Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Slováci v NHL

Koho obdivuje Chára na sklonku kariéry?

Zdeno Chára počas tejto sezóny oslávi 40. narodeniny. V Bostone však nebude jediným štyridsiatnikom medzi športovcami, ktorý si zaslúži obdiv. Ďalším je David Ortiz, ku ktorému vzhliada aj vysoký kapitán Bruins.

Ortiz patrí medzi elitných hráčov baseballu a ikonu miestneho klubu Red Sox. V štyridsiatke absolvuje svoju poslednú sezónu v kariére a podobne ako Chára, aj on je stále vo výbornej fyzickej kondícii.

„Je to pozoruhodné. Pre svoj šport, pre svoj tím a pre toto mesto urobil tak veľa. V Bostone za sebou zanechá veľkú stopu a každý si ho tu bude vždy pamätať. Nielen pre všetky tie homeruny, ale aj pre odkaz, ktorý bol schopný poslať z baseballového ihriska,“ povedal Chára pre CSN.

Samotný Chára sa tiež blíži ku koncu svojej kariéry a vstupuje do predposledného roku zmluvy. Hoci už viac nie je takým elitným obrancom ako v minulosti, stále je dostatočne kvalitný na to, aby bol v Bostone označovaný za obrancu číslo jeden. A to vďaka tomu, že na sebe neustále pracuje.

Článok pokračuje pod reklamou

„Musíte mať vášeň a milovať svoj šport, keď chcete excelovať v štyridsiatke. Musíte si užívať tú obetu a bolesť. Som si istý, že je veľa športovcov, ktorí si tým prešli a David je jeden z nich. Stále sa udržuje v skutočne dobrej forme. Všimnete si, že v lete tvrdo trénuje, aby sa v nej udržal a aby podával výkony, ktoré podáva. Za to si zaslúži veľké uznanie, pretože je dosť ťažké udržať sa v lige,“ pokračoval Chára.

Chára má s Ortizom spoločnú aj ďalšiu vec. Každým rokom narážajú na väčší počet talentovaných mladíkov, ktorí ich pomaly, ale isto vytláčajú z vrcholového športu.

„Bez ohľadu na šport platí, že rozvoj robí z hráčov omnoho lepších a rýchlejších športovcov. Už teraz môžete vidieť omnoho vyššiu úroveň u hráčov, ktorí majú 17, 18 či 19 rokov a už sú pripravení hrať. Urýchlenie rozvoja prebieha už u mládeže a technológie pomáhajú týmto mladíkom dostať sa na vyššiu úroveň omnoho rýchlejšie. Je to skvelé. Starších a skúsenejších hráčov to núti, aby naďalej pracovali a zlepšovali sa,“ dodal Chára, ktorý bude istotne tiež v budúcnosti považovaný za jednu z ikonických postáv profesionálneho športu v Bostone.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies