Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Správy z NHL

Rekapitulácia: Jún nepotešil Romana, Slováci však mali dôvod na radosť

V júni sme tento rok nespoznali víťaza Stanleyho pohára, víťazov výročných ocenení ani draftovaných hráčov. Napriek tomu to však bol vcelku plodný mesiac na dianie v hokeji. Pripomeňme si to najdôležitejšie.

1. jún – Kodie Curran, 30-ročný kanadský obranca dostane prvú šancu v NHL, keď s Anaheimom podpísal dvojročnú zmluvu na 2 milióny dolárov. V minulej sezóne viedol bodovanie obrancov v SHL a bol aj najužitočnejším hráčom

2. jún – Calgary Flames oznámilo, že nepodpíše nováčikovskú zmluvu so slovenským útočníkom Milošom Romanom. Ten bol draftovaný v roku 2018 z celkového 122. miesta a stáva sa tak voľným hráčom.

4. jún – nadácia pod záštitou Ottawy Senators, Ottawa Senators Foundation, sa rozchádza s klubom 31. júla po 22 rokoch spolupráce.

4. jún – NHL oznámila, ako bude vyzerať play-off 2020. Predkolo sa bude hrať na tri víťazné stretnutia, všetky nasledujúce série klasicky na štyri víťazné stretnutia. Nasadzovanie tímov bude vždy formátom najlepší proti najhoršiemu.

4. jún – Pittsburgh Penguins potvrdil, že jeden z jeho hráčov bol nakazený vírusom Covid-19. Klub takisto uviedol, že sa z ochorenia zotavil.

4. jún – Nick Robertson, ktorého práva patria tímu Toronto Maple Leafs, sa stal v juniorskej CHL združujúcej OHL, QMJHL a WHL, Športovcom roka.

5. jún – obľúbený športový redaktor Chris Cuthbert sa vracia do CBC po 15 rokoch práce pre TSN. V CBC už predtým pracoval od roku 1984 do roku 2005.

8. jún – NHL začala druhú fázu uvoľňovania, čo znamená stretnutia hráčov a malé tréningové jednotky

8. jún – Xavier A. Gutierrez sa stáva novým prezidentom klubu Arizona Coyotes. Stáva sa tak prvým Latinoameričanom na takejto pozícii v NHL

8. jún – Lasse Kukkonen, ktorý si zahral za Chicago a Philadelphiu, ukončil svoju hokejovú kariéru. V NHL odohral 159 zápasov a získal 22 bodov

8. jún – Evander Kane, Akim Aliu, Trevor Daley, Matt Dumba, Wayne Simmonds, Chris Stewart a Joel Ward vytvorili Hockey Diversity Alliance, ktorá bude ako nezávislá organizácia bojovať proti rasizmu hlavne v hokeji.

9. jún – PHWA oznámila všetkých kandidátov na Bill Masterson Memorial Trophy. Medzi najväčších favoritov patrí Bobby Ryan z Ottawy Senators, Oskar Lindbolm z Philadelphie Flyers a Jay Bouwmeester zo St. Louis Blues

11. jún – NHL oznámila začiatok fázy 3 uvoľňovania opatrení. 10. júla začnú tréningové kempy

11. jún –David Pastrňák, získal v rodnej Českej republike ocenenie Zlatá hokejka pre najlepšieho českého hokejistu roka.

12. jún – Tommy Wingels ukončil svoju hokejovú kariéru. Obliekal dresy San Jose, Ottawy, Chicaga a Bostonu. V 448 zápasoch nazbieral 148 bodov.

12. jún – Boston Bruins potvrdil hráča nakazeného vírusom COVID-19

14. jún – Český útočník Martin Hanzal ukončil svoju hokejovú kariéru. Hokej nehral od sezóny 2018/2019 pre zdravotné problémy. V NHL obliekal dresy Coyotes, Wild a Stars a v 673 zápasoch zaznamenal 338 bodov.

14. jún – maskot tímu Montrealu Canadiens Youppi bol uvedený do Siene slávy maskotov ako prvý kanadský maskot v histórii. Pred Canadiens pôsobil ako maskot už neexistujúceho bejzbalového tímu Montreal Expos. Okrem neho je z NHL v tejto Sieni slávy aj maskot Chicaga, Tommy Hawk.

15. jún – Roman Polák odchádza po sezóne z Dallasu do rodnej krajiny, kde bude hrať za HC Vítkovice. V NHL má za sebou 806 zápasov NHL so ziskom 26 gólov a 140 bodov. Zahral si aj za St. Louis, Toronto a San Jose.

15. jún – Ryan Reaves, podpísal s tímom Vegas Golden Knights nový dvojročný kontrakt v hodnote 1,75 milióna amerických dolárov ročne.

16. jún – Tím Buffalo Sabres v utorok vyhodil generálneho manažéra Jasona Botterilla, jeho nástupcom sa stane doterajší viceprezident obchodnej administratívy Kevyn Adams. Po ňom vedenie prepustilo ďalších 21 zamestnancov manažmentu vrátane asistentov GM a väčšiny skautov.

16. jún – kvôli koronavíusu sa odkladá otvorenie novej haly budúceho tímu NHL zo Seatllu. Napriek tomu by mala byť pripravená pre sezónu 2021/2022. Klub zároveň potvrdil, že sa odkladá aj oznámenie mena nového klubu.

18. jún – hokejovú kariéru ukončil ruský útočník Nikita Filatov. Bývalá šestka draftu odohrala v NHL len 53 zápasov so ziskom šiestich gólov a ôsmich asistencií. Zahral si za Blue Jackets a Senators. V kariére pokračoval v KHL.

19. jún – hokejovú kariéru končí ďalší český útočník. Martin Erat. V NHL odohral 881 zápasov NHL so ziskom 176 gólov a 545 bodov. Obliekol si dresy Nashvillu, Washingtonu a Arizony. Posledné sezóny kariéry strávil v Európe.

19. jún – NHL potvrdila, že pribudlo ďalších 11 prípadov nákazy koronavírusom v NHL. Konkrétne vieme, že sa to týkalo hráčov Tampy Bay a Matthewsa z Toronta.

20. jún – Vzácna kartička Connora McDavida z nováčikovskej sezóny sa v piatok cez Lelands Spring Classic Auction vydražila za sumu 113 176 amerických dolárov.

22. jún – Chris Thorburn ukončil voju hokejovú kariéru. V minulej sezóne odohral len jeden zápas v rámci NHL, v tejto už nehral. Hral za kluby Buffalo, Pittsburgh, Atlantu, Winnipeg a Blues. Celkovo v NHL odohral 801 zápasov so ziskom 134 bodov.

22. jún – NHL a NHLPA neoficiálne predĺžila zmluvy hráčom do konca októbra namiesto štandardného termínu 30. júna

23. jún – Martin Madden sa stane asistentom generálneho manažéra v Anaheime Ducks. Pretým pôsobil ako riaditeľom amatérskeho skautingu. V klube je 12 rokov.

24. jún – Vancouver Canucks zaviedol novú internú Daniel & Henrik Sedin Award, ktorá sa bude udeľovať hráčovi, ktorý najlepšie zosobní príkladnú prácu v komunite a humanitárnu pomoc.

24. jún – oznámili nových členov Siene slávy aj so Slovákom Mariánom Hossom. Okrem neho sa dostali túto šesť aj Jarome Iginla, Kevin Lowe, Kim St-Pierre, Doug Wilson a Ken Holland.

24. jún – prišla oficiálna informácia o tom, že nová aréna Calgary Flames má byť pripravená pre sezónu 2024/2025

25. jún – nový klub NHL zo Seattlu oznámil, že ich aréna sa bude volať Climate Pledge Arena.

26. jún – konala sa bez pochýb najkontroverznejšia draftová lotéria v histórii NHL. Prvé miesto na drafte získal tím, ktorý vypadne z predkola play-off. Prvýkrát v histórii NHL sa tak stane, že draftová jednotka patrí klubu mimo najhoršej sedmičky sezóny.

29. jún – u ďalších 15 hráčov NHL potvrdili nákazu koronavírusom

30. jún – uskutočnil sa Import draft, na ktorom si tímy z juniorských líg OHL, QMJHL a WHL vyberajú hráčov spoza hraníc Severnej Ameriky. Jednotkou sa stal ruský útočník Matvei Petrov. Bolo vybraných aj deväť Slovákov a to menovite Oliver Fatul, Alex Géci, Samuel Kňažko, Dávid Mudrák, Matej Kašlík, Andrej Golian, Marko Stacha, Dominik Jendek a Eugen Rabčan.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Výrazné výhry: Colorado má nôž na krku, Hurricanes opäť prežili!MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu V AHL sme spoznali posledný postupujúci tím Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies