Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Sumáre

Černák bodoval pri obrate, Kopitar päťbodový. Seattle prvýkrát vyhral

Vo štvrtok sme sa dočkal premiéry v staronovom drese Zdena Cháru. V deviatich dueloch sme celkovo videli troch hráčov spod Tatier. Jeden bodoval. Videli sme aj prvú výhru Seattlu.


DET - TBL 6:7 PP

Bertuzzi strelil štyri góly, no Tampa duel otočila. Černák bodoval

Tyler Bertuzzi strelil ako prvý hráč v histórii organizácie štyri góly v otváracom zápase, ale Detroit prehral s Tampou Bay 6:7 po predĺžení. O prvej výhre obhajcu titulu rozhodol v tretej minúte predĺženia Ondřej Palát, pre ktorého to bol druhý gól v zápase. Dva góly a asistenciu zaregistroval Steven Stamkos, gól a tri asistencie Nikita Kučerov. Ross Colton a Alex Killorn sa tiež tešili z gólov, Victor Hedman nazbieral štyri asistencie. Bodoval aj Erik Černák, ktorý si pripísal asistenciu. Slovenský obranca odohral 21 minút, z toho päť a pol minúty v oslabeniach a pol minúty v presilovkách. Zaknihoval aj plusový bod, blok, tri strely a štyri bodyčeky. Jeho spoluhráč v bráne, Andrej Vasilevskij, čelil 26 strelám. Z nich ho okrem Bertuzziho prekonali aj Dylan Larkin a Vladislav Namestnikov. Alex Nedeljkovic vo svojom prvom zápase v drese Red Wings urobil 41 zákrokov. Detroit viedol 3:0, 4:1 aj 6:3.


Hromadná šarvátka, do ktorej sa zaplietol aj Černák:

Hviezdy duelu: 1. O. Palát (TBL), 2. T. Bertuzzi (DET), 3. A. Killorn (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

CAR - NYI 6:3

Chára nezažil víťazný návrat do dresu Islanders

Zdeno Chára odohral 16 minút a 21 sekúnd vo svojom prvom zápase v drese Islanders od sezóny 2000/01. Dve minúty strávil v oslabeniach. Pripísal si plusový bod, urobil štyri bodyčeky a zblokoval jednu strelu. Z víťazstva sa netešil. Nad sily jeho tímu bola Carolina, ktorá triumfovala 6:3 aj vďaka dvom gólom a jednej asistencii Andreja Svečnikova. Teuvo Teräväinen zaznamenal gól a asistenciu, strelecky sa presadili aj Jesper Fast, Jordan Martinook a Nino Niederreiter. Tony DeAngelo pri svojej premiére v novom tíme zaznamenal dve asistencie a Frederik Andersen 25 zákrokov. Recept na neho našli Mathew Barzal, Brock Nelson a Anders Lee. Iľja Sorokin opustil duel s 35 zákrokmi. Druhý gól Svečnikov strelil do prázdnej brány.


Hviezdy duelu: 1. A. Svečnikov, 2. T. Teravainen, 3. N. Niederreiter (všetci CAR)

NYR - DAL 2:3 PP

Heiskanen rozhodol o výhre Stars, Holtby a Klingberg duel nedohrali

Tretím Slovákom v akcii bol obranca Andrej Sekera, ktorý sa tešil z víťazstva Dallasu 3:2 nad Rangers, o ktorej v druhej minúte predĺženia rozhodol Miro Heiskanen. Stars viedli 2:0 po góloch ligového debutanta Jacoba Petersona a Radka Faksu. Bradena Holbyho však potom prekonali Adam Fox a Chris Kreider. Holtby urobil 25 zákrokov predtým, ako v 49. minúte striedal – hokejkou ho do masky trafil Dryden Hunt a následne spadol na ľad. Anton Chudobin zastavil všetkých šesť striel, ktorým potom čelil. Duel nedohral ani John Klingberg, ktorý kolidoval s Chrisom Kreiderom. Igor Šesťorkin vo svojom sezónnom debute urobil 23 zákrokov a Rangers prehrali aj druhý zápas v sezóne. Sekera v ňom odohral 20 a pol minúty, z toho tri v oslabeniach. Pripísal si plusový bod, dve strely, bodyček a blok.


Skvelý zákrok Holtbyho proti Stromeovi:

Hviezdy duelu: 1. M. Heiskanen (DAL), 2. A. Fox (NYR), 3. B. Holtby (DAL)

NSH - SEA 3:4

Kraken zaknihovali v Nashville historicky prvú výhru

Svoju prvú výhru v histórii zaknihoval Seattle, ktorý uspel v Nashville 4:3. Brandon Tanev strelil dva góly, vrátane víťazného, Jared McCann a Alex Wennberg si pripísali po góle a asistencii. Philipp Grubauer urobil 27 zákrokov. Tanev strelil svoj druhý gól do prázdnej brány, no Nashvillu sa zásluhou Mikaela Granlunda podarilo ešte znížiť na konečný stav. Fín si z duelu odniesol aj dve asistencie. Eeli Tolvanen a Roman Josi tiež skórovali a Juuse Saros predviedol 22 zákrokov. Tím sídliaci v Seattli naposledy vyhral proti tímu NHL v roku 1920, kedy sa Metropolitans z ligy PCHA stretli v boji o Stanleyho pohár s Ottawou.

Hviezdy duelu: 1. A. Wennberg (SEA), 2. J. McCann (SEA), 3. E. Tolvanen (NSH)

BUF - MTL 5:1

Sabres aj vďaka presilovkám zdolali posledného finalistu

Veterán Craig Anderson zneškodnil 30 striel a päť rôznych hráčov skórovalo, aby Buffalo vo svojom otváracom zápase zdolalo posledného finalistu z Montrealu hladko 5:1. Zemgus Girgensons vo svojom prvom zápase od 9. marca 2020 zaznamenal gól a asistenciu, s rovnakou bilanciou skončil Victor Olofsson. Na listine strelcov ich doplnili Kyle Okposo, Anders Bjork a Tage Thompson. Tri góly Sabres padli v presilovkách. O jediný gól Canadiens sa postaral Chris Wideman, zatiaľ čo Sam Montembeault urobil 31 zákrokov. „Habs“ prehrali druhý zápas po sebe. „Zaslúžili si vyhrať. Získali výsledok, ktorý si zaslúžili,“ zhodnotil duel Brendan Gallagher. Duel nedohral center Sabres Casey Mittelstadt.

Hviezdy duelu: 1. K. Okposo, 2. Z. Girgensons, 3. C. Anderson (všetci BUF)

OTT - TOR 3:2

Forsberg doviedol Ottawu k výhre nad Torontom, Mrázek sa zranil

Ottawa si v prvej tretine vybudovala zásluhou Chrisa Tierneyho, Tylera Ennisa a Alex Formentona trojgólový náskok, ktorý jej s prispením 46 zásahov Antona Forsberga stačil na to, aby zdolala svojho provinčného rivala z Toronta 3:2. Forsberg po prvýkrát v kariére štartoval v otváracom zápase vďaka tomu, že tímu nebol k dispozícii Matt Murray. „Dnes vyzeral sebavedomo. Góly, ktorá dostal, padli z vyložených šancí, “ poznamenal tréner D.J. Smith. Tri góly z 26 striel inkasoval Petr Mrázek, ktorý pri svojej premiére v bielo-modrom drese utrpel zranenie slabín. Jack Campbell kryl v poslednej tretine 10 striel. Jason Spezza a William Nylander zaznamenali po góle a asistencii. Oba góly Maple Leafs padli v presilovkách. Oba tímy sa stretnú aj v sobotu.

Mrázek si poranil slabiny:

Hviezdy duelu: 1. A. Forsberg (OTT), 2. T. Ennis (OTT), 3. J. Spezza (TOR)

FLA - PIT 5:4 PP

Panthers otočili zápas proti Penguins, Carter strelil 400. gól

Aaron Ekblad strelil v závere tretej tretiny dva góly po sebe, aby vynútil nadstavený čas. V ňom svoj druhý gól v zápase strelil Carter Verhaeghe, ktorý rozhodol o výhre Floridy 5:4 nad Pittsburghom. Strelecky sa presadil aj Anthony Duclair a Sergej Bobrovskij urobil 43 zákrokov. Pred víťazným gólom eliminoval únik Evana Rodriguesa. V normálnom hracom čase ho prekonali Danton Heinen, Jake Guentzel, Rodrigues a dvojbodový Jeff Carter, pre ktorého to bol jubilejný 400. gól v kariére. Casey DeSmith opustil duel s 34 zákrokmi. Svoj prvý zápas proti Penguins od výmeny odohral Patric Hörnqvist.

400. gól v kariére Jeffa Cartera:

Hviezdy duelu: 1. A. Ekblad (FLA), 2. C. Verhaeghe (FLA), 3. J. Carter (PIT)

CBJ - ARI 8:2

Jackets pri debute Larsena zničili Coyotes, Bjorkstrand štvorbodový

Columbus si uctil pamiatku Matissa Kivlenieksa pred zápasom i priamo v ňom. Dokázal totiž zdolať Arizonu 8:2. Významne k tomu prispel Oliver Bjorkstrand, ktorý zaznamenal dva góly a dve asistencie. Len Rick Nash zažil rovnaký výkon v otváracom zápase Blue Jackets. Ešte v roku 2007. „Bola to špeciálna noc. V mnohých smeroch to bol zvláštny večer. Bolo tam aj veľa nadšenia u fanúšikov, ktorí boli späť v hľadisku. Brali sme od nich energiu,“ povedal tréner Brad Larsen, ktorý zaknihoval výhru pri svojom trénerskom debute v NHL. Max Domi strelil gól a pridal dve asistencie, po góle pridali Jake Bean, Alexandre Texier, Boone Jenner, Zach Werenski a Gustav Nyquist. Elvis Merzlikins, ktorý si na seba obliekol dres s číslom 80, kryl 36 striel. Prekonali ho len Anton Stralman a Clayton Keller. Carter Hutton inkasoval osem gólov z 26 striel. Columbus ešte nikdy neotvoril sezónu s ôsmimi strelenými gólmi.


Hviezdy duelu: 1. O. Bjorkstrand, 2. E. Merzlikins, 3. M. Domi (všetci CBJ)

LAK - VGK 6:2

Kráľovský štart: Kings zdolali Vegas, Kopitar päťbodový

Los Angeles vyšiel vstup do sezóny na jednotku. Favorizované Vegas zdolalo 6:2 a prestrieľalo 47:25. Kapitán Anže Kopitar pritom dosiahol hetrik a nazbieral päť bodov! Phillip Danault strelil svoj prvý gól v novom drese, presadili sa aj dvojbodový Dustin Brown a štvorbodový Drew Doughty. Cala Petersena z 25 striel prekonali Shea Theodore a Jevgenij Dadonov. Robin Lehner inkasoval štyri góly z 31 striel, Laurent Brossoit následne dva zo 16. Aby toho nebolo dosť, Golden Knights prišli v zápase aj o kapitána Marka Stonea, ktorý utrpel zranenie.


Mark Stone utrpel zranenie:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar, 2. D. Doughty, 3. A. Iafallo (všetci LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (NYI) 16:21 0 0 0 +1 0 0 4
E. Černák (TBL) 20:59 0 1 1 +1 0 3 4
A. Sekera (DAL) 20:31 0 0 0 +1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mohlo by sa Colorado definitívne rozlúčiť s ruskou hviezdou? Ruský obranca si rypol do NHL: Chráni si svoju „investíciu“ Dopláca Slafkovský na spoluhráčov? Nie sú Caufield ani Suzuki, znie zo zámoria Je to tam: Slovenský reprezentant oslavuje po veľkej dráme! Tvrdý, pozoruhodný a s väčším potenciálom? Pospíšil zaujal v zámorí aj ako centerNHL oznámila prvého víťaza trofeje: Je ním kapitán Rangers! Edmonton urobil veľké zmeny, dotkli sa aj superhviezd! Wild končia zmluvu s ruským útočníkomTampa Bay podpísala zmluvu s mladým produktívnym Fínom Aréna v Edmontone v závere stíchla, potom burácala! Bruins stále žijú Slafkovský už nevyzeral ako Bambi na korčuliach: Toto sú jeho tri sezónne highlighty Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies