Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
1
DAL
3
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Juniori

Týždeň v CHL: Slováci nazbierali štyri body, Bondra s Pospíšilom ukončili suchoty

Ako jediný Slovák v CHL bodoval počas minulého týždňa Krisián Pospíšil. Ďalší reprezentant, Erik Černák, stále v tomto roku nebodoval.

Slováci v CHL

Obranca Erie Erik Černák ešte po návrate zo zranenia nebodoval a platilo to aj o dvoch zápasoch, ktoré odohral minulý týždeň. V oboch zaznamenal po mínusovom bode. V QMJHL sa o čosi viac darilo Kristiánovi Pospíšilovi, ktorý v druhom z dvojice zápasov zaznamenal gól a asistenciu. Jeho tím Blainville-Boisbriand však podľahol Val-d’Or. Pospíšil je najlepším strelcom i najproduktívnejším hráčom „armády“. Na konte má už 30 bodov.

Vo WHL nebodoval ani jeden Slovák. Radovan Bondra, ktorý odohral dva zápasy, ako jediný nenazbieral mínusové body. Naopak, Patrik Maier si ich pripísal až štyri v troch dueloch. Mário Grman odohral dva zápasy a pripísal si v nich len dve „mínusky“. V ostatných desiatich dueloch ich však nazbieral desať a len v jednom zápase mal v kolónke plus/mínus nulu. Tretí zápas svojho tímu sledoval z tribúny. Kootenay v ňom ukončilo desaťzápasovú sériu prehier.

Slováci v OHL Z G A B +/- TM
E. Černák (O, Erie) 22 3 5 8 +4 16

Slováci v QMJHL Z G A B +/- TM
K. Pospíšil (Ú, Blainville-Bois.) 38 18 12 30 -12 59

Slováci vo WHL Z G A B +/- TM
R. Bondra (Ú, Vancouver) 41 7 10 17 -18 18
M. Grman (O, Kootenay) 52 0 7 7 -29 43
P. Maier (O, Moose Jaw) 30 3 1 4 -7 40

Lídri svojich líg

OHL: Už aj v OHL poznáme prvé tímy s istou účasťou v play-off. Samozrejme, ide o tri najlepšie tímy ligy – Erie, Kitchener a London. Tie ako jediné prekonali hranicu 70 bodov, pričom Otters dokonca už aj 80. Momentálne ťahajú štvorzápasovú sériu výhier. Víťaziť sa nedarí Saginawu, ktorý prehral päť duelov po sebe. Flint ukončil 15-zápasovú sériu prehier, ale následne prehral ďalšie dva duely. Medzi individuálnymi lídrami k zmenám nedošlo. Kevin Labanc však už dosiahol 90-bodovú métu a Christian Dvorak 40-golovú. Dylan Sadowy bodoval už v deviatich dueloch po sebe (12+3).

QMJHL: Val-d'Or vyhralo deväť zápasov po sebe, a tak si udržalo pozíciu najlepšieho tímu QMJHL. Sekunduje mu Rouyn-Noranda, ktorý ťahá šesťzápasovú víťaznú šnúru. Moncton stratil v Pobrežnej divízii pozíciu lídra, hoci má rovnaký počet bodov ako Saint John. Ten však odohral o tri zápasy menej a má na konte aj viac výhier. Quebec po úspešnom období prehral tri zápasy v sérii a vo Východnej divízii klesol na piate miesto. V individuálnych štatistikách nedošlo k žiadnej zmene a lídri si jemne svoje štatistiky vylepšili.

WHL: Vo WHL sa síce poradie na prvých troch miestach divízií nemenilo, no došlo k zmene na čele kompletného ligového poradia. Najlepším tímom už nie je Lethbridge, ktoré po 10-zápasovej sérii výhier prehralo štyri zápasy z piatich. Na čelo sa vrátila Kelowna, ktorá však tiež nemá najlepšiu formu – vyhrala len dva zápasy z ostatných piatich. Najdlhšiu sériu výhier ťahá Edmonton (4 zápasy), zatiaľ čo Victoria bodovala v 11 dueloch po sebe (10 z nich vyhrala). Na Kelownu stráca už len dva body. Na čele individuálnych štatistík došlo k významným zmenám. Braydena Burkea predbehli dvaja hráči a bodovaniu momentálne kraľuje Adam Brooks, ktorý ako jediný pokoril hranicu 80 bodov. Minulý týždeň nazbieral sedem asistencií v dvoch dueloch. Jona Martina medzi strelcami o gól predbehol Dryden Hunt a Carter Hart má momentálne o 0,1 % horšiu úspešnosť zákrokov ako Sturt Skinner.

Najlepšie tímy divízií:

 
OHL
  Východná d. Centrálna d. Stredozáp. d. Západná d.
1. Kingston, 68 Barrie, 64 Erie, 83 Windsor, 67
2. Ottawa, 54 Niagara, 58 ^ Kitchener, 77 Sarnia, 63
3. Peterborough, 54 North Bay, 57 ˇ London, 75 Sault. S. Marie, 54

  QMJHL
  Západná divízia Pobrežná divízia Východná divízia
1. Val-d'Or, 83 Saint John, 68 ^ Shawinigan, 70
2. Rouyn-Noranda, 82 Moncton, 68 ˇ Rimouski, 61
3. Gatineau, 71 Cape Breton, 58 Victoriaville, 57 ^

  WHL
  Východná d. Centrálna d. Brit. Kolumbia Americká d.
1. Brandon, 72 Lethbridge, 74 Kelowna, 75 Everett, 68
2. Prince Albert, 64 Red Deer, 71 Victoria, 73 Seattle, 59
3. Moose Jaw, 58 Calgary, 65 Prince George, 65 Portland, 57

Individuálni lídri:

OHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Kevin Labanc, Barrie
90 (29+61)
Christian Dvorak, London
40 gólov
Mackenzie Blackwood, Barrie
92,8%
     
QMJHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Conor Garland, Moncton
107 (31+76)
Michael Carcone, Drummondville
38 gólov
Julio Billia, Chicoutimi
92,0%
     
WHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Adam Brooks, Regina ^
81 (27+54)
Dryden Hunt, Moose Jaw ^
35 gólov
Stuart Skinner, Lethbridge ^
92,6%




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasŠkandál: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila. Neprešla trestom na drogy! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Sme v sérii Rangers vs. Hurricanes svedkami rodiacej sa senzácie? MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu V AHL sme spoznali posledný postupujúci tím Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies