Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
12. 05.
kurzy
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
COL
DAL
«

Magazín

Analýza: Carolina Hurricanes - NY Islanders

Rozbehnutí Islanders sú v tejto sezóne na nezastavenie. Znovu sa ujali vedenia v Metropolitnej divízii. Jedna z najlepších ofenzív vyprodukovala v priebehu posledných dvoch zápasov neuveriteľných 11 gólov. Dáva tak zabudnúť na zraneného Kylea Okposa.

New York Islanders

Islanders sa v tejto sezóne darí. So ziskom 75 bodov sú najlepším tímom Metropolitnej divízie. Lepšiu ofenzívu má už iba Tampa, no tá odohrala o dva zápasy viac. Ak by „Ostrovania" pokračovali v tempe z ostatných dvoch zápasov, mohli by tejto štatistike kraľovať oni. Columbus rozstrieľali 6:3 a naposledy nadelili päť gólov NY Rangers. Škoda len, že si vedenie neudržali. Rangers strelili v poslednej 20-minútovke tri góly, na ktoré Islanders nedokázali odpovedať a uchmatli tak všetky body po výhre 6:5. Vo forme je viacero hráčov, a tak sú Islanders nebezpeční prakticky neustále. Obrovský pozor si netreba dávať len na Tavaresa, ale aj na rozbehnutého Leeho, Nielsena a Baileyho. Aj keď sa Clutterbuck a Martin bodovo tak často nepresadzujú, sú pre tím dôležití pre iné prednosti. Spolu nazbierali až 516 bodyčekov. V dnešnom súboji by mal v bráne dostať prednosť oddýchnutý Johnson. 28-ročný kanadský brankár odohral vo februári iba jeden zápas a to proti svojmu bývalému zamestnávateľovi Bostonu. Z 36 striel inkasoval iba dvakrát. Proti Caroline má solídne výsledky - v priemere inkasoval 1,99 gólov a zlikvidoval až 92,3% streleckých pokusov. Zranenia síce rozbehnutý newyorský tím pribrzdili, no určite ho nezastavili. V tomto zápase sa nepočíta s Okposom, de Haanom a Grabnerom.

Carolina Hurricanes

Carolina by v tejto sezóne nemala zasiahnuť do play-off. So ziskom 47 bodov ide o druhý najhorší tím Východnej konferencie. Hurricanes síce včera strelili Ottawe 6 gólov, no nejeden bol z kategórie šťastných. Brankár Lehner si skrátka vybral zlý deň a Carolina ťažila z presilových hier, v ktorých strelila polovicu gólov. Aj napriek jasnej výhre nás výkon Caroliny neohromil. Ottawa skrátka nevyužila obrovské diery v obrane súpera a podala podpriemerný výkon. Bratia Staalovci sa trápia a s nimi aj celý tím. Vo februári odohrali šesť zápasov, v ktorých spolu nakombinovali iba päť bodov. V posledných dvoch si ešte k tomu pripísali obaja zhodne po štyri mínusové body. Keďže včera chytal Ward, pravdepodobne dnes uvidíme v bráne Chudobina. Ten sa veru dobrou formou pochváliť nemôže. V oboch posledných štartoch inkasoval až päť gólov a oba prehral. Rozdiel v kvalite a forme je očividný. Aj keď sa problém s produktivitou snažia zachrániť mladé pušky ako Skinner či Nestrašil, nestačí to. Islanders skrátka súpera prevyšujú kvalitou a to by sa malo podpísať aj pod výsledok. Predovšetkým od Skinnera by sme čakali omnoho viac, vzhľadom na vydarenú minulú sezónu. Za očakávaniami zaostáva i Slovák Andrej Sekera, ktorý doposiaľ strelil iba dva góly.

Náš tip: Hostia vyhrajú v hendikepe AH-1,5 (kurz: 3,5)




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Pekarčík skóroval vo finále. Na dosah titulu je však jeho krajan! + video Je sezóna Marchanda v ohrození? Tréner Bruins tvrdí, že zákrok bol úmyselný + videoZahral si v Sérii storočia, získal Stanleyho pohár: Zomrel bývalý hráč Toronta Sýkora spoznal súpera. Zahrajú si v divíznom finále proti sebe aj Slováci?Colorado zažilo najvýraznejšiu prehru, život Hurricanes visel na vláskuNHL naživo: Koniec pre Hurricanes? Pôjdu do vedenia hviezdy z Dallasu?Slafkovský i Pospíšil medzi najlepšími hráčmi prvého dňa MS v hokejiRangers môžu dnes dokončiť Hurricanes. Ak sa im to podarí, napodobnia Gretzkého OilersPospíšil si to predstavoval inak, Regenda má recept na úspech. Slafkovský: S*re toNeúspešný debut Honzeka, traja Slováci oslavujú postup! Top kandidáti na post trénera Toronta: Budú k dispozícii aj traja stále aktívni v NHL?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies