Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Slováci v NHL

Zajtra draft bez veľkých favoritov

Kto sa stane novou draftovou jednotkou sa dozvieme už zajtra podvečer stredoeurópskeho času. Zajtra sa dozvieme aj to, či bude niektorý slovenský hokejista vybraný už v prvom kole.

Tento rok to pre slovenské farby nevyzerá ružovo. V poslednom drafte boli draftovaní dvaja hráči zo Slovenska už v prvom kole. Zagrapan a Mihálik napodobnili výkon Valábika a Meszároša z predchádzajúceho draftu. Z posledných volieb bol práve Valábik najvyššie draftovaným hráčom, keď ho Atlanta získala z 10. miesta. Tento rok však pravdepodobne naštartuje chudobné obdobie, čím by sa tak mohli zopakovať roky 2001 – 2003, kedy nebol žiadny Slovák draftovaný v prvom kole.

Tento rok sa verí najmä košickému útočníkovi Tomášovi Marcinkovi, ktorý bol podľa ISS na 20. mieste, ktoré by mu účasť v prvom kole zaručovalo. CSB (centrálny úrad pre skauting) však jeho miesto mierne znížil. Kým Tomáš je najvyššie hodnoteným Slovákom zo slovenskej ligy, Michal Klejna je najvyššie hodnoteným hokejistom pôsobiacim v zámorí. Podľa CSB by však mohol byť Slovensko draftovou jednotkou aj Juraj Šimek z Klotenu, ktorý je na najvyššej pozícií zo Slovákov v európskom rebríčku.

Kto bude draftovaný, ako jednotka? To nikto nevie. Agentúry uvádzajú rozdielne mená a víťaz by nemal byť tak jasný, ako v posledných rokoch. Medzi najväčšími kandidátmi sú: Erik Johnson(USA), Phil Kessel(USA), Niklas Backstrom(SWE), Jordan Staal(CAN) a Michael Frolik(CZE). O všetkom rozhodne St. Louis Blues, ktoré bude mať právo prvej voľby. Tím by si mohol pomôcť tým, že získal od Caroliny 30. miesto v drafte a tak bude môcť draftovať, rovnako ako Minnesota, dvoch hráčov v prvom kole.

Poradie tímov 1. kola draftu 2006:
1. St. Louis, 2. Pittsburgh, 3. Chicago, 4. Washington, 5. Boston, 6. Columbus, 7. New York Islanders, 8. Phoenix, 9. Minnesota, 10. Florida, 11. Los Angeles, 12. Atlanta, 13. Toronto, 14. Vancouver, 15. Tampa Bay, 16. Montreal, 17. Minnesota, 18. Colorado, 19. Anaheim, 20. San Jose, 21. New York Rangers, 22. Philadelphia, 23. Washington, 24. Buffalo, 25. New Jersey, 26. Calgary, 27. Dallas, 28. Ottawa, 29. Detroit, 30. St. Louis

SLOVÁCI NA DRAFTE V PORADÍ CSB:
Európa:
19. JURAJ ŠIMEK (KLOTEN/ŠVAJČ., Ú)
26. TOMÁŠ MARCINKO (KOŠICE/SR, Ú)
31. MAREK BIRO (TRNAVA/SR, O)
33. RASTISLAV KONEČNÝ (TRNAVA/SR, Ú)
40. LUKÁŠ ZELISKA (TRINEC/ČR, Ú)
62. ERIK ČALÁDI (NITRA/SR, Ú)
82. RICHARD LELKEŠ (TRENČÍN/SR, Ú)
85. TOMÁŠ ZÁBORSKÝ (TRENČÍN/SR, Ú)
89. MILAN JURÍK (BANSKÁ BYSTRICA/SR, Ú)

BRANKÁRI:
9. BRANISLAV KONRÁD (NITRA/SR)
17. MAREK ŠIMKO (ZVOLEN/SR)

Severná Amerika
74. MICHAL KLEJNA (Brampton/OHL, ú)
85. LUKÁŠ BOHUNICKÝ (Kootenay/WHL, o)




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies