Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

AHL

Týždeň v AHL: Skvelý Jurčo sa stal hráčom týždňa! + video

Minulý týždeň bol v AHL z pohľadu slovenského hokeja jeden z najlepších za ostatné roky. Tomáš Jurčo počas neho skvelým spôsobom odštartoval kondičný pobyt, Richard Pánik sa dostal do prvej dvadsiatky bodovania a Peter Budaj vychytal ďalšiu výhru.

Slováci v AHL

Všetci slovenskí korčuliari odohrali počas minulého týždňa po tri zápasy. Nebodovali obranca Martin Gernát ani útočník Marek Hrivík, ktorý získal ďalšie dva mínusové body a so 14 je tretím najhorším hráčom AHL v „štatistike pravdy“. Omnoho pozitívnejšie je to v prípade dvoch hráčov, ktorých poznáme aj z NHL. Richard Pánik si bez problémov udržal post najlepšieho Slováka, keď získal ďalšie tri body za dva góly a jednu asistenciu. So 16 bodmi je druhým najproduktívnejším hráčom tímu a 15. v ligovom poradí. Excelentný týždeň má za sebou Tomáš Jurčo, ktorý odštartoval kondičný pobyt v Grand Rapids so siedmimi bodmi v troch dueloch. V piatok sa prezentoval hetrikom a jednou asistenciou. Bleskovo sa v bodovaní Griffins katapultoval na piate miesto. Hetrik zaknihoval po prvýkrát od 13. mája 2014 a bol jeho tretí v AHL. Liga ho ocenila dokonca postom najlepšieho hráča týždňa! Obaja pomohli svojim tímom k trom výhram.

Jurčov hetrik:


Peter Budaj nastúpil len na zápas proti San Antoniu, ktorý jeho Ontario vyhralo 4:3 po predĺžení. Slovenský brankár predviedol 27 zákrokov, aby oslávil deviatu výhru v sezóne. Štatistiky si mierne pohoršil a v úspešnosti zákrokov klesol na druhé miesto. Priemer inkasovaných gólov má však stále najlepší.

Poz. v lige Zmena Meno (tím) Z G A B +/- TM
15. +8 R. Pánik (Toronto) 16 4 12 16 +5 10
165. -48 M. Hrivík (Hartford) 19 2 6 8 -14 10
166. -48 M. Daňo (Rockford)* 9 1 7 8 +8 6
190.   T. Jurčo (Grand Rapids) 3 3 4 7 0 0
745. -13 M. Tvrdoň (Grand Rapids)* 1 0 0 0 0 0
846. -40 M. Gernát (Bakersfield) 8 0 0 0 0 0
* - momentálne nie je súčasťou tímu

Poz. v lige Zmena Meno (tím) Z V GAA Úsp. Z. ČK
2. -1 P. Budaj (Ontario) 11 9 1,44 94,1% 4


Ligoví lídri

Na čele kanadského bodovania došlo ku zmene. Joe Whitney z Bridgeportu (NYI) neodohral ani jeden zápas, kým William Nylander z Toronta (TOR) získal štyri body v troch dueloch a s 23 bodmi ovládol bodovanie AHL. Medzi strelcami už konečne niekto zosadil Franka Vatrana, ktorý v AHL momentálne nehráva. Predbehli ho traja hráči, pričom lídrom sa stal Petr Straka z Lehigh Valley (PHI). Tak ako už sme písali, Budaj nevedie brankárov v úspešnosti zákrokov. V nej ho na čele vystriedal nováčik Eric Comrie z Manitoby (WPG), ktorý v piatich dueloch zastavil 94,4 % striel.

Na prvých miestach divíznych tabuliek došlo ku zmenám v Západnej konferencii, kde Milwaukee (NSH) nahradilo Chicago (STL) na čele Centrálnej divízie a Ontario (LAK) sa vrátilo do čela Pacifickej divízie. Zosadilo z neho San Antonio (COL). Najlepším klubom je stále Wilkes-Barre/Scranton (PIT), ktoré však prišlo o 11-zápasovú víťaznú sériu. Momentálne najviac zápasov po sebe vyhralo Milwaukee – 9.

Lídri divízií
Východná konferencia
Atlantická divízia W-B/Scranton 26 bodov (86,7%)
Severná divízia Toronto 29 bodov (80,6%)
Západná konferencia
Centrálna divízia Milwaukee ^ 23 bodov (71,9%)
Pacifická divízia Ontario ^ 22 bodov (78,6%)

Individuálni lídri
Bodovanie William Nylander (Toronto) ^ 23 (10+13) v 17 z.
Góly Petr Straka (Lehigh Valley) ^ 12 gólov v 18 z.
Úspešnosť zásahov Eric Comrie (Manitoba) ^ 94,4 %
GAA Peter Budaj (Ontario) 1,44

Slováci v ECHL

Peter Sivák nehral minulý týždeň pre zdravotné problémy, a tak stratil krok s Marekom Tvrdoňom. Ten naskočil do akcie ako jediný z tria Slovákov. Odohral tri zápasy. V prvom nebodoval a jeho Toledo prehralo. Vo zvyšných dvoch však pomohol piatimi bodmi k dvom výhram. V piatok strelil víťazný gól, v sobotu strelil gól a pridal dve asistencie. So 14 bodmi je už najproduktívnejším hráčom Walleye a v kanadskom bodovaní ligy uzatvára prvú tridsiatku. Lídrom je s 23 bodmi Chad Costello z Allenu. Najlepším tímom súťaže už nie je Adirondack, ale Missouri Mavericks. Toledo je druhé najlepšie v Severnej divízii.

Poz. v lige Meno (tím) Z G A B +/- TM
30. M. Tvrdoň (Toledo) 13 6 8 14 -3 14
164. P. Sivák (Fort Wayne) 10 2 6 8 0 4
511. R. Illo (Norfolk) 3 0 1 1 +1 0

Užitočné:
Tabuľky AHL




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu V AHL sme spoznali posledný postupujúci tím Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Pekarčík skóroval vo finále. Na dosah titulu je však jeho krajan! + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies