Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Sumáre

Hossa, Pánik i Kopecký skórovali, Tatar asistoval, Halák prehral

V dvanástich sobotných zápasoch NHL sa predstavili šiesti Slováci, z ktorých štyria bodovali. Hossa strelil dva góly, Pánik s Kopeckým po jednom a Tatar asistoval. Halák inkasoval šesť gólov a ukončil svoju víťaznú sériu.

Hviezdy večera:
1. Tyler Seguin (DAL), 2 góly, 1 asistencia (vrátane víťazného)
2. Paul Stastny (STL), 2 góly (vrátane víťazného)
3. Aaron Ekblad (FLA), 3 asistencie

Hossa priniesol i spečatil výhru nad Predators

Marián Hossa ukončil gólové suchoty, strelil dva góly a doviedol Chicago k výhre 3:1 nad Nashvillom. Blackhawks vyhrali šiesty zápas v rade, deviaty z ostatných desiatich a dostali sa do čela Centrálnej divízie, na ktorom vystriedali práve Predators. Hossa strelil víťazný gól a potom pridal poistku do prázdnej brány. Strelecky sa presadil aj dvojbodový Brandon Saad, kým Scott Darling urobil 32 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Colin Wilson. Pekka Rinne zastavil 28 striel. Hossa ho ohrozil sedemkrát, aby bol najaktívnejším strelcom zápasu. Odniesol si z neho aj tri plusové body, pričom odohral 19 minút a 15 sekúnd.

Štvrtý a piaty gól Hossu v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. B. Saad (CHI), 2. S. Darling (CHI), 3. C. Wilson (NSH)

Kopecký sa stal treťou hviezdou úspešného duelu

Tomáš Kopecký strelil svoj prvý gól v tejto sezóne, aby pomohol Floride k víťazstvu 3:2 nad Buffalom. Slovenský útočník, ktorý odohral 14 minút a zaznamenal aj štyri strely a plusový bod, sa stal treťou hviezdou zápasu, ktorý rozhodol v závere druhej tretiny Nick Bjugstad. Strelecky sa presadil aj Brad Boyes a nováčik Aaron Ekblad nazbieral tri asistencie. Roberto Luongo urobil 26 zákrokov, ale prišiel o svoju sériu nepriestreľnosti proti Sabres. Gól proti nim neinkasoval 214 minút a 21 sekúnd. Tento raz ho prekonali Drew Stafford a Brian Gionta, ktorí vyrovnávali stav na 1:1, resp. 2:2. Michael Neuvirth čelil 37 strelám. Bol to jeho prvý zápas od 18. novembra, kedy utrpel poranenie kolena.

Prvý gól Kopeckého v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Ekblad (FLA), 2. N. Bjugstad (FLA), 3. T. Kopecký (FLA)

Pánik prispel gólom k výhre Toronta nad Vancouverom

Richard Pánik zvyšoval peknou bekhendovou kľučkou vedenie Toronta tri a pol minúty pred koncom prvej tretiny na 2:0, aby si pripísal piaty presný zásah v ročníku a pomohol svojmu tímu zdolať na domácom ľade Vancouver 5:2. V akcii strávil síce len deväť minút a 22 sekúnd, no stihol si odsedieť dve minúty na trestnej lavici a rozdať jeden bodyček. Okrem toho zaznamenal plusový bod a dve strely. Z jeho spoluhráčov skórovali aj Jake Gardiner a dvojbodoví Peter Holland s Joffreym Lupulom, ktorí posielali Maple Leafs do vedenia 4:0. Bodku za zápasom dal strelou do prázdnej brány dvojbodový David Clarkson. Jonathan Bernier pomohol k tretej výhre z ostatných štyroch duelov 44 zásahmi. Góly mu strelili Daniel Sedin a Christopher Tanev, ktorí znižovali skóre na 2:4. Ryana Millera (10/14) vystriedal po štvrtom góle Toronta Eddie Läck (13/13). Toronto má v tejto sezóne bilanciu 11-0-0, ak skórovalo v zápase ako prvé.

Pánikov piaty gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier (TOR), 2. P. Holland (TOR), 3. J. Lupul (TOR)

Tatar asistoval pri víťaznom góle Detroitu

Detroit prehrával po prvej tretine 0:2, no v prostrednej časti hry vyrovnal a v záverečnej tretine rozhodol o domácej výhre 3:2 nad New Yorkom Rangers Darren Helm. Na víťazný gól mu prihral slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý zaznamenal ôsmu asistenciu v sezóne. Pred nimi skórovali Riley Sheahan a Luke Glendening v rozmedzí minúty a jedenástich sekúnd. Jimmy Howard prispel k triumfu 27 zákrokmi. Prekonali ho Kevin Klein a Rick Nash. Cam Talbot kryl 31 striel, pričom Sheahanov gól ukončil jeho sériu bez inkasovania na čísle 159:48. Tatar ho ohrozil štyrmi strelami a počas 13 minút a 41 sekúnd na ľade si pripísal aj plusový bod. Tomáš Jurčo odohral o dve sekundy viac a konto si obohatil o strelu, dva bodyčeky a mínusový bod. Zápas bol špeciálny pre kormidelníka Red Wings, Mikea Babcocka, ktorý zaknihoval 500. víťazstvo svojej trénerskej kariéry.

Hviezdy duelu: 1. D. Helm (DET), 2. J. Howard (DET), 3. C. Talbot (NYR)

Halák nezabránil prehre Islanders

New York Islanders vyhrával po prvej tretine 3:0 a v závere druhej tretiny aj 4:3, no nakoniec podľahol doma St. Louis 4:6 a ukončil sériu troch výhier. Jaroslav Halák odchytal celý zápas a čelil v ňom 40 strelám proti svojmu bývalému klubu. Dvanásty triumf v sérii však nezaknihoval, navyše, po prvý raz od 17. októbra 2010 inkasoval minimálne šesť gólov. Ryan Strome, dvojbodový Frans Nielsen, Michael Grabner a John Tavares skórovali z jeho spoluhráčov, ktorí spolu ohrozili bránu Blues 27 strelami. Kyle Okposo a Nick Leddy si pripísali po dve prihrávky. Po treťom inkasovanom góle z 12 striel striedal Jake Allen, ktorého nahradil Martin Brodeur. Ten chytil 14 striel a zaznamenal 689. výhru v kariére, prvú v drese Blues. Víťazný presný zásah vsietil dvojgólový Paul Stastny, no strelecky sa presadili aj dvojbodový T.J. Oshie, trojbodový Kevin Shattenkirk a Patrik Berglund. Joakim Lindström nazbieral tri asistencie. Blues ukončili sériu dvoch prehier, no zranil sa im obranca Carl Gunnarsson po zásahu lakťom do hlavy od Andersa Leeho.

Hviezdy duelu: 1. P. Stastny (STL), 2. K. Shattenkirk (STL), 3. T.J. Oshie (STL)

Ottawa prehrala piaty zápas v rade

Christian Ehrhoff skóroval necelé dve minúty pred koncom zápasu, aby rozhodol o domácej výhre Pittsburghu nad Ottawou 3:2. „Myslím si, že dnes sme boli lepší ako v predošlom zápase. Ottawa má určite potrebnú hĺbku v zostave, majú veľmi kvalitný tím. Bol to jeden z tých zápasov, v ktorých sa očakáva, že rozhodne jeden gól," povedal pre agentúru AP tréner Penguins Mike Johnston. Skóre duelu otvoril Jevgenij Malkin v prvej tretine a zvyšný gól strelil Brandon Sutter v závere druhej časti hry v presilovej hre. Marc-Andre Fleury chytil 27 striel. Prekonali ho Milan Michálek v početnej prevahe a Mika Zibanejad, ktorí otáčali stav zápasu na 2:1. Andreson kryl 30 striel, no nezabránil piatej prehre Senators v sérii. Penguins ukončili sériu troch domácich zápasov s bilanciou 2-1-0. „Myslím, že sme boli súťaživí. Naša hra s pukom sa neustále zlepšuje a zlepšuje, čo nám pomáha vytvárať si šance. Musíme len na tom stále pracovať," povedal pre AP tréner Ottawy Paul MacLean.

Hviezdy duelu: 1. C. Ehrhoff (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. M. Methot (OTT)

Flyers ukončili sériu prehier triumfom nad Kings

Hráči Philadelphie vyslali na Jonathana Quicka spolu len 16 striel, no aj to im stačilo na víťazstvo 2:1 na ľade Los Angeles, ktorým ukončili sériu šiestich prehier. Viac duelov po sebe prehrali naposledy ešte v úvode ročníka 2008/09. Skóre duelu otvoril Claude Giroux v prvej tretine a víťazný gól strelil v úvode druhej časti hry v presilovej hre Wayne Simmonds. Výsledok skorigoval v záverečnej tretine Justin Williams, no nikto iný z 37 striel Kings Stevea Masona neprekonal. Flyers vyhrali prvý zápas na ľade súpera od 22. októbra, po deviatich prehrách v rade. „Veľa z našich veľkých šancí bolo zblokovaných alebo jednoducho nevyužitých. Nemyslím si, že naša prehra je odrazom výkonov brankárov," skonštatoval pre AP tréner Kings Darryl Sutter.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. R. Regehr (LAK), 3. S. Mason (PHI)

Seguin doviedol Stars k výhre nad Habs

Tylerovi Seguinovi sa proti Montrealu darí a potvrdil to aj v sobotu. Strelil dva góly a pridal asistenciu, aby doviedol Dallas k výhre nad kanadským tímom v pomere 4:1 a ako prvý hráč v sezóne prekročil hranicu 20 gólov. Víťazstvo ukončilo štvorzápasovú sériu prehier Stars. Cody Eakin otvoril skóre, Ryan Garbutt ho uzavrel strelou do prázdnej brány a Kari Lehtonen urobil 16 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Sven Andrighetto, ktorý zažil svoj debut v NHL. Carey Price zastavil 25 striel, ale nestačilo to na ukončenie série prehier. Canadiens prehrali tri duely v rade a šesť z posledných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. J. Benn (DAL), 3. R. Garbutt (DAL)

Holtby pomohol Capitals zdolať Devils

Karl Alzner, Jay Beagle a Jevgenij Kuznecov skórovali predtým, ako Brooks Laich poslal puk do prázdnej brány. Braden Holtby zneškodnil 33 striel a Washington vďaka tomu vyhral nad New Jersey 4:1. Na bránu Coryho Schneidera vyslal 28 striel. Jediný gól Devils zaknihoval Patrik Eliáš, ktorý v prvej tretine vyrovnával stav na 1:1. Devils vyšla najlepšie tretia tretina, no ani jedna z 15 striel za chrbtom Holtbyho neskončila.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. J. Beagle (WSH), 3. D. Zubrus (NJD)

Columbus ukončil Tampe sériu domácich výhier

Columbus si vybudoval trojgólový náskok, ktorý udržal takmer dokonca, aby vyhral v Tampe Bay 3:1 a zaknihoval tretí triumf v rade. Postarali sa o to Boone Jenner, Jack Skille a David Savard, ktorý strelil víťazný gól v presilovej hre. Sergej Bobrovskij podal opäť skvelý výkon, keď chytil 33 striel. „Bola to pre nás veľká výzva, sú skvelým tímom s dobrou ofenzívou. No myslím, si že každý dnes odviedol svoju prácu," povedal pre AP Savard. Jediný gól floridského klubu strelil Ondřej Palát v predposlednej minúte zápasu. Ben Bishop urobil 17 zákrokov, no Lightning ukončili domácu sériu piatich výhier. „Vytvorili si náskok a udržali ho do konca. Odohrali dobrý zápas na ľade súpera," skonštatoval tréner Jon Cooper pre AP.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. B. Jenner (CBJ), 3. M. Calvert (CBJ)

Boston ukončil sériu prehier

Boston sa snažil vyhnúť niečomu, čo sa nestalo viac ako 50 rokov. Arizona niečomu, čo sa nestalo nikdy. Súboj odhodlaní vyhrali Bruins, ktorí porazili Coyotes 5:2, aby ukončili trojzápasovú sériu prehier. Vyhli sa tak aj prvému bezbodovému tripu zloženého z minimálne štyroch duelov od roku 1963. Brad Marchand strelil dva góly, Reilly Smith a Dougie Hamilton zaznamenali po dve asistencie. Strelecky sa presadili aj Kevan Miller, Simon Gagne a Louis Eriksson, kým Tuukku Raska z 26 striel prekonali len Joe Vitale a Mikkel Boedker. Devan Dubyk urobil 20 zákrokov a po štvrtom inkasovanom góle ho nahradil Mike Smith. Ten zastavil osem striel. Coyotes prehrali siedmy domáci duel v rade, čo sa organizácii nestalo ani v ére Winnipegu Jets.

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. T. Rask (BOS), 3. R. Smith (BOS)

Sharks vyhrali štvrtý duel v rade, Flames o rovnakú sériu prišli

San Jose bolo na počiatku štvorzápasovej víťaznej série Calgary a teraz bolo aj na jej konci. Patrik Marleau strelil rozhodujúci gól, Antti Niemi urobil 33 zákrokov a Sharks vyhrali nad Flames 3:2, aby aj oni teraz ťahali štvorzápasovú sériu výhier. Postarali sa o to gólmi aj Justin Braun a dvojbodový Logan Couture. Z hráčov kanadského tímu skórovali Mark Giordano a Johny Gaudreau, kým Karri Rämö zastavil 27 striel.

Hviezdy duelu: 1. L. Couture (SJS), 2. K. Rämö (CGY), 3. A. Niemi (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 34/40 (85 %) - - - - - - -
M. Hossa (CHI) 19:15 2 0 2 3 0 7 0
T. Kopecký (FLA) 14:06 1 0 1 1 0 4 1
R. Pánik (TOR) 9:22 1 0 1 1 2 2 1
T. Tatar (DET) 13:41 0 1 1 1 0 4 0
T. Jurčo (DET) 13:43 0 0 0 -1 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies