Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Sumáre

Daňo asistoval, Halák vychytal výhru

V prvý hrací deň po vianočnej prestávke sa v NHL odohralo desať zápasov aj so šiestimi Slovákmi. Bodoval iba Marko Daňo, ktorý vyhral súboj s Richardom Pánikom. Jaroslav Halák vychytal triumf nad Washingtonom, zvíťazil aj Marek Hrivík.

Jets zdolali Chicago aj tretíkrát v sezóne, Daňo asistoval

Winnipegu to v tejto sezóne proti Chicagu ide. Zdolal ho aj v treťom vzájomnom súboji sezóny, druhýkrát po sebe v United Center a predĺžil mu sériu prehier na tri zápasy. Výrazne k tomu opäť prispel brankár Connor Hellebuyck, ktorý zastavil 34 striel. V troch dueloch proti Blackhawks spolu chytil 85 z 87 striel. Tentoraz ho prekonal iba Arťom Anisimov (15), ktorý sa vrátil do akcie po trojzápasovej absencii pre zranenie. Znižoval stav na 1:2 po tom, čo náskok Jets vybudovali v prvej tretine Blake Wheeler (11) s Markom Scheifelem (15). Jacob Trouba dvakrát asistoval a Drew Stafford (2) upravil výsledok v tretej tretine. Pri jeho góle si siedmu asistenciu v ročníku pripísal slovenský útočník Marko Daňo. Počas len šiestich a pol minúty v akcii zaznamenal aj plusový bod a tri bodyčeky. Proti nemu nastúpil zo Slovákov v drese Chicaga iba Richard Pánik, ktorý odohral 14 a pol minúty s bilanciou mínusový bod, tri strely a štyri bodyčeky. Marián Hossa nehral pre zranenie. Corey Crawford predviedol 31 zákrokov, ale nezabránil tretej prehre od päťzápasovej víťaznej série. Jets vyhrali druhý zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck, 2. J. Trouba, 3. B. Little (všetci WPG)

Halák doviedol Islanders k výhre nad Capitals

Slovenský brankár Jaroslav Halák sa po piatich zápasoch vrátil do brány Islanders a urobil 31 zákrokov, aby pomohol newyorskému tímu k tesnej výhre 4:3 nad Washingtonom, ktorá bola pre tím z Long Islandu tretia v sérii. Andrew Ladd (7) strelil po prvýkrát v drese New Yorku v jednom zápase dva góly. „Pracuje tvrdo. Ak pokračujete v tvrdej práci, tak sa vám nakoniec stanú aj dobré veci,“ poznamenal pre AP tréner Jack Capuano. Okrem letnej posily sa presadili aj Cal Clutterbuck (3) a Anders Lee (13), ktorý si pripísal víťazný gól. Haláka prekonali Justin Williams (8), Alex Ovečkin (16) a Andre Burakovsky (4). Braden Holtby zastavil 27 striel, no Capitals prehrali tretí zápas z ostatných štyroch. Ovečkin sa vyrovnal Stanovi Mikitovi na 30. mieste histórie NHL s 541. gólom v kariére.

Článok pokračuje pod reklamou

Dva góly Islanders za 43 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. A. Ladd (NYI), 2. A. Quine (NYI), 3. J. Williams (WSH)

Kane, Lehner doviedli Sabres k výhre nad Red Wings

Evander Kane (8) otváral skóre zápasu a v tretej tretine ho aj uzavrel. Spolu s Robinom Lehnerom, ktorý zneškodnil 40 striel, tak doviedli Buffalo k tesnej výhre 4:3 nad Detroitom, ku ktorej gólom a asistenciou prispel aj Jack Eichel (6). Do čierneho sa trafil aj Sam Reinhhart (8) a Sabres ukončili štvorzápasovú sériu prehier, aby sa tréner Dan Bylsma konečne mohol tešiť zo svojho 300. víťazstva. Red Wings, ktorým sa do zostavy vrátil obranca Brendan Smith, prehrali šiesty zápas z ostatných ôsmich. Na úspech im nestačili góly Henrika Zetterberga (7), Drewa Millera (4) a Thomasa Vaneka (6) ani 18 zákrokov Petra Mrázeka. Tomáš Tatar, jediný Slovák v akcii, odohral 16 a pol minúty s jedným streleckým pokusom.

Spomienka na majstrovský tím Detroitu z roku 1997:

Hviezdy duelu: 1. E. Kane (BUF), 2. J. Eichel (BUF), 3. T. Vanek (DET)

Rangers zvrátili zápas proti Senators

Rangers prehrávali 0:2 i 1:3, ale nakoniec sa tešili z víťazstva 4:3 nad Senators. O štyri góly sa pritom postarali dvaja hráči – Nick Holden (6) a Derek Stepan (9). Obranca Ryan McDonagh nazbieral tri asistencie. Dôležitý bol aj výkon brankára Anttiho Raantu, ktorý duel opustil s 33 zákrokmi. Jeho náprotivok, Mike Condon, čelil 25 strelám, ale slovenský útočník Marek Hrivík ho počas osemminútového pobytu na ľade neohrozil ani raz. Vyhral tri vhadzovania zo šiestich. Z hráčov Ottawy skórovali Mark Borowiecki (1), Zack Smith (8) a Cody Ceci (1). Mike Hoffman a Jean-Gabriel Pageau zaznamenali po dve asistencie. Kanadský tím prišiel o štvorzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. N. Holden (NYR), 2. D. Stepan (NYR), 3. M. Hoffman (OTT)

Columbus stratil vedenie, no opäť triumfoval

Columbus si vytvoril v prvých desiatich minútach zápasu trojgólové vedenie, o ktoré do konca druhej tretiny prišiel. Potom však využil presilovú hru kapitán Nick Folgino (11) a na svete bol triumfu 4:3 nad Bostonom, ktorý bol pre tím z Ohia už 13. v sérii. „Keď sa koncentrujeme na našu hru a robíme veci nevyhnutné pre víťazstvo, tak sme tím, proti ktorému sa hrá ťažko. A pre nás je to o to väčšia zábava,“ povedal Foligno pre AP. Sergej Bobrovskij potvrdil formu s 37 zákrokmi a do čierneho sa trafili aj Scott Hartnell (9), Seth Jones (6) a Matt Calvert (5). David Backes (9), Austin Czarnik (5) a David Krejčí (7) skórovali z hráčov Bruins, kým Tuukka Rask urobil 18 zákrokov. Kapitán Zdeno Chára odohral 22 a pol minúty, pričom zaregistroval aj tri strely a jeden plusový bod. Zblokoval štyri strely, najviac zo všetkých hráčov v zápase.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. D. Krejčí (BOS), 3. N. Foligno (CBJ)

Penguins zdolali Devils, Malkin zaznamenal 800. bod

Sidney Crosby (25) skóroval vo štvrtom zápase po sebe a pridal dve asistencie, Jevgenij Malkin (15) zaznamenal gól a asistenciu, aby sa stal štvrtým „Tučniakom“ s 800 bodmi v NHL. Justin Schultz (7) strelil víťazný gól 5,4 sekundy pred koncom druhej tretiny a Pittsburgh porazil New Jersey 5:2. Marc-Andre Fleury urobil 21 zákrokov a do čierneho sa v tretej tretine trafili Carl Hagelin (4) a Bryan Rust (10), ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Góly trápiacich sa Devils strelili PA Parenteau (9) a Adam Henrique (9). Cory Schneider opustil duel s 22 zákrokmi. New Jersey má bilanciu 1-8-1 v posledných 10 stretnutiach.

Malkinov 800. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. A. Henrique (NJD)

Wild aj Dubnyk vylepšili klubové rekordy

Jared Spurgeon (3) skóroval v tretej minúte predĺženia, čím rozhodol o výhre Minnesoty 3:2 na ľade Nashville. Bola už 11. v sérii, čím si vylepšila klubový rekord, rovnako ako s 12-zápasovou bodovou sériou (11-0-1). Devan Dubnyk sa prezentoval 28 zákrokmi a vytvoril si osobný i klubový rekord s deviatimi triumfami po sebe. Prekonal zápis Niklasa Bäckströma z roku 2013. Z hráčov Predators na neho našli recept Filip Forsberg (6) a Reid Boucher (1), ktorí dvakrát zmazali náskok súpera. Wild posielali do vedenia Zach Parise (6) v presilovej hre pri návrate do akcie po chorobe a Chris Stewart (6). Charlie Coyle a Jordan Schroeder dvakrát asistovali. Pekka Rinne chytil 36 striel pri druhej prehre Nashville po sebe.

Spurgeonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Spurgeon (MIN), 2. R. Boucher, 3. F. Forsberg (obaja NSH)

Backlund s Gaudreauom zariadili triumf Calgary nad Coloradom

Mikael Backlund (9) a Johnny Gaudreau (9) zaznamenali po dva góly a asistencii, čím nasmerovali Calgary k víťazstvu 6:3 na ľade Colorada. Rozdielový gól strelil Backlund, ktorý prvýkrát v kariére nazbieral tri body v dvoch zápasoch po sebe. K druhej výhre v sérii a tretej v posledných štyroch dueloch prispeli gólmi aj Sam Bennett (9) a dvojbodový Kris Versteeg (6), ktorý využil presilovku. T.J. Brodie s Dennisom Widemanom dvakrát asistovali. Brian Elliott čelil 28 strelám, z ktorých ho prekonali dvakrát Gabriel Landeskog (6) a raz Jarome Iginla (5). Nathan MacKinnon a Cody Goloubef si pripísali po dve asistencie, Calvin Pickard inkasoval všetky góly z 31 striel. Avalanche prehrali šiesty zápas z ostatných siedmich a deviaty domáci v sérii od 15. novembra (0-8-1).

Hviezdy duelu: 1. M. Backlund, 2. J. Gaudreau (obaja CGY), 3. G. Landeskog (COL)

Dallas predĺžil Arizone sériu prehier

Dallas skóroval v troch herných situáciách a zvíťazil na ľade Arizony 3:1. Predĺžil jej tak sériu prehier na päť zápasov, vrátane posledných štyroch domácich. Rozhodol o tom gól Johna Klingberga (3) do prázdnej brány z 59. minúty, keďže po ňom ešte skorigoval prehru Radim Vrbata (9) z trestného strieľania 6,6 sekundy pred koncom duelu. Pri víťaznom góle asistoval brankár Kari Lehtonen, ktorý inak zastavil 35 striel pri druhej výhre Stars po sebe a tretej v ostatných štyroch zápasoch. Prekonal ho aj Anthony Duclair (2), ktorý vyrovnával stav na 1:1. Jason Spezza (7) otvoril skóre vo vlastnom oslabení a pridal asistenciu, Jamie Benn (10) využil presilovú hru. Mike Smith opustil duel s 26 zákrokmi.

Trestné strieľanie Vrbatu:

Hviezdy duelu: 1. J. Spezza (DAL), 2. A. Duclair (ARI), 3. J. Klingberg (DAL)

Burns rozhodol kalifornské derby v predĺžení

Brent Burns (14) strelil svoj 10. gól v predĺžení v kariére, ktorým rozhodol o triumfe San Jose 3:2 na ľade štátneho rivala z Anaheimu. Pripísal si aj asistenciu, z jeho spoluhráčov skórovali v riadnom hracom čase Paul Martin (3) a Melker Karlsson (4). Martin Jones kryl 34 striel pri siedmej výhre Sharks v posledných ôsmich zápasoch. Prekonali ho Ondřej Kaše (2) a Jakob Silfverberg (10), ktorí dvakrát doháňali náskok hostí. John Gibson predviedol 22 zákrokov, ale neodvrátil tretiu prehru Ducks v sérii. Burnsovi patrí s 10 gólmi v predĺžení v základnej časti už druhé miesto v histórii NHL medzi obrancami za Scottom Niedermayerom (13).

Burnsov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Silfverberg (ANA), 2. J. Thornton, 3. M. Jones (obaja SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 31/34 (91,2 %) - - - - - - -
M. Daňo (WPG) 6:37 0 1 1 +1 0 0 3
T. Tatar (DET) 16:30 0 0 0 0 0 1 2
R. Pánik (CHI) 14:32 0 0 0 -1 0 3 4
M. Hrivík (NYR) 8:05 0 0 0 0 0 0 1
Z. Chára (BOS) 22:28 0 0 0 +1 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies