Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
«

Správy z NHL

Získajú Penguins svoj štvrtý Stanleyho pohár už vo štvrtok?

Po dvojdňovej prestávke budú hokejisti Pittsburghu Penguins pripravení odohrať na domácom ľade svoj najlepší a najúspešnejší zápas sezóny. Podarí sa im to? Tím San Jose Sharks dúfa, že nie.

Po štyroch finálových zápasoch vedú „tučniaky“ 3:1 na zápasy a v Consol Energy Center budú mať šancu spečatiť zisk Stanleyho pohára. Bol by to pre nich štvrtý titul, no doma sa im ho zaistiť ešte nikdy nepodarilo.

Dokonca by sa mohla prepisovať aj o čosi významnejšia história. V celom Pittsburghu totiž nevideli naživo rozhodujúci moment zisku titulu v žiadnom profesionálnom športe od roku 1960, keď Pirates vyhrali Svetovú sériu proti New York Yankees. Odvtedy tímy z mesta vyhrali 11 titulov, no ani jeden na domácej pôde.

„Sme pred piatym duelom nadšení. Potrebujeme vykorčuľovať na ľad a podať náš najlepší výkon. Chceme rozmýšľať len o tomto zápase. Na nič iné teraz nemyslíme. Chceme byť od úvodného vhadzovania lepším tímom. To je náš cieľ,“ povedal pre CP obranca Ben Lovejoy.

Článok pokračuje pod reklamou

Penguins doteraz vyhrali Stanleyho pohár v rokoch 1991, 1992 a 2009. Rozhodli o tom v Minnesote, Chicagu a Detroite. Sharks doteraz ešte nikdy cennú striebornú trofej v moci nemali. A stále dúfajú, že sa jej dočkajú v tomto ročníku.

San Jose ešte stále verí, že ak by vo štvrtok uspelo, malo by dobrú pozíciu na to, aby ako druhý tím histórie zvrátil sériu, v ktorej súper viedol 3:1 na zápasy. Vedia však, že musia mať lepší začiatok zápasu ako v predošlých dueloch. Cieľom je streliť konečne prvý gól.

„Mali sme už pár šancí na začiatku minulého zápasu. Myslím si, že sa musíme teraz uistiť, aby sme ich tak skoro aj premenili. Aj oni by sa tak dostali do pozície, keď dobiehajú súpera. Doteraz sa nám to ešte nepodarilo, ale teraz by nám to pomohlo,“ poznamenal tréner Pete DeBoer.

Kalifornský tím v doterajšom priebehu play-off čelil vypadnutiu len raz – v druhom kole proti Nashvillu. Siedmy zápas vtedy vyhral presvedčivo 5:0. Penguins však vyhrali tri zápasy zo štyroch, v ktorých mohli uzavrieť sériu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies