Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Sumáre

Halák vychytal Bostonu bod, Pánik vyhral súboj s Černákom

V trinástich sobotných zápasoch NHL hrali aj piati Slováci. Ani jeden z nich nebodoval. Z výhry sa tešil len Richard Pánik, ktorý sa stretol v súboji s Erikom Černákom. Jaroslav Halák prehral, ale vychytal pre svoj tím aspoň bod.

BOS - NSH 3:4 PP

Halákovi sa vypomstil výjazd z brány, o výhre Predators rozhodol Ellis

V prvom stretnutí Bostonu a Nashvillu skoro po presne roku dostal šancu v domácej bráne Jaroslav Halák, ktorý kryl 25 striel a získal pre Bruins bod za remízu v normálnom hracom čase. V predlžení ho však prekonal Ryan Ellis, ktorý v poslednej minúte rozhodol o výhre 4:3. Okrem neho slovenského brankára prekonali aj Filip Forsberg a dvakrát Roman Josi – v druhom prípade mu k tomu výrazne pomohol Halák, ktorý pri vykorčuľovaní z brány nedokázal vypichnúť puk do bezpečia a odkryl dokorán svoju bránu. Ryan Johansen nazbieral tri asistencie a Pekka Rinne pomohol k tretej výhre z ostatných štyroch zápasov 29 zákrokmi. Recept na neho našli len Par Lindholm a dvojgólový Patrice Bergeron. Kapitán Zdeno Chára nebodoval, pričom odohral 19 a pol minúty. Prezentoval sa dvoma blokmi a jedným bodyčekom. „Medvede“ prehrali tretí zápas po sebe a už ôsmy z posledných deviatich. „Je to frustrujúce. Chceme vyhrávať. Boli sme v týchto zápasoch v hre, bolo to len o jeden gól. Taký je ale hokej,“ poznamenal David Pastrňák. Viktor Arvidsson sa po 12 zápasoch vrátil do zostavy Predators.

Ellisov víťazný gól v predĺžení:


Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. R. Ellis (NSH), 3. P. Bergeron (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

WSH - TBL 3:1

Pánik sa tešil z výhry nad Černákom, ani jeden z nich nebodoval

V hlavnom meste Spojených štátov amerických sa proti sebe postavili dvaja Slováci. Ani jeden z nich nebodoval, ale lepšiu náladu mal po zápase Richard Pánik, ktorého Washington porazil Tampu Bay 3:1 napriek tomu, že hral druhý zápas za dva dni. Radko Gudas strelil svoj prvý gól v sezóne, na ktorý v tretej tretine odpovedal Nikita Kučerov svojím 200. gólom v NHL. O štyri minúty neskôr prelomil nerozhodný stav Dmitrij Orlov a poistku do prázdnej brány pridal Nic Dowd. K štvrtej výhre z ostatných piatich duelov pomohol aj Braden Holtby, ktorý kryl 26 striel. O šesť zákrokov viac urobil Curtis McElhinney, ktorého Pánik počas necelých deviatich minút v akcii neohrozil ani raz. Pripísal si plusový bod a jeden bodyček. Obranca Erik Černák, ktorého tím nevyužil ani jednu zo siedmich presiloviek a prehral tretí zápas z posledných štyroch, odohral 15 a pol minúty. Urobil dva bodyčeky, jeden blok a pripísal si aj mínusový bod a dve strely. Do zostavy Tampy sa vrátil obranca Luke Schenn.

Kučerovov 200. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. D. Orlov (WSH), 2. B. Holtby (WSH), 3. C. McElhinney (TBL)

EDM - MTL 4:3

Sheahan rozhodol o výhre Oilers nad Canadiens

Edmonton prišiel o vedenie 2:0, potom aj o vedenie 3:2, ale nakoniec porazil Montreal 4:3, aby si ukončil krátku dvojzápasovú sériu prehier a pripísal si len druhú výhru z ostatných ôsmich duelov. Víťazný gól strelil Riley Sheahan, ktorý nadviazal na presné zásahy Leona Draisaitla, Josha Archibalda a Connora McDavida. Tí si pripísali aj po asistencii. McDavid a Draisaitl sa zároveň stali šiestymi spoluhráčmi za posledných 30 rokov, ktorí dosiahli na 60-bodovú hranicu pred 40. duelom sezóny. Mikko Koskinen urobil 23 zákrokov, o jeden viac ako Carey Price. O góly Canadiens sa postarali Jeff Petry v oslabení, Phillip Danault v presilovke a Max Domi pri hre piatich proti piatim. Tomáš Tatar nebodoval. V akcii strávil 17 minút a 37 sekúnd. Zaregistroval pritom dva mínusové body, jeden bodyček a jeden blok. „Porazili sme sa sami,“ poznamenal tréner Claude Julien. „Boli tam niektoré skutočne zlé vylúčenia v útočnom pásme a niekoľko skutočne zlých rozhodnutí.“

McDavidovo ďalšie gólové sólo:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. J. Petry (MTL), 3. J. Archibald (EDM)

BUF - LAK 3:2

Buffalo ukončilo sériu prehier, Eichel natiahol osobnú bodovú sériu

Jack Eichel si po návrate do akcie predĺžil osobnú bodovú sériu na 18 zápasov, čo dokázal len ako druhý hráč v klubovej histórii po Gilbertovi Perreaultovi (1971). Tentoraz si pripísal „len“ asistenciu pri víťaznom góle Victora Olofssona z 59. minúty do prázdnej brány. Rasmus Ristolainen a Marco Scandella otočili stav z 0:1 na 2:1, Sam Reinhart dvakrát asistoval a Linus Ullmark pomohol Buffalu ukončiť sériu prehier pri domácom triumfe 3:2 nad Los Angeles s 25 zákrokmi. Rovnaký počet striel chytil aj Jonathan Quick. Z jeho spoluhráčov skórovali Adrian Kempe a Dustin Brown. Kings prišli o šesťzápasovú bodovú sériu a podľahli Sabres vo štvrtom vzájomnom súboji v rade. Tím zo štátu New York vyhral doma piatykrát po sebe. Trevor Lewis nedohral duel po kolízii s Rasmusom Asplundom už po 91 sekundách hry.

Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark, 2. M. Scandella (obaja BUF), 3. A. Kempe (LAK)

NYI - ANA 5:6 SN

Ducks bodovali prvýkrát na výjazde, Islanders zdolali v nájazdoch

Jakob Silfverberg vyrovnával stav zápasu na ľade New Yorku Islanders v druhej tretine na 4:4 a v tretej sérii premenil svoj samostatný nájazd, čím rozhodol o víťazstve Anaheimu 6:5. Max Comtois tiež uspel v nájazdovej lotérii a pridal k tomu presilovkový gól. Sam Carrick (oslabenie), dvojbodový Adam Henrique a Cam Fowler tiež skórovali v riadnom hracom čase, Hampus Lindholm dvakrát asistoval a John Gibson predviedol 28 zákrokov. Ako jediný ho v nájazdoch pokoril Josh Bailey. V normálnom hracom čase sa to dokázali trojbodový Nick Leddy a dvojbodoví Mathew Barzal (200. zápas v NHL), Anders Lee, Brock Nelson a Ryan Pulock. Dvaja z nich využili presilovky. Derick Brassard a Jordan Eberle dvakrát asistovali, Semion Varlamov kryl 23 striel. Ducks hrajúci bez Ryana Getzlafa si vylepšili bilanciu na štvorzápasovom výjazde na 1-2-0. Islanders prehrali doma druhýkrát v rade po predošlých ôsmich výhrach.

Barzal oslávil 200. zápas v NHL exkluzívnym gólom:

Hviezdy duelu: 1. A. Henrique (ANA), 2. N. Leddy (NYI), 3. J. Silfverberg (ANA)

MIN - WPG 0:6

Winnipeg rozobral Minnesotu, Hellebuyck s nulou, Wheeler rekordérom

Winnipeg nedopustil tretiu prehru v rade a urobil to razantne. V St. Paul zdolal Minnesotu 6:0, aby ju zdolal štvrtýkrát v rade a ukončil jej 12-zápasovú domácu bodovú sériu. Patrik Laine strelil dva góly, druhý v presilovke, dvojbodový Blake Wheeler, Mark Scheifele, Nikolaj Ehlers a Logan Shaw tiež skórovali. Všetci prekonali Alexa Stalock z 28 striel. Posledných 12 minút už za neho odchytal Devan Dubnyk, ktorý čelil len trom strelám. Connor Hellebuyck vychytal svoje tretie čisté konto v sezóne a 17. v kariére s 31 zákrokmi. Josh Morrissey dvakrát asistoval a Wheeler sa stal novým klubovým rekordérom v počte bodov. Wild prehrali tretí duel z posledných štyroch.


Hviezdy duelu: 1. P. Laine, 2. C. Hellebuyck, 3. J. Morrissey (všetci WPG)

TOR - DET 4:1

Prvá výhra náhrandého brankára: Toronto zdolalo Detroit

Toronto zaknihovalo víťazstvo aj bez Frederika Andersena v bráne. Michael Hutchinson urobil 29 zákrokov, aby kanadský tím vyhral štvrtý zápas po sebe, ale prvý v sezóne s iným brankárom ako svojou jednotkou. K výhre 4:1 nad Detroitom pomohli aj Zach Hyman a Auston Matthews, ktorí zaznamenali po dva góly a asistencii. Maple Leafs si predĺžili bodovú sériu v dueloch proti Red WIngs na deväť duelov (7-0-2). „V tomto ročníku som nezískaval také výsledky, a tak je fajn, že mi pribudla na konto výhra a že bolo počuť, ako má ľudia podporujú,“ poznamenal Hutchinson, ktorý sa dočkal výhry na siedmy pokus. V sobotu ho prekonal len Tyler Bertuzzi. Jonathan Bernier kryl tri strely a potom utrpel zranenie dolnej časti tela. Calvin Pickard následne inkasoval štyri góly z 20 striel. Red Wings prehrali tretí zápas po sebe a 15. z posledných 17 duelov. V závere sa im zranil Anthony Mantha, ktorého k ľadu pri šarvátke zhodil Jake Muzzin.


Hviezdy duelu: 1. M. Hutchinson (TOR), 2. Z. Hyman (TOR), 3. A. Matthews (TOR)

OTT - PHI 4:5 SN

Couturier rozhodol v nájazdoch o výhre nad Senators

Philadelphia mala dosť šancí, aby vyhrala zápas, ale nakoniec o triumfe 5:4 nad Ottawou rozhodol až nájazd Seana Couturiera. K tretej výhre v sérii viedli aj presné zásahy Kevina Hayesa, Jakuba Voráčka a dvojgólového Jamesa van Riemsdyka. Brian Elliott urobil 30 zákrokov. „V predĺžení sme mali množstvo príležitostí, aby sme ich odrovnali, ale ich brankár bol mimoriadny,“ poznamenal tréner Alain Vigneault. Domáci gólman Marcus Hödberg predviedol 34 zákrokov vo svojom treťom štarte po sebe. Tretiu prehru z posledných štyroch duelov však neodvrátil. K zisku bodu viedli dva góly Tylera Ennisa i presné zásahy Marka Borowieckiho a Anthonyho Duclaira.

Couturierov rozhodujúci nájazd.

Hviezdy duelu: 1. J. van Riemsdyk (PHI), 2. T. Ennis (OTT), 3. J. Voráček (PHI)

CAR - FLA 2:4

Acciari opäť skóroval, Florida zdolala Carolinu

Noel Acciari sa stal druhým hráčom v klubovej histórii po Pavlovi Burem, ktorému sa podarilo streliť siedmy gól v troch zápasoch. Pomohol ním Floride k výhre 4:2 nad Carolinou. Jonathan Huberdeau zaznamenal gól a asistenciu, aby si z posledných troch duelov odniesol 10 bodov. S rovnakou bilanciou skončil v sobotu aj Brian Boyle, z gólu sa tešil aj Jevgenij Dadonov. Chris Driedger pomohol k predĺženiu víťaznej série na tri zápasy až 42 zákrokmi. Prekonali ho Nino Niederreiter a Lucas Wallmark. Petr Mrázek kryl 18 striel a Hurricanes prišli o trojzápasovú víťaznú a sedemzápasovú bodovú sériu. S Floridou pritom prehrali po prvýkrát po piatich výhrach po sebe a doma premiérovo od roku 2015. Caroline sa po 15 vynechaných dueloch do zostavy vrátil Erik Haula.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Driedger (FLA), 2. B. Boyle (FLA), 3. N. Niederreiter (CAR)

CBJ - NJD 5:1

Columbus zdolal Devils a predĺžil si víťaznú i bodovú sériu

Oliver Bjorkstrand prvé strelil dva góly, vrátane rozdielového, ktorými zariadil domáci triumf Columbusu 5:1 nad New Jersey, štvrtý v rade a ôsmy nad tímom z Newarku v sérii. Duel však nedohral pre zranenie. Tím z Ohia si predĺžil bodovú sériu na sedem zápasov aj vďaka gólom Vladislava Gavrikova, Zacha Werenskiho a Gustava Nyquista. Poslední dvaja už triafali prázdnu bránu. Seth Jones a Boone Jenner dvakrát asistovali, zatiaľ čo Joonas Korpisalo predviedol 21 zákrokov. Recept na neho našiel iba Will Butcher, ktorý ešte v prvej tretine znižoval stav na 1:2. Gilles Senn urobil pri jeho debutom štarte v NHL 35 zákrokov. Devils prehrali druhý zápas po sebe a deviaty z posledných jedenástich. Travis Zajac sa dostal na štvrté miesto klubovej histórie pred Scotta Stevensa s 957 odohranými zápasmi. Pierre-Luc Dubois absolvoval svoj 200. duel v NHL.

Hviezdy duelu: 1. O. Bjorkstrand, 2. V. Gavrikov, 3. J. Korpisalo (všetci CBJ)

COL - CHI 3:5

Chicago predviedlo v Denveri veľký obrat v tretej tretine

Chicago prehrávalo po dvoch tretinách na ľade Colorada 1:3, ale štyrmi gólmi v tretej časti hry otočilo stav a zvíťazilo 5:3. Jonathan Toews zaznamenal gól a dve asistencie, Patrick Kane gól a jednu prihrávku. Kane pokoril 20-gólovú métu aj v jeho 13. sezóne v NHL. Na listine strelcov ich doplnili Kirby Dach, Dominik Kubalík a Connor Murphy, ktorý už trafil prázdnu bránu. Robin Lehner prispel k tretej výhre Blackhawks v posledných štyroch zápasoch 28 zákrokmi. Prekonali ho dvojgólový Matt Calvert a dvojbodový Ryan Graves. Tyson Jost dvakrát asistoval a Philipp Grubauer kryl 27 striel. Avalanche prehrali tretí duel z ostatných štyroch a prišli o sériu troch výhier nad Chicagom.

Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. M. Calvert (COL), 3. P. Kane (CHI

VAN - PIT 4:1

Vancouver ukončil Pittsburghu víťaznú sériu, rozhodli presilovky

Jake Virtanen a dvojbodový J.T. Miller využili v prvej tretine presilové hry, aby zariadili domáci triumf Vancouveru 4:1 nad Pittsburghom, druhý v rade po predošlých troch prehrách. Elias Pettersson strelil tretí gól krátko po presilovkovom vyrovnaní z hokejky Jakea Guentzela a pripísal si aj asistenciu pri presnom zásahu Brocka Boesera. Tyler Myers dvakrát asistoval a Jacob Markström predviedol 28 zákrokov. Jeho náprotivok Matt Murray čelil iba 14 strelám. Penguins nezaznamenali v prvej tretine žiadnu strelu, ale v druhej už 20. Napokon prišli o štvorzápasovú víťaznú sériu. Bez strely na bránu v tretine bol prvýkrát od 23. novembra 2002.

Hviezdy duelu: 1. J. Miller, 2. E. Pettersson, 3. J. Markström (všetci VAN)

SJS - STL 2:5

Blues si natiahli víťaznú sériu na úkor trápiacich sa Sharks

Jaden Schwartz zaznamenal gól a dve asistencie, Alex Pietrangelo strelil dva góly, vrátane víťazného a St. Louis vyhralo v San Jose 5:2. Predĺžilo si víťaznú sériu na päť zápasov a súperovi uštedrilo ôsmu prehru v posledných deviatich dueloch. Jordan Kyrou a Ryan O´Reilly tiež skórovali, pričom štvrtý a piaty gól Blues padli už do prázdnej brány. Brayden Schenn dvakrát asistoval a Jake Allen sa prezentoval 34 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodový Brent Burns a Stefan Noesen. Martin Jones opustil zápas s 23 zákrokmi. Sharks podľahli úradujúcemu majstrovi vo štvrtom vzájomnom súboji po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz, 2. A. Pietrangelo, 3. J. Allen (všetci STL)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 25/29 (86,2 %)
R. Pánik (WSH) 8:41 0 0 0 +1 0 0 1
T. Tatar (MTL) 17:37 0 0 0 -2 0 0 1
E. Černák (TBL) 15:34 0 0 0 -1 0 2 2
Z. Chára (BOS) 19:31 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu V AHL sme spoznali posledný postupujúci tím Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies