. Treti par pridava skusenosti, no Gustafsson je taktiez ofenzivny obranca, Miller si sice vzadu svoje odohra, no nespasi uplne. Prvy utok je velmi kvalitny, defenzivne zodpovedny, nemam co vytknut. Draftovat mladych hracov, ktori este neodohrali ani minutu v NHL je vzdy velky risk. V pripade Bedarda sa ale nebojim povedat, ze nie je nad cim spekulovat, bude to brutalna posila a jeden z ofenzivnych lidrov timu. Naopak, Mickov je za mna liability. Aj z clankov, ktore hovoria o jeho otrasnom spravani k spoluhracom (teda mozna locker-room cancer) je toto risk, ktory timu Dugongs nevysiel. Stvrty utok bude taktiez horiet - Maccelli aj Marchenko nepatria do stvrteho utoku. Brankovisko je taktiez s otazknikom (a to hovorim ako fanusik Wild) - zopakuje Gustavsson vynikajuce vykony, alebo dopadne ako napr. Binnington? V Minnesote pred nim hra defenzivne velmi kvalitna obrana, v time Dugongs to bude inak.

Vinohrady 4:2 Rača

Wrakuna - Malacky

Oba timy su velmi silne a dostatocne vyrovnane. Toto je tesna seria, kde by naozaj mohol vyhrat ktorykolvek hrac. Malacky maju lepsiu stvoricu centrov, a mat tak kvalitnu zostavu, ze druha formacia je lepsia ako niektore prve formacie svedci o vysokej ofenzivnej kvalite. Bottom6 sa mi tiez viac pozdava v time Malaciek. Mat v tretej formacii 60+ bodoveho Stephensona je opat absolutny luxus. Na druhej strane, obrana (minimalne TOP2) je sice kvalitna, no nepatri medzi ligovu elitu. Naopak, druha formacia Theodore-Parayko sa mi velmi pozdava. Treti obranny par moze prekvapit - Hagg si odohra svoje v defenzive a mal by dostatocne vediet pokryt ofenzivne vypady DeAngela, aj ked teda Hagga by som videl radsej v pozicii 7D a v tretom pare mohol byt niekto kvalitnejsi. Bobor v brane ukazal tuto sezonu, a najma v play-off, ze stale nepatri do stareho zeleza a dokaze podrzat tim v klucovych situaciach. K nemu Brossoit, ako jedna z najkvalitnejsich brankarskych dvojek dotvara kvalitne brankovisko.

Wrakuna ma brutalny prvy utok - spolupraca Guenzel a Kucherov by mohla byt skvela sou. Druhy utok stavia na tohtorocnom uspesnom tazeni Golden Knights - osobne preferujem v ProDraft kreativitu, ako len kopirovanie formacii z realnej NHL, no tato formacia sa mi naozaj paci. Trochu menej sa mi pozdava Bottom6 - Gaudreau je sice kvalitny hrac, no su kvalitnejsie volby na centra tretej formacie (a to hovorim ako fanusik Wild). Ruzicka je neovereny - ukazal sice, ze mu to slo na par zapasov v prvej formacii Flames, no nasledne v dolnych formaciach az taky uspesny nebol. Zacha by bol kvalitny stred tretej formacie. Stvrta formacia, not great, not terrible. Prvy obranny utok je fenomenalny, jeden z najkvalitnejsich v tohtorocnom ProDraft. Dalsie 2 obranne pary ponukaju vela potencialu, na druhej strane postradaju skusenosti. Vsetci 4 ukazali, ze mozu byt kvalitnymi obrancami v NHL, no predsa len by som napr. namiesto Josepha v tretej formacii nasadil niekoho skusenejsieho. Gibson v brane je kvalita, Levi, ktory odohral 7 zapasov, je velky otaznik. Tim ma potencial (najma v obrane a v druhom brankarovi), a mozno o 2-3 roky by z tohto mohol byt tim s majstrovskymi ambiciami, no v tejto chvili to tesne nebude stacit na Malacky.

Malacky - Wrakuna 4:3

Trstená - Humenné

Toto je duel 2 timov, ktore maju viacero chyb na roznych miestach v zostave, a preto sa bude nakoniec jednat o celkom tesnu a napinavu seriu. Trstena ma samozrejme skvelu prvu formaciu - akakolvek formacia s McDavidom je skvela. Ale doplnena o Stuzleho je skvely tah. Seguin uz sice posledne 3 sezony ukazuje, ze nie je takym hracom, ktorym byval prve sezony v Dallase, a obavam sa, ze uz ani McDavid ho nejako extra neprebudi. Nepozdava sa mi, ze z 12 utocnikov je 9 centrov. Stuzle na LW je fajn, na C by bol lepsi. Suzuki ako RW je skoda, to uz asi viac ten Zegras by pasoval na kridlo (aj ked skor na LW ako RW). McTavish je cisty C, na RW nema co hladat. Suter sice odohra aj LW, ale predsa je to skor C. Druhy utok v sebe skryva obrovsku kvalitu, len si nie som uplne isty spolupracou tychto troch hracov - Gaudreau LW, Suzuki cisty C, ktory hra RW, Zegras C, z ktoreho by mohlo byt LW - nejako tam chyba niekto, komu by RW naozaj pasovalo. Treti utok rovnako, Lowry je skvely shut-down center, Suter na LW je fajn, ale McTavish sa profiluje ako cistokrvny C, ktory na RW nepatri. Stvrty utok je fajn, ale nenadchne. V obrane sa nachadza velka kvalita na RD - Dobson a Seider su skvele volby. Forsling je kvalitny hrac, mozno ale pri lige o 18 timoch by som si ho viac predstavoval v druhej formacii. OEL sa posledne sezony ale ukazuje ako poriadna defensive liability. Hamonic si svoje odohra, ale namiesto de Haan sa teda mohla najst nejaka kvalitnejsia volba. V brane Fleury a Quick - well, skusenosti maju sice na rozdavanie, no v ProDraft by som ich oboch uz skor videl ako kvalitnu dvojku.

Prva formacia Humenneho je velmi silna, dostatocne skusena. Druhy utok - Miller by snad zazil nejake zlepsenie, pretoze v Canucks je to mierna locker-room cancer, hrac, ktory to ma cele tak trochu na salame. Fiala je skvely hrac, mozno by som ho videl radsej v prvej formacii na lavej strane spolu s McK a Pavelskim vpravo, to by mohla byt skvela prva formacia. Eller je skusena a kvalitna volba na TOP9 centra, Amadio sa vo Vegas velmi pekne chytil. Laughton je tiez dobra volba, tvrdy, skusenejsi. 4 formacia sa mi nepozdava - Pitlick by mal byt naozaj skor nahradnik, Clutterbuck je uz za mna trosku prezitok. Obrana stoji na Sandersonovi, ktory odohral 1 sezonu. Je to trochu risk, no podobne ako risk s Bedardom na 2C sa v mojich ociach vyplatil, tak Sanderson ako 1LD je za mna dobra volba. Ekholm ho pekne doplni, ako skuseny, defenzivne velmi zodpovedny clanok obrannej dvojice. Girard je velmi kvalitny 2LD, Roy je k nemu dobry doplnok, no mozno dufal som v trochu vyssiu kvalitu hraca na 2RD. Aho - Johnson by mohla byt schopna tretia formacia. Brana teda nepatri medzi najsilnejsie, rovnako ako u supera. Vanecek zatial v PO ukazal v celku slabsie vykony, ani Raanta tam ale uplne neexceloval.

Trstená - Humenné 4:3

Orava - Trnava

Orava ma skvely prvy utok. Kombinacia Tkachuk - Crosby vyzera vyborne, ak by bol Stone k nim na RW tak by to bola naozaj velmi narocna trojica na branenie. Jenner, Kampf, Cizikas mi pride trochu malo ofenzivne kombo centrov na 2C-4C. V ProDraft by som si idealne predstavil Kampf ako velmi kvalitneho 4C, Jenner ako kvalitny 3C. Takto mi pride kvalita na centri za Crosbym poslabsia. Stone je skvela volba, no Dube je skor kvalitne kridlo do tretej formacie. Martin na 4LW je uz opat v mojich ociach trochu prezitok. Najma teda v pripade, ze cely tim postrada v ofenzive, defenzivnejsie ladenych hracov je tu az az, tak nasadenie Martina namiesto Drouina mi pride otazne. Na druhu stranu sa mi paci obrana. McDonagh by uz sice mohol byt skor 2LD, no Sergachev je velmi kvalitna volba (aj ked by som ho asi radsej videl na lavej strane). Druha dvojica v zlozeni Moser - Larsson je skvela. Hague a Hakanpaa je schopny treti par, no opat ci nie je az prilis defenzivne zamerany, hlavne pri defenzivnejsom razeni druheho az stvrteho utoku. Volba Hilla v brane je tiez s miernym otaznikom, Andresen ukazal, ze je kvalitny brankar, ktory vie dobre zachytat aj v PO. Hill sice vychytal SC, no predsa len je otazka, ci sa z neho nestane druhy Binnington.

Prvy utok Trnavy je velmi kvalitny (v podstate asi ako takmer kazdy v tohto rocniku PD). Hintz s Tkachukom je perfektna dvojica, Hall ich pekne doplna. Druha formacia sa mi uplne nepozdava zlozenim, no ofenzivnu kvalitu ponuka. van Riemsdyk je sice lacny, no kvalitou uz ide dole, Bennett na centri je velmi dobra volba, Tanev by mohol byt celkom platnym hracom v PO. Stvrty utok je teda ponaty rozdielnejsie ako na Orave, Krebs a Dellandrea v sebe stale skryvaju ofenzivny potencial. Sice sa im ho velmi nepodari zobudit s Boninom, no aspon budu vediet vytvorit nejaky tlak na superovo brankovisko. Heiskanen a Dunn je velmi silna dvojina na LD, zatial co Schultz a Savard ako dvaja TOP RD obrancovia mi pridu slabsi. Dumoulin - Shattenkirk je skusenejsia dvojica, ktory si svoje odohra v tretom pare. Georgiev v brane je dobra volba.

Orava - Trnava 4:3

Reagovať
 
hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
17.09.2023 - 18:07:59
avatar hodnotenie od porotcu č.3

Vinohrady Cavalier Dogs - Rača Dugongs

Obrana Race je vyvazena komplet, nie je jej velmi co vytknut. Bod pre Racu. Treti obranny par Vinohradov je slabina.
Utok:
Michkov nehra NHL este, Bedard nebude hned prvu sezonu top elita, predsa prechod do NHL nebude na urovni 1b na zapas, druha lajna celkovo (s Mittelstadtom) je slabsia ako u konkurenta. PP a PK:
Nedat Foxa do 1st PP je neuveritelne, 2PP Perfetti napravo? Stary Wheeler ako falosny obranca? Tieto veci som vsak s ohladom na pravidlo 6.5. nebral do uvahy. Kapitana Vinohradov si viem predstavit skor Giroux ako Barkov. Parise nema zmluvu a nie je to typologicky hrac do 4 lajny. Utok Race je menej vyvazeny, bod pre Vinohrady

Brankovisko sa mi jemne viac pozdava u Vinohradov, najma co sa skusenosti tyka.

Vinohrady - Rača 4:2


Malacky Wild Boars - Wrakuna Night Riders

Pri tejto zostave je trener Gallant velmi vhodnym trenerom. Barabanov 1 lajna? Hmm.
Kvalitativne je zostava na tom lepsie ako u Wrakuna Night Riders. Aho, Carlsson budu velmi pretazeny. Zle vyskladane pozicie hracov v jednotlivych utokoch! Bod pre Malacky.

Z pozicie Wrakune je obrana celkovo do hlbky slabsia ako u konkurenta. V utoku je elitna len 1 lajna, ostatne lajny su lahsie branitelne, utok vsadza vsetko na 1 formaciu. Bod pre Malacky.

V brankovisku je to vyrovnanejsie, Bobrovsky ma nekonzistentne vykony a u Gibsona mi chyba aspon jedna sezona kde potvrdi svoje kvality, lebo jeho zle cisla sa daju ospravedlnit zlou obranou ktora pred nim stoji uz par sezon, ale chcelo by v pokrocilych statistikach nieco viac ako priemer. Brossoit vs Levi sa zlozitejsie hodnoti, lebo Levi ma velmi malu vzorku na urovni NHL, Brossoit si svoje ako dvojka odchyta. V brankovisku sa priklanam sa na stranu Wrakuna Night Riders najma kvoli velmi kolisavej forme Bobrovskeho.

Malacky - Wrakuna 4:2


Trstená Eagles - Broad Street Humenné

Kvalitativne mi pride obrana aj brankovisko o jeden level lepsie v time Trstená Eagles. Aj ked vek brankarov a ich schopnost pravidelne kvalitne odchytat porciu zapasov nateraz v porovnani s brankarmi Broad Street Humenné staci, v pripadnych dalsich bojoch v play-off by to tak nemuselo byt.
Hrat proti McDavidovi je stale tazky oriesok a celkovo aj v spodnej sestke je to velmi slusne vyskladane na oboch stranach. Dlhsie som vahal na koho stranu sa priklonit, zial ani v tomto pripade Broad Street Humenné bod neziska.

Trstená - Humenné 4:1


Orava North Stars - Trnava Stars

Brankovisko v zlozeni Orava North Stars je vyvazene skusenostami, viem si predstavit vyuzitie 60:40. V pripade Trnava Stars je DeSmith na tom v porovnani s konkurentom kvalitativne horsie. Bod pre Oravu.

Utok je v podani Oravy trochu viac silovejsi, silny na vhadzovani ale v spodnej sestke je to lepsie vyskladane na strane Trnavy. Velmi vyrovnane, kazdy tim ma svoje silne stranky v utoku ale priklanam sa na stranu Trnavy.

Obrana Oravy ma navrch, tieto typy hracov eliminuju vela streleckych pokusov supera a uzavru obranne pasmo takmer nepriechodne. Kreativne skor priemer, ale defenzivne na slusnej urovni. Bod na stranu Oravy.

Orava - Trnava 4:3

Pri vsetkych hodnoteniach som bral do uvahy zlozenia PP a PK formacii.

Reagovať
 
hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
17.09.2023 - 18:15:37
avatar

1. kolo playoff

Vinohrady Cavalier Dogs - Rača Dugongs 3:0
Malacky Wild Boars - Wrakuna Night Riders 3:0
Trstená Eagles - Broad Street Humenné 3:0
Orava North Stars - Trnava Stars 3:0



Reagovať
 
hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
23.09.2023 - 17:18:21
avatar hodnotenie 2. kola Playoff (porotca č.1)


Ružinov Phoenix - Malacky Wild Boars

Vyrovnaný súboj aj napriek tomu, že sa jedná o 1. a 4. tím po ZČ. Obe strany disponujú brankárom, ktorý keď má formu tak súper sa môže postaviť aj na hlavu. Ak však formu nemajú v takom prípade by som viac ako dvojke veril Varlymu, takže brankári tesne pre Ružinov. Ružinov disponuje naozaj kvalitnou obranou v ktorej nechýba ani ofenzívny potenciál, ale aj defenzívni špecialisti či poriadna tvrdosť. V tomto ohľade opäť bod pre Ružinov.
Čo sa týka útoku tak TOP6 majú za mňa na vrch Malacky, kde sú ozaj hviezdne mená ako Kane, Matthews, Aho...Stephenson ako tretí center je luxus, no okrem neho mi príde bottom 6 lepšia na strane Ružinova.
Veľmi vyrovnaný súboj, kde po 7 zápasovej bitke postupuje Ružinov. Malacky sa ale nemajú začo hanbiť.

Ružinov:
+ brankárska dvojica
+ lepšia obrana
+ lepšia bottom 6

Malacky
- v tejto sérii obrana
+ lepšia top 6

Ružinov Phoenix 4:3 Malacky Wild Boars


Black Eagles Piešťany - Vinohrady Cavalier Dogs

V brankárskej otázke asi jasná odpoveď - z dvojice Vasil vs. Jarry vyberám určite Vasila. Obrany aj útoky sú vyrovnanejšie. Sú kvalitné, nechýbajú hviezdy, strelci ale aj bojovníci a hlavne víťazné typy hráčov. Pri pohľade na prvý útok Eagles, v ktorom je naozaj dobrý strelecký potenicál mi napadá len to, že kto bude nahrávať Na druhej strane sa mi veľmi páči prvý fínsky útok Dogs. Č je však výrazný rozdieľ je kvalita na centri, ktorá je na strane Piešťan. V tejto sérii sa prikláňam na stranu Eagles 4:2

Piešťany
+ bránkovisko
+ kvalitnejší centri
+/- strelecký potenciál prvého útoku je určite plus, mínus mi príde, že tam tým pádom absentuje playmaker

Vinohrady
+ prvý útok
- bránkovisko
- Fox mimo prvej PP

Black Eagles Piešťany 4:2 Vinohrady Cavalier Dogs


Snina Mighty Ducks - Orava North Stars

Keďže prekvapenia na úkor favorita v PO nie sú nezvyčajné, tentokrát sa deje na úkor Sniny. Víťaz konferencie v ZČ musí skloniť hlavu pred Oravou. Vďaka lepšiemu ofenzívnemu potenciálu je víťazstvo v ZČ zaslúžené, no ako sa hovorí tituly vyhráva obrana, tak v tejto sérii obrana Oravy túto úlohu sĺňa lepšie. Okrem zabezpečenej a ťažko priechodnej obrany je rozdielovým faktorom aj líderstvo v kabíne v podobe Crosbyho so Stoneom.

Snina:
+ podpora útoku obranou
+ útok - bottom 6 lepší
- okrem Pointa nie sú tam výrazní PO hráči
- Point je v PO síce líder na ľde, ale neviem či je úplne aj v kabíne

Orava:
+ kompaktná a ťažko priechodná obrana
+ líderstvo
+ nasadenie Andersena z dvojice Andersen/Hill (Hill v prvom kole)
- bottom 6 v tejto sérii

Snina Mighty Ducks 2:4 Orava North Stars


Žilina Postmodernist - Trstená Eagles

Brankárska dvojica Trstennej je mega skúsená a úspešná. Aj keď obom brankárom už pomaly odchádza vlak, stále vedie zachytať a podržať tím, čo je v PO dôležité. Naopak Kuemepr je síce dobrý brankár, ale máva výkyvy. V PO by som o malú štipku vsadil na skúsenosti a teda "o bod" viac pre Trstenú. Obrany sú dobre rozložené v oboch prípadoch. Páči sa mi spojenie skúsení + nováčik vo viacerých prípadoch. Čo sa útokov týka, tak top6 trošku lepšia na strane Trstenej - aj keď Seguin v prvej m moc nesedí. Žilinský prvý útok má naozaj skvelý strelecký potenciál, no chýba mi tam výraznejší playmaker. Bottom 6 - tu by som sa priklonil na stranu Žiliny, príde mi tam viac bojovnosti. Presilovky aj oslabovky sa mi viac páčia v Trstennej. Sandin v prvej presilovkovej v Žiline nie je moc šťastné riešenie.
Po 7zápasovej bitke volím postup Trstenej, aj keď naozaj o chlp. McDavid ako líder na ľade nesklamal, a konečne ho doplnil aj niekto iný - v tomto prípade Gaudreau, Zegras a mladý Stuzle.

Žilina
- v tejto sérii brankovisko
+ strelecký potenicál
+ lepšia bottom 6
- v prvom útoku chýba playmaker - možno vymeniť Barzala s Thompsonom
- Sandin v prvom útoku

Trstená
+ skúsenejší brankári
+ faktor McDavid
- horšia bottom 6
- Seguin v prvej

Žilina Postmodernist 3:4 Trstená Eagles

Reagovať
 
hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
23.09.2023 - 17:21:47
avatar hodnotenie 2. kola Playoff (porotca č.3)


Ružinov Phoenix

+ kvalita v brankovisku
+ vyvazene obranne dvojice
- top 6 v porovnani s Malackami

Najskor som uvazoval ci by mi na lavej strane 1. lajny viac sedel Hagel ako Kuzmenko, ale mohla by sa tym narusit chemia s Petterssonom. Celkovo je to ale vyskladane vhodne. Produkcia sa ocakava od prvych dvoch vyvazenych formacii, spodna sestka bude mat pri zlozeni utokov Malaciek viac-menej defenzivne povinnosti. Zlozenie obrany je vyvazene ale mam obavy ci by dokazala dostatocne podporovat utok.

Malacky Wild Boars

+ Gallant je pre tuto zostavu velmi vhodnym trenerom
+ top 6 kvalitnejsia ako v Ruzinove Phoenix
+ vyborne vyskladana obrana do TOP4
+ nadpriemerne kvalitna 3 lajna

- Aho a Carlson budu velmi pretazeny
- Barabanov z mojho pohladu aktualne nie je hrac do 1. utoku
- brankovisko s otaznikom

Hagga vidim skor ako 7 obrancu, k DeAngelovi by to chcelo ineho defenzivne orientovaneho beka, inak je v obrane velka kvalita. Jedinou slabinou v priamej konfrontacii s Ruzinovom vidim brankovisko Malaciek; Bobrovskeho vykony su poslednych par sezon kolisave. Jemne sa jeho renome vylepsilo vykonmi v poslednom PO kde bol jednou z hlavnych pricin uspechu a dlhej cesty v PO.

Ružinov Phoenix 3:4 Malacky Wild Boars


Black Eagles Piešťany

+ suhra hracov Rangers s vhodnym doplnenim Alexa Debrincata
+ jedno z top obsadenych brankovisk
- nema zmysel nasilu hladat nedostatky tam kde nie su

Velmi slusne vyskladana zostava od top utokov po spodnu sestku. Za vyzdvihnutie stoji hlbka na centri a najma uspesnost vhadzovani. V utoku nechyba tvrdost ktora bude timu Vinohradov robit tazkosti.


Vinohrady Cavalier Dogs

+ solidne produktivny útok Vinohradov
+ obrana je jedna z najlepsich TOP4 tohto rocniku.
- bránkovisko na PO je pri Jarrym limitujuce
- zvlastne pozicie niektorych hracov

Z mojho pohladu nedat Foxa do 1st PP je neuveritelne, v 2PP Perfetti napravo? Stary Wheeler ako falosny obranca? Tieto veci som vsak s ohladom na pravidla §10 bod 6.5. nebral do uvahy. Kapitana Vinohradov si viem predstavit skor Girouxa ako Barkova. Parise nema zmluvu na najblizsi rocnik a nie je to typologicky hrac do 4 lajny. V konfrontacii s timom Piestan ocakavam ofenzivnu hru z oboch stran, Vinohrady typologicky nie su stavane na fyzicku hru Piestan co v kombinacii s obsadenim brankoviska priklana seriu na stranu Piestan.

Black Eagles Piešťany 4:2 Vinohrady Cavalier Dogs


Snina Mighty Ducks

+ elitna brankarska jednotka
+ neustala hrozba utocnej top9
- kapitan v podobe Pointa
- Eric Staal je vo svojich 38 rokoch aktualne bez zmluvy

Velmi dobre vyskladana zostava s dostatocnou hlbkou na centri aj na kridlach. Tri vysoko nebezpecne lajny ktore bude nesmierne zlozite ubranit. Staal je u mna s otaznikom. V tomto zlozeni mi chyba jednoznacny lider kabiny, Giordano je za zenitom, Staalova pritomnost je celkovo otazna. S Oravou je tim Sniny schopny drzat krok vo vsetkych ohladoch s vyraznejsou prevahou v utoku.

Orava North Stars

+ Orava zareagovala vymenou v brankovisku a zlozenim obrannych dvojic
- ofenzivne je 2-3 lajna skor priemer
- obrana je v zlozeni ktore je takemer vylucne defenzivne, bez podpory utoku

Timu Oravy nechyba tvrdost a najma skusenost s dlhymi bojmi v play-off. Tim vedu overeni lidri so skusenostami a prstenmi pre vitazov. Zlozenie prvej formacie sa mi velmi paci, kombinacia skusenosti, produktivity aj tvrdosti, parada. Nie velmi sa podaril posun Jennera na lave kridlo, nakolko na rozdiel od Drouina ide o centra s velmi vysokou uspesnostou na vhadzovaniach. V konfrontacii Oravy so Sninou dojde k tlaku na branu Frederika Andersena. Snina ma slusnu hlbku v utoku ktora je kvalitativne aspon o level popredu a vygeneruje mnozstvo streleckych pokusov aj napriek vyhradne defenzivne orientovanej obrane Oravy (azda len s vynimkou Sergacheva).

Snina Mighty Ducks 4:1 Orava North Stars


Žilina Postmodernist

+ lider v podobe Pastrnaka
+ vyvazene brankovisko
- zlozenie 2 formacie

Velmi solidna prva formacia, aj ked na tejto urovni je to bezne. Z mojho pohladu je volba Olofssona vsobecne, a teda aj jeho nasadenie v 2 formacii otazne, vykonnostne stagnuje a smerom dozadu nie je dostatocnym prinosom. Barzal na centri je co do ofenzivnej produkcie v poriadku ale jeho podpriemerne statistiky na vhadzovaniach uberaju na jeho komplexnosti. Musim sa vyjadrit aj k angazovaniu Quinna, ocakavam jeho ofenzivny vzostup, s ohladom na jeho poziciu na drafte boli ocakavania asi vyssie, po silovej stranke je na tom mizerne a v jeho veku je preto jeho prinos v play-off diskutabilny. Paci sa mi zlozenie brankoviska.

Trstená Eagles:

+ skusena brankarska dvojica pre potreby play-off
+ top6
- Ekman-Larsson, de Haan
- zle poskladane pozicie hracov, tim ma centrov aj pre dva timy

Trstena ma jasne profilovanu zostavu skvela top6 a priemerna botom6. Zlozenie utokov trpi celkovo zlozenim formacii s mnozstvom centrov. Ekman-Larsson je vykonnostne zial za zenitom, obrannu dvojicu ozivi pritomnost Seidera. Vzajomny stret timov prinesie ofenzivny hokej, ktory necha vyniknut brankarov na oboch stranach. Seria bude vyrovnana a rozhodne ju faktor McDavid.

Žilina Postmodernist 3:4 Trstená Eagles

Reagovať
 
hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
23.09.2023 - 17:35:49
avatar hodnotenie 2. kola Playoff (porotca č.2)


Ružinov - Malacky

Oddychnuty tim z Ruzinova si zmeria sily s Malackami po narocnom prvom kole. Aj napriek 20+ bodovemu rozdielu zo zakladnej casti bude nakoniec tato seria velmi vyrovnana.

Ruzinov svoj tim poskladal okolo Petterssona, 100-bodoveho excelentneho centra, o ktorom sa v lige hovori pomenej. Par vytvori spolu s Kuzmenkom, ktorym spolupraca velmi svedcala vo Vancouveri, doplni ich Reinhart. Tato formacia nie je ta ofenzivnejsie najlepsia v tomto ProDraft rocniku, no ma vsetko, co by formacia mala mat. Mierny otaznik visi nad Kuzmenkom, ako velmi sa da s fenomenalnou prvou sezonou pocitat aj do buducna. V druhej formacii sa mi velmi paci konzistentny a overeny Toffoli. Hagel vychadza z prelomovej sezony, opat mierny otaznik, nakolko bola ostatna sezona exces, alebo novy standard. Kadri so svojou reputaciou bude v PO vzdy mierna liability, clovek nikdy nevie, kedy mu prasknu nervy a necha sa vylucit na cely zbytok serie. Tretia formacia je silna, kvalitna, velmi dobre brani, Jarvis ale doda aj dostatok ofenzivy. Stvrta formacia je slusna. Parssinen na striedacke mi pride velka skoda, prvu sezonu v Nashville mal fenomenalnu. Prva obranna formacia je velmi silna, Slavin v time z Ruzinova je uz celkom standard s McAvoyom vytvorili vynikajuce kombo. McNabb je kvalitny bek, v ProDraft by som ho mozno radsej videl az v tretej formacii, ale s Anderssonom su obstojna dvojica, ktora si svoje odohra a velmi zneprijemni zivot superovmu utoku. Suter je samostatna kapitola - lenivy, v kabine nie prilis oblubeny, jeho PO v Dallase bolo tuto sezonu poslabsie, tu sa mohli najst (hlavne za tie peniaze) lepsie volby. Tanev velmi dobra volba, v tretom pare celkom luxus. Brankarske duo jedno z najsilnejsich v rocniku. Pettersson s tou svojou brutalnou strelou na PP v pravom kruhu je dobry move.

V Malackach by som sa vo vela veciach opakoval, tim sa od prveho kola nezmenil. Prva formacia mierne poslabsia kvoli Barabanovi, druha formacia je v Malackach silnejsia. Tretia formacia je velkostne mensia, no taktiez defenzivne schopna. Stvrta formacia taktiez kvalitna. Prva obranna dvojica slabsia ako v Ruzinove, naopak druha sa mi pozdava viac ako u supera (rovnako ako v utoku). Treti par - DeAngelo sice prida ofenzivu, no nie som si uplne isty, ako bude zvladat Hagg hasit obranne kiksy svojho partaka z paru. Brankovisko ma Ruzinov lepsie. Ak si k tomu pridame Patricka Kane, ktory v NYR uz nebol tym hracom ako kedysi, Ruzinov tesne postupuje.

<b>Ružinov - Malacky 4:3</b>


Piešťany - Vinohrady

Finale sa kona uz v druhom kole PO. Ako kazdy rok, Piestany aj Vinohrady postavili velmi kvalitne timy. Kazdy jeden z nich by pravdepodobne porazil kazdy iny tim v tohtorocnom PD, no jeden z nich bude musiet sezonu zabalit uz takto skoro. V Piestanoch je vidno uplne jasny rukopis GM Lukasa. Kreider, Zibanejad, Vasil, Hedman, Letang, Pageau, Raymond, O'Reilly - ak sa nemylim, vsetko hraci, ktori uz v Piestanoch kedysi hrali. Utoky aj obrana su velmi vyvazene a mimoriadne kvalitne, ako dopredu, tak aj dozadu. Miesaju sa tu skusenosti, mlada dravost. Nebudem sa nejako velmi kvetnato rozpisovat o Piestanoch, pretoze vela negativ by sa tu nenaslo.

Zaroven, tim z Vinohrad som uz vychvalil v prvom kole. Tu len musim podotknut - ak by som mohol udelit trofej za mne najsympatickejsi tim, tak tento rok by ju jednoznacne vyhral Laik. Pri vsetkej ucte k Lukasovi, Laikov tim mi pride vyskladany kreativnejsie a originalnejsie, a aj napriek tomu perfektne sedi. Cez TOP6, bottom6, celu obranu, za mna je toto neuveritelne dobre postaveny tim, v ktorom je naozaj vsetko. Lukas stavil na overenu klasiku, co urcite nie je chyba. Aj napriek vsetkym mojim sympatiam k timu z Vinohrad, tato seria sa rozhodne na brankovisku, kde Vasil-Thompson je proste dvojica na vyssej urovni, ako Jarry-Talbot.

<b>Piešťany - Vinohrady 4:3</b>


Snina - Orava

Prva utocna formacia Sniny nepatri medzi najsilnejsie, no najma za nou sa nachadzaju kvalitne 3 formacie. Hlavne kvalita na centri je vynikajuca, az mi je luto Beniersa, ze je az v tretom utoku. Celkovo by som druhy a treti utok prehodil, ale kvalitou su si velmi podobne. Ktorakolvek z tychto 2 formacii sa radi medzi najkvalitnejsie tretie formacie tohto rocniku ProDraft. 4. formacia je taktiez velmi kvalitna, Staal a Bellemare dodaju dostatok kvality ale aj skusenosti. Obrana je dostatocne solidna, no su v tomto rocniku aj lepsie. Okrem 1LD (Hughes) nie je v obrane ziadne velmi vyrazne meno, ale to vobec nevadi. Obrana posobi kompaktne, kvalitne do oboch smerov. Giordano - Schenn moze byt naozaj vyborna tretia formacia. Brana jedna z najlepsich v rocniku, tu nie je co dodat. K PP, osobne by som preferoval mavat na lavej strane pravakov, a na pravej strane lavakov. Taktiez by som rad podotkol mozno az prilis vysoke vytazenie Tatara - v time su myslim aj lepsi hraci ako Trto. Druhy utok, druha PP a prva PK je v takto kvalitnom time mozno az prilis vysoke nasadenie, najma teda v pripade, ak Tatar nemava silne play-off vykony. Naopak, Sprong po takmer 50-bodovej sezone, kde hraval v priemere 2 minuty na zapas na PP, bude hravat tak 10 minut na zapas v stvrtej formacii a v ziadnej specialnej formacii?

Orava urobila zaujimave zmeny v zostave pred druhym kolom, stale to ale nie je uplne ono. Prvy utok je aktualne fenomenalny. Nasadenie Drouina zo striedacky do stredu druheho utoku je zas mozno az prilis odvazny krok, taktiez Jenner asi lepsie sedi na centri. Rovnako Cizikas nie je LW. V obrane nastali tiez zaujimave zmeny, Sergachev - Larsson moze byt velmi schopny prvy par, aj ked teda spolupraca Moser - Larsson sa mi velmi pozdavala. Zaujimave je posadenie Hague na ukor Benninga, skor by som mozno posadil Hakanpaa. V brane nastala dalsia zmena, Andersen na ukor Hilla. Je samozrejme otazne, ako po uspesnom prvom kole bude vnimane posadenie Hilla v kabine. Bohuzial ale, aj napriek tymto zmenam, DNA timu je asi az prilis ladene na defenzivu, a aj ked sice bude Orava uspesne branit a najma prve zapasy bude robit zivot Sniny strasne neprijemny, v druhej polovici serie sa Orava zlomi a Snina postupi dalej.

<b>Snina - Orava 4:2</b>


Žilina - Trstená

Thompson a Barzal je brutalna TOP2 centrov, velka kvalita. Prvy utok je velmi kvalitny, ten bude velkym postrachom. Naopak ale, kridla druheho utoku trochu postradaju na kvalite. Olofsson uplne nenadchne, Tippett mal velmi dobru sezonu vo Flyers, otazne je ale, aka bude ta nasledujuca. V tretom utoku sa mi uplne nepozdava spolupraca Hartman-Jarnkrok, nemam uplne pocit, ze to je dvojica, ktora by si rozumela. Hartman je kvalitny utocnik, ktoreho ofenzivne cisla ale vo vysokej miere suvisia so spolupracou s Kaprizovom a Zuccarellom u Wild. Stvrty utok sa mi pozdava. Obrana je zaujimavo poskladana, a miestami nie uplne najlepsie. Boqvist je RD, Weegar aj ked drzi hokejku na pravo, tak je to skor LD. Prvy par je velmi dobry, ale su v tomto rocniku aj lepsie. Perbix je velmi kvalitny hrac do tretej formacie. Brankovisko sa radi k lepsiemu priemeru tohto rocnika. Velka skoda mi pride nevyuzitie Tippetta na PP, ten mohol byt pouzity uplne kludne na ukor Hartmana.

Trstena, well, ofenziva je samo o sebe ako zoznam hracov neskutocne silna. Pri skladani formacii ale mam stale trochu rezervy (aj ked je to lepsie ako bolo v prvom kole), no tie budem mat bohuzial do konca rocnika, kedze je v time az prilis vela skor cistych centrov, a naopak chyvaju kridla, najma RW. Inak ale prve 2 formacie su velmi kvalitne, nejaky otaznik mam pri Seguinovi, ci nebude trochu zaostavat. Bottom6 je tiez kvatina. Obrana je slabsia, tu uz nic nevymyslime. OEL a de Haan nie su nic moc, Forsling sa musi pripravit na 30-minutove ice-time. Napriek tomu, ofenziva Trstenej je natolko kvalitna, ze nie najlepsie poskladanu defenzivu Ziliny, ktora sa bude dopustat chyb bude Trstena velmi kruto trestat, co nakoniec zabezpeci tesny postup Trstenej.

<b>Žilina - Trstená 3:4</b>



Reagovať
 
hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
23.09.2023 - 17:46:34
avatar Výsledky 2. kola Playoff



Ružinov Phoenix - Malacky Wild Boars 2:1
Black Eagles Piešťany - Vinohrady Cavalier Dogs 3:0

Snina Mighty Ducks - Orava North Stars 2:1
Žilina Postmodernist - Trstená Eagles 0:3

Reagovať
 
hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
28.09.2023 - 17:48:34
avatar hodnotenie 3. kola playoff od porotcu č.1



Ružinov Phoenix - Black Eagles Piešťany

Krásna vyrovnaná séria hodná finále konferencie. Je vidieť, že sa jedná o skúsených manažérov, ktorí už majú čo to preskákané v ProDrafte. U oboch (aj keď to nie je predmetom porovnávacieho hodnotenia )by som rád vyzdvihol celkovú prezentáciu tímu "se vším všudy".
Čo sa týka porovnania tímov, tak v globále sa jedná o 2 vyvážené a dobre poskladané celky. Azda okrem bottom 6 a brankárskej dvojky by som sa vo všetkých hlavných aspektoch (TOP 6, obrana, brankár, PP, PK, kapitán) "o chlp" priklonil na Piešťanskú stranu. 7 zápasová séria končí víťazstvom o čosi skúsenejšieho celku z Piešťan, ktorého do finále posiela najmä strelecky potentný prvý útok. Každopádne Ružinov sa určite nemá za čo hanbiť.

Ružinov Phoenix 3:4 Black Eagles Piešťany



Snina Mighty Ducks - Trstená Eagles

Trstená určite vedie čo sa týka zvučnosti mien (samozrejme McDavid je faktor sám o sebe). Čo sa však týka kompaktnosti tímov vrámci porovnania týchto 2 sa prikláňam na stranu Sniny. TOP6 je síce na strane Trstenej, ale ako útok celkovo u mňa vyhráva Snina. Ako písal aj kolega v hodnotení v predošlom kole, 3.útok by kľudne mohol hrať aj 2. takže sila tam je väčšia ako na strane 3.útoku Trstenej. Tak isto aj checkingline sa mi u Sniny páči omnoho viac.
Čo sa obrán týka dal by som 60:40 na stranu Sniny ako aj v otázke brankárskej dvojice.
Z druhej presilovkovej formácie vypadol Tatar s čím som v princípe ok, ktorého nahradil Sprong - ja osobne by som volil skôr Kruga na modrej. McDavid v porovnaní s Pointom je asi lepší líder, ale v tomto bode dosť zaváži aj trénersky rozdiel. Jared Bednar ako skúsený tréner a skvelý stratég dokázal mužstvo pripraviť lepšie ako jeho náprotivok.

Snina Mighty Ducks 4:2 Trstená Eagles


Reagovať
 
hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
29.09.2023 - 01:46:38
avatar hodnotenie 3. kola playoff od porotcu č.2


Ružinov - Piešťany

Tim z Ruzinova nastupuje so svojim nenapadnym, no ofenzivne velmi silnym prvym utokom. Aj vsetky nizsie formacie neponukaju ziadne hviezdne mena, no GM vedel, co robi pri skladbe muzstva. Treti utok je vyborny, tvrdy, napadajuci, stale ale schopny vytvorit dostatok ofenzivy. Aj stvrty utok je kvalitny. Nevyuzitie Parssinena ma stale mrzi, aj ked rozumiem, ze v PO dostavaju prednost skusenejsi hraci. Mierny otaznik mi v utoku visi nad viacerymi hracmi, ktori zazili 1 zlomovu sezonu a je otazne, ci budu v takych vykonoch pokracovat, alebo sa jednalo o jednorazovu zalezitost (Kuzmenko, Hagel, viacmenej aj Kadri, Frederic). Obrana - prvy par velmi silny, v nizsich utokoch sa mi paci RD, LD menej - na 2LD urcite su aj lepsie moznosti, na 3LD su urcite lepsie, a aj lacnejsie moznosti. Brankovisko mimoriadne silne.

Piešťany su tuto sezonu nabite na kazdom poste - tazko tu hladat nejake negativa. Mozno trochu ten jednoznacny podpis GM na skladbe timu, ktory pretavuje do draftovania rovnakych hracov. Zas na druhej strane rozumiem, ze ak nieco funguje, preco to menit. Podobne ako u timu z Ruzinova, nehyri sa to tu tymi najvacsimi menami, no kvalitou je to absolutne nabuchany tim. Zibanejad - O'Reilly je velmi kvalitna dvojica centrov. Mozno Pageau by mohol byt vymeneny za niekoho insieho - napr. JEEK, ktory zostal volny az do 16. kola, pricom stoji vlastne stejne peniaze, by teda bola lepsia volba. Inak sa ale timu tazko cosi vycita. Prvy obranny par je vyborny, druhy s dvojicou Orlov-Power by mohlo byt velmi zaujimave vidiet nazivo. Branka je prvotriedna.

Oba timy maju vyborne brankovisko, ale aj ofenzivu. Piešťany ju maju silnejsiu, no Ruzinov vela nezaostava. Seria sa rozhodne na obrane, ktora je teda u Piestan lepsia. A aj ked bude Ruzinov velmi silno bojovat, Piestany postupia po 6 zapasoch do finale.

<b>Ružinov Phoenix - Piešťany Black Eagles 2:4</b>



Snina - Trstená

Snina urobila mensiu zmenu, kde Tatar vypadol z PP, za mna spravny tah. Stale sice mi pride by som DeBruska a Beniersa prehodil na druhy utok, a Tatar s Trocheckom by sli o formaciu nizsie. Velmi kvalitny a dobre poskladany utok - velka sila na centri, kridelnici hraju na svojich postoch, kombinuje sa tu ofenzivny talent, huzevnatost, defenzivna zodpovednost. Obrana je tiez velmi dobra, kazdy par je dobre postaveny. Tretia obrana je naozaj velmi kvalitna. Brankarske kombo jedno z najlepsich v rocniku. Mensia vyhrada k PP formaciam - v prvej formacii su dvaja pravaci, v druhom az styria, mozno by bolo trosku lepsie, ak by boli v oboch traja, ale to je uz naozaj uplny detail.

Trstena, tu sa uz budem opakovat, ma na papieri skvelu skupinku utocnikov, ktori ale spolu trosku horsie pasuju do zostavy. V time je prilis vela centrov, a naopak malo cistokrvnych kridelnikov. A k tomu pridajme slabsiu obranu, a rovnako uz aj trochu-za-zenitom brankovisko. Ani druha semifinalova dvojica nebude ten pravy nail-biter az do poslednej sekundy zapasu.

<b>Snina Mighty Ducks - Trstená Eagles 4:2</b>

Reagovať
 
hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
29.09.2023 - 01:47:20
avatar hodnotenie 3. kola playoff od porotcu č.3


Ružinov Phoenix

+ kvalita v brankovisku
+ vyvazene obranne dvojice
- top 6

finale konferencie nam prinasa suboj finalistov Ján Laco Trophy. V zostave Ruzinova je top6 vyskladana vyvazene, aj ked s poziciou Kuzmenka v 1 formacii nie som uplne stotozneny. Je nadpriemerne produktivny a aj ked neocakavam ze udrzi minulorocnu uspesnost strelby na 27% obavy o produkciou smerom dopredu nemam. Chyba mi v nom komplexnost v hre do tela a tiez to nie je plnohodnotny obojsmerny utocnik. Spodne 6-tky su kvalitativne porovnatelne u oboch finalistov konferencie. Prvy obranny par sa mi paci, ma vsetko co moderny hokej potrebuje. Druha obranna dvojica je pre tuto seriu v poriadku a v tretom pare mi Sutter pride uz za zenitom a obavam sa ci by stihal tempu v konferencom finale. Je spravnym rozhodnutim ze aj napriek jeho celokariernej vysokej minutazi je na sklonku kariery v 3 obrannej dvojici. Zlozenie obrany ako celku je vhodne ale mam obavy ci by dokazala dostatocne podporovat utok.


Black Eagles Piešťany

+ suhra hracov Rangers s vhodnym doplnenim Alexa Debrincata
+ jedno z top obsadenych brankovisk
- Lucas Raymond

Velmi slusne vyskladana zostava najma top6. Za vyzdvihnutie stoji hlbka na centri a najma uspesnost vhadzovani. V utoku nechyba tvrdost ktora bude timu Ruzinova robit tazkosti. Podobne ako v zostave Ruzinova aj tu mi do konceptu nesedi jeden hrac a tiez je v top6. Lucas Raymond a jeho vyuzitelnost v play-off je diskutabilna. Produktivita sa zadrhla, jeho pozicna hra mi nesedi. V celkovom meradle to nema zasadny vplyv na vyvoj serie. Obranne dvojice sa mi jemne viac pacia v pripade Piestan. Obsadenie brankoviska je na top urovni na oboch stranach. Vyssia podpora utoku zo zadnych radov a prstene na ruke Vasilevskeho o chlp priklanaju misku vah inak vyrovnanej serie na stranu Piestan.

Ružinov Phoenix - Black Eagles Piešťany 3:4



Snina Mighty Ducks

+ elitna brankarska jednotka
+ neustala hrozba utocnej top9
- kapitan v podobe Pointa
- Eric Staal je vo svojich 38 rokoch aktualne bez zmluvy

Velmi dobre vyskladana zostava s dostatocnou hlbkou na centri aj na kridlach. Snina je v tomto rocniku jeden z najlepsie vyskladanych timov ak nie najlepsie. Tri vysoko nebezpecne utocne formacie. Staal je u mna s otaznikom. V tomto zlozeni mi chyba jednoznacny lider kabiny, Giordano je za zenitom, Staalova pritomnost je celkovo otazna. Tim Sniny ma vsetko potrebne aby krotil mimoriadne nebezpecnu partiu hracov Eagles.


Trstená Eagles

+ top6
- brankarska dvojica
- Ekman-Larsson, de Haan
- zle poskladane pozicie hracov, tim ma privela centrov

Trstena vsadza vsetko na jednu kartu a tym je masivny utok. Jasne profilovana zostava, skvela top6 (aj ked Seguina by som najradsej nevidel v 1. formacii) a prinajlepsom priemerna botom6. Zlozenie utokov trpi celkovo zlozenim formacii s mnozstvom centrov. Ekman-Larsson je vykonnostne zial za zenitom, obrannu dvojicu ozivi pritomnost Seidera. Vzajomny stret timov prinesie ofenzivny hokej, ktory necha vyniknut brankarov na oboch stranach. Partii okolo McDavida vystavi stopku az velmi dobre vyskladana a organizovana Snina v brane s horucim kandidatom na Vezinovu trofej. Trstena si vystriela dve vyhry.

Snina Mighty Ducks - Trstená Eagles 4:2

Reagovať
 
hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
29.09.2023 - 01:48:16
avatar Výsledky 3. kola Playoff



Ružinov Phoenix - Black Eagles Piešťany 0:3
Snina Mighty Ducks - Trstená Eagles 3:0

Reagovať
 
hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
03.10.2023 - 18:14:04
avatar hodnotenie finále ProDraftu 2023 od porotcu č.4


Black Eagles Piešťany vs. Snina Mighty Ducks

Vo finále sa nám stretli celky, ktorým naozaj nechýba kvalita a do finále sa nedostali náhodou.
Bránkovisko oboch tímov ukazuje jednu vec, že ruskí brankári prebrali po Fínoch značku najlepšej kvality brankurov NHL. Obe mená dopĺňajú kvalitné dvojky, no tie tu hodnotiť nejdem a rátam, že tímy vo finále nastúpili s tým najlepším čo mali.
Samozrejme, vzhľadom na všetky známe skutočnosti tu majú navrch Piešťany, keďže aj napriek len jednoročnému rozdielu medzi brankármi sú skúsenosti v NHL a najmä v playoff u oboch mien kdesi úplne inde.
Čo sa týka obranných párov tam je to skvele vyvážené u oboch tímov, no pri Piešťanoch by som prvý pár rozdelil a znovu spojil v prípade presilovky, predsa len, húževnatý útok Sniny by mohol týmto aj keď veľmi skúseným borcom narobiť problémy a sily by sa lepšie rozložili. Spodná šestka útoku veľmi kvalitná u oboch, viem, aké je ťažké ju poskladať, nakoľko som prodraft tiež hrával a viem taktiež, ako zle to niekedy dopadne, keď sa to podcení. Tu musím pochváliť oboch, aj keď viac vody by podľa mňa aj v útoku namútila Snina, z tímu Piešťan vypichnem Pageau, ktorý je v play-off asi 5-krát lepší hráč ako v základnej časti. Čo sa týka prvej šestky u oboch tímov nájdem hráča, ktorí škrú. Evader Kane v druhom útoku na jednej strane a Tomáš Tatar na druhej strane, každopádne, veľmi dobrí centri na ohoch stranách, koho ale ja nevidím ako hráča do prvej lajny je Bratt a Debrincat má ako fanúšika Ottawy svojim "zápalom" naozaj sklamal aj keď verím, že vo finále by bol isto šťastný. Každopádne pre mňa nie hráč do prvej lajny. Čo sa týka špeciálnych tímov, obaja tréneri vybrali to najlepšie čo mali, oslabenie ale hodnotím lepšie u Piešťan.
Suma sumárum, nastúpili proti sebe dva skvelé tímy a podľa toho čo vidím sa do finále nedostali náhodou. Sériu hodnotím viac ako vyrovnanú a samozrejme ako inak ju rozhodne siedmy zápas. V druhom predĺžení to tam do brány dotlačí Pageau a Piešťany sa tešia zo svojho ďalšieho titulu.

P.S: neviem ako to ten LukášPN robí, ale to čo dokáže nakombinovať je pre mňa rok čo rok neuveriteľnejšie, skvelý prehľad o NHL, myslím si, že asi najlepší, čo tu na SlovakNHL je (sorry Hymy), tým pádom potom rovnako vyzerajú aj tie tímy a asi to nie je len môj pocit, nakoľko hodnotím iba finále a rok čo rok tam je aj tím z Piešťan. A ak ma pamäť neklame, finále sa nám opakuje.

Black Eagles Piešťany vs. Snina Mighty Ducks 4:3

Reagovať
 
hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
03.10.2023 - 18:16:46
avatar hodnotenie finále ProDraftu 2023 od porotcu č.3


Snina Mighty Ducks

+ elitna brankarska jednotka
+ neustala hrozba utocnej top9
- kapitan v podobe Pointa
- Eric Staal je vo svojich 38 rokoch aktualne bez zmluvy


Black Eagles Piešťany

+ suhra hracov Rangers s vhodnym doplnenim Alexa Debrincata
+ jedno z top obsadenych brankovisk
- Lucas Raymond
- na finale by som v PP formaciach prehodil Hedmana a Letanga

Z mojho pohladu sa na finale profilovali najma 3 timy, a to superi z druheho kola play-off Vinohrady Cavalier Dogs a Black Eagles Piešťany doplnene o tim Snina Mighty Ducks. Kedze z dvojice Piestany - Vinohrady mohol postupit len jeden, zlozenie timov pre finale ma neprekvapuje. Mnohe pripomienky k obom timom sa budu opakovat. V predoslom hodnoteni som uviedol ze Snina je v tomto rocniku jeden z najlepsie vyskladanych timov ak nie ten najlepsi. Pri pohlade na supisku Piestan to vsak plati uplne rovnako. Snina aj Piestany maju velmi dobre vyskladane zostavy s dostatocnou hlbkou na centri aj na kridlach, v oboch pripadoch nadpriemerne statistiky na vhadzovaniach. Ocenujem velmi vhodnu zmenu v time Sniny kde v PP na ukor Trta dostal prilezitost Sprong a aj tym sa seria Sniny s timom Trstena Eagles uzavrela v 6. zapase; pozitiva tejto zmeny sa prenesu aj do tejto serie. Piestany nemuseli robit ziadnu zmenu, tim slapal ako hodinky. V 1. lajne maju navrch Piestany, v bottom6 ma navrch Snina. Brankovisko je na oboch stranach elitne s jasnou jednotkou a obe su z najlepsich v tomto rocniku. V pripade Sniny hodnotim negativne volbu kapitana, Point sa mi do tejto role nehodi. V pripade Piestan by som na finale v PP formaciach prehodil Hedmana a Letanga. Jemne by som mu tym znizil icetime aby nebol pretazeny, ma 36,5 roka a dlhy zoznam zraneni pocas jeho 17 rocnej kariery. Tato seria je u mna tak nerozhodna ze najradsej by som za vitazov vybral oboch. Pohar je vsak len jeden. Favoritom su napriek umiestneniu v zakladej casti Piestany, ich hraci su celkovo blizsie mojej DNA. Ja vsak vidim scenar stretu titanov tohtorocneho prodraftu na 7 zapasovu seriu v ktorej rozhodne domace prostredie a v tretom predlzeni na radost 17 174 divakov Honda Centra golom Beniersa prepukne explozia radosti domacich.

Snina Mighty Ducks - Black Eagles Piešťany (4-3) po predlzeni v 7 zapase.

Zaver porotcu k hodnoteniam: vo vsetkych kolach play-off som v hodnoteniach zohladnil vsetky dolezite parametre ktore maju vplyv na tim a hru ako taku (hracov jednotlivo aj vo vsetkych formaciach, ako aj ich pozicie, pokrocile statistiky, pritomnost lidra v kabine, huzevnatost hracov, skusenosti a mnohe ine). Mam naozaj ciste svedomie, nikoho som nechcel poskodit. Vyhrat moze len jeden a ostatnym prajem vela elanu a motivacie do dalsich rokov

Black Eagles Piešťany - Snina Mighty Ducks 3:4

Reagovať
 
hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
03.10.2023 - 18:21:41
avatar Hodnotenie finále ProDraftu 2023 od porotcu č.5

Pri pohľade na zloženie oboch celkov je zrejmé, že vo finále sa nestretli náhodou. V tíme POINTA (Snina Mighty Ducks) by možno stálo za zváženie výmena útokov číslo 2 a 3, ale to je len vec nasadzovania a tréner ako Jared Bednar si s tým poradí. Tím je oproti konkurencii silnejší na pozícii centrov, ktorých vhodne dopĺňajú krídla. Útok má najmä v Top9 ofenzívny punc, ale vidno, že GM myslel aj na zadné vrátka. Obrancov má klub kvalitných od prvého až po tretí pár. Brankárska dvojica je veľmi dobrá, hlavne post jednotky je obsadený jedným z top brankárov sveta. V tomto smere tím ZIBANEJADA (Black Eagles Piešťany) nezaostáva a dokonca má lepšieho náhradníka pre prípad potreby. Aj v tomto tíme má tréner majstrovské skúsenosti. K dispozícii má tri kvalitné obranné páry, ktoré dokážu pohroziť aj v útoku, čo je v tomto tíme potrebné pri pohľade na formácie po tej elitnej, ktorá vsádza na súhru Kreidera a Zibanejada. Vo finále sa stretávajú dve vyrovnané bránkoviska, dvaja skúsení tréneri. A keďže špeciálne formácie na rozdiel od skorších kôl takým veľkým faktorom nie sú – a bolo by to pri nich pomerne vyrovnané – nakoniec sériu rozhodne kombinácia hry obrany a útoku v piatich na piatich. V tomto smere má navrch tím POINTA (Snina Mighty Ducks), ktorý má lepšie rozloženú útočnú silu a jeho hráči si vedia poradiť aj s tým, čím disponuje tím ZIBANEJADA (Black Eagles Piešťany). Zápasy budú vyrovnané, ale šampióna spoznáme už v zápase číslo šesť.

Black Eagles Piešťany - Snina Mighty Ducks 2:4



Reagovať
 
hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
03.10.2023 - 18:23:10
avatar hodnotenie finále ProDraftu 2023 od porotcu č.1

Vyvrcholenie sezony ako sa patri. Obsadenie timov vo finale tomu naozaj napoveda. Skuseni manazeri, ktori vedia poskladat kvalitne timy. Na hladanie pripomienok co chyba a nechyba v danom time je uz vo finale neskoro takze ideme na ciste porovnanie.
Na oboch stranach sa mi paci ze su dobre poslkladane utoky a obrany. Hraci na svojich “pravych” miestach ako aj typologicka kombinacia. Vysledok je teda naozaj o detailoch.
Brankarske dvojice obe kvalitne. Aj ked Vasil je PO monstrum Sorokin je takisto kvalitny golman. Tu by som vyrazny rozdiel nevidel. Dvojky v pripade potreby tak isto vedia podat kvalitne vykony.
Obrany: Prvy obranny par lepsi na strane Piestan, ale obrana ako celok sa mi o nejake desatiny viac paci na stane Sniny.

Utoky v TOP6 porovnatelne. V Bottom6 vidim asi najvyraznejsi rozdiel. Tu mi pride kvalitnejsia na strane Sniny. Hlavne 3.utok ktory kludne moze byt aj ako druhy.
Aj vdaka tomu vidim priestor na vacsiu flexibilitu v utokoch a tak isto aj v pripade specialnych formacii.

Velmi tazke rozhodovanie, ale volil by som absolutnu dramu az do poslednej sekundy.
7.Finale v ktorom v predlzeni vyhrava Snina.

Black Eagles Piešťany - Snina Mighty Ducks 3:4

Reagovať
 
hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
03.10.2023 - 18:25:37
avatar hodnotenie finále ProDraftu 2023 od porotcu č.2

Tak finale ako sa patri, 2 velmi, velmi silne timy v mimoriadne vyrovnanom suboji. Velmi silne a vyrovnane utoky, obojsmerne velmi kvalitne obrany, hviezdne brankoviska a trenerska elita na oboch stranach.

Kvalita centrov sa mi o cosi viac paci v Snine. Point, Trocheck, Beniers a Staal je brutalny luxus. Najma ten Beniers zdviha hlbku na centri na novu uroven. Tatar v druhej formacii je trochu vysoko, najma v PO, kde byva slabsi, okrem toho je ale zlozenie utoku vynikajuce. Ten treti utok je fenomenalny. Stvrty je taktiez vyborny. Obrana je tiez velmi kvalitna, Hughes ako zakladny pilier je skvely, treti par je asi najlepsi v rocniku. Brankovisko je vynikajuce. Jednoducho, v tejto faze hry sa uz tazko hladaju negativa/slabe stranky.

Utok Piestan je nenapadny, zato velmi nebezpecny. Prve 2 formacie su velkou ofenzivnou hrozbou, su ale aj defenzivne zodpovedne. Bottom6 tiez nezaostava a patri k tomu najlepsiemu v tohtorocnom ProDrafte. Tu vidim mierne minus v pozicii tretieho centra. Pageau je kvalitny top9 center, no v porovnani so Sninou je ta kvalita nizsia. Aj stvrta formacia mi pride o trosicku lepsia u Sniny. Obrana je skvela, Hedman s Letangom je velmi silna liderska dvojica. Power v druhom pare je tiez velke plus. V tretej formacii mi pride trochu skoda Durziho. Cast sezony sice v LA odohral na lavej strane, no stale mi pride prirodzenejsi na pravej. Je to ofenzivny obranca, ktory vie niekedy mierne zavarit vo svojom obrannom pasme a Peeke bude mat vela prace. Brankovisko je spickove.

Niet pochyb, ze sa jedna o velmi vyrovnanu seriu, kde naozaj ani jeden tim nevytrca vyraznejsie nad tym druhym. Pozerajuc sa na celkovu zostavu, moznu kompatibilitu medzi hracmi, nejaky ten nevysvetlitelny x-factor, velmi jemne sa priklanam na stranu Sniny. Aj ked maju Piestany viac skusenosti v podobe vela hracov so Stanley Cupom a mnozstvom PO zapasov, Snina v siedmom zapase serie velmi tesne vyhra a bude sa tesit z tohtorocnej trofeje.

Black Eagles Piešťany - Snina Mighty Ducks 3:4

Reagovať
 
hodnost ProDraft2022 - info [upraviť]
03.10.2023 - 18:30:32
avatar


Finále ProDraftu 2023



Black Eagles Piešťany - Snina Mighty Ducks 1:4

Reagovať
 
03.10.2023 - 20:12:30
avatar Gratulujem víťazovi a skončiť vo finále bez pohára s touto zostavou... to len vypovedá o tom aké super celky ste vyskladali, klobúk dole. Veľká vďaka za organizáciu, bolo mi cťou zúčastniť sa ako porotca. Ďakujem

Reagovať
 

1

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies