Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
EDM
VAN
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Reprezentácia

MS 20: Slováci sa s MS rozlúčili vysokou výhrou

Slovenskí hokejisti do 20 rokov ukončili svoje účinkovanie na majstrovstvách sveta víťazstvom 8:0 nad Kazachstanom. Mladým Slovákom tak na šampionáte patrí 7. miesto.

SLOVENSKO – KAZACHSTAN 8:0 (4:0, 3:0, 1:0)
GÓLY: 7. Ďuriš (Suja), 15. Skokan (Slovák), 16. Roháč (Bališ), 20. Skokan (Bališ, Slovák), 33. Čaládi (Skokan, Bališ), 36. Lušňák (Biro, Marcinko), 38. Lušňák (Roháč, Marcinko), 51. Jančovič (Šinkovič)

Report: Posledný zápas na šampionáte začali Slováci zostra. Sekundu pred vypršaním prvej minúty nastrelil Roháč žrď Smolnikovovej brány. Slováci na ľade jasne dominovali z čoho vyústil prvý gól, ktorého autorom bol Oliver Ďuriš. Po góle Kazachovia mierne ožili, ale nevyužili svoju šancu v presilovej hre a tak prišiel trest. Počas Turnashovho vylúčenia sa trafil do čierneho Dávid Skokan. O minútu neskôr zvýšil už na rozdiel troch gólov Ivan Roháč. Slováci po tomto góle vypustili tempo a mohli byť radi, že neinkasovali, keď Gasnikov nastrelil tyč Hudáčkovej brány. Potom sa však Kazachovia nechali zbytočne vylúčiť minútu pred koncom prvej tretiny a hrali iba s tromi mužmi. Túto šancu Sovensko využilo, keď po 8 sekundách presilovky 5 na 3 strelil svoj druhý gól v zápase po prihrávke Milana Bališa a Mareka Slováka Dávid Skokan. Po prestávke Slováci nedokázali využiť zvyšnú presilovku trvajúcu minútu a 31 sekúnd. Ba naopak. Ešte počas tejto presilovky sa nechal vylúčiť Marek Biro, ktorého o minútu napodobnil Matej Češík. Kazachovia však presilovku 5 na 3 nevyužili. Naopak, nechali sa vylúčiť a druhé vylúčenie Vitoshkina potrestal Erik Čaládi. Kazachovia sa však nenechali poučiť a opäť sa museli brániť o troch. A to dokonca minútu a pol. Ale Slováci túto šancu nevyužili. Vzápätí však ešte počas presilovky skóroval Patrik Lušňák, ktorý zavŕšil poltucet. Gólostroj Slovákov sa nezasekol ani po tomto góle a Patrik Lušňák dve minúty po svojom prvom góle pridal aj druhý. To sa písala 38. minúta. Po góle však prišla menšia výmena názorov, po ktorej dostali desaťminútový osobný trest Vitoshkin so Slovákom. Menšia šarvátka sa zopakovala aj o minútu neskôr. Tam však už hlavní rozhodcovia Piechaczek s Ronnmarkom osobné tresty neudelovali, ale iba menšie, ktoré si museli odpykať Fast, Jurík (obaja za hrubosť) a Baliś (za zdržovanie hry). Na začiatku posledného dejstva sa nechali Kazachovia opäť vylúčiť. Vorobyov išiel na lavicu hanby za krosček. A práve v tejto presilovke boli Slováci blízko ôsmeho gólu. Skokanov strelecký pokus však Smolnikov kryl. Potom však prišla ďalšia presilovka 5 na 3, ale Slováci aj napriek tlaku ju nedokázali zužitkovať. Slováci si to však vynahradili 5 sekúnd po 50. minúte keď Dalimír Jančovič po prihrávke Júliusa Šinkoviča strelil ôsmy gól Slovákov. Kazachovia boli jasne na dne. 359 divákov v Tipsport Arene mohlo vidieť aj deviaty gól, ale to by nemohol Slovák b 57. minúte trafiť konštrukciu brány.

Slovensko: Hudáček - Biro, Ďaloga, Beňa, Bališ, Mikuš, Kozák, Krajčík, Zukal - Roháč, Marcinko, Lušňák - Slovák, Skokan, Čaládi - Šinkovič, Češík, Jančovič - Suja, Ďuriš, Jurík.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies