Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Sumáre

Višňovský s Pánikom skórovali, Chára asistoval, Halák vyhral

V trinástich sobotných zápasoch sa predstavilo desať Slovákov. Višňovský s Pánikom skórovali pri výhrach svojich tímov, Chára asistoval pri prehre Bostonu, Halák vychytal víťazstvo. Meszároš sa zranil.

Hviezdy večera:
1. Nicklas Bäckström (WSH), 3 góly (vrátane víťazného)
2. Antti Niemi (SJS), 29/29, čisté konto
3. Matts Zuccarello (NYR), 2 góly

Višňovský s Halákom doviedli Islanders k výhre nad Chicagom

Ľubomír Višňovský strelil víťazný gól a Jaroslav Halák kryl 23 z 25 striel Chicaga, aby slovenské duo výrazne prispelo k domácemu triumfu New Yorku Islanders 3:2, ktorý ukončil sériu troch prehier. Slovenský obranca odohral 20 a pol minúty a okrem druhého gólu v sezóne si pripísal dve strely, dva bodyčeky a tri bloky. Bol vyhlásený za prvú hviezdu duelu. „Snažím sa hrať najlepšie, ako viem. Niekedy som hrdina." povedal topoľčiansky rodák pre agentúru AP. Višňovského gól prišiel len 51 sekúnd po vyrovnaní Kylea Okposa v presilovej hre. Scotta Darlinga prekonal zo 41 striel Islanders aj Cal Clutterbuck. Chicago posielali dvakrát do vedenia Daniel Carcillo a Patrick Kane, no to nestačilo na predĺženie víťaznej série. Tá sa zastavila na ôsmich dueloch. Nezabránil tomu ani Marián Hossa, ktorý strávil na ľade 16 minút a 20 sekúnd. Haláka ohrozil tromi strelami a rozdal jeden bodyček.

Višňovského druhý gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. Ľ. Višňovský (NYI), 2. K. Okposo (NYI), 3. P. Kane (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Pánik strelil víťazný gól proti Detroitu

Richard Pánik strelil v závere druhej tretiny šikovným zakončením po samostatnom úniku rozdielový gól a svoj šiesty v ročníku, ktorý zaistil Torontu domáce víťazstvo nad Detroitom 4:1. Počas necelých deviatich minút na ľade si martinský rodák pripísal aj plusový bod, dve strely, štyri bodyčeky, jeden blok a sedem trestných minút. Stihol sa aj pobiť. Z jeho spoluhráčov skórovali James van Riemsdyk, ktorý vyrovnával na 1:1 v presilovej hre len minútu po úvodnom góle Detroitu, Morgan Rielly a Nazem Kadri, ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Daniel Winnik dvakrát asistoval a Jonathan Bernier prispel ku štvrtej výhre v sérii 27 zásahmi. Prekonal ho len Niklas Kronwall, ktorý otváral skóre zápasu v početnej prevahe. Petr Mrázek kryl 37 striel, no nezabránil tretej prehre Red Wings v sérii. V akcii nechýbali obaja slovenskí útočníci Detroitu. Tomáš Tatar odohral 14 minút a 11 sekúnd so ziskom mínusového bodu a bodyčeku. Okrem toho bol so šiestimi strelami najaktívnejším strelcom tímu a vyhral všetky svoje vhadzovania. Tomáš Jurčo strávil na ľade o tri sekundy menej a zaznamenal jednu strelu a blok. Jeho spoluhráč, útočník Daniel Cleary, odohral svoj 600. zápas v NHL.

Pánikov šiesty gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier (TOR), 2. D. Winnik (TOR), 3. K.Holzer (TOR)

Chára asistoval, no Boston prehral s Ottawou po nájazdoch

Boston dvakrát viedol o gól, no Ottawa vždy vyrovnala a nakoniec vyhrala 3:2 vďaka premenenému samostatnému nájazdu Bobbyho Ryana. Pred ním sa presadil aj Mika Zibanejad, ktorý v úvode druhej tretiny vyrovnával na 1:1. Skóre duelu otvoril Carl Cunningham vo vlastnom oslabení. Pri jeho prvom góle v NHL si druhú asistenciu v sezóne pripísal Zdeno Chára, ktorý odohral svoj druhý zápas po zranení kolena. Počas 21 minút na ľade si pripísal aj tri strely, bodyček, blok a štyri trestné minúty. Z hráčov Bostonu skóroval tiež Loui Eriksson, kým Tuukka Rask predviedol 29 zákrokov. Prekonal ho aj Dawid Legwand, ktorý v početnej prevahe vynútil predĺženie. Robin Lehner čelil rovnako 31 strelám. Jeho nový tréner, Dave Cameron, zaznamenal svoje prvé víťazstvo v NHL. Senators však vyhrali len druhý z ostatných ôsmich duelov.

Pozri aj: Video: Cunningham zaknihoval svoj prvý gól i bod v NHL

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (OTT), 2. Ch. Kelly (BOS), 3. C. Cunningham (BOS)

Zadorov rozhodol v predĺžení o výhre Sabres nad Panthers

Nikita Zadorov skóroval po 29 sekundách predĺženia a v zápase aj asistoval, aby rozhodol o domácej výhre Buffala 4:3 nad Floridou. Sabres viedli v riadnej hracej dobe už 2:0 po góloch Codyho Hodgsona a Marcusa Foligna, no Panthers troma gólmi otočili stav zápasu. Postarali sa o to dvojbodový Sean Bergenheim, Jimmy Hayes a Jussi Jokinen. Do predĺženia poslal duel Brian Gionta. Jhonas Enroth prispel 25 zákrokmi k tretej výhre tímu z predmestia New Yorku v rade. Proti mužstvu zo Sunrise tak ukončil sériu piatich prehier. Roberto Luongo čelil 32 strelám. Andrej Meszároš na neho nestihol vyslať ani jednu počas necelých desiatich minút. Zápas totiž musel predčasne opustiť v polovici druhej tretiny po tom, čo ho do tváre trafil puk z hokejky Aarona Ekblada. Do kabín zamieril predčasne aj jeho spoluhráč Josh Gorges po zblokovaní strely. Tomáš Kopecký odohral 12 minút a 18 sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. N. Zadorov (BUF), 2. T. Ennis (BUF), 3. C. Hodgson (BUF)

Flyers zdolali Hurricanes, Sekera nebodoval

Sean Couturier otvoril skóre už po 53 sekundách, aby naznačil, akým smerom sa bude uberať zápas proti Caroline. Tú Philadelphia na domácom ľade zdolala 5:1. Víťazný gól zaznamenal dvojbodový Wayne Simmonds. Gól a asistenciu si pripísali aj Jakub Voráček so Scottom Laughtonom a bodku za duelom dal Michael Raffl. Pre Laughtona to bol prvý presný zásah v NHL. Brayden Schenn s Claudeom Girouxom nazbierali po dve asistencie a Steve Mason chytil 25 striel. Prekonal ho len Eric Staal, ktorý v presilovej hre znižoval na 1:2. Anton Chudobin čelil 23 strelám. V akcii nechýbal slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral na jeho pomery podpriemerných 18 minút a 38 sekúnd. Masona ohrozil jednou strelou, jednu sám zblokoval a zaknihoval aj mínusový bod. Flyers vyhrali druhý zápas v rade a ukončili štvorzápasovú sériu prehier proti Hurricanes. Tí, naopak, prehrali piaty duel v sérii.

Pozri aj: Video: Laughton strelil svoj prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. S. Laughton (PHI), 2. J. Voráček (PHI), 3. W. Simmonds (PHI)

Bäckström čistým hetrikom pokoril Lightning

Nicklas Bäckström strelil po prvý raz v základnej časti NHL tri góly po sebe, aby zaknihoval čistý hetrik a zariadil Washingtonu domáce víťazstvo 4:2 nad Tampu Bay. O zdramatizovanie duelu sa postarali gólmi Tyler Johnson a dvojbodový Matthew Carle predtým, ako Eric Fehr upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Alex Ovečkin s Tomom Wilsonom nazbierali po dve prihrávky a Braden Holtby pomohol 26 zákrokmi k druhému triumfu nad Lightning v priebehu štyroch dní. Ben Bishop opustil zápas s 24 zásahmi.

Pozri aj: Bäckström zaknihoval svoj druhý hetrik v NHL + video

Hviezdy duelu: 1. N. Bäckström (WSH), 2. B. Holtby (WSH), 3. A. Ovečkin (WSH)

Blue Jackets nezastavili ani Penguins

Columbus sa natrápil na to, aby uspel, ale je to vždy lepšie, ako prehrať. V sobotu porazil Pittsburgh 4:3 po nájazdoch, aby vyhral šiesty zápas v rade. Víťazný nájazd premenil Ryan Johansen, ktorý nadviazal na góly Nicka Foligna, Boonea Jennera a Jacka Johnsona z normálneho hracieho času. Blue Jackets viedli aj v poslednej minúte tretej tretiny, no Kris Letang vyrovnal 11 sekúnd pred koncom svojím druhým gólom v zápase. Okrem neho skóroval aj Blake Comeau. Sergej Boborvskij pomohol k výhre 33 zákrokmi, Thomas Greiss ich urobil 24.

Hviezdy duelu: 1. B. Jenner (CBJ), 2. R. Johansen (CBJ), 3. K. Letang (PIT)

Ducks porazili Jets a vyhrali siedmy duel v rade

Anaheim pokračoval vo svojom víťaznom ťažení aj vo Winnipegu. Jakob Silfverberg, Ryan Getzlaf a Nate Thompson skórovali v druhej tretine a Frederik Andersen zneškodnil 27 striel, aby Ducks vyhrali 4:1 nad Jets a predĺžili svoju víťaznú sériu na sedem zápasov. Andrew Cogliano pridal gól do prázdnej brány v treťom z piatich duelov na kanadskom tripe. Ducks pritom hrali aj v piatok. „Som s tým extrémne spokojný. Naozaj som hrdý na hráčov za to, že sem prišli a hrali takýmto spôsobom,“ povedal spokojný tréner Bruce Boudreau pre agentúru CP. Čestný úspech domácich zaknihoval Bryan Little a brankár Michael Hutchinson ukončil duel s 27 zásahmi. Winnipeg prehral druhý zápas v rade po prvýkrát od 23. novembra.

Hviezdy duelu: 1. R. Gezlaf (ANA), 2. F. Andersen (ANA), 3. D. Byfuglien (WPG)

Parise doviedol Wild k výhre nad Coyotes

Minnesota hrala len s piatimi obrancami po tom, čo sa Jared Spurgeon necítil dobre počas rozkorčuľovania. Dvakrát navyše v zápase proti Arizone prehrávala, no ani to ju nezlomilo a nakoniec vyhrala 4:3. Zach Parise a Mikko Koivu sa presadili v nájazdoch po tom, čo Parise vynútil predĺženie. Skórovali aj Nino Niederreiter a Jason Zucker, kým Niklas Bäckström urobil 27 zákrokov. Oliver Ekman-Larsson, Antoine Vermette a Lauri Korpikoski sa presadili z hráčov Coyotes a Devan Dubnyk zastavil 32 striel. Tím z Glendale prehral piaty duel v rade a má bilanciu 1-6-2 v posledných deviatich zápasoch. Doma nevyhral už deväť zápasov v sérii, čím vytvoril nový negatívny klubový rekord.

Hviezdy duelu: 1. M. Koivu (MIN), 2. A. Vermette (ARI), 3. O. Ekman-Larsson (ARI)

Stars vyhnali z brány Schnedera a porazili Devils

Tyler Seguin a Jason Spezza zaznamenali po góle a asistencii, aby doviedli Dallas k výhre 4:3 nad New Jersey. Trevor Daley a Shawn Horcoff tiež skórovali, Antoine Roussel zaznamenal dve asistencie a Kari Lehtonen 28 zákrokov. Stars ukončili trojzápasovú sériu domácich zápasov bilanciou 2-1-0. Devils sa podarilo zareagovať na stav 0:2 gólmi Jona Merrilla a Erica Gelinasa predtým, ako Scott Gomez v 59. minúte znížil na 3:4. Následne však tímu nepomohlo ani odvolanie Keitha Kinkaida, ktorý urobil tri zákroky po vystriedaní Coryho Schneidera. Ten kapituloval štyrikrát z 33 striel.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. J. Spezza (DAL), 3. J. Jokipakka (DAL)

Rangers zahájili trip výhrou vo Vancouveri

Vancouver sa dočkal nepekného návratu domov po sedemzápasovom tripe. Rangers skórovali z troch striel v rade, aby už v siedmej minúte viedli 3:0. Po dvoch tretinách viedli o päť gólov a nakoniec duel vyhrali 5:1, aby zahájili trip víťazstvom. J.T. Miller strelil víťazný gól, dva vsietil Mats Zuccarello a Rick Nash zaznamenal dve asistencie. Do listiny strelcov sa zapísali aj obrancovia Ryan McDonagh a Marc Staal, ktorí strelili svoje prvé góly v ročníku. Henrik Lundqvist čelil 30 strelám a nakoniec ho dokázal prekonať len Nick Bonino. Domáci Ryan Miller inkasoval päť gólov z 23 striel. Canucks po prvýkrát v sezóne prehrali štyri zápasy v rade.

Hviezdy duelu: 1. R. McDonagh (NYR), 2. M. Zuccarello (NYR), 3. R. Nash (NYR)

Oshie rozhodol o výhre Blues nad Avalanche

T.J. Oshie skóroval v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre St. Louis 3:2 nad Coloradom. Bola to 42. strela, ktorá smerovala na bránu výborne chytajúceho Calvina Pickarda. Predtým ho prekonali aj Kevin Shattenkirk a Alex Pietrangelo. Jake Allen čelil 25 strelám a recept naňho našiel len jeden muž – Erik Johnson, ktorý bol „bluesmanmi“ draftovaný v roku 2006. Blues vyhrali svoj štvrtý zápas v rade, kým hráči Avalanche prehrali piaty duel z posledných šiestich. Paul Stastny zažil svoj návrat do Denveru, ale proti svojmu bývalému tímu bodovať nedokázal.

Hviezdy duelu: 1. C. Pickard (COL), 2. T. Oshie (STL), 3. E. Johnson (COL)

Niemi vyhral fínsky brankársky súboj s Rinnem

Antti Niemi zneškodnil všetkých 29 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a doviedol San Jose k výhre 2:0 nad Nashvillom. Sharks vyhrali tretí duel v rade celkovo a šiesty na domácom ľade aj vďaka gólom Tomáša Hertla a dvojbodového Joea Thorntona. Veľmi dobrý výkon podal aj Pekka Rinne, ktorý čelil 33 strelám, ale kapituloval len raz. Thornton svoj gól vsietil do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. A. Niemi (SJS), 2. P. Rinne (NSH), 3. J. Thornton (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 23/25(92 %) - - - - - - -
Ľ. Višňovský (NYI) 20:38 1 0 1 0 0 2 2
R. Pánik (TOR) 8:47 1 0 1 1 7 2 4
T. Tatar (DET) 14:11 0 0 0 -1 0 6 1
Z. Chára (BOS) 21:01 0 1 1 0 4 3 1
A. Sekera (CAR) 18:38 0 0 0 -1 0 1 0
T. Jurčo (DET) 14:08 0 0 0 0 0 1 0
M. Hossa (CHI) 16:20 0 0 0 0 0 3 1
A. Meszároš (BUF) 9:46 0 0 0 0 0 0 0
T. Kopecký (FLA) 12:18 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies