Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
1
DAL
3
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Slováci v NHL

Jurčo zostáva pozitívny aj ako člen štvrtého útoku

Povinnosti vo štvrtom útoku nepatria medzi tie, ktoré by mladý slovenský útočník Tomáš Jurčo obľuboval. Účinkovanie v NHL mu je však prednejšie, a tak je odhodlaný rásť aj pri obmedzenom priestore v tíme Detroitu Red Wings.

Košický rodák nie je členom formácií pre oslabenia a presilovky, a tak na ľade trávi málo času. Pri sobotnej výhre 3:1 nad Arizonou pobudol medzi mantinelmi len osem minút a 47 sekúnd. Hoci by privítal viac času, oceňuje aj pozíciu, v ktorej sa nachádza momentálne.

„Len robím to, čo odo mňa chce tréner. Keďže som vo štvrtom útoku, tak odo mňa zrejme body nepotrebuje. Chce, aby som hral tvrdo a fyzicky, tak robím práve to. Nemal by som tu momentálne ani byť, takže sa z toho učím a snažím sa zostať pozitívny aj napriek tomu, že hranie vo štvrtom útoku nie je moja obľúbená úloha. Je však pre mňa dobré byť v prvom tíme a dokonca aj hraním vo štvrtom útoku môžem zlepšiť svoju hru,“ povedal Jurčo pre Detroit Free Press.

Jurčo ako jediný útočník nemusel putovať do záložného tímu cez waiver listinu nechránených hráčov, keď sa v októbri dokončovala zostava pre základnú časť. Napriek tomu v Detroite zotrval aj vďaka tomu, že patrí k obľúbencom trénera Mikea Babcocka. Ten tvrdí, že pozícia, v ktorej sa slovenský mladík nachádza, je len odrazom toho, v akom zdravotnom stave je tím.

„O prácu sa tu bojuje. Sú tu dobrí hráči, takže sa musíte neustále snažiť. On odvádza dobrú robotu. Musí sa len aj naďalej rozvíjať. Myslíme si, že sa z neho môže stať naozaj dobrý hokejista. Musí sa však naučiť byť každodenným hráčom,“ povedal Babcock.

Dvadsaťdvaročný Jurčo zostáva v každej úlohe cenným hráčom pre Red Wings, patrí medzi najväčších útočníkov tímu a určite má zručnosti na to, aby sa raz stal hráčom do prvých dvoch formácií. Potrebuje však ešte čas, aby nazbieral potrebné skúsenosti.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasŠkandál: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila. Neprešla trestom na drogy! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Sme v sérii Rangers vs. Hurricanes svedkami rodiacej sa senzácie? MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu V AHL sme spoznali posledný postupujúci tím Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies