Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
EDM
VAN
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Chára bol pre neho šokom: Je príkladom nepoddajnosti, tvrdí Kasparaitis

Je známe, že slovenský obranca Zdeno Chára si svoje úspechy vydobyl svojou húževnatosťou a tvrdou pracou. Talentom neoplýval a jeho nedostatok dokonca celkom zaskočil Dariusa Kasparaitisa, keď sa obaja spolu stretli v kempe tímu New York Islanders.

„Spočiatku to bol pre mňa šok. V Islanders sa objavil vysoký chlapec, neobratný, neovládal poriadne korčuľovanie. V živote by som nepovedal, čo všetko sa mu napokon podarí dosiahnuť,“ povedal Kasparaitis pre Denník N.

Kým Chára bol draftovaný v roku 1996 z 56. miesta, Kasparaitis bol o štyri roky skôr dokonca päťkou draftu. Na úspechy v NHL sa to potom otočilo, hoci obaja patrili medzi hráčov, proti ktorým súperi hrali neradi.

V súčasnosti už päťdesiatročný rodák z Litvy v lige odohral 863 zápasov za Islanders, Penguins, Avalanche a Rangers so ziskom 163 bodov (27+136) a 1379 trestných minút. Ďalších 12 bodov (2+10) pridal v 83 dueloch play-off.

Chára sa medzitým tešil z Norrisovej trofeje, Ceny Marka Messiera a aj zo Stanleyho pohára, ku ktorému pomohol Bostonu ako kapitán. Hrával aj za spomínaných Islanders, aj za Senators a Capitals. V 1680 zápasoch, ktoré sú rekordom u obrancov, nazbieral 680 bodov (209+471) a 2085 trestných minút. V play-off pridal 200 duelov so ziskom 70 bodov (18+52).

„Keby som mal raz deťom ukázať príklad nepoddajnosti, ukážem im Cháru. Je dôkazom toho, že sa oplatí tvrdo pracovať, nevzdať sa a starať sa o svoje telo. Vôbec nebol talentovaný, podobne ako ja. Všetko si naozaj musel vydrieť,“ skonštatoval Kasparaitis.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies