Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Sumáre

Gáborík skóroval a teší sa zo Stanleyho pohára!

Piaty zápas finále Stanley Cupu priniesol 14. gól Mariána Gáboríka i víťazstvo Kings 3:2, ktoré rozhodlo o tom, že sa Los Angeles dočkalo Stanleyho pohára!

Finále Stanley Cupu

LOS ANGELES KINGS – NEW YORK RANGERS 3:2 P2 (kon. stav série: 4-1)

Henrik Lundqvist robil, čo mohol, ale Rangers ďalšie víťazstvo nevychytal. Alec Martinez skóroval v druhom predĺžení, aby rozhodol o výhre Los Angeles 3:2, ktorá znamenala zisk Stanley Cupu po päťzápasovej finálovej sérii. V normálnom hracom čase sa presadili aj Justin Williams a Mariánom Gáboríkom, kým Jonathan Quick zastavil 28 striel. Prekonali ho Chris Kreider a Brian Boyle. Lundqvist čelil 51 strelám.

Zápas začal vo veľkom tempe a lepším tímom bolo spočiatku domáce Los Angeles. V druhej minúte mu navyše pomohol ofenzívny faul Nasha, ktorý síce Kings nepotrestali, ale prevahu si preniesli aj do ďalších minút. Výsledkom toho bol aj otvárací gól Williamsa v siedmej minúte. Quick v úvodných minútach nemal veľa roboty a v ôsmej minúte musel ukázať, že je koncentrovaný. Ohrozil ho St. Louis. Následne si zahrali presilovku aj „jazdci“, ale takisto ju nevyužili. Aj im však pomohla zvýšiť aktivitu. Hra bola vyrovnaná a bojovalo sa o každý kúsok ľadu. Do konca tretiny boli ešte vylúčení Pouliot a Brown, no ani toto neprispelo k ďalšej zmene stavu.

Článok pokračuje pod reklamou

Po zmene strán Rangers okamžite ukázali, že túžia po vyrovnaní. Časom však Kings vyrovnali hru a dokázali si vytvoriť aj slušný tlak. Na prvú väčšiu šancu druhej dvadsaťminútovky sa ale čakalo až do 27. minúty, kedy sa po chybe obrany hostí dostal pred Lundqvista Stoll. Jeho kľučka však bola neúspešná. V strede zápasu držal Lundqvist svoj tím v hre, ale aj Quick urobil v 32. minúte dôležitý zákrok pri šanci Boylea. V 35. minúte bol vylúčený King a newyorskí hráči tento raz presilovku využili. Na 1:1 vyrovnal po peknej prihrávke McDonagha Kreider. Kings mali šancu obnoviť si vedenie pri presilovke od 38. minúty, ale boli to paradoxne hostia, ktorí sa počas nej ujali vedenia. Boyle získal na modrej puk, prešiel s ním až pred Quicka a hoci sa ho snažil zastaviť Doughty, puk skončil v bráne. Do šatne tak New York išiel s vedením 2:1.

Kings vstúpili do tretej tretiny aktívne a hrnuli sa vpred, no väčšie šance si pre sústredenú obrannú prácu Rangers dlhšie nevytvárali. V 48. minúte chýbalo domácim viac šťastia pri zakončení Mitchella. Jeho strela sa odrazila od lapačky Lundqvista pred bránu, no tiesnený Brown z dorážky netrafil odkrytú bránu, ale len ležiaceho gólmana hostí. O niekoľko sekúnd neskôr fauloval Zuccarello a trvalo len 17 sekúnd, kým Los Angeles využilo početnú prevahu. Na 2:2 vyrovnával z dorážky Doughtyho strely Gáborík. Následne ožili smerom vpred aj hostia. Domáci však naďalej často ohrozovali Lundqvista, ktorý chytal vo veľkej forme. V 55. minúte mu pri strele Cartera pomohol puk vytlačiť nad bránu kraj lapačky. Päť sekúnd pred koncom tretiny mohol rozhodnúť zase Muzzin, ale neuspel.

Domáci po normálnej hracej dobe viedli na strely 29:15, ale skóre bolo vyrovnané, a tak sa muselo po tretíkrát v sérii predlžovať. Aj v úvodnom predĺžení boli aktívnejší domáci, no mali aj trochu šťastia, keď ich počas hry v oslabení v 65. minúte podržala pri strele McDonagha bránková konštrukcia. Tá ale zachránila aj Lundqvista v 73. minúte, kedy Toffoli nastrelil brvno. Hoci domáci boli aktívnejší, v závere prvého predĺženia mohli dvakrát rozhodnúť duel hostia. Na šance Zuccarella a Kreidera však Quick zareagoval pohotovými zákrokmi.

Aj do druhého predĺženia vstúpili tímy v pomerne veľkom tempe. V 86. minúte sa Rangers dostali do prečíslenia, ale Boyle nezakončil presne. Newyorský tím hral potom však presilovku a počas nej nastrelil tyčku Stralman. Už pri hre piatich proti piatim mohol zase o výhre hostí rozhodnúť Nash, no pri zakončení do odkrytej brány sa puk dotkol hokejky Vojnova a preletel tesne mimo brány. Los Angeles potom zabralo a výsledkom toho bol aj gól. Ten najdôležitejší v celom play-off nakoniec strelil obranca Martinez, ktorý dorážal strelu Toffoliho. Radosť v Staples Center mohla začať. Sezóna NHL nám skončila majstrovským triumfom Kings.

V poslednom zápase sezóny odohral Marián Gáborík 25 minút a 24 sekúnd. Okrem gólu si pripísal aj dve strely na bránu. Po zápase bol vyhlásený za druhú hviezdu duelu. Najužitočnejším hráčom play-off sa stal jeho spoluhráč Justin Williams.

Hviezdy duelu: 1. A. Martinez (LAK), 2. M. Gáborík (LAK), 3. D. Girardi (NYR)

Gáboríkov 14. gól v play-off:

Neprehliadnite:
Gáborík sa stal deviatym Slovákom so Stanley Cupom
Williams získal tohtoročnú Conn Smythe Trophy
Kings získali druhý titul za posledné tri roky



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies