Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Sumáre

Hossa asistoval, Pánik vyhral

V piatich nedeľných zápasoch NHL sa predstavili traja Slováci. Bodoval len Marián Hossa, ktorý asistoval pri víťaznom góle Chicaga. Z výhry sa tešil aj Richard Pánik.

Hviezdy večera:
1. Peter Holland (TOR), 1 gól, 1 asistencia
2. Steven Stamkos (TBL), 2 góly
3. Eddie Läck (VAN), 28/29, 96,6% úspešnosť zákrokov

Hossa pomohol asistenciou k výhre Chicaga

Marián Hossa prihral v 15. minúte prvej tretiny Niklasovi Hjalmarssonovi, ktorý strelou spomedzi kruhov vsietil víťazný gól zápasu a Chicago zdolalo San Jose 5:2. Pre Hossu to bola piata asistencia v sezóne, ku ktorej počas 19 a pol minúty na ľade pridal plusový bod, štyri strely, tri bodyčeky a dva bloky. Skóre duelu otvoril prvým gólom v NHL Trevor van Riemsdyk, no skórovali aj Brent Seabrook, Bryan Bickell a dvojbodový Jonathan Toews, ktorý dal výsledku konečnú podobu strelou do prázdnej brány. Za stavu 0:3 sa pokúsil zdramatizovať zápas Joe Pavelski, ktorý strelil jediné dva góly Sharks. Na oba mu prihral Joe Thornton, kým Antti Niemi predviedol proti bývalému tímu 32 zákrokov. Rovnaký počet striel zastavil Corey Crawford, ktorý prispel k ukončeniu domácej trojzápasovej série prehier. „Robíme správne veci, hráme v pohode a nachádzame správne riešenia. Musíme sa toho držať. Bude to jedna z našich silných stránok,“ skonštatoval tréner Chicaga Joel Quenneville pre AP.

Hviezdy duelu: 1. T. van Riemsdyk (CHI), 2. J. Pavelski (SJS), 3. N. Hjalmarsson (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Senators po prvý raz v sezóne nezískali doma ani bod

Mike Santorelli sa strelecky presadil v polovici druhej časti hry vo vlastnom oslabení, aby gólom na 4:3 nasmeroval Toronto k triumfu 5:3 v Ottawe. Maple Leafs trikrát dohnali jednogólový náskok súpera vďaka presným zásahom dvojbodového Petra Hollanda, Jamesa van Riemsdyka a Josha Leiva. Bodku za zápasom dal David Clarkson a James Reimer chytil 38 striel, aby si zlepšil kariérnu bilanciu proti Senators na 10-2-1. Prekonali ho Mike Hoffman, Kyle Turris a Mark Stone v presilovej hre. Robin Lehner urobil 25 zásahov, no nezabránil prvej domácej prehre Ottawy v ročníku v riadnej hracej dobe. Jednou strelou ho ohrozil Richard Pánik, ktorý strávil v akcii takmer 13 minút aj so ziskom plusového bodu, bodyčeku a bloku. Toronto vyhralo druhý zápas v priebehu dvoch dní. „Dnešný duel bol podobný tomu včerajšiemu. Boli tam nejaké góly, ktoré padli po zbytočných chybách. Taký je hokej. Našli sme spôsob, ako urobiť menej chýb než súper. Je to jednoduché," povedal agentúre CP tréner Maple Leafs Randy Carlyle.

Hviezdy duelu: 1. P. Holland (TOR), 2. D. Phaneuf (TOR), 3. M. Hoffman (OTT)

Callahan rozhodol v nájazdoch o ďalšej výhre Tampy

Ryan Callahan sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch v tretej sérii a v zápase nazbieral aj dve asistencie, aby rozhodol o víťazstve Tampy Bay na ľade Detroitu 4:3. V normálnej hracej dobe z jeho spoluhráčov skórovali dvakrát Steven Stamkos a raz Tyler Johnson, ktorý posielal Lightning do vedenia 3:1. „Odohrali sme solídny zápas a našli cestu k víťazstvu," zhodnotil v krátkosti výkon tímu kapitán Tampy pre agentúru AP. O vyrovnanie sa postarali Darren Helm a dvojbodový Gustav Nyquist, skóre duelu otvoril tiež dvojbodový Johan Franzen. Niklas Kronwall dvakrát asistoval a Jimmy Howard mal viac práce ako jeho náprotivok, keď kryl 27 z 30 striel počas 65 minút. Ben Bishop čelil 20 strelám, no vychytal všetky tri nájazdy Red Wings. Bol medzi nimi aj ten od Tomáša Tatara, ktorý počas 15 a pol minúty v akcii rozdal tri bodyčeky. Jeho spoluhráč a krajan Tomáš Jurčo sedel opäť na tribúne. Floridský klub zaznamenal šiestu výhru v sérii. „Neboli sme dosť dobrí. Nemohli sme nájsť cestu ku skórovaniu, potom sme nevyhrali nájazdy. Chceme v nich vždy získať druhý bod, no tento rok to nie sme schopní robiť. Myslím, že sme mali niekoľko šancí, najmä v predĺžení. Získali sme aspoň bod," povedal pre AP Nyquist, tretia hviezda zápasu.

Hviezdy duelu: 1. R. Callahan (TBL), 2. S. Stamkos (TBL), 3. G. Nyquist (DET)

Pouliot rozhodol zápas proti bývalému tímu

Benoit Pouliot strelil jediný gól v druhej tretine, no bol to víťazný presný zásah, ktorým rozhodol o výhre Edmontonu 3:1 na ľade svojho niekdajšieho zamestnávateľa, New Yorku Rangers. Pripísal si aj asistenciu pri otváracom góle dvojbodového Ryana Nugent-Hopkinsa. „Minulá sezóna bola úžasná. Vrátiť sa sem a hrať proti chalanom, s ktorými som zažil skvelé časy, vám dodá energiu. Chcete to zvládnuť dobre. Vyhrali sme druhý zápas v rade, takže to bolo pre nás skvelé. Musíme v tom len pokračovať," povedal pre AP Pouliot, ktorý si s Rangers zahral v ostatnom finále Stanley Cupu. Skóre duelu uzavrel Teddy Purcell strelou do prázdnej brány. Viktor Fasth zastavil 20 z 21 striel a zaknihoval druhé víťazstvo v sérii. Jediný gól mu strelil Carl Hagelin, kým Henrik Lundqvist urobil 30 zákrokov. Nezabránil však druhej prehre Rangers v riadnej hracej dobe v rade. Oilers, naopak, vyhrali ostatné dva zápasy na súperových klziskách a zlepšili si bilanciu na tripe na 2-2-0. V drese kanadského tímu chýbal v akcii Martin Marinčin, ktorý duel sledoval z tribúny.

Hviezdy duelu: 1. B. Pouliot (EDM), 2. R. Nugent-Hopkins (EDM), 3. H. Lundqvist (NYR)

Bonino, Läck doviedli Canucks k výhre nad Ducks

Nick Bonino premenil ako jediný svoj samostatný nájazd hneď v prvej sérii, aby rozhodol o triumfe Vancouveru 2:1 v Anaheime v jeho prvom zápase proti bývalému tímu. Prvý duel proti Canucks od výmeny odohral Ryan Kesler, ktorý zaznamenal asistenciu a nepremenený nájazd. V riadnej hracej dobe vyrovnal na 1:1 Alexandre Burrows a Eddie Läck zastavil okrem troch nájazdov aj 28 striel súpera. Prekonal ho len Sami Vatanen, ktorý strelil svoj štvrtý presilovkový gól v sezóne, aby sa dotiahol na vedúceho Coreyho Perryho. Frederik Andersen podal skvelý výkon, no ani jeho 34 zákrokov na výhru nestačilo. Ducks však bodovali v piatom dueli v sérii aj napriek druhej absencii streleckého lídra Perryho. Canucks zase zakončili štvorzápasový trip treťou výhrou.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (ANA), 2. A. Burrows (VAN), 3. R. Kesler (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 19:32 0 1 1 1 0 4 3
R. Pánik (TOR) 13:23 0 0 0 1 0 1 1
T. Tatar (DET) 15:27 0 0 0 0 0 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Chicago podpísalo novú dlhodobú zmluvu s mladým obrancomNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávacia hra pokračuje: Je Slafkovský lepší ako tieto dve jednotky? Černák bodoval a bol ako monštrum. Prvé dva tímy čelia vyradeniu, k MS je bližšie aj Slovák!V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies