Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Sumáre

Halák vychytal shutout, Gáborík s Pánikom skórovali

V dvanástich sobotných zápasoch NHL nastúpili šiesti Slováci. Jaroslav Halák vychytal prvé čisté konto sezóny, kým Marián Gáborík a Richard Pánik pomohli gólmi k výhram svojich tímov.

Hviezdy večera:
1. Sidney Crosby (PIT), 5 asistencií
2. Ondřej Pavelec (WPG), 37/38, 97,4% úspešnosť zákrokov
3. Claude Giroux (PHI), 2 góly, 1 asistencia

Halák vychytal prvé čisté konto v drese Islanders

Jaroslav Halák zastavil všetkých 19 striel súpera, aby doviedol New York Islanders k futbalovej výhre 1:0 na ľade Arizony a zaknihoval prvé čisté konto v sezóne (31. v kariére) aj v drese tímu z Long Islandu. Vyslúžil si za to post tretej hviezdy duelu. Jediný a zároveň víťazný gól vsietil Frans Nielsen dve a pol minúty pred koncom zápasu. Mike Smith podal tiež skvelý výkon a predviedol 33 zákrokov. Dve strely na neho vyslal Ľubomír Višňovský, ktorý strávil na ľade 17 minút a 42 sekúnd. Počas nich si pripísal aj dva bloky. Islanders zakončili päťzápasový trip tromi výhrami v sérii, aby si zlepšili sezónnu bilanciu na 9-5-0. Coyotes, naopak, ukončili sériu troch víťazstiev. „Musíte nájsť cestu ku gólu. Mali sme dosť presilovkových šancí a boli sme blízko ku gólu, no puky sa neodrážali správnym smerom. Nemôžeme to takto robiť. ´Smitty´ bol naozaj dobrý, ale nezáleží na tom, keď neskórujete. Potrebujeme nájsť balans medzi obranou a útokom," zhodnotil zápas pre agentúru AP kapitán Arizony Shane Doan.

Hviezdy duelu: 1. F. Nielsen (NYI), 2. M. Smith (ARI), 3. J. Halák (NYI)

Článok pokračuje pod reklamou

Gáborík pomohol prvým gólom v sezóne k výhre Kings

Marián Gáborík otvoril skóre zápasu dorážkou strely Aleca Martineza a k prvému gólu v ročníku neskôr pridal aj druhú asistenciu v sezóne, aby nasmeroval Kngs k hladkej domácej výhre 5:1 nad Vancouverom. K siedmemu triumfu v Staples Centre z ôsmich duelov prispeli gólmi aj Jake Muzzin, Anže Kopitar, Tyler Toffoli a Jeff Carter. Všetci strelci aspoň raz asistovali, Toffoli dvakrát a Martinez trikrát. Jonathan Quick čelil 19 strelám a čisté konto mu pokazil osem minút pred koncom zápasu Chris Higgins. Ryan Miller prenechal po štyroch inkasovaných góloch z 22 striel miesto v bráne Eddiemu Läckovi. Ten kryl 13 zo zvyšných 14 pokusov, ale nezabránil ukončeniu dvojzápasovej série výhier Canucks.

Gáboríkov prvý gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. A. Martinez (LAK), 2. T. Toffoli (LAk), 3. J. Muzzin (LAK)

Pánik tentokrát pomohol gólom k víťazstvu

Richard Pánik dorazil do brány strelu Codyho Fransona a po prvýkrát v kariére strelil góly v dvoch zápasoch v rade. Tentokrát však nepomohol Torontu len k jednému bodu, ale rovno ku dvom. Leo Komarov v 55. minúte rozhodol o výhre 5:4 nad New Yorkom Rangers. V zápase viedli najskôr „jazdci“ po góle Chrisa Kreidera. Maple Leafs ale potom strelili tri góly v každej situácii – Phil Kessel v presilovke, Peter Holland v oslabení a Pánik pri hre piatich proti piatim. New Yorku sa podarilo opäť privlastniť si vedenie zásluhou Matsa Zuccarella, Carla Hegelina a Ricka Nasha. Skóre však vyrovnal Roman Polák predtým, ako Komarov rozhodol svojím prvým gólom v ročníku. „Sú to dobré pocity. Mal som nejaké šance aj v minulom zápase, ale nemohol som skórovať. Máte neustále v hlave, že máte na konte nula gólov po 13 zápasoch, takže mám po tomto góle dobré pocity,“ priznal Komarov. Jonathan Bernier urobil pri výhre 31 zákrokov, Cam Talbot čelil 31 strelám. Pánik ho ohrozil dvakrát, pričom počas 16 minút strávených na ľade zaznamenal aj mínusový bod a štyri bodyčeky.

Pánikov tretí gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. L. Komarov (TOR), 2. N. Kadri (TOR), 3. C. Kreider (NYR)

Bäckström rozhodol o výhre Capitals, Sekera nebodoval

Nicklas Bäckström skóroval 14 sekúnd pred koncom predĺženia, aby rozhodol o domácej výhre Washingtonu nad Carolinou 4:3. V riadnej hracej dobe ho na listine strelcov doplnili spoluhráči Troy Brouwer, Jay Beagle a Eric Fehr. John Carlson nazbieral dve asistencie a Justin Peters kryl 24 striel. Prekonali ho Riley Nash a Erik Staal s Eliasom Lindholmom, ktorí v záverečnej tretine vyrovnali z 1:3 na 3:3. Justin Faulk dvakrát asistoval, kým Anton Chudobin si pripísal 35 zásahov. V akcii nechýbal jeho spoluhráč Andrej Sekera, ktorý bol opäť najvyťažovanejším hráčom Hurricanes. Počas takmer 26 minút na ľade zaknihoval mínusový bod, jednu strelu, blok a dve trestné minúty. Capitals vyhrali druhý zápas v rade po sérii piatich porážok. „Potrebujeme vyhrať aspoň raz za čas, ale viac zápasov v rade. Ak nie to, potrebujeme bodovať. To je kľúčové. Ak nevyhráme, je lepšie získať aspoň nejaké body," povedal pre AP tréner Capitals Barry Trotz.

Hviezdy duelu: 1. N. Bäckström (WSH), 2. J. Carlson (WSH), 3. J. Faulk (CAR)

Calgary otočilo zápas proti Floride

Florida viedla 2:0, 3:1 i 4:3, no Calgary nakoniec vyhralo 6:4. Nerozhodný stav prelomil Lance Bouma, po ktorom dal poistku do prázdnej brány trojbodový Johny Gaudreau. Mark Giordano zaznamenal gól a dve asistencie a z gólov sa tešili aj David Jones, Jiří Hudler a Sean Monahan. Kari Rämö urobil 18 zákrokov a po štvrtom góle striedal. Jonas Hiller z deviatich striel nekapituloval. „Bolo to pre nás veľké víťazstvo. Aj keď sme prehrávali, tak sme sa nevzdávali. Držali sme sa plánu a vyhrali sme,“ povedal Bouma. Panthers inkasovali v ostatných dvoch zápasoch 10 gólov po tom, čo v predošlých piatich inkasovali deväť dokopy. V sobotu v ich bráne stál Al Montoya, ktorý zastavil 19 striel z 24. O góly sa postarali Nick Bjugstad, Jimmy Hayes a dvakrát Scottie Upshall. Tomáš Kopecký nebodoval. Na ľade strávil necelých 14 minút a pripísal si dve strely, dva bodyčeky a dva mínusové body.

Hviezdy duelu: 1. L. Bouma (CGY), 2. S. Upshall (FLA), 3. M. Giordano (CGY)

Crosbyho päť asistencií pomohlo k siedmej výhre v rade

Sidney Crosby zaznamenal päť asistencií, Kris Letang štyri body za dva góly a dve asistencie, Patric Hornqvist tri za dva góly a jednu asistenciu. Pittsburgh vyhral v Buffale poľahky 6:1. K predlženiu série výhier na sedem zápasov pomohli gólmi aj Robert Bortuzzo a Jevgenij Malkin. Marc-Andre Fleury urobil 20 zákrokov a recept na neho našiel len Zemgus Girgensons. Jhonas Enroth urobil 33 zákrokov. Sabres hrali bez Andreja Meszároša, ktorý duel sledoval z tribúny.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. K. Letang (PIT), 3. P. Hornqvist (PIT)

Canadiens uspeli v slávnostný večer v Bell Centre

Montreal chcel víťazstvo, aby bolo vyradenie čísla Guya Lapointea dokonalé. Jiří Sekáč a Lars Eller zaznamenali po góle a asistencii, Carey Price zastavil 30 striel a Canadiens sa cieľ podarilo dosiahnuť. Porazili Minnesotu pomerom 4:1. Brendan Gallagher ukončil desaťzápasové bodové suchoty a skóroval aj Max Pacioretty. Čestný úspech Wild zaknihoval Jason Pominville, ktorý v 35. minúte vyrovnával stav na 1:1. Tím zo St. Paul ale potreboval viac na ukončenie série prehier. Tretiu v rade nepomohlo odvrátiť ani 27 zákrokov Darcyho Kuempera.

Slávnostné vyradenie dresu Guya Lapointa:

Hviezdy duelu: 1. J. Sekáč (MTL), 2. L. Eller (MTL), 3. C. Price (MTL)

Pavelec vyhral tesný súboj s Andersonom

Šesť sérii bolo potrebných na to, aby niektorý z brankárov kapituloval v samostatných nájazdoch. Nakoniec sa Mathieu Perreault postaral o to, že to bol Craig Anderson. Winnipeg vďaka tomu porazil Ottawu 2:1. Ondřej Pavelec vyhral brankársky súboj, keď nie len v nájazdoch urobil o jeden zákrok navyše. Platilo to aj v 65 minútach hry, kedy urobil 37 zákrokov. K výhre Jets viedol aj gól Tobyho Enströma, ktorý ešte v prvej tretine reagoval na gól Chrisa Neila. Oba padli počas presiloviek. Winnipeg neprehral v ôsmich dueloch v rade a bilanciu si v nich v sobotu zlepšil na 6-0-2.

Hviezdy duelu: 1. M. Perreault (WPG), 2. O. Pavelec (WPG), 3. C. Anderson (OTT)

Flyers odolali tlaku Avalanche

Philadelphia viedla 4:0 po dvoch tretinách a prežila silný tlak Colorada v tretej tretine, aby nakoniec do päťdňovej prestávky vstúpila s dobrou náladou po výhre 4:3. Claude Giroux strelil dva presilovkové góly a pridal aj asistenciu. Jakub Voráček podporil ofenzívu troma asistenciami a zvyšné dva góly strelili Wayne Sminnonds a Brayden Schenn. Po prvýkrát od decembra 2013 sa Flyers podarilo streliť tri presilovkové góly, pričom v predošlých piatich zápasoch mali v početnej prevahe bilanciu 0-12. Steve Mason prispel k tretej výhre v rade 36 zákrokmi. V záverečnej dvadsaťminútovke ho prekonali Maxime Talbot, Alex Tanguay a Zach Redmond. Reto Berra urobil 23 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. J. Voráček (PHI), 3. M. Talbot (COL)

Ani Seguinov hetrik nepomohol Stars zdolať Sharks

Tyler Seguin strelil tri góly, aby zaznamenal druhý hetrik sezóny, šiesty v kariére a vybudoval Dallasu vedenie 3:1. „Dnes som mal dobrú hokejku," skonštatoval pre AP. Nikto zo spoluhráčov ho však nenapodobnil, a preto texaský klub prehral aj tretí domáci zápas v sérii a celkovo siedmy v rade. Tretí Seguinov zásah znamenal prvú využitú presilovú hru Stars v ročníku po 17 neúspešných. Asistoval naň Jason Spezza, ktorý si pripísal 700. bod v 700. zápase v NHL. Sharks strelili štyri góly v tretej tretine, ktorými otočili stav stretnutia a začali sedemzápasový trip výhrou 5:3. K nej prispeli gólmi dvojbodoví James Sheppard a Patrick Marleau, dvojgólový Brent Burns a Joe Thornton, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Tomáš Hertl a Logan Couture si pripísali po dve asistencie. Alex Stalock pomohol k triumfu 37 zásahmi, Anders Lindbäck opustil duel s 24 zákrokmi.

Pozri aj: Video: Seguinov druhý hetrik sezóny k výhre neviedol

Hviezdy duelu: 1. B. Burns (SJS), 2. T. Seguin (DAL), 3. J. Sheppard (SJS)

Tampa zdolala Columbus vďaka štyrom gólom v prvej tretine

Tampa Bay ovládla prvú časť hry pomerom 4:0, aby pohodlne dokráčala za víťazstvom 7:4 na ľade Columbusu a zaknihovala piaty triumf v sérii. „V prvých 15 minútach sme hrali asi náš najlepší hokej v sezóne. Na konci dňa dostaneme dva body a pôjdeme," povedal obranca Lightning Anton Stralman pre AP. Do listiny strelcov sa postupne zapísali dvojbodový J.T. Brown, Cedric Paquette, Stralman, Brian Boyle, Ryan Callahan a dvojgólový Tyler Johnson, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Callahan pridal dve asistencie a Jevgenij Nabokov prispel k výhre 28 zákrokmi. Dva presilovkové góly mu strelil Scott Hartnell, ku ktorému sa pridali dvojbodoví Ryan Johansen a Nick Foligno. Tim Erixon nazbieral dve prihrávky, James Wisniewski tri. V bráne Blue Jackets sa vystriedali Anton Forsberg (11/15) a Curtis McElhinney (20/22). Prvého menovaného vyhnali z brány štyri inkasované góly v prvej tretine.

Hviezdy duelu: 1. R. Callahan (TBL), 2. S. Hartnell (CBJ), 3. J.T. Brown (TBL)

Predators ukončili víťaznú sériu Blues

James Neal strelil v 14. minúte tretej tretiny víťazný presný zásah, pridal aj asistenciu a Pekka Rinne chytil 28 z 29 striel, aby Nashville zdolal St. Louis na jeho ľade 2:1 a zabránil mu predĺžiť sériu triumfov na osem zápasov. Strelecky sa presadil aj dvojbodový Filip Forsberg, ktorý bodoval už v piatom dueli v rade. Skóre zápasu otvoril Jori Lehtera, kým Brian Elliott urobil 33 zákrokov. „Myslím si, že sme neboli pripravení hrať. Mohli ste to vidieť na chalanoch. Všetci boli unavení, mali sme ťažké nohy. Nehrali sme našu hru, nemali sme rýchlosť," zhodnotil zápas pre AP jediný strelec Blues. Predators zakončili šesťzápasový trip druhou výhrou v sérii, celkovo na ňom zaznamenali bilanciu 4-2-0.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. B. Elliott (STL), 3. J. Neal (NSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 19/19(100 %) - - - - - - -
M. Gáborík (LAK) 15:29 1 1 2 2 0 2 1
R. Pánik (TOR) 16:09 1 0 1 -1 0 2 4
Ľ. Višňovský (NYI) 17:42 0 0 0 0 0 2 0
T. Kopecký (FLA) 13:46 0 0 0 -2 0 2 2
A. Sekera (CAR) 25:54 0 0 0 -1 2 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies