Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Meszároš nastúpil do prvého prípravného zápasu a bodoval

V utorok v noci sa odohralo ďalších šesť prípravných zápasoch, v ktorých sa predstavili aj slovenskí hokejisti Michal Handzuš, Andrej Meszároš a Vladimír Mihalik.

Los Angeles privítalo v Kansas City tím New York Islanders. V zostave Kings nechýbal slovenský center Michal Handzuš, ktorý sa do kanadského bodovania nezapísal. Mohol sa však tešiť z víťazstva 4:2, o ktoré sa zaslúžili spení strelci Edward Purcell, Wayne Simmond (strelil dva góly) a Drew Doughty. O dva góly Isles sa postarali Andy Sutton a Joshua Bailey.

Desať gólov v normálnom hracom čase a víťazstvo svojho tímu po nájazdoch videli ľudia v Columbuse, ktorý v utorok hostil Boston. Nikita Filatov a Antoine Vermette sa presadili v samostatných nájazdoch, aby rozhodli o víťazstve 6:5. Prvou hviezdou zápasu sa stal Jakub Voráček, ktorý strelil gól a na ďalšie dva nahrával. Okrem neho sa do streleckej listiny zapísali aj Vermette, Calvert, Russell a MacKenzie. Z hosťujúcich hráčov to boli Ference, Kobasew, Shawn Thornton, Boychuk a Savard. Bruins, hrajúci bez kapitána Zdena Cháru, vždy gólom vyrovnávali stav zápasu.

Samostatné nájazdy videli diváci aj v Toronte, ktorému sa vďaka ním podarilo poraziť Pittsburgh 3:2, keď v nich dokázali prekonať hosťujúceho brankára Nazem Kadri a Lee Stempniak. V normálnom hracom čase sa presadili Viktor Stahlberg a Kadri, ktorí dvoma gólmi vyrovnali dvojgólové vedenie Penguins, o ktoré sa v prvej tretine postarali Ryan Byda a Chris Conner.

James van Riemsdyk strelil dva góly, vrátane víťazného, v zápase Philadelphie proti Detroitu, čím svojmu tímu výrazne pomohol k víťazstvo 5:2. Skóre stretnutia otvoril Danny Briere a Osgooda v prvej tretine prekonali ešte Mike Pyorala a van Riemsdyk. Za Detroit sa v tejto časti hry presadil Jonathan Ericsson. V druhej strelil gól iba domáci Daniel Carcillo a v tretej van Riemsdyk a hosťujúci Kris Newbury.

Clay Wilson, Kamil Kreps a Evgeni Dadonov vytvorili Floride trojgólový náskok, s ktorým si hokejisti Dallasu nedokázali poradiť a keď sa za nich presadil len Jamie Benn, zápas prehrali pomerom 1:3. Prvou hviezdou sa stal Kamil Kreps, ktorý okrem gólu zaznamenal aj asistenciu. Dve mal na svojom konte Michal Řepík, ktorý sa stal druhou hviezdou.

V najchudobnejšom zápase na góly medzi Tampou Bay a Phoenixom sa predstavili aj dvaja slovenskí hráči. Vladimír Mihalik sa bodovo nepresadil, ale jeho krajan Andrej Meszároš mal prsty v úvodnom góle domácich. Slovenský obranca asistoval Jeffovi Halpernovi pri jednom z jeho dvoch presných zásahov. Domáci nakoniec porazili Phoenix tesne 2:1.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies