Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Viedenský: NHL je stále môj sen

Marek Viedenský bol v roku 2009 draftovaný San Jose Sharks v siedmom kole po tom, čo bol na úspešných juniorských majstrovstvách sveta centrom najproduktívnejšej slovenskej formácie na krídlach s Tatarom a Pánikom. Na rozdiel od nich však Viedenský do NHL ešte nezasiahol, z veľkej časti aj vinou zranení.

Už od sezóny 2008-2009 pôsobil Viedenský v zámorskej juniorskej WHL v tíme Prince George Cougars, v ktorom vydržal jeden a pol sezóny, potom začal obliekať dres Saskatoon Blades v rovnakej lige a strávil tu rovnaký čas ako v predošlom tíme. V sezóne 2010-2011, ktorá bola jeho posledná v juniorke, sa stal dokonca asistentom kapitána a vrátane play-off nastúpil na 73 zápasov, v ktorých sa mu podarilo nazbierať výborných 94 bodov (37+57). „Bola to moja najlepšia sezóna, všetko vychádzalo, až dokým neprišlo play-off,“ konštatuje Viedenský.

23-ročný center už hráva za Worcester Sharks v AHL, v minulej sezóne počas výluky, keď bol na farmách pretlak hráčov z NHL, nastupoval v nižšej ECHL za San Francisco Bulls, no jeho problém sú časté zranenia. Veď v zámorí je už šiestu sezónu, no viac ako 50 zápasov sa mu podarilo odohrať len v troch z nich.

„Nie je to sranda, keď vždy keď sa po zranení dostanem do pohody, hneď na to príde ďalšie zranenie. Minulý rok mi pomohlo pôsobenie v ECHL, ale aj tam som sa zranil, potom som sa zase začínal dostávať do pohody, už v AHL, a znova prišlo zranenie,“ povedal.

Viedenský bol aj pred touto sezónou v kempe San Jose Sharks a stále verí, že sa mu raz podarí prebojovať sa do NHL: „V kempe som sa mohol veľa naučiť od skúsenejších hráčov a raz by som chcel byť na ich mieste. Keby som neveril, že sa nedostanem do NHL, už by som nehral v AHL, ale niekde v Európe. NHL bola môj sen a stále aj je, takže spravím maximum pre to, aby som sa tam dostal. Po minulej sezóne som rozmýšľal, že ako ďalej, ale so San Jose prišla ponuka, tak som si povedal, že to ešte skúsim.“

V poslednom období sa však Viedenskému darí, v decembri zaznamenal dva dvojbodové zápasy, v zápase proti Wilkes-Barre/Scranton Penguins (Viedenský 1+1) sa dokonca stal prvou hviezdou zápasu. Celkovo už v tejto sezóne za 15 zápasov nazbieral 6 bodov (2+4).

„Nepovedal by som, že som so štatistikami spokojný, ale niekde začať musím. Bol by som rád, ak by tie body pribúdali. Teraz sa mi bodovo darí, dúfam, že to tak bude pokračovať a budem mať vyrovnanejšie výkony ako doteraz. Teraz získavam viac bodov ako doteraz, pretože som začal viac strieľať a tlačiť sa pred bránu,“ skonštatoval Viedenský.

Mladý handlovský rodák bol pri najlepšom umiestnení Slovenska na juniorských majstrovstvách sveta a na tomto úspechu mal veľmi veľký podiel. Bol centrom našej najúdernejšej formácie s krídlami Tatarom a Pánikom. Oni dávali góly, ale Viedenský urobil veľké množstvo čiernej poctivej práce. Už vtedy ho začali na Slovensku prirovnávať Michalovi Handzušovi a trvá to aj dnes.

„Je to pocta, keď ma porovnávajú s tak kvalitným hráčom ako je Michal, ale on toho dokázal veľa a ja ešte nič, takže zatiaľ by som to nechal tak a po skončení kariéry sa uvidí, či som sa k nemu aspoň priblížil alebo ho prekonal,“ zakončil pre SlovakNHL.sk Viedenský.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies