Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
«

Reprezentácia

Cehlárik juniorom: Musia veriť v to, čo môžu dokázať

Slovenskí hokejoví reprezentanti do dvadsať rokov majú za sebou prvý zápas na majstrovstvách sveta. Na úvod sa im podarilo zdolať Bielorusov. Zvíťaziť v tomto zápase bolo zrejme kľúčové pre postup zo skupinovej fázy šampionátu. Slovenskí mladíci zdolali po dramatickom priebehu svojho súpera 4:2.

Ešte pred začiatkom turnaja sme požiadali o vyjadrenie niekoľkých hokejistov, ktorí Slovensko na juniorských majstrovstvách sveta reprezentovali v predošlých sezónach. Peter Cehlárik, Tomáš Matoušek, Milan Kolena a Jakub Predajniansky si zaspomínali na svoje účinkovanie na MSJ a skúsili posúdiť, aké má Slovensko šance na tohtoročnom šampionáte. V čase rozhovorov ešte nebol známy výsledok úvodného zápasu nášho výberu proti Bielorusku.

Peter Cehlárik (Luleå HF, MSJ v r. 2014 a 2015):
To, že som mohol hrať za Slovensko na MS juniorov, dokonca dvakrát, bolo pre mňa veľkou skúsenosťou a som veľmi vďačný, že som dostal dôveru od trénerov. Mal som možnosť porovnať sa s najlepšími hráčmi môjho ročníka na svete. Hneď som videl, na čom musím pracovať a zlepšovať sa. Po dlhej ceste v juniorskej reprezentácii z U16 až do U20 to bola najlepšia možnosť spraviť úspech pre Slovensko. Skvelý bol aj kolektív chalanov, s ktorými sa poznám dlho a možno ich už ani nestretnem.

Chalani budú chcieť vyhrať čo najviac zápasov, ale najdôležitejší bude asi ten s Bieloruskom. Potom vo štvrťfinále to je už len o jednom zápase. Tam sa môže stať hocičo proti akémukoľvek súperovi. Budem im držať palce, aby sa dostali čo najďalej. Tím by sa mohol oprieť o dobrú obranu. To je určite silná stránka. Hlavné je, aby verili v to, čo môžu dokázať. Keď tam nechajú všetko čo je v ich silách, môžu odísť so vztýčenými hlavami a možno aj skvelým úspechom.

Pokiaľ mi to náš rozpis zápasov dovolí, budem sa snažiť vidieť každý zápas.

Tomáš Matoušek (HC '05 Banská Bystrica, MSJ v r. 2011 a kapitán v 2012):
Bola to výborná skúsenosť a som veľmi rád, že som tam mohol byť. Po minulom roku ľudia možno veľa očakávajú, ale myslím si, že treba ísť od zápasu k zápasu a veriť, že je možný podobný úspech ako minulý rok. Zápasy našej reprezentácie si určite pozriem.

Jakub Predajniansky (HK Detva, MSJ v r. 2014):
Na MSJ to boli moje najlepšie hokejové chvíle. Boli sme všetci spolu celú sezónu v dvadsiatke a potom sme išli na MS, kde sme chceli niečo dokázať a, rovnako ako tohtoroční chalani, sme mali na úvod najdôležitejší zápas s Nemeckom, zatiaľ čo ich čaká Bielorusko. Každý nám hovoril, že to je kľúčový zápas a keď sme ho zvládli, opadla tréma a užívali sme si turnaj. Takisto to majú chalani aj teraz. Keď zvládnu prvý zápas, môžu dokázať čokoľvek. Každopádne mi turnaj dal veľa. Všetky mužstvá tam boli kvalitné a nebolo ľahkého súpera. Veľa som si odtiaľ zobral, navyše sa aj mne osobne na turnaji darilo, takže spomínam na majstrovstvá len v dobrom.

Ako som povedal, ak chalani tento rok zvládnu prvý zápas, opadne z nich tréma, budú hrať uvoľnenejšie a môžu poraziť každého, sú to rovnakí hráči ako oni. V zostave som videl kvalitných obrancov, takže obrana by mohla fungovať. Slabinu neviem povedať, problémom môže byť nízka efektivita. Keď využijú z minima maximum, môžu byť úspešní.

Keď budem mať čas a nebudem mať svoje hokejové povinnosti, rád si zápasy Slovenska pozriem a budem našim fandiť.

Martin Réway prostredníctvom sociálnej siete (HC Fribourg-Gottéron, MSJ v r. 2013, 2014 a kapitán v 2015):
„Je čudné byť po štyroch rokoch v dvadsiatke doma a nebyť s chalanmi a nenadávať, ktorý ….. vymyslel majstrovstvá v toto ročné obdobie. Každopádne chalani, nevšímajte si otázok, či idete obhájiť 3. miesto a podobné hlúpe otázky, ktoré vás zbytočne dostanú pod mediálny tlak. Nečítajte šport a vypnite od okolia a sústreďte sa len na seba a verte jeden druhému. Každý zápas naplno za celý národ a nech sa môžete na seba s kľudom po zápase pozrieť do očí a nemať zo seba blbý pocit. Všetci vám držíme palce, nech sa darí.“

Milan Kolena (MsHK Žilina, MSJ v r. 2013 a kapitán v 2014):
Majstrovstvá sveta juniorov mi dali obrovské skúsenosti do hokejového života a možnosť vidieť na akej úrovni je hokej v iných krajinách. Myslím, že tak ako minulý, tak aj tento rok, majú Slováci obrovské šance obsadiť výborné miesto, pretože tam majú veľa skúsených hráčov, ktorí sa dokážu individuálne presadiť. V prvom rade ale aj tak musia myslieť na kolektívnu hru, lebo ako kolektív dosiahnu najväčší úspech.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies