Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Sumáre

Chára so Sekerom asistovali

V šiestich piatkových zápasoch NHL hrali traja Slováci, z ktorých dvaja bodovali i vyhrali. Zdeno Chára a Andrej Sekera si pripísali po asistencii, Marián Hossa pri výhre nebodoval. Boston zaznamenal víťazstvo s poradovým číslom 3000.

Hviezdy večera:
1. Victor Hedman (TBL): 1 gól, 2 asistencie
2. Ryan Kesler (ANA): 2 góly
3. Cam Ward (CAR): 35/36 (97,2% úspešnosť zákrokov)

Chára asistoval pri historickom víťazstve Bruins

Slovenský obranca a kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára ukončil v zápase proti New Jersey štvorzápasovú sériu bez bodu a svojou 15. asistenciou v sezóne prispel k výhre 4:1. Tá bola pre klub 3000. v histórii, čo sa zatiaľ v NHL podarilo len Montrealu Canadiens. Chára bol s časom 22:44 najvyťažovanejším hráčom tímu a okrem 20. bodu v ročníku si na konto pripísal aj mínusový bod a dve trestné minúty. Tretej prehre v sérii zábránili gólmi dvojbodoví Frank Vatrano s Colinom Millerom, ako aj Ryan Spooner (víťazný gól) a Jimmy Hayes, ktorý využil presilovú hru po teči Chárovej strely. Jonas Gustavssson predviedol 19 zákrokov pri svojom prvom víťazstve od 20. decembra, Dennis Seidenberg pri úspešnom štarte päťzápasového tripu dvakrát asistoval. Jediný gól domácich Devils vsietil za stavu 0:2 Bobby Farnham, kým Cory Schneider kryl 27 striel. Ani on však neodvrátil tretiu prehru v sérii.

Chárova 15. asistencia v ročníku:

Hviezdy duelu: 1. R. Spooner, 2. D. Seidenberg, 3. C. Miller (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Hedman zariadil víťazný obrat Tampy Bay, Sekera asistoval

Obranca Victor Hedman strelil gól, na zvyšné dva prihral a najväčšou mierou prispel k víťaznému obratu Tampy Bay na ľade Edmontonu. Domáci viedli po dvoch tretinách 2:0, ale Lightning v záverečnej tretine otočili skóre a tešili sa z druhej výhry v posledných troch zápasoch. Rozhodol o nej v 56. minúte Steven Stamkos, ktorý sa presadil len 61 sekúnd po vyrovnávajúcom góle Hedmana. Kontaktný gól strelil Nikita Kučerov a Ben Bishop sa prezentoval 24 zákrokmi. Ani raz ho strelecky neohrozil obranca Andrej Sekera, ktorý odohral vyše 21 minút. Pri presilovkovom góle Benoita Pouliota na 2:0 si pripísal 11. asistenciu v sezóne, ku ktorej pridal dva mínusové body a tri zblokované strely. Z jeho spoluhráčov skóroval aj Justin Schultz a Cam Talbot opustil duel s 23 zákrokmi. Oilers ukončili sériu dvoch výhier v piatom zo šiestich duelov domácej série (2-3-0). Lightning majú bilanciu 1-1-0 po dvoch zápasoch zo štvorzápasového tripu.

Sekerova 11. asistencia v ročníku:

Hviezdy duelu: 1. V. Hedman (TBL), 2. J. Schultz (EDM), 3. B. Bishop (TBL)

Nováčik Danault rozhodol o predĺžení víťaznej série Chicaga

Phillip Danault strelil v 56. minúte zápasu proti Buffalu svoj prvý gól v NHL, ktorým rozhodol o domácej výhre Chicaga 3:1. Obhajca titulu si aj vďaka nemu predĺžil víťaznú sériu na šesť duelov, naopak, Sabres prehrali šiesty zápas po sebe. Z hráčov Blackhawks skórovali aj dvojbodoví Niklas Hjalmarsson, ktorý v závere prvej tretiny otvoril skóre zápasu a Toews, ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Pre Hjalmarssona išlo o druhý gól v sezóne a prvý od 28. novembra, po 18 dueloch. Duncan Keith dvakrát asistoval a Corey Crawford urobil pri svojom štvrtom triumfe v sérii 28 zákrokov. Prekonal ho iba Ryan O´Reilly. Chad Johnson čelil 44 strelám, z ktorých štyri na neho vyslal útočník Marián Hossa. Ten si počas necelých 19 minút v akcii pripísal na konto aj dva plusové body, strelu a blok. Blackhawks zdolali Sabres v deviatom zápase po sebe od 11. októbra 2009.

Hviezdy duelu: 1. P. Danault, 2. C. Crawford (obaja CHI), 3. Ch. Johnson (BUF)

Carolina ukončila sériu prehier proti Columbusu

Elias Lindholm strelil dva góly, vrátane víťazného v 15. minúte druhej tretiny, ktorým rozhodol o domácej výhre Caroliny 4:1 nad Columbusom. Tá znamenala ukončenie trojzápasovej série prehier. Cam Ward k nej prispel 35 zákrokmi, dvojbodový Jordan Staal a Chris Terry zvyšnými gólmi. Lindholm tiež upravil výsledok strelou do prázdnej brány, Kris Versteeg nazbieral dve prihrávky. Warda prekonal iba Brandon Dubinsky, ktorý v presilovej hre vyrovnával stav duelu na 1:1. „Previedol niekoľko dôležitých zákrokov. Udržal nás nimi v hre a dal nám šancu zvíťaziť,“ pochválil Versteeg svojho brankára pre AP. Anton Forsberg urobil pri druhej prehre Blue Jackets po sebe 25 zákrokov. Kapitán hostí Nick Foligno nedohral zápas po bodyčeku od Brada Malonea z úvodu tretej tretiny. Oba tímy sa opäť stretnú v sobotu v Columbuse.

Hviezdy duelu: 1. C. Ward, 2. J. Staal, 3. E. Lindholm (všetci CAR)

Johansenov vydarený debut zatienila prehra Nashville

Ryan Johansen nepotreboval veľa času na prvý gól v drese Nashville. Hneď pri debute skóroval z prvej strely v zápase, keď v tretej minúte využil presilovú hru. Neskôr pridal aj asistenciu, ale Predators prehrali na ľade Colorada pomerom 3:5. Ryan Ellis a Filip Forsberg vyrovnávali skóre na 2:2, resp. 3:3, ale viac gólov už Semion Varlamov z 22 striel neinkasoval. Tyson Barrie následne v presilovke rozhodol o tretej výhre Nashville v sérii. Početnú výhodu využil aj Jarome Iginla, ktorý so svojím 601. gólom v NHL vyrovnal na 18. mieste historického poradia Jariho Kurriho. Skórovali aj Cody McLeod, Gabriel Landeskog a dvojbodový Jack Skille, ktorý v samom závere trafil odkrytú bránu. Blake Comeau, Carl Söderberg i Nick Holden dvakrát asistovali. Pekka Rinne kryl 22 striel pri druhej prehre Predators po sebe a štvrtej z ostatných piatich duelov. Mattias Ekholm opustil zápas tiež s dvoma prihrávkami.

Johansenov prvý gól v drese Nashville:

Hviezdy duelu: 1. T. Barrie, 2. J. Skille, 3. B. Comeau (všetci COL)

Anaheim predĺžil St. Louis sériu prehier

Ryan Getzlaf premenil vo štvrtej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, ktorý zabezpečil Anaheimu domáce víťazstvo 4:3 nad trápiacim sa St. Louis. Kapitán Ducks predtým prihrával na gól Coreymu Perrymu. Ryan Kesler strelil po prvý raz od 5. decembra 2014 dva góly, tým druhým vyrovnával v úvode tretej tretiny v presilovej hre stav zápasu na 3:3. Na oba mu prihrával Jakob Silfverberg, ktorý tiež uspel proti Elliottovi v nájazdoch. John Gibson pomohol k víťaznému obratu 25 zákrokmi a troma chytenými nájazdmi. Prekonal ho v nich len Alex Steen, v riadnej hracej dobe otočili skóre z 0:1 na 3:1 Ryan Reaves, Troy Brouwer a Robby Fabbri. Brian Elliott (25/27) a Jake Allen (11/12) spolu čelili 39 strelám Ducks, ktorí vyhrali piaty duel z posledných siedmich. Blues prehrali piaty zápas v sérii, ktorý pre zranenia nedohrali Allen, útočník Paul Stastny ani obranca Jay Bouwmeester.

Hviezdy duelu: 1. R. Kesler, 2. C. Perry (obaja ANA), 3. A. Pietrangelo (STL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (EDM) 21:08 0 1 1 -2 0 0 0
Z. Chára (BOS) 22:44 0 1 1 -1 2 0 0
M. Hossa (CHI) 18:57 0 0 0 +2 0 4 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies