Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Sumáre

Hossa s Pánikom zažili neúspešné návraty

V piatok sa v NHL odohralo päť zápasov aj s dvoma slovenskými útočníkmi Chicaga Mariánom Hossom a Richardom Pánikom. Tí však nebodovali a ani sa netešili z výhry. Marc-Andre Fleury a Jason Spezza dosiahli míľniky.

Hviezdy večera:
1. Vladimir Tarasenko (STL): 2 góly, 1 asistencia
2. Jason Spezza (DAL): 1 gól, 1 asistencia
3. Marc-Andre Fleury (PIT): 25/27 (92,6% úspešnosť zákrokov)

Dallas vyhral divízny súboj s Chicagom, Slováci nebodovali

Dallas privítal na svojom ľade obhajcu titulu vo štvrtom vzájomnom súboji v sezóne, v ktorom bojovali o prvé miesto v Centrálnej divízii. Domáci sa tešili po tretí raz, keď zdolali Chicago jednoznačne 5:2. V polovici duelu viedli už 4:0 a nakoniec zaznamenali tretie víťazstvo v posledných štyroch dueloch. Víťazný gól strelil dvojbodový Tyler Seguin. Z jeho spoluhráčov skórovali Antoine Roussel, dvojbodoví Jason Spezza s Jamiem Bennom využili presilové hry a Aleš Hemský upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Spezza si vytvoril kariérne maximum, keď sa strelecky presadil v piatom zápase po sebe. Ako druhý hráč draftovaný v roku 2001 po Iľjovi Kovaľčukovi dosiahol hranicu 800 bodov v NHL. Kariho Lehtonena prekonali Teuvo Teräväinen a dvojbodový Tomáš Fleischmann, ktorí skorigovali druhú prehru Blackhawks po sebe a tretiu v ostatných štyroch dueloch. V ich bráne štartoval Corey Crawford, ktorý inkasoval štyrikrát z 20 striel. Nahradil ho Scott Darling, ktorý chytil zvyšných desať striel. V akcii nechýbali obaja slovenskí útočníci Chicaga. Marián Hossa odohral po deväťzápasovej absencii 15 a pol minúty s bilanciou mínusový bod, dva bloky a šesť striel, najviac v tíme. Richard Pánik si počas necelých desiatich minút na ľade pripísal na konto plusový bod a bodyček. Tréner Stars Lindy Ruff vyhral svoj 693. duel v NHL a predbehol Dicka Irvina na piatom mieste histórie.

Hviezdy duelu: 1. J. Spezza, 2. A. Roussel, 3. K. Russell (všetci DAL)

Fleury dosiahol míľnik pri výhre Penguins, Malkin sa zranil

Zápas medzi Pittsburghom a Columbusom sa niesol v znamení návratu niekoľkých hráčov do akcie po zraneniach. Domácim sa vrátil brankár Sergej Bobrovskij po 19-zápasovej absencii, hosťom útočníci Eric Fehr a Carl Hagelin. Ten už v 25. minúte strelil posledný gól duelu, ktorým rozhodol o výhre Penguins 3:2. Pred ním skórovali Chris Kunitz a Kris Letang v presilovej hre, ktorý sa so 79 gólmi v kariére dostal na druhé miesto klubovej histórie medzi obrancami pred Larryho Murphyho. Phil Kessel s Jevgenijom Malkinom dvakrát asistovali, druhý menovaný však v druhej tretine opustil zápas po súboji s Daltonom Proutom. Marc-Andre Fleury urobil 25 zákrokov pri svojom 350. víťazstve v NHL. Dokázal to ako 20. gólman histórie, tretí spomedzi aktívnych brankárov a vo štvrtom najnižšom počte odchytaných duelov (645). Prekonali ho dvojbodový Gregory Campbell a Cam Atkinson. Bobrovskij sa prezentoval 28 zákrokmi. Tímy majú po štyroch vzájomných súbojoch v tejto sezóne vyrovnanú bilanciu 2-2. Oba striedajú v marci výhry s prehrami.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. Hagelin (PIT), 2. G. Campbell (CBJ), 3. K. Letang (PIT)

Flyers ukončili päťročné čakanie na výhru v Tampe

Philadelphia nevyhrala na ľade Tampay Bay od 15. februára 2011, no to sa v piatok zmenilo. Po výsledku 3:1 si predĺžila víťaznú sériu na tri zápasy a tešila sa v Amalie Aréne po ôsmich prehrách v sérii (0-6-2). Víťazný gól vsietil v úvode druhej tretiny v presilovej hre Matt Read, ktorý nadviazal na presilovkový gól Sama Gagnera z prvej tretiny. Poistku pridal Brayden Schenn. Steve Mason predviedol 18 zákrokov, jeho náprotivok Ben Bishop iba o jeden viac. S výkonom tímu nebol spokojný. „Musíme si pozrieť videozáznam a pozrieť sa do zrkadla. Jeden strelený gól v dvoch zápasoch je málo, musíme byť lepší,“ povedal pre AP. Z jeho spoluhráčov skóroval iba Brian Boyle, ktorý v 58. minúte zmaril Masonovi čisté konto svojím prvým gólom od 19. januára. Lightning prehrali tretí duel v sérii po rekordnej deväťzápasovej víťaznej šnúre. Flyers vyhral šesť zápasov z posledných siedmich a dva z troch proti Tampe v sezóne. Bodovali však vo všetkých.

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn, 2. S. Mason, 3. R. Gudas (všetci PHI)

Allen si udržal neporaziteľnosť proti Anaheimu

Jake Allen štartoval proti Anaheimu po štvrtý raz v kariére a opäť sa tešil z víťazstva. V domácom zápase doviedol St. Louis s 26 zákrokmi k triumfu 5:2, ktorý bol pre tím piatym v sérii. Vyrovnal si najdlhšiu víťaznú sériu v sezóne. Do listiny strelcov sa postupne zapísali Paul Stastny, Jori Lehtera, Patrik Berglund a dvojgólový Vladimir Tarasenko, ktorý strelil druhý gól do prázdnej brány. Pridal aj asistenciu. Stastny ukončil 13-zápasové strelecké suchoty. Ryan Getzlaf otvoril skóre v presilovej hre, dvojbodový Rickard Rakell znižoval stav na 2:3. Frederik Andersen kryl 18 striel pri tretej prehre Ducks v sérii po 14-zápasovej bodovej šnúre. Allen vyhral piaty štart po sebe, čím si vyrovnal osobné maximum z marca 2013. S 23 výhrami v sezóne si vytvoril nový osobný rekord. Jeho spoluhráč Troy Brouwer hral vo svojom 600. zápase v NHL. Pri posledných štyroch góloch v dueli nikto neasistoval.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko, 2. J. Allen, 3. C. Gunnarsson (všetci STL)

Arizona zvíťazila v Calgary

Arizona vyhrala prvý zápas na aktuálnom štvorzápasovom tripe až na tretí pokus, keď uspela na ľade Calgary pomerom 4:1. Mikael Backlund otvoril skóre už v 21. sekunde druhej tretiny vo vlastnom oslabení, ale viac gólov Louis Domingue z 25 striel neinkasoval. Ešte do druhej prestávky vyrovnal stav tiež v oslabení Boyd Gordon, víťazný gól strelil v úvode tretej tretiny v presilovej hre dvojbodový Antoine Vermette. Po ňom skóroval už iba dvojgólový Brad Richardson, ktorý tiež uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Shane Doan dvakrát asistoval. Joni Ortio sa prezentoval 22 zákrokmi. Flames prehrali dva z troch duelov počas aktuálneho šesťzápasového domáceho pobytu. K výhre im nepomohol ani návrat obrancu Dennisa Widemana do akcie po prvý raz od 27. januára.

Hviezdy duelu: 1. L. Domingue, 2. S. Doan (obaja ARI), 3. M. Frolík (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (CHI) 9:41 0 0 0 +1 0 0 1
M. Hossa (CHI) 15:30 0 0 0 -1 0 6 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies