Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
EDM
2
VAN
4
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
COL
DAL
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
03:30info
EDM
VAN
«

Slováci v NHL

Mali by Bruins vymeniť Zdena Cháru alebo Tuukku Raska?

V Bostone sa schyľuje k novej ére a po dvoch neúspešných sezónach je ešte výraznejšia otázka, či by mali Bruins ukončiť spoluprácu s brankárom Tuukkom Raskom alebo slovenským obrancom Zdenom Chárom.

Táto otázka bola jednou z tém v relácii Joea Haggertyho, dlhoročného odborníka na Bruins a Jimmyho Murphyho. Ich hosťami boli aj Mike Giardi a Michael Felger. Aký bol ich poľad na túto problematiku?

Bruins momentálne nemajú dostatok kapitálu na to, aby vybudovali konkurencieschopné mužstvo, ktoré sme mohli pozorovať pred pár rokmi. Preto sa musia pár hráčov zbaviť, pričom práve Rask a Chára majú vysoké platy. Záujemca o ich služby by sa určite našiel.

Obavou v tíme je hlavne obrana, v ktorej sa po odchode Dougieho Hamiltona nenachádza plnohodnotný nástupca Cháru a Dennisa Seidenberga. Seidenberg pritom nehral v tomto ročníku príliš dobre a už aj u kapitána „medveďov“ bolo pozorovať následky starnutia. A tie budú čoraz viditeľnejšie. To hovorí v prospech výmeny.

Článok pokračuje pod reklamou

Vedenie tímu by mohlo trenčianskeho rodáka osloviť so žiadosťou o vzdanie sa klauzuly o nevymeniteľnosti, ale ak by Chára k výmene pristúpiť nechcel, z rešpektu k nemu a k tomu, čo pre tím urobil, by ho do výmeny s najväčšou pravdepodobnosťou nenútili.

Padla aj reč o možnosti vykúpenia zo zmluvy, no nastala zhoda, že by bolo rozumnejšie, ak by Chárovi Bruins jednoducho ponúkli výmenu v strede sezóny do tímu, ktorý mu dá šancu získať ďalší Stanleyho pohár. Tým by za neho ešte aj niečo získali a nerozlúčili by sa v zlom.

Viac sa však hovorilo o Raskovi a vynorila sa aj otázka, čo by sa stalo, ak by si Bruins udržali vlani Martina Jonesa, ktorý je v súčasnosti jednotkou San Jose. Výmena fínskeho brankára by im zase dávala zmysel len vtedy, ak by prišla do Bostonu zaujímavá protihodnota. To však samé o sebe podčiarkuje, prečo je výmena prakticky neuskutočniteľná.

Rask len nedávno podpísal s Bruins lukratívny kontrakt, čo znamená, že v prípade výmeny by musela časť jeho platu zostať v Bostone. Druhá strana by pritom nemusela byť ochotná obetovať hráčov, ktorých by „medvede“ chceli. Ďalej je tu fakt, že Rask má klauzulu o nevymeniteľnosti a v Bostone sa jemu i jeho rodine páči. Výmenu by tak mohol podnietiť len nejaký konflikt.

Všetci sa nakoniec zhodli na tom, že po posledných dvoch sezónach by nemal byť ani jeden z hráčov tímu nedotknuteľný. Samozrejme, ak by prípadná výmena posilnila tím s vyhliadkou do budúcnosti.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFBoston takéto vedenie ešte nepremárnil. Teraz má nôž na krku!Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Pekarčík skóroval vo finále. Na dosah titulu je však jeho krajan! + video Je sezóna Marchanda v ohrození? Tréner Bruins tvrdí, že zákrok bol úmyselný + videoZahral si v Sérii storočia, získal Stanleyho pohár: Zomrel bývalý hráč Toronta Sýkora spoznal súpera. Zahrajú si v divíznom finále proti sebe aj Slováci?Colorado zažilo najvýraznejšiu prehru, život Hurricanes visel na vláskuZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies