Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Skončia Coyotes v Utahu? Klub už začal pracovať na pláne B

Po verejnom referende, v ktorom obyvatelia mesta Tempe odmietli výstavbu projektu zahŕňajúceho novú arénu pre tím NHL, sa začalo špekulovať o budúcnosti tímu Arizona Coyotes.

Coyotes do Salt Lake City?

Ryan Kennedy z The Hockey News sa pýta, či by sa Coyotes nemohli presťahovať z Arizony do susedného Utahu. V Salt Lake City je totiž aréna, ktorá by bola vhodná aj pre hokejový tím z najlepšej ligy sveta – Vivint Aréna, ktorá je domovom tímu NBA a v minulosti hostila prípravné zápasy NHL.

Coyotes by sťahovanie do tohto mesta umožnilo hrávať v poriadnej aréne už v sezóne 2023/24, pričom majiteľ arény i miestneho basketbalového tímu Ryan Smith už v minulosti naznačil, že by mal v plánoch privedenie hokejového tímu do mesta. Informovalo sa už aj o jeho stretnutí s komisárom NHL Garym Bettmanom.

Hokej v Utahu pritom má svoju tradíciu a v roku 2022 mal takmer 4000 registrovaných hokejistov. Vyhovovalo by to aj NHL, preto je geograficky blízko k Arizone, a tak by sa nemuseli robiť zmeny v zložení divízií.

Článok pokračuje pod reklamou

Ďalší adepti na sťahovanie

Sean O’Leary z theScore vytipoval až sedem miest, do ktorých by sa mohli Coyotes presťahovať. Okrem Salt Lake City je podľa neho už teraz v hre texaský Houston, ktorý by tiež garantoval zotrvanie tímu v Centrálnej divízii. Ide pritom o gigantický trh s hotovou arénou.

Geograficky by podľa novinára sedeli aj Kansas City a Milwaukee. Za trochu šialené a menej pravdepodobné voľby označil Atlantu, Toronto a Quebec City.

Coyotes v Kansas City by privítal quarterback miestnych Chiefs Patrick Mahomes, ktorý cez sociálne siete „loboval“ v prospech miestnej haly T-Mobile Center. „KC Coyotes má pekný cveng!,“ poznamenal.

Arizona prioritou, budúca sezóna opäť v Mullett Aréne

Zástupca komisára NHL Bill Daly v stredu upokojoval situáciu skonštatovaním, že Coyotes určite absolvujú sezónu 2023/24 v Mullett Aréne, v ktorej hrali aj v tejto sezóne: „Neviem si predstaviť scenár, v ktorom by Coyotes v Mullett Aréne v budúcej sezóne nehrali.“

Darren Dreger z TSN tiež uznal, že možnosťou by bolo sťahovanie do Salt Lake City, no vie si skôr predstaviť, ako majiteľ basketbalového tímu Phoenix Suns Mat Ishbia odkúpi organizáciu a presťahuje ju do centra Phoenixu.

Prezident a výkonný riaditeľ Coyotes Xavier Gutierrez medzitým povedal, že tím sa v tomto lete sťahovať nebude a prioritou je, aby zotrval v Arizone. Tím už začal aj hľadať spôsoby, ako by to dosiahol.

„Naďalej sme oddaní Arizone a už sme začali opätovné rozhovory s miestnymi predstaviteľmi a lokalitami, aby sme našli náš nový trvalý domov vo Valley,“ povedal Gutierrez pre PHNX Sports.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mohlo by sa Colorado definitívne rozlúčiť s ruskou hviezdou? Ruský obranca si rypol do NHL: Chráni si svoju „investíciu“ Dopláca Slafkovský na spoluhráčov? Nie sú Caufield ani Suzuki, znie zo zámoria Je to tam: Slovenský reprezentant oslavuje po veľkej dráme! Tvrdý, pozoruhodný a s väčším potenciálom? Pospíšil zaujal v zámorí aj ako centerNHL oznámila prvého víťaza trofeje: Je ním kapitán Rangers! Edmonton urobil veľké zmeny, dotkli sa aj superhviezd! Wild končia zmluvu s ruským útočníkomTampa Bay podpísala zmluvu s mladým produktívnym Fínom Aréna v Edmontone v závere stíchla, potom burácala! Bruins stále žijú Slafkovský už nevyzeral ako Bambi na korčuliach: Toto sú jeho tri sezónne highlighty Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies