Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
EDM
VAN
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Gáborík strelil dva góly, Svatoš prispel k výhre Colorada

Marián Gáborík strelil v prvom vzájomnom stretnutí NY Rangers proti Washingtonu dva góly a jeho tím sa tešil z víťazstva. V utorok sa tímy stretli opäť, Gáborík znovu vsietil dva góly, no tentokrát zvíťazili hráči Washingtonu.

Matt Bradley strelil svoj štvrtý gól v sezóne, ktorým v 56. minúte rozhodol o víťazstve Washingtonu 4:2 nad NY Rangers. Alexandr Ovečkin strelil pri návrate po zranení svoj 15. gól a za víťazné mužstvo sa presadili aj Brooks Laich a Brian Pothier, ktorý uzavrel skóre duelu gólom do prázdnej brány. Varlamov čelil 20 strelám Rangers, z ktorých štyri patrili slovenskému útočníkovi Mariánovi Gáboríkovi. Tomu sa podarilo streliť oba góly Rangers. Trenčiansky rodák najskôr otvoril v 2. minúte skóre zápasu a potom v 49. minúte vyrovnal na 2:2. Gáborík má na svojom konte už 15 gólov a spolu s Ovečkinom kraľuje poradiu strelcov. V kanadskom bodovaní mu po utorkovom stretnutí patrí druhé miesto za Kopitarom. Gáborík v zápase odohral 24 minút. Obranca Capitals Milan Jurčina v zápase pre zranenie stehna nehral.

Montreal v utorok narazil na Carolinu, ktorú zdolal 3:2 po samostatných nájazdoch. V bráne Canadiens stál Carey Price, ktorý zaknihoval 30 zákrokov a gól neinkasoval v samostatných nájazdoch, v ktorých uspel v šiestej sérii len domáci Maxim Lapierre. V normálnom hracom čase sa presadili Macx Pacioretty a Andrei Kostitsyn za Habs a Brandon Sutter a Jussi Jokinen za Hurricanes.

Mike Fisher sa strelecky presadil dvakrát, pričom jeho druhý gól rozhodol o víťazstve Ottawy 3:2 nad Torontom. Milan Michálek strelil ďalší gól Senators, ktorým sa podarilo vyhrať prvý zápas z posledných troch. Pascal Leclaire zastavil 30 striel, pričom ho prekonali Phil Kessel a Niklas Hagman. Maple Leafs prehrali štvrtý zápas v sérii. Svoj prvý bod v NHL zaknihoval obranca Toronta Carl Gunnarsson, ktorý nahrával na Kesselov gól.

Joel Ward a David Legwand zaznamenali gól a dve asistencie, aby pomohli Nashvillu zdolať San Jose 4:3. Predators vyhrali svoj tretí zápas v rade a siedmy z posledných deviatich. Za víťazný tím sa presadili aj Steve Sullivan a Jerred Smithson. Pekka Rinne zaznamenal 29 zákrokov a z hráčov Sharks ho prekonali Scott Nichol, Joe Thornton a Patrick Marleau. San Jose prehralo v normálnej hracej dobe po prvýkrát od 22. októbra.

V poslednom nočnom zápase privítalo Calgary hráčov z Colorada. V zostave hostí nechýbal slovenský útočník Marek Svatoš. Jeho krajan, brankár Peter Budaj, nedostal šancu a medzi žŕdky sa postavil Craig Anderson. Hostia mali lepší štart do zápasu a v polovici úvodnej tretiny sa ujali vedenia. Hráči Calgary sa presadili až v druhej polovici druhého dejstva. Jarome Iginla a Rene Bourque dostali svoj tím do vedenia 2:1. Avšak, oslavy domácich fanúšikov netrvali dlho. Colorado stihlo v záverečných 2 minútach druhej tretiny nielen vyrovnať, ale aj opäť sa ujať vedenia v pomere 3:2. Vo víťaznom góle hostí mal prsty aj Marek Svatoš, ktorý asistoval v presilovej hre pri góle Milana Hejduka. Napriek veľkej prevahe v záverečnom dejstve sa domácim nepodarilo vyrovnať a hostia si odniesli z Pengrowth Saddledome cenné víťazstvo.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 24:03 2 0 2 0 4 0
Marek Svatoš (COL) 11:09 




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies