Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Sumáre

Hossa vyhral, Buffalo s Meszárošom opäť prehralo

V piatok sa v NHL odohralo päť zápasov s trojnásobným slovenským zastúpením. Ani jeden z nich nebodoval. Z víťazstva sa tešil len Marián Hossa, Andrej Meszároš utrpel s Buffalom ďalšiu porážku.

Hviezdy večera:
1. Patrick Sharp (CHI), 4 asistencie
2. Semjon Varlamov (COL), 23/23, čisté konto
3. Patrick Kane (CHI), 2 góly, 1 asistencia

Kane so Sharpom doviedli Chicago k triumfu v Anaheime

Patrick Kane strelil dva góly, pridal asistenciu a Patrick Sharp prihral na všetky góly Chicaga, ktoré zdolalo Anaheim na jeho ľade 4:1. Víťazný gól vsietil Duncan Keith, ktorý ukončil 19-zápasové strelecké suchoty a pripísal si 400. bod v NHL. Skóre duelu otvoril Jonathan Toews a Corey Crawford prispel k tretej výhre z ostatných štyroch zápasov 21 zásahmi. Jediný gól mu strelil Rickard Rakell, ktorý v polovici záverečnej tretiny znižoval stav v presilovej hre na 1:3. Frederik Andersen inkasoval všetky góly z 33 striel Blackhawks, ktorí v tejto sezóne vyhrali nad Ducks 2:1 na vzájomné súboje. Oba víťazné duely skončili rovnakým výsledkom. Jednu strelu vyslal na dánskeho brankára aj slovenský útočník Marián Hossa, ktorý odkorčuľoval 17 a pol minúty aj s dvoma bodyčekmi. Kalifornský tím prehral druhý zápas v rade po sérii šiestich triumfov. Chicago vyhralo druhý duel z troch na aktuálnom sedemzápasovom tripe.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. P. Sharp (CHI), 3. R. Rakell (ANA)

Buffalo opäť prehralo, tentoraz na ľade Vancouveru

Chris Stewart síce otvoril skóre zápasu v presilovej hre, no tesne pred prvou prestávkou vyrovnal Bo Horvat. Následne sa v úvode druhej tretiny presadili Yannick Weber a Nick Bonino v presilových hrách, aby Vancouver uspel doma nad Buffalom 5:2. Stewart druhým presilovkovým gólom v zápase ešte znížil, no to bolo zo strany Sabres všetko. Dvojbodový Chris Higgins pridal štvrtý gól a Radim Vrbata postil výsledok strelou do prázdnej brány. Henrik Sedin dvakrát asistoval a Ryan Miller prispel k ukončeniu série dvoch prehier 20 zákrokmi. Jeden musel urobiť po strele slovenského obrancu Andreja Meszároša, ktorý si počas 15 minút a 43 sekúnd v akcii pripísal na konto aj jeden menší trest v hre. Jeho tím prehral už 14. zápas v riadnej hracej dobe v rade, čo je najdlhšia séria prehier v lige od roku 2003. 12 z nich prišlo v januári, ktorý sa tak stal najhorším mesiacom v klubovej histórii. Nezabránil tomu ani Matt Hackett, ktorý pri svojom prvom štarte v ročníku chytil 33 striel. Ako prvý ho prekonal Horvat, ktorý tým ukončil domáce gólové suchoty Canucks na čísle 195 minút a 57 sekúnd. Kanadský tím aj vďaka nemu vyhral prvý vzájomný súboj týchto tímov v sezóne.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. N. Bonino (VAN), 2. Ch. Higgins (VAN), 3. Ch. Stewart (BUF)

Shattenkirk rozhodol v nájazdoch o výhre Blues nad Hurricanes

Kevin Shattenkirk sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch v druhej sérii, aby takto po druhý raz v rade rozhodol o víťazstve St. Louis. Tentoraz Blues vyhrali v Raleigh nad Carolinou 3:2 a zaznamenali štvrtý triumf v sérii. Hostia začali zápas výborne a už vo štvrtej minúte viedli 2:0 po góloch Ryana Reavesa a Davida Backesa. Ešte do prestávky však znížil Justin Faulk a v druhej tretine vyrovnal Ryan Murphy v presilovej hre. Jake Allen prispel k deviatej výhre z ostatných desiatich zápasov 26 zákrokmi a tromi chytenými nájazdmi. Jednou strelou ho ohrozil slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý bol s časom 24:13 najvyťaženejším hráčom tímu. Pripísal si počas neho aj jeden bodyček a blok. Jeho spoluhráč, Anton Chudobin, striedal už po druhom góle, ktorý inkasoval z troch striel. Nahradil ho Cam Ward, ktorý zastavil zvyšných 29 striel. Hurricanes napriek tomu ukončili sériu troch výhier. Blues vyhrali oba vzájomné duely v sezóne po nájazdoch.

Hviezdy duelu: 1. A. Pietrangelo (STL), 2. C. Ward (CAR), 3. T. J. Oshie (STL)

Varlamov vynuloval Nashville, Iginla dosiahol míľnik

Semjon Varlamov chytil všetkých 23 striel, aby zaknihoval štvrté čisté konto v sezóne, 17. v kariére a nasmeroval Colorado k hladkej domácej výhre 3:0 nad silným Nashville. Prvý a zároveň víťazný gól strelil Maxime Talbot v úvodnej tretine. V tretej ho napodobnili Jarome Iginla, ktorý zaznamenal svoj 1200. bod v NHL ako 47. hráč v ligovej histórii a Gabriel Landeskog, ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Pre Iginlu to bol tiež 16. gól v sezóne, s ktorým sa stal najlepším strelcom tímu. Nathan MacKinnon nazbieral dve asistencie a Avalanche zvíťazili na domácom ľade po štvrtý raz v sérii. „Toto bol náš najlepší zápas v sezóne. Hrali sme celých 60 minút. Bolo zábavné sledovať to z lavičky," povedal tréner Patrick Roy agentúre AP. Marek Mazanec pri svojom prvom štarte v ročníku predviedol 25 zákrokov, no nezabránil druhej prehre na aktuálnom trojzápasovom tripe (0-1-1).

Pozri aj: Iginla dosiahol na svoj 1200. bod v NHL + video

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (COL), 2. J. Iginla (COL), 3. R. O´Reilly (COL)

Penguins zdolali Devils po predĺžení, rozhodol Despres

Simon Despres skóroval v tretej minúte nadstaveného času, aby Pittsburgh vyhral v New Jersey 2:1. V riadnej hracej dobe otvoril skóre až v tretej tretine Steve Bernier, o vyrovnanie postaral Chris Kunitz v početnej prevahe. Kris Letang prihral na oba góly svojho tímu, kým Marc-Andre Fleury čelil len 14 strelám. Corey Schneider mal podstatne viac práce, vo svojom 43. zápase sezóny urobil 41 zákrokov. „Bol to zrejme jeden z najlepších brankárskych výkonov, aký som už dlho nevidel. Dal nám šancu vyhrať a nie len to. Je hanba, že sme pre neho nevyhrali zápas. Zaslúžil si lepší výkon tímu," skonštatoval GM a dočasný tréner Lou Lamoriello pre agentúru AP. Devils prehrali druhý duel z ostatných piatich. Penguins, ktorí vyhrali len druhý zápas z posledných siedmich, si zlepšili tohtosezónnu bilanciu s tímom z Newarku na 3-1. Ten v prvej časti hry nevyužil ani piatu presilovku o dvoch hráčov v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider (NJD), 2. S. Despres (PIT), 3. Ch. Kunitz (PIT)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 17:29 0 0 0 0 0 1 2
A. Sekera (CAR) 24:13 0 0 0 0 0 1 1
A. Meszároš (BUF) 15:43 0 0 0 0 2 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Chicago podpísalo novú dlhodobú zmluvu s mladým obrancomNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval a bol ako monštrum. Prvé dva tímy čelia vyradeniu, k MS je bližšie aj Slovák!V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies