Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Sumáre

Tatar s Jurčom skórovali, Sekera asistoval, Halák hviezdou duelu

Vo štvrtok sa v NHL odohralo 11 duelov aj s ôsmimi Slovákmi. Tomáš Tatar s Tomášom Jurčom skórovali pri prehre Detroitu, Andrej Sekera asistoval pri výhre nad Jaroslavom Halákom. Ten sa však stal druhou hviezdou zápasu.

Hviezdy večera:
1. Chris Kreider (NYR), 2 góly, 1 asistencia
2. Eric Staal (CAR), 1 gól, 2 asistencie
3. Ondřej Pavelec (WPG), 39/41 (95,1% úspešnosť zákrokov)

Sekera asistoval pri víťaznom góle Kings proti Islanders

Los Angeles pokračovalo v úspešnom tripe, keď zdolalo aj tretí newyorský tím v rade a posunulo sa na tretie miesto Pacifickej divízie o bod pred Calgary. Všetky tímy z New Yorku dokázali Kings na ich ľadoch poraziť po tretí raz v histórii. O štvrtkovej výhre 3:2 nad Islanders rozhodol Anže Kopitar po prihrávke Andreja Sekeru. Pred ním skórovali aj Nick Shore, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL a Tyler Toffoli, ktorý s piatimi gólmi vo vlastnom oslabení vedie ligu. Alec Martinez dvakrát asistoval a Jonathan Quick prispel k triumfu 25 zákrokmi vo svojom 400. zápase v NHL. Prekonali ho Frans Nielsen a Johnny Boychuk v presilovej hre. Jaroslav Halák chytil 34 striel, no neodvrátil šiestu domácu prehru Islanders v sérii. Stal sa však druhou hviezdou duelu. Sekera ho strelecky ohrozil raz a okrem 20. asistencie v sezóne si počas 20 a pol minúty na ľade pripísal aj dva plusové body, bodyček a dva bloky. Marián Gáborík na neho vyslal štyri strely, počas 16 minút a 19 sekúnd zaznamenal aj plusový bod a bodyček. Kings vyhrali šiesty z ostatných siedmich duelov na ľadoch súperov. Pre trénera Darryla Suttera to bola 543. výhra v NHL, ktorá ho radí pre Billyho Reaya na 15. miesto histórie.

--- pozri aj: Video: Nick Shore a jeho prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. J. Halák (NYI), 3. J. Quick (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Tatar s Jurčom skórovali, no Detroit podľahol San Jose

Patrick Marleau strelil víťazný gól a neskôr strelou do prázdnej brány poistil výhru San Jose na ľade Detroitu 6:4. K dvom gólom pridal aj asistenciu, Logan Couture a Chris Tierney zaznamenali po góle a asistencii, Matt Nieto a Marc-Edouard Vlasic tiež skórovali. Antti Niemi kryl 30 striel a Sharks ukončili sériu dvoch prehier. Prekonali ho obaja slovenskí mladíci, ktorí v priebehu 100 sekúnd v polovici prvej tretiny vyrovnali stav duelu z 0:2 na 2:2. Tomáš Jurčo najskôr vsietil svoj tretí gól v sezóne, následne sa 27. raz v ročníku presadil Tomáš Tatar. Jurčo vyslal na Niemiho dve strely a počas deviatich minút v akcii rozdal aj jeden bodyček. Tatar odohral 19 a štvrť minúty aj so ziskom dvoch mínusových bodov, troch striel, dvoch bodyčekov a bloku. Z ich spoluhráčov skórovali Justin Abdelkader a Stephen Weiss, Danny DeKeyser prihrával na góly obom Slovákom. Jimmy Howard si v deň svojich 31. narodenín veľmi nezachytal. Inkasoval trikrát z prvých desiatich striel a prenechal miesto v bráne Petrovi Mrázkovi. Ten zastavil 17 zo zvyšných 19 striel. Red Wings prehrali osem z posledných 11 duelov.

Tatarov 27. gól sezóny:

Jurčov 3. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. P. Marleau (SJS), 2. D. DeKeyser (DET), 3. L. Couture (SJS)

Panthers uspeli v Toronte, ktoré si predĺžilo sériu prehier

Florida pokračuje v boji o postup do play-off. Vo štvrtok vyhrala v Toronte 4:1 a na pozíciu druhej divokej karty na Východe stráca už len tri body. Tím zo Sunrise vyhral tretí z ostatných štyroch duelov a vyrovnal si bilanciu na aktuálnom päťzápasovom tripe na 1-1-0. O triumfe rozhodol Steven Kampfer, ktorý skóroval len pol minúty po otváracom góle Jonathana Huberdeaua v úvode druhej tretiny. Brandon Pirri zvýšil stav na 3:0 a v závere tiež upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Aleksander Barkov dvakrát asistoval a Roberto Luongo prispel k výhre 24 zákrokmi. Prekonal ho len Sam Carrick, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Richard Pánik ho strelecky neohrozil ani raz počas takmer 14 minút. Pripísal si len mínusový bod, bodyček a desaťminútový osobný trest. Jonathan Bernier opustil bránu domácich po treťom inkasovanom góle zo 16 striel. Zvyšných 11 striel zastavil James Reimer. Maple Leafs prehrali siedmy zápas v sérii.

--- pozri aj: Video: Sam Carrick a jeho prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. B. Pirri (FLA), 2. A. Barkov (FLA), 3. S. Carrick (TOR)

Getzlaf rozhodol v predĺžení o výhre Ducks v Bostone

Patrick Maroon otvoril skóre zápasu v polovici druhej tretiny, no nakoniec musel Anaheim rozhodnúť o triumfe 3:2 nad Bostonom až v predĺžení. V jeho štvrtej minúte sa presadil dvojbodový Ryan Getzlaf. Corey Perry vynútil nadstavený čas 39 sekúnd pred koncom záverečnej časti hry a Frederik Andersen pomohol k prvej výhre v treťom zápase aktuálneho päťzápasového tripu 27 zákrokmi. Góly mu strelili Ryan Spooner a Loui Eriksson, ktorí v presilových hrách posielali Bruins do vedenia 2:1. David Krejčí prihral na oba góly Bostonu, ktorý prehral šiesty duel v sérii. Nezabránilo tomu ani 29 zásahov Tuukku Raska. Kapitán Zdeno Chára strávil v akcii 24 a pol minúty, počas ktorých nebodoval. Na konto si pripísal mínusový bod, tri strely, jeden menší trest, bodyček a blok. Ducks sa so 101 bodmi dostali na čelo Západnej konferencie.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf (ANA), 2. L. Eriksson (BOS), 3. C. Perry (ANA)

Arizona zdolala v súboji najslabších tímov ligy Buffalo

Buffalo privítalo Arizonu v dueli posledných tímov oboch konferencií. Z výhry 4:3 sa tešili hostia, o ktorých triumfe rozhodol v 56. sekunde predĺženia dvojbodový Sam Gagner. Gól a asistenciu si pripísal aj Oliver Ekman-Larsson, ktorý strelil svoj 21. gól v sezóne. To sa ešte žiadnemu švédskemu obrancovi v histórii NHL nepodarilo. Jordan Szwarz skóroval premiérovo v ročníku, David Moss sa tiež strelecky presadil a Mike Smith urobil pri druhej výhre Coyotes v rade 32 zákrokov. Prekonali ho Tyler Ennis, ako aj Rasmus Ristolainen a dvojbodový Brian Gionta v presilovkách. Matt Hackett kryl 38 striel, no nezabránil štvrtej prehre Sabres v sérii. Bol pri nej aj Andrej Meszároš, ktorý odohral vyše 16 minút s mínusovým bodom, dvoma strelami a blokom. Buffalo je so 48 bodmi jasne na chvoste ligy a mieri tak za prvou voľbou na tohtoročnom drafte.

Hviezdy duelu: 1. O. Ekman-Larsson (ARI), 2. B. Gionta (BUF), 3. S. Gagner (ARI)

Rangers si zaistili play-off, Hammond rekord nevyrovnal

New York Rangers sa stal prvým tímom NHL, ktorý si v tejto sezóne zaistil účasť v play-off. Chris Kreider strelil dva góly a pridal asistenciu, aby „Blueshirts“ porazili Ottawu 5:1. Dan Boyle, Mats Zuccarello a Tanner Glass tiež skórovali za New York, ktorému k istému postupu pomohlo, že Boston stratil bod. „Bolo dobré vidieť, že sa každý snažil od začiatku do konca. Som šťastný, že sme si zaistili play-off. Teraz sa pokúsime získať výhodu domáceho ľadu,“ povedal Kreider pre agentúru CP. Cam Talbot urobil 23 zákrokov a ako jediný ho prekonal Curtis Lazar. Ten vyrovnával stav na 1:1 len 19 sekúnd po tom, čo ho Kreider otvoril. V bráne Senators štartoval Andrew Hammond, ktorý inkasoval päť gólov z 22 striel a prvá prehra v normálnom hracom čase ho pripravila o možnosť stať sa rekordérom NHL. Dočkal sa jej vo svojom 17. zápase v lige. V druhej tretine ho nahradil Chris Driedger, ktorý zastavil zvyšných 10 striel hostí.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Kreider (NYR), 2. D. Boyle (NYR), 3. D. Stepan (NYR)

Niskanen rozhodol o výhre Capitals na Devils

Matt Niskanen skóroval v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Washingtonu 3:2 nad New Jersey. Capitals vďaka tomu majú pred Ottawou a Bostonom päťbodový náskok na pozícii prvej divokej karty vo Východnej konferencii. „Víťazstvá v tomto období sezóny sú dôležitejšie, hlavne v našej pozícii. Radi by sme hrali lepšie ako dnes, ale podstatné je, že sme vyhrali,“ skonštatoval pre agentúru AP Niskanen, ktorý si pripísal aj asistenciu. Jeho tím v zápase viedol 2:0 po góloch Karla Alznera a Erica Fehra, ale potom sa Devils podarilo vyrovnať zásluhou Travisa Zajaca a Stevea Berniera, ktorý vynútil predĺženie 30 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Viac práce z brankárov mal Braden Holtby, ktorý k výhre prispel 29 zákrokmi. Cory Schneider ich urobil 21.

Hviezdy duelu: 1. M. Niskanen (WSH), 2. E. Fehr (WSH), 3. T. Zajac (NJD)

Staal, Ward doviedli Hurricanes k výhre nad Penguins

Carolina si v šiestej sezóne v rade nezahrá v play-off, ale štvrtkový večer bol pre ňu povzbudením. Kapitán Eric Staal zaznamenal gól a dve asistencie, Cam Ward zneškodnil 27 striel a Hurricanes porazili Pittsburgh 5:2. K ukončeniu štvorzápasovej série prehier pomohli aj presné zásahy Ryana Murphyho, Jaya McClementa, Alexa Siomina a Andreja Nestrašila. Marc-Andre Fleuryho prekonali z 28 striel. Penguins v zápase viedli po góle Brandona Suttera, no ďalšieho gólu sa dočkali až v 56. minúte, keď skóre uzatváral Ian Cole. Sidney Crosby zaznamenal asistenciu a dostal sa do čela kanadského bodovania NHL. Pittsburgh prehral v šiestom zápase z ostatných siedmich a na treťom mieste Metropolitnej divízie má pred Washingtonom už len jednobodový náskok.

Hviezdy duelu: 1. E. Staal (CAR), 2. C. Ward (CAR), 3. B. Malone (CAR)

Nashville uspel v Tampe a ujal sa vedenia v Centrálnej divízii

Už po štyroch minútach a ôsmich sekundách viedol Nashville vďaka gólom Mikea Ribeira a Paula Gaustada 2:0. Nakoniec porazil Tampu Bay 3:2. Víťazný gól strelil Mike Santorelli a dôležitý výkon podal Pekka Rinne, ktorý zastavil 28 striel. Benovi Bishopovi sa tak nedarilo a v 27. minúte opustil bránu, keď inkasoval tretí gól z 11 striel. Andrej Vasilevskij potom zneškodnil zvyšných osem striel Predators. Vladislav Namestnikov a Brian Boyle strelili góly domáceho tímu, ktorý s 99 bodmi zostáva na druhej pozícii Atlantickej divízie. Nashville vyhral tretí zápas v sérii a so 100 bodmi je najlepším tímom Centrálnej divízie. Stobodovú hranicu dosiahol po piatykrát v histórii.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. B. Boyle (TBL), 3. C. Paquette (TBL)

Pavelec vyhral šiesty duel v rade, Jets porazili Canadiens

Montreal mal nad Winnipegom navrch, ale výsledok tomu nenasvedčoval. Jets vyhrali nad Canadiens 5:2, aby posilnili svoje postupové ambície napriek tomu, že boli prestrieľaní 22:41. Na pozícii druhej divokej karty na Západe majú vďaka triumfu trojbodový náskok pred Calgary a na Minnesotu strácajú len jeden bod. Vo štvrtok bol hrdinom Ondřej Pavelec, ktorý predviedol 39 zákrokov a zlepšil si bilanciu v zápasoch, v ktorých čelil minimálne 40 strelám, na 3-0-1. „Bol mimoriadny. Bol rozdielom v tomto zápase,“ skonštatoval pre CP tréner Canadiens Michel Therrien. Ten poslal do brány Dustina Tokarského. Z 22 striel ho prekonali Dustin Byfuglien, Mark Scheifele, Jim Slater, Blake Wheeler a Adam Lowry. O góly „Habs“ sa postarali Andrej Markov a Brendan Gallagher.

Hviezdy duelu: 1. O. Pavelec (WPG), 2. M. Scheifele (WPG), 3. J. Slater (WPG)

Colorado si udržalo nádej výhrou nad Vancouverom

Colorado má stále malú nádej, že sa dostane do play-off a vzdať sa jej nechce. Gabriel Landeskog a Alex Tanguay zaznamenali po góle a asistencii, Reto Berra predviedol 33 zákrokov pri svojej prvje výhre od 6. novembra a tím z Denveru porazil Vancouver 4:1. Jarome Iginla nasmeroval Avalanche k výhre, John Mitchell uzavrel skóre strelou do prázdnej brány a Ryan O’Reilly nazbieral dve asistencie. Iginla zaznamenal svoj 1219. bod v NHL, vďaka čomu vyrovnal zápis Jeana Beliveaua na 40. mieste historického bodovania súťaže. Čestný úspech Canucks mal na svedomí Yannick Weber, zatiaľ čo Eddie Läck urobil 34 zákrokov. Colorado stráca na druhú divokú kartu na Západe 10 bodov, Vancouver má na druhej pozícii Pacifickej divízie dvojbodový náskok pred Los Angeles.

Hviezdy duelu: 1. J. Iginla (COL), 2. R. O’Reilly (COL), 3. Y. Weber (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 34/37 (91,9 %) - - - - - - -
T. Jurčo (DET) 9:07 1 0 1 0 0 2 1
T. Tatar (DET) 19:15 1 0 1 -2 0 3 2
A. Sekera (LAK) 20:31 0 1 1 2 0 1 1
M. Gáborík (LAK) 16:19 0 0 0 1 0 4 1
Z. Chára (BOS) 24:29 0 0 0 -1 2 3 1
A. Meszároš (BUF) 16:10 0 0 0 -1 0 2 0
R. Pánik (TOR) 13:58 0 0 0 -1 10 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies