Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
01:30info
DAL
VGK
«

Magazín

Prvá výmena Anaheimu prišla pred 30 rokmi. Prvá sezóna čakala aj na Floridu

Presne pred 30 rokmi došlo k prvej výmene v histórii tímu Anaheim Ducks. Pri tejto príležitosti sa pozrieme na inauguračné sezóny dvoch klubov, ktoré sa v roku 1993 pripojili k NHL.

Ducks 10. augusta 1993 poslali voľbu v treťom kole draftu tímu Montreal Canadiens, aby získali útočníkov Todda Ewena a Patricka Carnbacka. Obaja boli súčasťou nového tímu tri sezóny – Ewen nazbieral 13 gólov a 25 bodov v 153 dueloch, Carnback 24 gólov a 62 bodov v 148 dueloch.

Dva mesiace po tejto výmene odštartovala inauguračná sezóna nie len pre kalifornský tím, ale aj pre tím Florida Panthers. Oba tímy zaplatili vstupný poplatok 50 miliónov amerických dolárov a rozšírili ligu na 26 tímov.

Mighty Ducks aj Panthers v ročníku 1993/94 vytvorili nový rekord NHL, keď v prvej sezóne dokázali ako expanzné tímy vyhrať po 33 zápasov. Boli teda lepšie o dve výhry ako Philadelphia a Los Angeles v ročníku 1967/68. Nový rekord prekonalo až Vegas v sezóne 2017/18.

Článok pokračuje pod reklamou

Anaheim vedený kapitánom Troyom Loneym odohral svoj prvý zápas v lige doma proti Detroitu – prehral ho 2:7. Na svoju prvú výhru čakal tri zápasy a potešil ňou domácich fanúšikov v Arrowhead Pond (v súčasnosti Honda Center) – pomerom 4:3 zdolal Edmonton.

Kalifornský tím nakoniec ukončil ročník s bilanciou 33-46-5 a ziskom 71 bodov, ktoré stačili na štvrté miesto v Pacifickej divízii. Klub stratil 11 bodov na San Jose i na posledné postupové miesto v Západnej konferencii.

Panthers svoj prvý zápas remizovali – 4:4 v Chicago. Tiež sa tešili z prvej výhry v treťom zápase, keď uspeli v Tampe 2:0. Išlo o derby, ktoré v Thunderdome sledovalo 27 227 divákov, čím sa vytvoril dovtedajší rekord NHL.

Floridský tím, ktorého kapitánom bol Brian Skrudland, mal k play-off bližšie ako Anaheim, keď s bilanciou 33-34-17 skončili len bod za štvrtým tímom Atlantickej divízie a posledným postupujúcim vo Východnej konferencii, Islanders. Florida začínala v Miami, kým sa nepostavila nová aréna v Sunrise.

Florida dopadla lepšie ako Anaheim aj v sezóne 1994/95 a v ročníku 1995/96 sa dočkala aj prvého úspechu, keď postúpila do play-off a prepracovala sa až do finále Stanleyho pohára. V ňom nestačila na Colorado 0:4 na zápasy. Na ďalšie finále čakala do roku 2023 a doteraz sa netešila zo Stanleyho pohára.

Anaheimu trvalo o rok dlhšie, kým sa dostal do play-off a ešte dlhšie, kým sa dostal do finále. Celkovo však zažíval úspešnejšie obdobia a kým v roku 2003 vo finále nestačil na New Jersey 3:4, v prvej sezóne po premenovaný z Mighty Ducks na Ducks sa tešil zo Stanleyho pohára – v roku 2007 zdolal vo finále Ottawu 4:1. V súčasnosti ťahá sériu piatich sezón bez play-off.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoKanada zverejnila nomináciu na MS: Dominujú mladé pušky, nechýba Slafkovského spoluhráč Dráma: Tím slovenského útočníka vyhnal Urbana z brány a vynútil rozhodujúci zápasIslanders rozhodli o osude Loua Lamoriella a Patricka RoyaMontreal a Winnipeg si upísali hráčov z posledných dvoch draftov Hurricanes končia zmluvu s ruským útočníkom Brankári inkasovali len dva góly: Ďalší tím postupuje, zápas č. 7 uvidíme aj na západe! Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies