Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Slováci v NHL

Prehľad draftovaných Slovákov

Slovensko malo na tohtoročnom drafte skromné zastúpenie. Tímy NHL mali záujem iba o štyroch slovenských hokejistov. Najvyššie draftovaným hráčom sa stal Marcinko. V drafte sa nepresadil ani jeden slovenský brankár, či obranca.

Tomáš Marcinko
marcinkoNarodený: 11. Apríla 1988 v Poprade
Post: Center
Amatérsky klub: Košice (SVK)
Klub NHL: NY Islanders
Pozícia na drafte: 115

Veľmi silný a talentovaný korčuliar. Má dobrý defenzívny inštinkt a na jeho veľkosť je vybavený veľmi dobrou korčuliarskou schopnosťou. Je pravák. Pred draftom sa hovorilo, či bude draftovaný v prvom kole alebo nie. Nakoniec bol draftovaný až v 4. kole.



Tomáš Záborský
Narodený: 14. novembra 1987 v Banskej Bystrici
Post: Krídelník
Amatérsky klub: Trenčín (SVK)
Klub NHL: NY Rangers
Pozícia na drafte: 137

V juniorskom tím Dukly Trenčín odohral 49 zápasov a nazbieral 76 bodov a 20 trestných minút. Strelil 49 gólov. Na góly ma čuch, gólovo sa vie presadiť pomerne ľahko.



Juraj Šimek
simekNarodený: 29. septembra 1987 v Prešove
Post: Prvý krídelník
Amatérsky klub: Kloten (SUI)
Klub NHL: Vancouver
Pozícia na drafte: 167

Hráč Klotenu Flyers, tímu najvyššej švajčiarskej ligy. Silný korčuliar s veľmi dobrými korčuliarskymi schopnosťami. Vyniká pracou s pukom, má výbornú strelu zápästím. Aj vo Švajčiarsku ukázal, že mu nerobí problém presadiť sa v situácii jeden na jedného. Hrá s veľkým nasadením, veď v Klotene nazbieral 63 bodov v 42 zápasoch.



Lukáš Zeliska
Narodený: 8. januára 1988 v Martine
Post: Center
Amatérsky klub: Třinec (CZE)
Klub NHL: NY Rangers
Pozícia na drafte: 204

Rýchly korčuliar s dobrou prácou s hokejkou. Vie si nájsť ideálnu pozíciu na strelenie gólu a má výborný ofenzívny inštinkt. Zručný center, ktorý v českej juniorskej lige nazbieral 28 bodov v 36 zápasoch. V reprezentácii na juniorských MS v roku 2006 zaznamenal jeden gól a jednu asistenciu.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies