Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
«

Slováci v NHL

Ako ďalej v Minnesote? Pohľad na budúcnosť Slovákov

Minnesota má po sezóne 10 neobmedzených voľných hráčov, medzi ktorými sa nachádzajú aj dvaja Slováci – Pavol Demitra a Branko Radivojevič. Marián Gáborík má platnú zmluvu ešte na jeden rok.

Wild majú pod kontraktom 12 hráčov, na ktorých platy pôjde 33,8 miliónov amerických dolárov a tak tímu ostáva do platového stropu zhruba 20 miliónov amerických dolárov.

Je jasné, že Marián Gáborík nasledujúcu sezónu odohrá v Minnesote. V budúcej sezóne bude zarábať 7,5 milióna dolárov a bude najlepšie plateným hráčom organizácie. Vedenie sa s ním bude snažiť dohodnúť na novom kontrakte, ktorý by ho udržal v Minnesote aj po budúcej sezóne. Gáboríka by mohol ovplyvniť aj odchod Pavla Demitru z tímu. Ako je známe, obaja sú veľmi dobrí kamaráti.

A práve nad Pavlom Demitrom visí otáznik. Zostane v Minnesote alebo podpíše zmluvu s iným tímom? Pre miestne média povedal, že má záujem zotrvať v tíme Wild, no tím by si jeho účinkovanie v organizácii vedel predstaviť len za nižších platových podmienok. V poslednej sezóne zarábal 4,5 milióna dolárov a zaznamenal svoju ofenzívne najslabšiu sezónu. V sezóne, v ktorej ho trápili aj zranenia, zaznamenal iba 15 gólov. Každý jeho gól stál Minnesotu 300 000 USD. Wild sa budú rozhodovať, koho podpíšu – Demitru alebo Briana Rolstona. Väčšia pravdepodobnosť je, že slovenský útočník sa v budúcej sezóne v drese Wild neobjaví. Čo to už naznačila aj jeho návšteva Vancouveru.

Slovenská minnesotská trojka, útočník Branko Radivojevič, taktiež v Minnesote môže skončiť. Klub však má záujem o jeho služby a bude sa ho snažiť udržať. Radivojevič zarábal 640 000 USD a za tie peniaze bol veľkým prínosom pre tím. Vyšli mu najmä záverečné dva mesiace, ktorými urobil opätovný dojem na vedenie, ktoré by ho rado podpísalo spolu s tvrďasom Toddom Fedorukom.

Ako to všetko dopadne? Nechajme sa prekvapiť. Leto bude dlhé a to hlavne pre nedočkavých fanúšikov najkvalitnejšieho hokeja. Jediná istota je, že v klube zotrvá Marián Gáborík - jediný hráč, ktorý je v tíme od jeho vstupu do NHL.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies