Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Sumáre

Pánik skóroval, Hossa so Sekerom asistovali

V desiatich utorkových zápasoch NHL hrali piati Slováci, z ktorých traja bodovali. Richard Pánik skóroval v druhom zápase po sebe, Marián Hossa a Andrej Sekera si pripísali po asistencii. Z výhry sa však tešil iba Marko Daňo, ktorý sa vrátil do akcie.

Hviezdy večera:
1. Brian Elliott (STL): 37/37 (čisté konto)
2. Jacob Markström (VAN): 47/48 (97,9% úspešnosť zákrokov)
3. Devan Dubnyk (MIN): 38/39 (97,4% úspešnosť zákrokov)

Dallas zdolal Chicago a zaistil si účasť v play-off, Pánik opäť skóroval, Hossa asistoval

Dallas to v tejto sezóne na obhajcu titulu vie. V utorok ho zdolal tretí raz po sebe a štvrtý v piatich vzájomných súbojoch. Celkovo tretíkrát v ročníku strelil v prvej tretine štyri góly a pohodlne dokráčal za treťou výhrou v sérii, tentoraz pomerom 6:2 na ľade Chicaga. Colton Sceviour, dvojgólový Vernon Fiddler a Patrick Eaves (víťazný gól) vybudovali hosťom náskok, ktorým si zaistili potrebné dva body a istotu postupu do play-off. Skórovali aj Radek Faksa a Cody Eakin, Jamie Benn dvakrát asistoval a Kari Lehtonen predviedol 30 zákrokov. V oboch góloch domácich mali prsty slovenskí útočníci. Marián Hossa asistoval pri góle Andrewa Shawa na 1:4, Richard Pánik sa strelecky presadil v druhom zápase po sebe a svojím piatym gólom v sezóne znižoval stav na 2:5. Scott Darling inkasoval štyrikrát z 15 striel v prvej tretine, náhradník Michael Leighton kryl 16 zo zvyšných 17 striel. Blackhawks prehrali druhý duel po sebe a šiesty z ostatných siedmich. Na Dallas strácajú v tabuľke už šesť bodov. Hossa v ňom odohral takmer 18 a pol minúty a okrem 19. asistencie v sezóne si pripísal na konto aj plusový bod, strelu, bodyček a blok. Pánik strávil v akcii necelých 13 minút s bilanciou štyri strely, päť bodyčekov a blok.

Pánikov piaty gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. V Fiddler, 2. C. Sceviour, 3. K. Lehtonen (všetci DAL)

Článok pokračuje pod reklamou

Arizona ukončila sériu bez gólu proti Edmontonu, Sekera asistoval

Arizona prehrala na nulu v ostatných dvoch zápasoch, ale v domácom dueli proti Edmontonu ukončila sériu bez streleného gólu na čísle 126:32. Postaral sa o to Alex Tanguay, ktorý otvoril skóre. Martin Hanzal využil presilovú hru, Tobias Rieder strelil víťazný gól a Max Domi upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Coyotes pomohol predĺžiť rekordnú bodovú sériu proti Oilers na 23 zápasov od 17. marca 2011 aj Mike Smith, ktorý zastavil 27 striel. Jedna bola z hokejky obrancu Andreja Sekeru, ktorý si pri presilovkovom góle Marka Letesta na 2:3 pripísal 21. asistenciu v sezóne. Počas 20 minút a 20 sekúnd na ľade zaznamenal aj mínusový bod, strelu, bodyček a päť blokov. Jordan Eberle tiež využil presilovú hru, Connor McDavid dvakrát asistoval a Cam Talbot urobil rovnako 27 zákrokov. Edmonton prehral druhý zápas po sebe a tretí proti Arizone v sérii. V riadnej hracej dobe ju zdolal naposledy 25. januára 2011. V utorok, navyše, prišiel o zraneného útočníka Ryana Nugent-Hopkinsa. Domácim sa vrátil do zostavy Oliver Ekman-Larsson po šesťzápasovej absencii.

Hviezdy duelu: 1. T. Rieder, 2. O. Ekman-Larsson, 3. M. Smith (všetci ARI)

Pavelec vynuloval Vancouver, ktorý neskóroval v treťom zápase po sebe

Ondřej Pavelec chytil všetkých 28 striel Vancouveru, ktorý Winnipeg zdolal na domácom ľade 2:0 a ukončil si sériu troch prehier. Pre českého brankára išlo o 17. čisté konto v kariére, ale prvé od 29. apríla 2015. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil v úvode tretej tretiny Adam Lowry, poistku pridal do prázdnej brány Mark Scheifele. Jets vyslali na súpera 49 striel, najviac v sezóne, ktorým čelil Jacob Markström. Štyrikrát ho ohrozil útočník Marko Daňo, ktorý nebodoval v treťom dueli po sebe. Počas rovných 17 minút v akcii, jeho maximum od výmeny, zaznamenal aj tri bodyčeky a dve trestné minúty. Canucks prehrali piaty zápas v sérii, štvrtý proti Winnipegu po sebe a natiahli svoju šnúru bez streleného gólu už na rovných 228 minút.

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (VAN), 2. A. Lowry, 3. O. Pavelec (obaja WPG)

Lightning vyrovnali Floridu, Red Wings už nemajú divokú kartu

Erik Condra ukončil 20-zápasové strelecké suchoty dvoma gólmi, ktorými pomohol Tampe Bay k výhre 6:2 nad Detroitom. Steven Stamkos, Nikita Kučerov a Ondřej palát zaznamenali po góle a asistencii, skóroval aj Vladislav Namestnikov, Brian Boyle, Tyler Johnson a Victor Hedman nazbierali po dve asistencie. Bena Bishopa z 25 striel prekonali Justin Abdelkader a Darren Helm. Jediný Slovák v akcii, Tomáš Tatar, ho ohrozil trikrát, pričom odohral 13 minút so ziskom mínusového bodu. Raz trafil bránkovú konštrukciu. Jimmy Howard inkasoval tri góly zo 16 striel predtým, ako ho nahradil Petr Mrázek. Ten inkasoval tri góly z 18 striel. Kým Lightning sa na čele Atlantickej divízie dorovnali bodovo na Floridu, Red Wings vypadli z postupovej pozície – majú rovnaký počet bodov ako Flyers, ale odohrali o jeden zápas viac.

Hviezdy duelu: 1. E. Condra, 2. V. Hedman, 3. O. Palát (všetci TBL)

Columbus zmazal dvojgólovú stratu a porazil Flyers po nájazdoch

Philadelphie prišla v závere o dvojgólové vedenie a stratený bod ju musí mrzieť, no aj vďaka jednému získanému sa dostala na pozíciu druhej divokej karty, keď sa bodovo dotiahla na Detroit. Claude Giroux a Ryan White poslali Flyers do dvojgólového vedenia, ale nakoniec sa z výhry 3:2 tešil Columbus, ktorému sa podarilo streliť dva góly v rozmedzí necelej minúty v samom závere tretej tretiny. Boone Jenner strelil kontaktný gól v oslabení a predĺženie vynútil osem sekúnd pred koncom Cam Atkinson. V nadstavenom čase sa nerozhodlo, a tak prišli na rad nájazdy. V nich sa presadil len Boone Jenner v piatej sérii. Sergej Bobrovskij pomohol k triumfu 31 zákrokmi, Steve Mason ich urobil o 20 viac.

Jennerov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. S. Mason (PHI), 3. B. Jenner (CBJ)

Súboj hlavných miest vyhral Washington

V hlavnom meste Kanady privítali tím z hlavného mesta USA. Ottawa ako dobrý hostiteľ umožnila Washingtonu vybudovať si pomerne rýchlo trojgólové vedenie, keď sa v prvej tretine presadili Mike Richards, Alex Ovečkin a Nicklas Bäckström. V závere pridal gól do prázdnej brány T. J. Ohsie a Capitals sa tešili nielen z výhry 4:2, ale aj zo zaistenia si prvého miesta v Metropolitnej divízii a Východnej konferencii. „Myslím, že sme si to za našu hru v celej sezóne zaslúžili,“ poznamenal pre CP Ovečkin, ktorý má na konte už 43 gólov. Braden Holtby pomohol k tretej výhre z ostatných štyroch zápasov 28 zákrokmi. Prekonali ho len Chris Wideman a Mika Zibanejad. Domáci Craig Anderson inkasoval tri góly z 21 striel. Duel nedohral obranca Dion Phaneuf, ktorý pri bodyčeku Brooksa Orpika utrpel zranenie.

Hviezdy duelu: 1. N. Bäckström (WSH), 2. M. Johansson (WSH), 3. Ch. Wideman (OTT)

Wild sa dostali na postupovú pozíciu, Suter vytvoril klubový rekord

Devan Dubnyk síce nežiari tak, ako v závere minulej sezóny, ale keď to Minnesota najviac potrebuje, zaberie naplno. V domácom zápase proti Los Angeles predviedol 38 zákrokov a doviedol svoj tím k výhre 2:1, ktorá bola preň treťou v sérii. Predbehol vďaka nej Colorado na pozícii druhej divokej karty v Západnej konferencii. Má pred ním náskok jedného bodu, ale aj o jeden odohraný duel viac. Oba tímy sa stretnú v sobotu. O druhej výhre Minnesoty nad Kings po sebe rozhodol kapitán Mikko Koivu v úvode druhej tretiny v presilovej hre. Nadviazal na presný zásah Erika Haulu z prvej tretiny. Druhú prehru kalifornského tímu po sebe skorigoval Tyler Toffoli, kým Jonathan Quick kryl 16 striel. Ryan Suter si pripísal 39. asistenciu a 47. bod v sezóny, čím vytvoril klubový rekord obrancu Wild v jednej sezóne. O bod prekonal svoje kariérne maximum z ročníka 2011/12. Kings prehrali prvé dva z troch duelov aktuálneho tripu.

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk, 2. M. Koivu (obaja MIN), 3. T. Toffoli (LAK)

Elliott ešte neinkasoval po návrate do akcie

Brian Elliott odchytal svoj druhý zápas po návrate do brány St. Louis a opäť si udržal čisté konto, jeho tretie v sezóne a 33. v kariére. Tentoraz zastavil všetkých 37 striel San Jose a doviedol Blues k futbalovému víťazstvu 1:0. Rozhodol o ňom Robby Fabbri v polovici tretej tretiny. Elliott vychytal dva shutouty po sebe tretíkrát v kariére. Jeho náprotivok Martin Jones opustil duel s 23 zákrokmi. Kým St. Louis vyhralo druhý zápas po sebe, Sharks ukončili sériu dvoch výhier. Premárnili tak prvú šancu zaistiť si účasť v play-off. Blues ukončili päťzápasový trip s bilanciou 3-2-0 a na prvý Dallas strácajú v tabuľke Centrálnej divízie dva body.

Fabbriho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Elliott (STL), 2. M. Jones (SJS), 3. R. Fabbri (STL)

Canadiens porazili Ducks 4:3

Lucas Lessio strelil svoj prvý gól po desaťzápasovej odmlke, aby pomohol Montrealu zdolať Anaheim pomerom 4:3. Torrey Mitchell, Alex Galchenyuk a Mike Brown tiež skórovali, kým Joel Hanley zaznamenal svoje prvé dve asistencie v NHL. Mikea Condona z 35 striel prekonali Jakob Silfverberg, ktorý skóroval dvakrát a Corey Perry, ktorý po šiestykrát v kariére dosiahol hranicu 30 gólov. John Gibson opustil duel s 19 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. M. Brown (MTL), 2. J. Silfverberg (ANA), 3. J. Hanley (MTL)

Sabres otočili v závere zápas proti Hurricanes

Johan Larsson skóroval necelé tri minúty pred koncom, aby doviedol Buffalo k výhre 3:2 nad Carolinou. Carlo Colaiacovo otvoril skóre zápasu a Evander Kane ho vyrovnal v 57. minúte. O minútu neskôr padol víťazný gól Larssona. K tretej výhre z ostatných piatich zápasov viedlo aj 25 zákrokov Chada Johnsona, na ktorého našli recept Chris Terry a Joakim Nordström. Cam Ward urobil 22 zákrokov a jeho tím prehral piaty zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Staal (CAR), 2. J. Larsson (BUF), 3. C. Johnson (BUF)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (EDM) 20:20 0 1 1 -1 0 1 1
T. Tatar (DET) 12:54 0 0 0 -1 0 3 1
M. Hossa (CHI) 18:22 0 1 1 +1 0 1 1
R. Pánik (CHI) 12:54 1 0 1 0 0 4 5
M. Daňo (WPG) 17:00 0 0 0 0 2 4 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský už nevyzeral ako Bambi na korčuliach: Toto sú jeho tri sezónne highlighty Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Výrazné výhry: Colorado má nôž na krku, Hurricanes opäť prežili!MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies