Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
EDM
2
VAN
4
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
COL
DAL
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
03:30info
EDM
VAN
«

Sumáre

Jurčo skóroval a Tatar asistoval pri prehre Detroitu

V desiatich sobotných zápasoch NHL sa predstavili šiesti Slováci. Z výhry sa tešil iba Zdeno Chára, bodovali však obaja útočníci Detroitu. Tomáš Jurčo skóroval a Tomáš Tatar asistoval. Jevgenij Malkin a Jannik Hansen strelili vo vzájomnom zápase hetriky.

Hviezdy večera:
1. Jevgenij Malkin (PIT): 3 góly
2. Semion Varlamov (COL): 42/43 (97,7% úspešnosť zákrokov)
3. Jannik Hansen (VAN): 3 góly

Zápas medzi New Yorkom Islanders a Philadelphiou Flyers bol odložený pre snehovú víchricu. V nedeľu sa pre ňu neodohrá duel medzi Washingtonom Capitals a Pittsburghom Penguins.

Jurčo skóroval a Tatar asistoval, ale Detroit prehral

Obaja slovenskí útočníci z Detroitu sa v sobotu presadili bodovo, ale ich tímu to k víťazstvu nepomohlo. Tomáš Jurčo strelil svoj druhý gól v sezóne, aby v druhej tretine vyrovnával skóre na 2:2 a Tomáš Tatar asistoval pri góle, ktorým Danny DeKeyser v 59. minúte znižoval stav na 3:4. Johna Gibsona však z 27 striel prekonal už len Darren Helm, kým Jimmyho Howarda z 35 striel prekonali dvojgóloví Ryan Kesler a Corey Perry. Anaheim vyhral 4:3. K jeho štvrtej výhre z ostatných piatich zápasov pomohli dvoma asistenciami Rickard Rakell a Jakob Silfverberg. Red Wings prehrali tretí zápas z ostatných štyroch. Jurčo v ňom odohral rovných deväť minút a zaznamenal aj dve strely a bodyček. Tatar dohral 11 a pol minúty. Pripísal si aj plusový bod a prezentoval sa dvoma bodyčekmi.

Jurčov druhý gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. R. Kesler, 2. C. Perry, 3. R. Rakell (všetci ANA)

Bruins prišli o vedenie, ale Blue Jackets aj tak porazili

Boston prišiel o dvojgólové vedenie, ale napokon porazil Columbus 3:2 po samostatných nájazdoch. Kým Jonasa Gustavssona v nich neprekonal nikto, z hráčov Bruins sa presadili Ryan Spooner a Torey Krug. Všetky štyri góly v normálnej hracej dobe padli v druhej tretine. Domácich poslali do vedenia Brad Marchand a David Pastrňák, kým bod pre Blue Jackets zaistili Dalton Prout a Kerby Rychel. Prout strelil svoj prvý gól od 15. marca 2014. Gustavsson prispel ku štvrtej výhre z ostatných piatich zápasov 31 zákrokmi, Joonas Korpisalo ich urobil 32. Tím z Ohia prehral tretí duel po sebe. V zápase nechýbal ani Zdeno Chára. Kapitán „medveďov“ odohral 25 minút a 45 sekúnd. Pripísal si plusový bod, tri strelecké pokusy a tri bloky.

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand, 2. R. Spooner, 3. J. Gustavsson (všetci BOS)

Ekholm zariadil víťazstvo Nashville v Edmontone

Mattias Ekholm strelil po prvý raz v kariére dva góly, vrátane víťazného v úvode druhej tretiny v presilovej hre, ktorým rozhodol o výhre Nashville 4:1 na ľade Edmontonu. Domáci viedli po góle Leona Draisaitla, ale Pekka Rinne zo zvyšných 23 striel už neinkasoval. Naopak, z 25 striel jeho spoluhráčov prekonal Cama Talbota ešte Mike Fisher. Filip Forsberg asistoval pri víťaznom góle a v závere duelu upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Tretej prehre Oilers v sérii nezabránil ani slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 18 minút a 24 sekúnd s jednou strelou na bránu. Tá sa mohla skončiť gólom, ak by ju v závere druhej tretiny za stavu 1:2 nenamieril len do žrde. Predators vyhrali tretí zápas z posledných štyroch a aj druhý na aktuálnom štvorzápasovom tripe. Oilers odohrajú najbližší zápas až 2. februára.

Hviezdy duelu: 1. M. Ekholm (NSH), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. P. Rinne (NSH)

Arizona ukončila proti Kings nepriaznivú sériu

Jordan Martinook ukončil 15-zápasové strelecké suchoty v správny čas. V 22. sekunde tretej tretiny zápasu proti Los Angeles strelil rozdielový gól na 3:2, ktorý bol nakoniec víťazný. Arizona tak pretrhla šnúru štyroch prehier a uštedrila súperovi druhú porážku po sebe. Shane Doan a Oliver Ekman-Larsson (presilová hra) posielali domácich dvakrát do vedenia, no Nick Shore a Dustin Brown na ich góly odpovedali. Pre kapitána Kings to bol prvý presný zásah i bod po 11 zápasoch. So 475 bodmi sa vyrovnal Mikeovi Murphymu na 11. mieste klubovej histórie. Doan pridal v dueli aj asistenciu pri víťaznom góle a s 925 bodmi sa priblížil ku klubovému rekordu Dalea Hawerchuka na rozdiel štyroch bodov. Louis Domingue zastavil 26 striel, jeho náprotivok Jonathan Quick o päť menej. Slovenský útočník Marián Gáborík vyslal na nováčika v bráne Coyotes tri strely počas necelých 13 minút v akcii.

Hviezdy duelu: 1. J. Martinook, 2. S. Doan, 3. O. Ekman-Larsson (všetci ARI)

Canadiens ukončili sériu prehier výhrou nad Maple Leafs

Lars Eller premenil rozhodujúci samostatný nájazd v piatej sérii, aby rozhodol o víťazstve Montrealu 3:2 nad Torontom. Canadiens pritom mali k výhre nakročené dobre už po prvej tretine, po ktorej viedli zásluhou gólov Davida Desharnaisa a Tomáša Fleischmanna 2:0. Maple Leafs sa však podarilo vyrovnať gólmi z druhej a tretej tretiny. Vsietili ich Nazem Kadri a Joffrey Lupul, pri oboch asistoval Morgan Rielly. Montreal ukončil päťzápasovú sériu prehier aj vďaka 17 zákrokom Mikea Condona. James Reimer zastavil 27 striel. Martin Marinčin odohral 11 minút a pripísal si jeden strelecký pokus. Jeho tím prehral siedmy zápas z ostatných ôsmich.

Hviezdy duelu: 1. L. Eller (MTL), 2. M. Reilly (TOR), 3. N. Kadri (TOR)

Malkin i Hansen zaknihovali hetriky, z výhry sa tešili Penguins

Pittsburgh vyhral po prvýkrát od prelomu rokov dva zápasy po sebe, keď v sobotu zdolal Vancouver pomerom 5:4. Hlavnou hviezdou duelu sa stal Jevgenij Malkin, ktorý strelil svoj 10. hetrik v kariére a vyrovnal sa Kevinovi Stevensovi na druhom mieste v počte hetrikov hráča Penguins. Mario Lemieux ich zaregistroval 40. Malkin troma gólmi pomohol zvrátiť nepriaznivý stav, ten nerozhodný prelomil Bryan Rust. Sidney Crosby pridal poistku do prázdnej brány, ktorá sa neskôr stala víťazným gólom. Marc-Andre Fleury urobil 28 zákrokov a prekonali Bo Horvat a Jannik Hansen, ktorý 16 sekúnd pred koncom tiež spečatil svoj hetrik. Canucks viedli 2:0 i 3:1, ale napokon prehrali druhý zápas z ostatných troch. Ryan Miller čelil 29 strelám.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. J. Hansen (VAN), 3. B. Rust (PIT)

Panthers ukončili štátnemu rivalovi z Tampy Bay víťaznú sériu

Deň po tom, čo hladko zdolala obhajcu titulu, uspela Florida aj proti Tampe Bay a na domácom ľade zvíťazila vo floridskom derby pomerom 5:2. Vyhrala tak druhý zápas po sebe a ukončila štátnemu rivalovi sedemzápasovú víťaznú sériu. Po bezgólovej prvej tretine sa v tej druhej presadili štyria hráči Panthers a rozhodli o treťom triumfe v ostatných štyroch vzájomných súbojoch. Skóre duelu otvoril dvojbodový Jonathan Huberdeau, na 2:0 zvýšil v presilovej hre tiež dvojbodový Nick Bjugstad. Víťazný gól strelil Reilly Smith, no skórovali aj Vincent Trocheck a Brian Campbell, ktorý trafil odkrytú bránu. Ben Bishop ju opustil po štyroch inkasovaných góloch z 30 striel. Andrej Vasilevskij už čelil len štyrom strelám. Roberta Luonga zo 40 striel Lightning prekonali Victor Hedman v presilovke a J. T. Brown. „Vieme, že dokážeme zdolať ktorýkoľvek tím v lige,“ povedal Huberdeau pre AP. Florida vyhrala už 14. duel po sebe, v ktorom hral obranca Aaron Ekblad a zvýšila si náskok na čele Atlantickej divízie na päť bodov. Tampa Bay zase prehrala prvý zápas od 5. decembra. „Takto sme nechceli skončiť sériu. Dnes to nebol náš deň,“ povedal Bishop.

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau, 2. R. Luongo, 3. N. Bjugstad (všetci FLA)

Devils si predĺžili sériu bez prehry na úkor Winnipegu

Lee Stempniak strelil svojmu niekdajšiemu zamestnávateľovi dva góly, ktorými výrazne prispel k výhre New Jersey 3:1 na ľade Winnipegu. Kým pre Devils išlo o štvrté víťazstvo v sérii, Jets prehrali tretí domáci zápas po sebe. „Hrali sme dobre ako tím a získali sme dôležitú výhru. Je zábavné byť späť,“ povedal Stempniak pre CP. Rozdielový gól zápasu a svoj prvý po 11 dueloch vsietil Jacob Josefson v presilovej hre. Mike Cammalleri dvakrát asistoval a Cory Schneider sa prezentoval 22 zákrokmi. Prekonal ho iba Dustin Byfuglien v presilovke za stavu 0:3. Connor Hellebuyck čelil len 16 strelám Devils, ktorí si zlepšili sezónnu bilanciu na 17-0-3 v zápasoch, v ktorých otvorili skóre.

Hviezdy duelu: 1. L. Stempniak, 2. M. Cammalleri (obaja NJD), 3. D. Byfuglien (WPG)

Varlamov vychytal Coloradu triumf na ľade Dallasu

Semion Varlamov chytil 42 zo 43 striel domáceho Dallasu a doviedol Colorado k víťazstvu 3:1, ktoré je preň štvrtým v sérii. Rozhodol o ňom gól Gabriela Landeskoga vo vlastnom oslabení z polovice zápasu. Jeho skóre otváral tiež pri početnej nevýhode Carl Söderberg. K úspešnému začiatku trojzápasového tripu prispel gólom aj Michail Grigorenko. Jediný presný zásah Dallasu zaznamenal Jason Demers, ktorý vyrovnával sta v presilovej hre na 1:1. Antti Niemi urobil pri ôsmej prehre z posledných desiatich duelov 12 zákrokov. Stars prestrieľali súpera pomerom 43:15, celkovo nazbierali až 106 streleckých pokusov, napriek tomu prehrali ôsmy zápas proti Avalanche v sérii. Tí strelili dva góly v oslabení v zápase po prvý raz od 10. decembra 2010.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov, 2. G. Landeskog (obaja COL), 3. J. Demers (DAL)

Pavelski rozhodol o výhre Sharks nad Wild

Kapitán Joe Pavelski minútu a pol pred koncom tretej tretiny prelomil nerozhodný stav, aby rozhodol o výhre San Jose 4:3 nad Minnesotou. Bol to jeho ôsmy víťazný gól v ročníku, s čím vedie celú NHL. Pavelski mal prsty aj v ďalších dvoch góloch, z ktorých si doniesol asistencie. Tomáš Hertl, Joonas Donskoi a Joel Ward sa tiež presadili strelecky, kým Martin Jones urobil 25 zákrokov a Joe Thornton nazbieral dve asistencie. Sharks vyhrali siedmy zápas z ostatných ôsmich a štvrtý z posledných piatich domácich. Chris Porter, Charlie Coyle a Jarret Stoll strelili góly Wild, kým Darcy Kuemper opustil duel s 29 zákrokmi. Minnesota ukončila trip s bilanciou 1-3-0.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski, 2. J. Ward, 3. J. Thornton (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 25:45 0 0 0 +1 0 3 0
A. Sekera (EDM) 18:24 0 0 0 -1 0 1 0
T. Tatar (DET) 11:28 0 1 1 +1 0 0 2
T. Jurčo (DET) 9:00 1 0 1 0 0 2 1
M. Marinčin (TOR) 10:58 0 0 0 0 0 1 0
M. Gáborík (LAK) 12:55 0 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Boston takéto vedenie ešte nepremárnil. Teraz má nôž na krku!Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Pekarčík skóroval vo finále. Na dosah titulu je však jeho krajan! + video Je sezóna Marchanda v ohrození? Tréner Bruins tvrdí, že zákrok bol úmyselný + videoZahral si v Sérii storočia, získal Stanleyho pohár: Zomrel bývalý hráč Toronta Sýkora spoznal súpera. Zahrajú si v divíznom finále proti sebe aj Slováci?Colorado zažilo najvýraznejšiu prehru, život Hurricanes visel na vláskuNHL naživo: Koniec pre Hurricanes? Pôjdu do vedenia hviezdy z Dallasu?Slafkovský i Pospíšil medzi najlepšími hráčmi prvého dňa MS v hokejiRangers môžu dnes dokončiť Hurricanes. Ak sa im to podarí, napodobnia Gretzkého OilersPospíšil si to predstavoval inak, Regenda má recept na úspech. Slafkovský: S*re toZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies